Bugün eşimin doğum günü :) az önce onun için yaptığım pasta..umarım hoşuna gider..
İyi ki doğdun..
Devamı- Geçen son iki hafta içerisinde çok yoğun bir trafik yaşadım. Yağmur 28 Mart , eşim ise 5 Nisan doğumlu..Aralarında sadace 1 hafta var..Bu bir hafta gerçekten hem çok zevkli hem de birazcık yorucu geçti..o yüzden blogumu çok sık güncelleyip, gelen sorulara çok kısa zamanda cevap veremedim..bunun için üzgünüm..
Ama artık yaşgünüler geçti :) Yeni mutfak denemelerine ve tariflere yolculuk edeceğiz :)
Dün kü pastayı ise eşim çok beğendi :) Onun beğenmesi beni çok mutlu etti ve tüm yorgunluğa değmiş oldu..yaşgünümüzü evimizde kutladık..tüm ailecek akşam yemeği yedik. Aslında ben sofranın fotoğrafını çekmeyi düşünüyordum ama herkes o kadar açıkmıştı ki , bir baktım herkes bir anda sofraya oturup atıştırmaya başlamış bile..böylece bizede sadace pastamızın fotoğrafları kalmış oldu :) İyi ki pastanın fotoğrafını öğlen pastayı yaptıktan hemen sonra çekmişim, yoksa onada fırsat kalmayacakmış..
Birde blogumun adresi ile yeni bir değişikliğim oldu. Aslında "pastaci.net" ve "pastaci.blogspot.com" bana ait olan alan adlarıdır. Şimdi ise o adlar dahil birde yeni bir TİA aldım.
TİA ,Türkçe İnternet Adresi demektir. Bu sayede "www", "com, net" gibi uzantıları kullanmadan sadace sitenin adını yazmak yeterli oluyor. Mesela benim yeni TİA 'm "
pastacı", böylece türkçe karakterde kullanabiliyoruz. Adres çubuğuna "
www.pastaci.blogspot.com" yazmak yerine, sadace "
pastacı" yazarsanız , yine ben karşınızda olacağım :)
Artık içimdekileri yazdıktan sonra pastamızın tarifine geçebiliriz ;
Pastanın pandispanyasını ,"
Siyah Güneş " pastasının pandispanyasından yaptım. Şeker hamuru kullanarak pasta yapılırken, pandispanyanın biraz sert olması gerekmektedir. Siyah Güneşin pandispanyası şeker hamuru ile kaplamak için çok ideal. Denedim ve benim çok hoşuma gitti. Ayrıca pandispanyayı 3'e bölmek çok kolay oldu..
Pandispanyayı bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim. Böylece kek kendini toparlıyor ve daha rahat bıçakla bölünüp üzerinde daha kolay çalışılabiliniyor..
Kreması için ;
- 200 ml sıvı krema ( 1 küçük paket )
- 150 gr bitter çikolata ( ince kıyılmış)
- arası için bir adet iri muz
- aralarına serpiştirmek için antepfıstığı
Üzeri için ;
- 150- 200 gr şeker hamuru ( ben fermodan aldığım hazır şeker hamurunu kullandım )
- kırmızı gıda boyası
Pandispanyamızı tarifinde yazıldığı gibi en az bir gün önceden hazırlayalım. Ve üç kata bölelim.
Kreması için ,ince kıyılmış çikolatalarımızı benmaride eritelim. Eritilmiş çikolataları krema ile sertleşinceye kadar çırpıp, buzdolabında biraz bekletelim.
Tek tek her kata kremamızdan sürelim ve üzerilerine ince kıyılmış muzu ve antepfısıtıklarını serpiştirelim. En son pastamızın her tarafını kalan krema ile sıvayalım. Sıvarken şeklimizin düzgün ,her tarafının eşit olmasına dikkat edelim.
Pastamızı şeker hamurumuzu hazılayana kadar biraz buzdolabında dinlendirelim.
Bizde bu arada şeker hamurumuzu iyice yoğurup yumuşatalım. Tezgahımızın üzerine biraz nişasta veya pudra şekeri serpip hamurumuzu merdane ile açmaya başlayalım. 1 cm 'dan daha ince oluncaya kadar açalım. Pastamızı buzdolabından çıkartalım ve açtığımız hamuru üzerine düzgünce giydirelim. Bu işlemi yaparken elimizi dikkatli kullanmaya çalışalım. Çünkü düzeltmeleri ve giydirmeyi sadace elllerimiz yardımı ile yapabiliriz.
Ben pastanın üzerini önce beyaz şeker hamuru ile kapladım. Daha sonra hafif kırmızılaştırdığım şeker hamurumu açarak üzerine kalp desenleri çıkardım ( kurabiye kalıpları ile) Siz istediğin her hangi bir rengi kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şeker hamurunu renklendirirken boyaları çok çok az kullanmanız gerektiği ve iyice yoğurmanız gerektiğidir.
Pastamızı buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edelim.
Hepimize afiyet olsun ..