
Sonunda Zuhal ile beklenen günümüz gerçekleşti..
Dün sabah yaklaşık bu saatlerde başlayan günümüz gece geç saatlere kadar devam etti :) Ben tabi yine her zamanki gibi çok telaşlandım ve heyecanlandım..bizim eve ne zaman çok sevdiğim birileri gelse hep elim ayağım dolaşır. Neyse ki hazırladıklarım fena olmamışlardı..bazen o kadar çok telaşlanırım ki yaptıklarım hiç güzel olmaz..

Kiş yapmayı çok sevdiğim için ve sabah kahvaltısında kiş yemeği ayrı bir çok sevdiğim için Zuhal'e sosisli kiş hazırlamaya karar verdim. Daha önce birçok kiş tarifi yayınlamıştım. Hamuru aynı hamur..bu sefer sadace içerisine "Anamur Kaşarı" ve sosis kullandım. Ve büyük bir kiş yapmak yerine 12'li muffin kalıbımı kullanarak küçük küçük kişcikler yaptım :)
Sosisli ve Kaşarlı Kiş Tarifi için..

Kahvaltı sofralarında ve akşam yemeklerinde salatayı herkesin kendi servisinin önüne sunmayı seviyorum. Ortaya bir salata tabağı koymak yerine , küçük salata kaselerine salataları bölüştürüp servis yapmayı daha çok seviyorum..
Bu salatayı ise sabah kahvaltılarında veya brunch zamanlarında hazırlamayı tercih ediyorum. Yapımı çok kolay ama tadı gerçekten çok lezzetli oluyor.
- kişi başına bir adet domates
- knorr "fesleğenli kekikli " salata sosu
- kişi başına birer kaşık toz permasen peyniri
- isteğinize bağlı sızma zeytinyağı
- üzerini süslemek için maydanoz veya taze fesleğen ve zeytin
Domateslerimizi küp küp keselim. Bir kasede zeytinyağını ve salata sosunu iyice karıştıralım. Domatesleri ve sosumuzu karışıtıralım. İçerisine parmesan peynirimizi ilave edip tekrar karıştıralım. Servis tabaklarımıza paylaştıralım. Üzerini ince ince kıyılmış maydanozla veya taze fesleğenle süsleyip en son birkaç zeytin atıştırarak salatamızı bitirelim..

Bu patates toplarını Hatice'den ilham alarak hazırladım. Kahvaltı için hafif ve lezzetli bir tercih oldu. Bence çok kalabalık misafirleriniz geleceği zaman açık büfe servis yapmak isterseniz bu toplardan yapmayı deneyin. Hem çok şık görünecektir, hem de servisi kolay olacaktır ve hemde partik olacaktır..
- yaklaşık 8-9 adet patates topu için 2 iri boy patates
- 2 adet klasik karper peyniri
- 3-4 kaşık sarımsaklı krem peynir
- üzerini süslemek için ince kıyılmış dereotu, maydanoz, taze fesleğen, rende havuç , çörek otu vb..
Öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Haşlanmış patatesleri ezelim ve peynirler ile karıştıralım. Karışımı elimizle yuvarlayarak küçük küçük toplar elde edelim. İstediğimiz süsleme malzemesini ince ince kıyarak veya rendeleyerek hazırlayalım. Patates toplarını yuvarlarken süsleme malzemelerimizi üzerinde yuvarlayalım..

Bu nefis kurabiyeler ve servis tabağı ise sevgili Zuhal'in bana hediyeleri oldu..tekrar çok ama çokkk teşekkür ediyorum.. Bu lezzetli fındıklı kurabiyelerin tarifi burada..
Evet , biz bu kurabiyeleri kıyıp yedik :))

En son ise yaptığım bu çikolatalı pastayı yedik..Bu pastanın kremasını kakaolu creme oleden yaptım. Ve gerçekten çok güzel oldu..Pandispanyası ise bol çikolatalı, kabarık ve yumuşaktı.. Bu pasta gerçekten çok lezzetliydi..
Pandispanyası için ;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya aroması ( ben metrodan aldığım dr.oetker'ın paket halindeki vanilya aromasından 1 adet kulandım. )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı toz kakao
- 120 gr bitter çikolata veya yurt dışında iseniz sütlü dessert chocolate
Öncelikle 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbı pişirme kağıdı ile çeviriyoruz veya her yanını iyice yağlıyoruz. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
Yumurta, şeker ve vanilyayı mikser ile iyice 10 dakika kadar çırpıyoruz. Bu arada çikolatayı benmaride eritiyoruz. Yumurtalı karışıma yoğurdu ve yağı ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Benmaride erittiğimiz çikolatayıda bu karışıma ekleyip 3-4 dakika daha çırpıyoruz.
Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eliyoruz. Elediğimiz bu karışımı diğerine ilave ediyoruz ve 2-3 dakika daha çırpıyoruz.
Yağladığımız kalıbımıza karışımımızı döküyoruz ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Piştikten sonra tezgahımıza ters çevirip bekletiyoruz. Soğuduktan sonra kalıbından dikkatlice çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.
- iki paket kakaolu creme ole
- 4 su bardağı süt
- 1 adet muz
Creme oleyi 4 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Ortadan ikiye kestiğimiz kekimizin arasına creme oleden bir miktar döküyoruz. Üzerinede muzumuzu küp küp kesip serpiştiriyoruz. Üzerini diğer parça ile kapatıyoruz. Ve kalan kremayı pastamızın her tarafına dikkatlice sürüyoruz. Ben üzerini süte batırdığım kedi dilleri ile süsledim. Siz arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz..

Kahvaltımızı ( brunch'ımızı ) yedikten sonra çalışmalarımıza başladık. Bilgisayarlarımızı yan yana, biz dirsek dirseğe , birbirimize destek olarak Zuhal'ın blogun yeniledik. Ona renkli bir header hazırladık, template'ini değiştirdik.. Fotoğrafta benim ne kadar fedakarca header hazırladığımı görüyorsunuz :) sadace Zuhal sizlerle daha iyi iletişim kurabilsin diye..
Zuhal'i çok seviyorum :)
Herkese sevgilerimle..