Bu aralar her ne kadar şeker hamuru yoğunlukla çalışsam da, şeker hamuru süslemesiz, klasik tarzdaki pastaları da yapmasını ve yemesini çok özlüyorum. Bu özlemimi sevgili annem giderdi ve benden hafta sonu kendisine gelecek olan arkadaşları için vişneli-çikolatalı güzel bir pasta hazırlamamı istedi. Bende elimin altında ne varsa, o malzemelerle bir pasta hazırladım.
Bir gece öncesinden başka bir sebep için pişirdiğim büyük dikdörtgen bir pandispanya vardı. Onun yarısını kullandım. Böylece dikdörtgen bir pastamız oldu. Üzerini süslerken ise kilerimde file fındıklar vardı ve buzdolabımda da 2 gün önce yaptığım pastanın sert çikolatalı ganaşı vardı. Onunla da truff hazırlayıp pastanın üzerini süsledim..
Truff ile süslenmiş ve vişne ile çikolatanın bir arada kullanıldığı pastalar her zaman aklımı başımdan alır. Umarım yarın annemin ve misafirlerinin de akıllarını başlarından alır :)
Pasta için gerekli malzemeler;
- Pandispanya için ;
Yoğun Çikolatalı Pandispanya
Yarısı kullanılacak ama siz isterseniz daha büyük bir pasta hazırlayabilirsiniz..
- Ara kreması için ;
- 1 paket kakaolu creme ole
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1/2 kavanoz Tukaş vişne konservesinin taneleri ve suyu (suyu pandispanyayı ıslatmak için)
-Üzeri için ;
- 1 paket sıvı krema
- 6 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı kadar fındık file
- 8-9 adet truff
- arzuya göre, dekor amaçlı şeker hamurundan yapraklar
Pandispanyamızı yukarıdaki tarife göre bir gün veya gece önceden hazırlayalım.
Ben pandispanyanın yarısını kullandım. Ama siz isterseniz tümünü malzemeleri iki katına çıkartarak kullanabilirsiniz.
İkiye böldüğümüz pandispanyayı levye veya büyük tırtıklı bir bıçak yardımıyla üçe bölelim.
Soğuk süt ile creme ole'yi çırpıp iç kremamızı hazırlayalım.
İlk katı pasta standımızın üzerine yerleştirelim. Vişne kompostosunun suyu ile pandispanyamızın ilk katını bir fırça yarımıyla ıslatalım. Üzerine kremamızın yarısını sürelim ve aralara vişne tanelerini serpiştirelim. Aynı işlemleri bir sonra ki kat için tekrarlayalım.
En üste kapattığımız pandispanyayı ıslatmayalım.
Sıvı krema ve pudra şekerini mikser ile çırpıp 10 dakika buzdolabında bekletelim.
Hazırladığımız pastanın dışını kremamız ile sıvayalım.
Sıvadığımız pastanın yanlarını ve üzerini fındık file süsleyelim.
Ve pastamızın ortasına truffalrımızı ve isterseniz yapraklarımızı yerleştirelim.
Buzdolabında saklamanızı öneririm. Ama sofraya getirmeden yarım saat önce yumuşaması için oda sıcaklığına çıkarılmasını tavsiye ederim..
Ve bu muhteşem kahvaltı (bence brunch) sofrası sevgili Seda'ya ait :) İnanılmaz becerikli ve iyi yürekli ev sahibimize yürekten teşekkür ediyorum tekrar çok çok güzel mamalar ve çok çok güzel sohbetler sundu bizlere..(Sedacığım, hatırlarsan Ufuktan bileçok ben yaptım yediklerini, hem de bayılarak. Zuhal biliyorsun yemedi..bilmiyorum artık..) Ben artık her Çarşamba sizdeyim :)
Sedacığıma hediye götürdüğüm Cheesecake'im..