

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, toz şeker ve aromamızı homojen hale gelene kadar çırpalım.
Çikolata ve tereyağını birlikte benmaride eritelim. Yumurtalı karışımın içerisine hem kaıştırıp hem de yavaş yavaş dökelim. 1-2 dakika çırptıktan sonra kefirimizi ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
Bademlerimizi benmari için kaynatmış olduğumuz suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.
Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyelim . Karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpalım. Hızlı devire geçirip 3 dakika aha çırplaım.
Bademleri sudan çıkaralım. Ve mutfak havlusu ile kuruluyalım. Karışımımızın içerisine ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
Kalıbımızı yağlayalım ve karışımımızı dökelim. Kalıbı şöyle bir sallayarak üzerini düzgünleştirelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
Keki çok sert pişirmeyelim ve hafif nemli kalmasına özen gösterelim.
Piştikten sonra fırında çıkarıp soğutalım. Biraz soğuduktan sonra mutfak havlusu yardımıyla ters çevirerek bir gece oda ısısında bekletelim.
Servis yaparken kalıbımızdan dikkatlice çıkarıp ıslak bir bıçakla dilimleyelim.
Bu arada Flash haberimiz;
Pasta malzemeleri satacak olan sitemiz bugün açıldı :)
Herkese sevgilerimle..



-Üzeri için ;
Pandispanyamızı yukarıdaki tarife göre bir gün veya gece önceden hazırlayalım.
Ben pandispanyanın yarısını kullandım. Ama siz isterseniz tümünü malzemeleri iki katına çıkartarak kullanabilirsiniz.
İkiye böldüğümüz pandispanyayı levye veya büyük tırtıklı bir bıçak yardımıyla üçe bölelim.
Soğuk süt ile creme ole'yi çırpıp iç kremamızı hazırlayalım.
İlk katı pasta standımızın üzerine yerleştirelim. Vişne kompostosunun suyu ile pandispanyamızın ilk katını bir fırça yarımıyla ıslatalım. Üzerine kremamızın yarısını sürelim ve aralara vişne tanelerini serpiştirelim. Aynı işlemleri bir sonra ki kat için tekrarlayalım.
En üste kapattığımız pandispanyayı ıslatmayalım.
Sıvı krema ve pudra şekerini mikser ile çırpıp 10 dakika buzdolabında bekletelim.
Hazırladığımız pastanın dışını kremamız ile sıvayalım.
Sıvadığımız pastanın yanlarını ve üzerini fındık file süsleyelim.
Ve pastamızın ortasına truffalrımızı ve isterseniz yapraklarımızı yerleştirelim.
Buzdolabında saklamanızı öneririm. Ama sofraya getirmeden yarım saat önce yumuşaması için oda sıcaklığına çıkarılmasını tavsiye ederim..







Üzeri için;
Bu ölçüler ile normal muffin kalıplarında tam 12 adet cupcake oluyor..Cupcake'ler kabaran muffin tarzı kekler değildir. Üzerleri düz kalır ve siz üzerlerini krema vs . ile süsleyebilirsiniz..
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Tüm kuru malzemeyi, un, kabartma tozu, nişasta, tarçın ve tozşekeri, bir kaba alalım. Üzerine tereyağı, glikoz , buttermilk ve yumurtayı ilave edelim. Hepsini mikser ile yavaştan hızlıya doğru iyice homojenleşinceye kadar çırpalım. Karışımımız homojenleşince içerisine damla çikolataları ekleyip alttan üste doğru spatula ile alt üst edelim.
12'li muffin kalıbımızın içlerine muffin kağıtlarımızı yerleştirelim. Ve kağıtcıklarımızın içerisine karışımızı bölüştürelim. Bölüştürürken kağıtların içlerini ağızlarına kadar doldurmayalım. En az 1 parmak pay bırakalım.
Yaklaşık 30 dakika pişirip fırından çıkartalım. Ve tezgahımızda 30 dakika kadar soğutalım.
Cupcake'lerimiz soğurken üzerine yerleştirmek için çikolatalarımızı hazırlayalım. Büyük tırtıklı bir bıçakla çikolatamızı keselim. Bunu yaparken çikolatayı elimize alalım ve yukarısından başlayıp yana doğru dilim keser gibi çikolatamızı ince ince keselim.
Keklerimiz soğuyunca üzerlerine 1 tatlı kaşığı nutella sürelim ve kestiğim çikolatalar ile üzerlerini süsleyelim..
