Uzun zamandır bloguma uzun uzun yazamıyordum. Gerçi ben pek uzun uzun yazmasını yapım itibari ile beceremem ama kendimden pek bu aralar bahsetmediğimi farkettim. Bir anda beni çok mutlu edecek bir yoğunluğun içerisine düştüm :) Daha çok pasta ve kurabiye yapmaya, daha çok yazı yazmaya, daha çok tarif denemeye başladım. Ama yoğun ve yorgun olduğum için yaptığım herşeyi tek tek bloguma yansıtamadım.
Bol bol maket pasta çalışmaya başladım. Sevgili
Ebru'nun girişimleriyle Behiye Hanım ve
Fungi için maket pastalar hazırlamaya başladım. Bir başka kafe'den gelen istek üzerine onlar içinde maket pastalar hazırlamaya başladım. Hatta Fungi'de sergilenen maket pastalarım için sipariş almaya başladım. Ve pasta yaptığım için o kadar mutlu ve huzurluyum ki..mutfakta geçen saatler bana rahatlama ve yaşama kaynağım halinde geri dönüyorlar..
Evimin mutfağı şu an da bir atelye edasında bize hizmet ediyor.
Celal Usta'dan aldığım pudra şekerlerini bile koyacak yer bulamıyorum ve arabamın bagajı utanarak yazıyorum ki bana depo hizmeti veriyor :) Dün Göztepe Örnek Mahallesinde ki Celal Usta'nın atelyesine uğradım .Ama sadace Celal Usta'nın adını yazmak yanlış olur çünkü orada canıyla ve sevgisiyle çalışan çok büyük bir usta olan Fevzi Usta var..Celal ve Fevzi Usta'lar kardeşler ve gerçekten işlerini çok seven başarılı insanlar. Buradan tekrar kendilerine saygılarımı gönderiyorum.
Pastaci.net haraketlendi. Ve daha da haraketlendirmek için yeni projeler düşünüyorum..
Ben bol bol pasta yapıyorum, kurabiye süslüyorum,partiler için masalar düzenliyorum ve çokkkk eğleniyorum :) Bu arada sizlerden birçok e-mailler ve yaptığınız muhteşem pastaların fotoğraflarını alıyorum. Bunlar beni inanılmaz mutlu ediyorlar. Ama geri dönüşümlerimde biraz geçikiyorsam lütfen beni affedin..
Gelelim bollllll çikolatalı tarifime ;
Gerekli malzemeler ;
30 x 20 cm boyutlarında ki dikdörtgen kalıp için- 6 adet iri (jumbo boy)yumurta - eğer yumurtalarınız küçükse 8 adet küçük boy
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı toz kakao
- 200 gr %70 kakao içeren bitter çikolata (Lindt küvertur)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2/3 su bardağı kefir
- 2 çorba kaşığı Irish aroma ( vanilya veya başka çeşit bir aromada olabilir)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı kabukları soyulmuş çiğ badem
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, toz şeker ve aromamızı homojen hale gelene kadar çırpalım.
Çikolata ve tereyağını birlikte benmaride eritelim. Yumurtalı karışımın içerisine hem kaıştırıp hem de yavaş yavaş dökelim. 1-2 dakika çırptıktan sonra kefirimizi ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.
Bademlerimizi benmari için kaynatmış olduğumuz suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.
Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyelim . Karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpalım. Hızlı devire geçirip 3 dakika aha çırplaım.
Bademleri sudan çıkaralım. Ve mutfak havlusu ile kuruluyalım. Karışımımızın içerisine ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
Kalıbımızı yağlayalım ve karışımımızı dökelim. Kalıbı şöyle bir sallayarak üzerini düzgünleştirelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
Keki çok sert pişirmeyelim ve hafif nemli kalmasına özen gösterelim.
Piştikten sonra fırında çıkarıp soğutalım. Biraz soğuduktan sonra mutfak havlusu yardımıyla ters çevirerek bir gece oda ısısında bekletelim.
Servis yaparken kalıbımızdan dikkatlice çıkarıp ıslak bir bıçakla dilimleyelim.
Bu arada Flash haberimiz;
Pasta malzemeleri satacak olan sitemiz bugün açıldı :)
www.pastamalzemeleri.com
Herkese sevgilerimle..