Aradan bir hafta geçti, ben daha yeni zaman bulup detayları yazabiliyorum. Evet, bahsettiğim canım arkadaşım Zuhal'in yaş günü daveti.. Zaten Zuhal'in doğum gününü kutlamakta da epey gecikmiştim, şimdi de yazmakta çok geciktim. Kimbilir bana ne çok kızıyordur :) (birde Hilal kızıyor biliyorum)
O günün daha güzel, daha kalabalık, daha bol lezzetli olmasını isterdim ama şartlar ,zaman azlığı ve yorgunluk daha fazlasını yapabilmeme engel oldu maalesef.. O günden bir gece önce Zuhal'in pastasını hazırlarken gerçekten çok yorgundum ve istediğim performansta ve güzellikte bir pasta yapamadım. Ama tadında performans düşüklüğü yoktu ve hepimiz afiyetle yedik :) Keşke şu an tüm okuyanlara ikram etme şansım olsaydı..
Pastasını bollllll çikolatalı ve vişneli hazırladım. Önceleri vişneye burun kıvıran Hilal bile sonra bayılarak yedi :) Zaten ne zaman kendimiz için pasta yapmam gerekse , elim hep bitter çikolataya ve vişnelere gidiyor..en sevdiğim iki lezzet..
O gün Ufuk, Ayşem, Işıl, Seda, Berna, Hilal bizlerle beraberdi.
Bu nefis ve şık kısır sevgili Ufuk'umuza ait..
Bu enfes haşhaşlı mini muffin'ler hala tarifini sabırsızlıkla beklediğimiz Ayşem'e ait.. Hadi artık şu tarifi yayınla , gerçekten çok çok lezzetliydiler..
O gün hakkında ne kadar yazsam, ne kadar anlatsam azdır. İyi ki Zuhal doğmuş , iyi ki bir araya gelmişiz, keşke her zaman daha çok kişi ile bir araya gelebilsek :)
TEK KİŞİLİK MİNİ LİMONLU CHEESECAKE’LER
Gerekli malzemeler ;
Peynirli kısmı ;
· 3 paket krema peyniri (600 gr)
· 1 su bardağı sıvı krema
· 1 adet limonun kabuğu ve suyu
· 3 çorba kaşığı un
· 1 çorba kaşığı nişasta
· 1 yumurta
· 1 su bardağı tozşeker
Alt taban ;
· 1 paket yulaflı bisküvi
· 150 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
veya
- traşladığınız pandispanyaların atık kısımlarını süt veya krema ile ıslatıp tekrar hamur haline getirip alt taban olarak kullanabilirsiniz.. Böylece daha yumuşak ve lezzetli bir taban oluşturmuş oluyorsunuz.
Üstü için ;
· 3 çorba kaşığı tozşeker
· 1 limon kabuğunun rendesi ve suyu
· 1 su bardağı su
· 1 yumurta sarısı
· 1 çorba kaşığı mısır nişastası.
· 1 çorba kaşığı tereyağı
İlk önce alt tabağı hazırlayalım. Bisküvilerimizi rondodan un haline gelene kadar geçirelim. Yağı eritelim. Erimiş yağ ile un haline gelmiş bisküvileri bir kaşık ile karıştırıp, muffin kağıtlarının altlarına ince bir katman olacak şekilde paylaştıralım. Paylaştırırken hafifçe bastırıp üzerlerini düzgünleştirelim.
Peynirli ara katı hazırlamak için, önce krema peynirlerini mikser ile beş dakika kadar yüksek devirde çırpalım. Üzerine şekeri ve yumurtayı ilave edelim ve tekrar çırpalım. Sıvı krema ,limon suyu ve limonun kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edelim. En son un ve nişastayı ilave edip beş dakika daha çırpıp , cupcake kağıtlarımıza bisküvilerin üzerlerine paylaştıralım.
Fırınımızı 170 dereceye getirip yaklaşık 40 dakika pişirelim. Üzerleri hafif kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra üzerine dökeceğimiz sosu hazırlayalım.
Tüm malzemeyi, tereyağı hariç, hafif ateşte hızlı karıştırarak pişirelim.. Kıvamını biraz su ilave ederek ayarlayalım Tereyağı ekleyip karıştıralım. Biraz soğuyunca cheesecake’lerin üzerlerine paylaştıralım.
Servis ederken birer taze nane yaprağı ile süsleyebiliriz.
Herkese sevgilerimle..