
Bazen sesim soluğum çıkmıyor farkındayım.. Sebebi ise şu dönem çok fazla yeni denemeler yapamamam, daha çok şeker hamuru süslemeli pastalar yapmam.. Pasta yapmayı daha da çok sevmeye başladım, keşke daha çok yapabilsem, daha fazla kendimi geliştirebilsem diye kendi kendimin gözlerimin içine bakıyorum :) İlginç bir anlatım şekli oldu ama bu doğru, insan kendi kendisinin gözlerinin içine bakabilir mi ? evet bakabiliyormuş , ben son zamanlarda bunu anladım. insana en büyük destek ve moral ilk başta kendisinden geliyormuş, eğer kendini inandıramıyorsan , gerçekten istemiyorsan olmuyormuş..
Bundan iki sene önce İstanbul Alkent'te ki Butterfly pastanesine gittiğimiz zaman damalı kurabiyeler ile tanışmıştım. Gerçi daha önce de uzaktan bir tanışıklığımız vardı ama hiç denememiş ve yememiştim. İşte o gün tanışmıştık, aradan geçen uzun zamandan sonra ise bende kolları sıvayıp denemek istedim bu kurabiyelerden.
İki hafta önce Ufuk ile kitapçıların yemek bölümünü hazine arar gibi didiklerken Martha Stewart'ın Desserts kitabını bulup büyük bir hevesle almıştım. Sebebi kitabın her yerine aşık olmamdı :) Kapağına, fotoğraflarına, tariflerine.. eve gelince özenle kitabımı diğer kitaplarımın yanına yerleştirdim ve en sonunda dün kitabımı tekrar elime aldım. Bir şeyler denemeliydim artık ve işte yine onunla göz göze geldik, damalı kurabiyeler :)
Gerekli malzemeler ;
· 250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
· 125 gr tozşeker
· 1 çay kaşığı sıvı vanilya
· 2 damla limon aroması veya ½ limonun suyu
· 1 çay kaşığının ucuyla tuz
· 2 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
· 3 çorba kaşığı kakao
· 1 yumurta ve az su
Hamurumuzu hazırlamak için yağ ve şekeri mikser yardımıyla çırparak birbirlerine yedirelim. Şeker yağın içerisinde iyice kaybolmalı ve kremsi bir yapı almalı. Kremsi bir yapıya ulaştıktan sonra sıvı vanilyayı, limonu ve tuzu ilave edip karıştırarak çırpmaya devam edelim. Mikseri düşük devire alıp yavaş yavaş unu ilave edelim. Hamur kıvamını almaya başlayınca tezgahımıza aktaralım.
Hamur biraz yumuşak olacaktır, tezgaha azar azar un ilave ederek hamurumuzu 1-2 dakika un ile yoğurup kıvama getirelim. Kıvam bulunca hamurumuzu ikiye bölelim. Bir tanesine kakaomuzu ekleyelim ve kakaonun hamurun içerisine iyice karışmasını yoğurarak sağlayalım.
Hamurlarımızı 1 parmak kalınlığında açalım. Dikkatlice enleri 3-4 cm’lik şeritler halinde keselim. Bir kaseye yumurta ile 1 çorba kaşığı kadar suyu ilave edip karıştıralım. Bu karışım şeritleri birbirlerine yapıştırmamızda yardımcı olacaktır.
1- Tezgaha bir beyaz şeritten bir kakaolu şeritten yan yana dört tane gelecek şekilde dizelim. Dizerken birleşme yerlerine yumurtamızdan fırça ile sürelim ve yapıştıralım. İlk kat bittikten sonra katın üzerine tekrar yumurta sürelim. Her birleştirme aşamasında yumurta sürerek yapıştırmayı unutmayalım. Ve her farklı katı oluştururken altta kalan kattan farklı başlamayı unutmayalım. Beyaz ile başladıysak diğer katı kakaolu ile başlayalım.
2- Bu şekilde 4 kat çıkalım ve en son yine bir bıçak yardımıyla hazırladığımız katları 2 -3 cm kalınlığında keselim. Kestiğimiz parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
175-180 derece ‘de kurabiyelerimizi 10-12 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkartırken yumuşak olacaklardır. Acele etmeden tezgahta 15-20 dakika kadar bekletelim. Bekledikten sonra kurabiyelerimiz servise hazırdır.

Geçen hafta çok severek yaptığım bebek pastası..
Herkese sevgilerimle..
Küçük şeylerden mutlu olmak ..
(klibin son sahnesini çok beğenmesemde müzik ve ilk başları tam benlik :) )