
Cheseecake yapmasını ve yemesini çok seviyorum. Ama pişen cheesecake yapmasını daha çok tercih ediyorum. Birde cheesecake'te kullanılan krem peynir çok önemli. Ben Trakya Çiftlik markalı krem peyniri tavsiye ediyorum. Eğer bulamazsanız Ülkerin ve Dia'nın krem peynirleri de iyi sonuç veriyor.
20 cm'lik bir kelepçeli kalıp kullanılmalı
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirilmeli.
malzemeleri ;
- 150 gr eti kakaolu bisküvi
- 75 gr tuzsuz tereyeğı
- 80 gr sütlü çikolata
- 80 gr bitter çikolata
- 500 gr sürülebilir krem peynir
- 100 gr tozşeker
- 1 paket vanilin veya 5 ml vanilya esansı
- 2 yumurta
Öncetereyağımızı eritelim. Bisküvilerimizirondodan geçirelim. Tereyağının bir kısmını kalıbın heryerine sürelim. Kalan tereyağını büskiveler ile karıştırıp kalıbımızın hem altına hem de yanlarına yayalım. Ve iç kısmı hazırlarken kalıbımızı buzdolabında bekletelim.
İç Kısım için önce krem peyniri çırpma kabına koyalım ve mikser ile iyice çırpalım. Sonra üzerine şeker ve vanilyayı ilave edelim ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyelim. Yani önce birinci yumurtayı ekleyelim çırpalım sonra ikinciye aynı işlemi yapalım. En son çikolata eritmemiz gerekiyor. Çikolatayı benmari usülü eritip karışımımıza ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra kalıbımızı dolaptan çıkarıp peynirli içi büskivilerin üzerine döküp yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saatte yakın pişirelim. Piştikten sonra fırın telinde soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabında pastamızı bekletelim. En az 6 saat buzdolabında beklemeli. Ne kadar uzun beklerse lezzeti o kadar artar. Ben servis yapmadan önce üzerine ince bir kat Nutella sürdüm ve çikolata&meyve ile pastamı süsledim. Süslemesini siz kendi zevkinize göre yapabilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun..