Cuma, Kasım 25, 2005

PATATES SALATASI..
































Benim Filiz ile buluştuğumuz gün en çok severek yediğim yiyecek işte bu salata oldu..Çünkü ben patatesi,tulum peynirini,kurutulmuş domatesi ve akdeniz yeşilliklerini birlikte çok seviyorum. En çok patates salatasının tarifi merak edilmidiği içinde ilk önce salatayı yazmak istedim.Hem Filizde" lütfen yazarmısın eşime yapmak istiyorum" dedi..

Malzemeler ;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 büyük kase karışık akdeniz yeşillikleri
  • 150 gr Taciroğlu tulum peyniri (yarım paket)
  • 6-7 adet konserve kurutulmuş domates
  • 1 paket knorr fesleğenli-kekikli salata sosu tozu
  • gerektiği kadar sızma zeytinyağı
  • toz pul biber - kekik - tuz

Öncelikle patateslerimizi iyice haşlayalım. Haşlandıktan sonra soğuk suya tutup soğumalarını sağlayalım. Daha sonra patateslerin kabuklarını soğalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız patatesleri bir fırına girebilen borcama koyalım. Üzerine zeytinyağı gezdirelim ve tuz,kırmızı pul biber ve kekik serpiştirelim. Fırında patatesleri 180 derecede 15-20 dakika daha pişirelim. Fırından çıktıktan sonra tezgahaın üzerne alıp soğutalım.

Bu arada akdeniz yeşilliklerimizi yıkayıp bir kaba koyalım. Üzerine peynirimizi elimizle ezerek ilave edelim. Kurutulmuş domatesleri ince ince tahtada kesip yeşilliklerin üzerine ilave edelim. küçük bir kaseye toz sosu dökelim. Üzerine yarım su bardağı kadar zeytinyağı dökelim ve çok az içme suyu döküp iyice karıştıralım. Yeşilliklerin olduğu kaba sosumuzu döküp patates hariç tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Mümkünse peynirler iyice ezilsin.

Servis tabağımıza hazırladığımız salatayı koyalım. Üzerine fırından çıkartıp soğuttuğumuz patatesleri ekleyelim.

Gerçekten çok lezzetli ve doyuru bir salata oluyor..

Hepimize afiyet olsun :)

ÖĞRETMENLER GÜNÜ PASTASI..
































Dün gece Yağmurun okulu için hazırladığım "Öğretmenler Günü Pastası". Çocuklarla parti verilecek yenilecek..Şimdi Yağmurun okuluna pastayı götürüyorum..Götürmeden resmini çekip sizlerle paylaşmak istedim..

Devamı- Okuldan geldim ama sevdilermi sevmedilermi yine bilmiyorum..dediğim gibi ben biraz soğuk ve utangacımdır..Pastaya bakmalarını beklemeden verdim ve kaçtım :) Umarım çocuklar tadınıda beğenmişlerdir.
Şeker hamuru ile daha güzel pastalar yapmak istiyorum ,bir de yaşgünüm yaklaşıyor. Kendime iyi bir fotoğraf makinesi aldırtmayı planlıyorum. Bu arada kara kara yaşgünü pastamı nasıl yapsam diye düşünüyorum. Şeker hamurundan yapacağım ama şekli ,rengi nasıl olsun bilemiyorum. Birçok sugarcraft kitapları inceliyorum hatta iki ader Remzi kitapevinden satın aldım. Gece gündüz kitapları seviyorum :)Kitaplarda o kadar harika pastalar var ki..
Bu pastayı ise yine kitaplara bakarken kafamda oluşturdum. Dünya şekline benzer bir pasta vardı. Kurabiye kalıplarndan şekiller veriyorlardı. Gece yaptığım için çok zora gitmeyeyim dedim ve kalıplarla yapmak istedim. Normal pastamı hazırladıktan sonra en zevkli kısmı üzerine yeşil şeker hamurunu açmak ve düzgünce yerleştirmek oldu. Sonra mavi hamur hazırlayıp kurabiye kalıplarından şekiller verdim. En son ortasına ne yapayım derken, böyle bir yaratık ortaya çıktı :)Sonuçta çocuklar için yaptığımdan şeker birşey olsun istedim..



Gerekli Malzemeler ;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 120 gr tereyağı
  • 80 gr bitter çikolata (1 kare paket)
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı reçel
  • 1paket vanilya&kabartma tozu
  • 3 kaşık toz kakao
  • 1,5 su bardağı sıvı krema
  • yarım paket nutella veya nesquik fındık kreması
  • 1 büyük boy muz
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • şeker hamuru

Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Bu tarifi "çikolatalı kek-2 " olarak yayınlamıştım. Aynısını burada verdiğim malzemelerle yapıyoruz. Pandispanyamız piştikten sonra soğutalım.

Orta krema için 1,5 su bardağı sıvı kremanın yarım su bardağı olan kısmını kullanıyoruz. Yarım su bardağı kremayı çırpıyoruz. Sertleştikten sonra içerisine yarım paket nutellayı ekliyoruz ve iyice ikisini çırpıp 5-10 dakika buzdolabına kaldırıyoruz.

Soğuyan kekimizi rtadan ikiye ayırıyoruz. Muzlarımızı dilimliyoruz. Buzdolabından kremamızı çıkartıyoruz ve pandispanyamızın arasına sürüyoruz. Üzerine muzlarımızı diziyoruz ve pandispanyamızın kalan kısmını pastanın üzerine kapatıyoruz. Buzdolabında biraz bekletiyoruz.

Bu arada dış kremayı hazırlıyalım. 1 su bardağı sıvı kremayı 3 çorba kaşığı pudra şekeri ile çırpıyoruz. Katılaşınca içerisine 1 paket krema sertleştiricisi ekliyoruz. Ve bu hazırladığımız kremayı buzdolabından kekimizi çıkarıp her tarafına spatula ile düzgünce sürüyoruz. Sürdükten sonra tekrar buzdolabına kaldırıyoruz ve bu arada bizde şeker hamurumuzu hazırlıyoruz.

İsterseniz hazır marzipan hamurlarından alıp aynı şekli verebilirsiniz. Hazırladığımız yeşil şeker hamurunu tezgahımıza pudra şeker serperek merdane ile düzgünce açıyoruz. Pastamızı buzdolabından çıkartıp açtığımız hamuru üzerine giydiriyoruz. Bunu yaparken sakin ve dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Elimizle düzgün bir şekil veriyoruz. Sonra tekrar buzdolabına kaldırıyoruz. Bu arada bizde süslemesini hazırlıyoruz.

Mavi hamur hazırlıyoruz. Bu hamuru yine merdane ile açıp üzerine kurabiye kalıpları bastırarak şekiller veriyoruz. Pastamızın üzerine şekillerin arkasına bal veya glikoz sürerek yapıştırıyoruz. Süslemesi sizin zevkinize ve marifetlerinize kalıyor..

Eğer şeker hamurundan evinizde güzel pastalar hazırlıyorsanız lütfen bana resimlerini gönderiniz. Blogumda yayınlamak istiyorum..

Herkese afiyet olsun :)


Perşembe, Kasım 24, 2005

DÜNYANIN EN GÜZEL İNSANLARININ GÜNÜ KUTLU OLSUN..



Bugün Öğretmenler günü..Dünyanın en kutsal görevini yapan ,sabırla bizleri yetiştiren ve emeklerini ne yapsak ödeyemiyeceğimiz ulu insanların bu özel gününü tüm içtenliğimle kutlarım..
Öğretmenliği ben annemden öğrendim,annemden sevdim.. Hala azimle çalışan ve emekli olmayan anneminde öğretmenler gününü sevgiyle kutlarım..

Çarşamba, Kasım 23, 2005

FİLİZ VE EZGİYLE AKŞAM ÜZERİ..

































Sevgili arkadaşım ve Takı Yapıyorum blogunun yazarı Filiz ve kızı Ezgi bu akşam üzeri benim misafirlerimdi :) Ezgiyi okuldan alıp gelen Filiz yağmurdan sırılsıklam olmuştuı..Benim Yağmur ise odasında uyuyordu :) Aynı zamanda 2 aylık hamile olan arkadaşıma ne hazırlayacağımı şaşırdım..Biraz elim ayağıma dolandı..yaptıklarımı çok beğenmedim, Filiz'e daha güzel şeyler hazırlamak isterdim. Talihsizliğim sabah muffin yaparken şeker kavanozunun kırılmasıyla ve bir saat temizlik yapmamla başladı ve turtamın kırılmasıyla devam etti..
Ama güzel sohbet ve sıcak çaylarımızla yemeklerimizi yedik :)
Menümüz ;
  • Ispanaklı börek
  • Benim özel patates salatam
  • Üzümlü Muffin
  • Çikolatalı Tart



İTALYAN BINDI ÜRÜNLERİNİ TATTIM..

Bugün Feriye Lokantasında tanıtımı yapılan İtalyan Bindi marka pastaların ve tatlıların tanıtımına katıldık. Görüntüsünü ve lezzetini beğendiğim ürünleri sizlerle paylaşmak istedim..



























































































































Pazar, Kasım 20, 2005

ÇİKOLATALI KEK -2






































Bugün Brunch için İstanbul Nispetiye caddesindeki Paul Cafeye gittik. Benim en çok beğendiğim, hayranlıkla vitrininden ayrılamadığım, yerken tatlarına doyamadığım ender mekanlardan biridir. Hayalimdeki pastane ve fırın örneğidir benim için. Tabaklarından ,peçetesine kadar her şeyini beğenirim. Brunchına biz bir senedir gidiyoruz ve çok memnunuz. Belki bin bir çeşidi yok ama sundukları çeşitleri bize fazlasıyla yeterli geliyor. Özellikle peynirleri, mantarları, röştisi ve çikolatalı keki benim favorilerim. Bugün eve geldikten sonra sitesini ziyaret ettim. Türkçe web sitesi yok, orijinali Fransızca. Siteyi incelememim asıl amacı eşimin brunchtaki çikolata keki çok sevmesi ve benden o keki istemesi :) Sitede Paul'un çikolatalı kekinin çok ünlü olduğunu öğrendim. Gerçekten de ününü hak ediyor bence, çünkü gerçekten çokkkkk lezzetli bir kek.


















Fotoğraflarda da ne kadar müthiş şeyler olduğunu görüyorsunuz :))

İşte Pauldan yola çıkarak ,eşimin o çok sevdiği kekin benzerini nasıl yapabilirim diye düşündüm. İşin kötüsü bende çook sevdim o keki hatta Yağmurda yedi o kekten :) Evdeki kitaplarımı ve dergilerimi karıştırdım. Tam o keke benzer bir tarif bulamadım ama birkaç yabancı kaynakta kekin benzerlerini gördüm. Tarifleri inceledim ve kafamdan bir tarif çıkardım. Eğer sonucu tutmasaydı sizlere kesinlikle yazmayacaktım. Ama ne yazık ki kekin tadı yüzde 60-70 tuttu :) Çok güzel bir kek oldu.Umarım akşam eşim eve gelince keki beğenir.

Gerekli Malzemeler ;


  • 4 yumurta
  • 120 gr tereyağı
  • 1 kare paket bitter çikolata (80gr)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık ahududu reçeli (veya evinizde hangi reçelden varsa)
  • 3 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket toz vanilya

Öncelikle fırınımızı 185 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm genişliğinde ki bir kelepçeli bir kek kalıbımızın her yerini alüminyum folyo ile kaplayalım.

Öncelikle tereyağını orta boy bir cezvede eritelim. Eridikten sonra çikolatayı içerisine kırıp eritelim. Tereyağı ve çikolata iyice eriyerek birbirlerine karışınca ocaktan alalım ve bir kenara bırakalım.

Şeker, yumurta ve vanilyayı derin bir çırpma kabında mikser ile çırpalım. Üzerine yoğurt ve reçeli ekleyip tekrar mikser ile çırpalım. erimiş tereyağı ve çikolatamızı da ekleyip tekrar çırpalım. En son unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyelim ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.

Her tarafını alüminyum folyo ile sardığımız 20 cm'lik kelepçeli kalıbımıza kek karışımımızı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişirelim. Kekin piştiğini içerisine 1 kibrit çöpü batırarak anlayabilirsiniz.

Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım ve kalıbımızdan çıkarıp servis tabağımıza koyalım. Ben üzerine yine Paul'dan aldığım macaronlarla süsledim.

Hepimize afiyet olsun..

Cumartesi, Kasım 19, 2005

ŞEKER HAMURU MALZEMELERİ..































9-11-2005 tarihinde Devletşahım Beyaz Mutfak hakkında yazdığı yazısını okudum. Bende sık sık beyaz mutfağa gittiğimi ve oradan pastacılık malzemeleri ve ekipmanları aldığımı hep yazmışımdır. Yaklaşık iki hafta önce beyaz mutfağa gittiğimde (erenköydeki) pastacılık malzemeleri satış yerinin kaldırıldığını görmüş ve çok üzülmüştüm."Ne olduğunu" sorduğumda Hasanpaşa'ya Beysa ismiyle taşındığını söylediler. Pek o tarafları bilmediğim için o gün gidemedim ama çokta üzülmüştüm çünkü çok severek gittiğim bir yerdi. Bu olaydan 4-5 gün sonra Devletşahın yazısını okuyunca içim rahatladı. Hem tarifini kolayca veriyordu hem de memnun kalması beni rahatlatmıştı.(yaşadığı macareya rağmen)
Bende dün Beysaya gitmeye karar verdim. Tarifi Devlatşahın anlattığı yere kadar kolayca buldum ama ondan sonra arabayla gittiğim için sokakları karıştırmaya başladım. Hemen Beysaya telefon açtım. Telefonda bana cevap veren hanımefendi ve beyefendi bana çok nazik davrandılar ve bir kaç denemeden sonra kolayca beysaya ulaştım :) Burada diğer Beyaz mutfaklar ve beyaz fırınlar gibi fırın ve oturma yerleri yok. Sadace malzeme ve ekipman satılan bir işletme. Bu arada pasta hammaddesi satlmıyor,sadace teknik ekipmanlar hem parekende hem toptan satılıyor. Çok çeşit ve güzel hizmet sunan bir işletme, ben dün çok memnun kaldım. Aradığım birçok ekipmanı bulabildim ve daha almak istediğim çok şey var :)
Resimde şeker hamuru ve şeker hamurundan çeşitli şekiller yapma aparat ve malzemeleri var.
  • Gıda boyaları
  • Glikoz
  • Pudra Şekeri
  • Çicek yapma seti (Flower Tool Set)
  • yumurta (resimde yok ama ana hammaddedir)

Şeker hamuru hazırlamasını ve gül yapımı daha önce yazmıştım.

Gıda boyaları : Genellikle ithal ürünlerdir. Toz,sıvı ve jel halinde satılır. Resimdekiler ve benim tercihim toz gıda boyalarıdır. Çünkü toz boya daha güzel renk veriyor ve azar azar kullanıldığı için aha uzun süre kullanılabiliniyor. Üç ana renk renk almanızı öneririm. Bunlar ; kırmızı,sarı ve mavi. Bu üç ana renkten ara renkleri elde edebilirsiniz ;

kırmızı + sarı : turuncu

sarı + mavi : yeşil

kırmızı + mavi : mor gibi.

Glikoz : Glikoz hammaddesini bulmak göründüğü gibi kolay olmuyor. Büyük işletmeler veya pastahaneler kilolarla satın aldıkları için daha rahat buluyorlar . Ama büyük bir işletme değilsiniz ve evinizde yapmak istiyorsanız azar azar bulmak zor oluyor. Daha önce fermodan,sancarlardan ve beyaz mutfaktan azar azar bulup alabiliyordum. Ama son 2 aydır bulamıyorum. En sonunda dün Beysaya yaptığım ziyaretten sonra beyaz mutfaktan bana 300 gr glikoz satmayı kabul ettiler :) (kendi kullandıklarından) bunun için çok teşekkür ederim :))

Ama mutlaka Eminönünden veya Kasımpaşadan glikoz temin edilebilinir veya tanıdık pastahaneler varsa onlardan satın alabilirsiniz.

Pudra şekeri ve yumurta : İki ana maddedir, olmazsa olmazlardan. Heryer en rahat bulunabilen malzemelerdir. Ama ders aldığın pasta şefim bana hep Bağdat marka pudra şekerini öneriyordu.

Flower tool set (çicek yapma seti) : Bunuda dün Beysadan aldım. Aslında çok daha önce almam gerekiyordu ama ben çatalla,bıçakla,kaşık saplarıyla işimi görüyordum :) Çok çeşitli setler satılmakta. Ben bana en uygun olanının Wilton marka olduğunu düşündüm. Genellikle Wilton ürünlerini tercih ederim ve her zaman memnun kalmışımdır. Bu set sadace çicek yapımında değil ayrıca diğer şeker hamurundan yapılacak her şekilde kullanılıyor. Hayvan,insan,eşya şeklleri gibi.

Şimdilik bilgilerim bu kadar ama bundan sonra daha sık şeker hamurundan pastalar yapacağız..

Herkese sevgiler..

Perşembe, Kasım 17, 2005

RENKLİ MUFFINLER
































Yarın Yağmurun okuluna götüreceğim muffinler..Bu gece hazırladım ve dayanamayıp resimlerini çekip sizlere göstermek istedim..

Devamı- Dünden önceki gün sevgili AslıBerry bana mail ile bir soru sordu; "pastaların üstünü kapladığımız kremşanti'ye hiç gıda boyası kullandın mı? "
bende bu soruya cevap verirken aklıma Cuma günü Yağmurun okulu için nasıl bir şey yapabileceğim geldi. Havuçlu muffinler hazırlayıp üzerlerini renkli krema ile süsleyebilirdim. Hem bu şekiller çocukların hoşuna gidebilecekti..
Bende projemi(:)) hemen uygulamaya koyuldum. Böylece Aslının sorusuna cevap vermeme rağmen belki bu tarif daha çok işine yarayabilir diye düşündüm.

Gerekli Malzemeler ;


  • 4 adet yumurta
  • 7 kahve fincanı tozşeker
  • 4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 kahve fincanı yoğurt
  • 9 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 küçük paket sıvı krema (400 ml)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • yarım çay kaşığı nar kırmızısı toz gıda boyası
  • yarım çay kaşığı sarı toz gıda boyası
  • üzerlerini süslemek için çeşitli şekerlemeler

Bu tarifen toplam 24 adet muffin çıkıyor. Siz 10-12 kişilik yapmak isterseniz ölçülerini yarı yarıya kullanabilirsiniz.























Öncelikle muffinlerimizi hazırlayalım. Şekeri ve yumurtayı derin bir kapta mikser ile iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. 2 dakika çırpıp unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Tekrar mikser ile karışım yumuşayıncaya kadar çırpalım. Toz zencefil, tarçın ve havuçlarımızı ekleyip mikser ile düşük devirde çırpmaya devam edelim. En son cevizlerimizi ekleyip tahta kaşıkla şöyle bir karıştıralım. Muffin kalıplarımıza önce muffin kağıtcıklarımızı yerleştirelim. Üzerlerine karışımızdan dolduralım. Ben ağızlarına kadar doldurdum ,ayrıca benim muffin kalıplarım 12'li, bu yüzden 2 seferde 24 adet muffin elde edebildim. Fırınımızı 175 dereceye getirip muffünlerimizi pişrmeye başlayalım. Yaklaşık 40 dakika üzerleri kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Muffinlerimiz pişince en az 1 saat soğumalarını bekleyelim. Eğer beklemezsek üzerlerine krema sürdüğümüz zaman kremalarımız erir :)
Kremanın hazırlanışı ;
Kremamızı derin çir çırpma kabına dökelim. Öncelikle 1 paket kremayı kaba dökelim. Üzerine 1,5 çay bardağı pudra şekeri ilave edelim. Mikser ile hızlı devirde 6 dakika kadar çırpalım. Üzerine krema sertleştiricisinin yarısı ve nar kırmızısı boyamızı ilave edelim ve 4 dakika daha çırpalım. Kremanın sertleşmesi gerekiyor. Krema sertleşince sıkma torbasına kremamızı aktaralım. ve muffinlerin yarısının üzerine kırmızı kremayı yanlarına çok taşırmadan sıkalım. Üzerini ise evimizde ne varsa şeker, sakız, çikolata vs. süsleyelim. Aynı işlemleri kalan malzemelerle sarı krema hazırlamasında uygulayalım.
Buzdolabında bir gece veya 3-4 saat bekletelim.

Hepimize afiyet olsun..

Çarşamba, Kasım 16, 2005

ÇİKOLATALI MUZLU&KİVİLİ PASTA
































Bugün iyileşir iyileşmez anneme gittim ve ona Perşembe günü için yapmayı söz verdiğim pastayı yaptım. Okula götürecek olduğu için ve bir çok Öğretmenin yiyeceğini bildiğim için tam iyileşmeyi bekleyemedim :) Bana "iyileş öyle yaparsın" demelerine rağmen annem eve varmadan gittim ve o yokken pastayı yaptım. Fotoğrafıda annemin evinde gece çektiğim için çok güzel çıkmadı. Ama sizlerle paylaşamadan geçemedim :) Biliyorum çok güzel yapamadım ama umarım tadını yarın beğenirler..

Devamı- Daha haber alamadım beğendilermi beğenmedilermi..İnsan ister istemez heyecanlanıyor tabii ki..
En iyisi pastanın tarifini sizlerle paylaşarak bu heyacanımı biraz olsun yenmek olacak..

Gerekli Malzemeler ;

  • 5 yumurta
  • 12 yemek kaşığı un
  • 13 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya & 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 3,5 su bardağı sıvı krema (ben rama marka kullanıyorum)
  • 4 kare paket bitter çikolata (320 gr)
  • 2 adet kivi
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı süt
  • üzerini süslemek için şeker hamuru

Önelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıpta pandispanyamızı pişirelim. Yumurta ve şekeri mikser ile derin bir kapta iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Unu,kabartma tozunu ve nescafeyi eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. Homojen bir karışım elde edinceye kadar hepsini iyice mikser ile çırpalım. Kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika kek kabarana kadar pişirelim.

Pandispanyamız pişerken bizden kremamızı hazırlayalım. Bu kremayı hem pastanın ortası için hem de dışını kaplamak için kullanacağız. Öncelikle çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Kremamızı gerin bir kapta 5-6 dakika iyice çırpalım. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım. Kremamız sertleşince buzdolabına kaldıralım.

Pişen pandispanyamızı tezgahta 15-20 dakika ılınması için bekletelim. Ilındıktan sonra ortadan ikiye bölelim. Her iki tarafınıda 1 bardak sütümüzle ıslatalım. Kekin orta katına buzdolabından çıkardığımız kremamızdan bir miktar sürelim. Bu miktar 7-8 çorba kaşığı kadar olmalıdır. Kremanın üzerine önce muzlarımızı ,muzların üzerinede kivilerimizi dizelim. Kekimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Ve kalan tüm kremayı pastanın etrafına sürelim. Spatula ile her yerini düzgünleştirelim. Pastanın yanlarını ben tırtıklı bir spatula ile düz çizgiler çizdim. Siz bu şekli çatallada verebilirsiniz.

Pastamızın üzerini şeker hamurundan güller ile ve yanlarınıda şeker hamurundan küçük toplar ile süsledim. Gül yapımını buradan görebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..