Cuma, Ocak 06, 2006

DENTİSTA & ZUHAL YALÇIN'IN YILBAŞI SÜPRİZLERİ..



Pastalarımız bölümünde Dentista'nın ve Zuhal Yalçın'ın yılbaşı hazırlıklarını paylaşıyoruz..

Devamı..

Çarşamba, Ocak 04, 2006

DAMLA ÇİKOLATALI BROWNİ(CHOCOLATE CHIP BROWNIES)






































Chocolate Bible kitabından denediğim ilk tarifim. Tek kelimeyle sonuç harika oldu. Bu kitap gerçekten verildiği adı hak ediyor bence...
Blogumdaki diğer browni tarifinden farkı tereyağı yerine sıvı yağ kullanılıyor olması. Ve içerisine damla çikolata eklenmesi. Aslında içerisine fındık veya cevizde ekleniyor ama benim aram kuruyemişle iyi olmadığı için ben pek kullanmıyorum..
Bu ara yediğim en güzel Browni Starbucks'ta yediğim "Starbuck's Brownie" idi. Eğer sizde bu bahsettiğim tadı lezzetli buluyorsunuz ve zevk alarak yiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm..

Gerekli malzemeler ;
  • 160 gr Milka sütlü bitter çikolata, (iki paket)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik ay çicek yağı
  • 2 yumurta
  • yarım paket vanilya
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı damla çikolata

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
19 cm'lik dikdörtgen bir kalıbı yağlayalım.

Çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım. (yavaştan hızlıya) İçerisine benmari usülü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve 2 dakika daha çırpalım.

Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve vanilyayı eleyelim. Ve çikolatalı karışım içerisine ilave edip önce spatula ile sonra mikser ile karıştıralım. En son damla çikolatalarımızı ekleyip son bir kez spatula ile karıştıralım.

Önceden yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim ve spatula ile üzerini düzgünleştirelim.

180 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kıtırlaşana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim. Piştiğini anlamak için içerisine kibrit çöpü batırabilirsiniz. Yalnız çok kurutmadan pişirmeye dikkat edin, biraz sulu ve yumuşak kalması gerekiyor.

Servis yaparken brownilerimizi dikdörtgen dilimleyelim. Ve arzu ederseniz üzerine çikolata sosu, ahududu sosu hazırlayabilirsiniz. Veya yanına bir top vanilyalı dondurma ve nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Pazartesi, Ocak 02, 2006

YILBAŞI BEKLENTİLERİ & ANNE OLMAK ÜZERİNE..

































Belçika'dan sevgili Bedia geçen hafta Türkiye'ye geldi. Ama ben maalesef bir türlü zamanımı ayarlayıp onunla görüşemedim :( Bunun için gerçekten çok üzgünüm..
Ama o benim için aldığı kitabı otelin lobisine bırakmış. Bu gece eşim gidip lobiden kitabımı teslim aldı. Eve getirdiğinde kocaman bir kitapla karşılaştım. Chocolate Bible uzun zamandır beklediğim ve çok istediğim bir kitaptı. Teşekkür ederim Bedia..
Kitabın paketini hızla açarken içerisinden bir paket daha çıktı. Bu ise benim için tam bir süpriz oldu..ve içerisinden iki muhteşem çikolata çıktıııııı !!! uçtum desem yeridir..Bediacım çok naziksin çok teşekkür ederim..beni gerçekten çokkkk mutlu ettin..

Sevgili Derya ise benim yılbaşımı beklentilerimi merak etmiş. Açıkcası o sorana kadar ben bunu hiç düşünmemiştim..Sayesinde oturup düşünmeye fırsat bulabildim. Bu hep yapılması gereken birşey diye düşünüyorum..



  • Her yeni yıl yeni ir başlangıç yeni bir umuttur. Ben daha iyi bir eş, daha iyi bir anne, daha iyi bir pastacı, daha iyi bir öğretmen ,daha iyi bir evlat, daha iyi bir gelin,.....insan ve çevre ilişkilerinde daha iyi bir insan olmak istiyorum,
  • doğumdan sonra lohusalık döneminde aldığım kiloları artık bu sene vermeyi çok istiyorum,
  • maddi ve manevi değerlere ihtiyaç duyanların daha çok yanında olmak istiyorum,
  • tüketmekten çok üretmeyi istiyorum,
  • daha anlayışlı, daha hoş görülü olmak ve daha çok dua etmeyi istiyorum..





































İşte buda eşimin bana yeniyılda aldığı hediye :) Bu hediyeyi gerçekten çok istiyordum. En çok istedikleriminden ilkini annem yaşgünümde almıştı (fotoğraf makinesi), şimdi de eşim beni çokkkkk mutlu etti..hayatımda olduğunuz için çok şanslıyım..

Bu arada yorum bırakan Lale hanımın hediyemi bilmesine gerçekten çok şaşırdım. Gerçekten çok zeki bir insansınız..

Sevgili Burcu ise annelik ve değişen hayatımla ilgili yazmamı istemiş..

  • Yağmur doğduğunda ilk önce ne hissedeceğimi bilemedim ama en büyük heyecanı hamile olduğumu öğrendiğimde ve ultrasonda Yağmur'un fasulye kadar ki halini gördüğümde hissetmiştim.
  • Yağmurla ilk günlerimiz hep evde geçmişti, bu yüzden çok sıkılmıştım ama şimdi o sıkıntılarımın yersiz olduğunu anlıyorum,
  • Hamileliğimde 8 kilo almama rağmen lohusalık döneminde 8 kilo daha almam beni en çok üzen durum olmuştu,
  • uykunun ne kadar değerli olduğunu anlamıştım,
  • ama onu her görüşümde, her kokusunu duyduğumda, her sesini duyduğumda, her gözlerine bakışımda Allah'a binlerce şükür ediyorum..

Pastalarımız bölümünde ise çok şirin bir pasta sizleri bekliyor..

Pazar, Ocak 01, 2006

YILBAŞI GECESİ..
































Bu sene yılbaşını evimizde ailemle birlikte karşıladık..ben nerdeyse on gündür bu gece için hazırlanıyordum. Süslemesi, menünün oluşturulması, hediyelerin alınması (en keyifli kısım) vb. birçok tatlı telaşla uğraştım :) aynı zamanda işimdeki en yoğun haftaydı diyebilirim , o yüzden gerçekten çok yoruldum..ama yorgunluğumdan çok mutluluk duyuyorum..
En çok canımı sıkan şey ise bütün gece uğraştığım dolmaları becerememiş olmam..hiç güzel olmadı, iç malzemesini az kullanmışım bu yüzden sonucum çok başarısız oldu :(
Onun dışında fazla bir sorun yaşamadım, saat 24:00 olunca eşim,kızım ve annelerimizle öpüşüp sarıldık..yeniyıl pastamızı kestik, Yağmur için üzerini mumlarla süsledim oda üfledi :) pastadan sonra hediyelerimizi açtıkkk :) birbirinden güzel birçok hediye aldım ve verdim..uzun zamandır yılbaşlarında hediyeleşmiyordum, tekrar çocukluğumdaki gibi hediyeleşmek çok hoşuma gitti :) Eşim bana en çok istediğim hediyelerden birini almış..benim için tam bir süpriz oldu..en kısa zamanda fotoğrafını çekip yayınlamak istiyorum..































Yılbaşı menümüzdekiler ise ;

  • Fırında tavuk but ve tavuk incik ( özel soslu)
  • Kuzu pirzola
  • Kestaneli ve etli pilav
  • Tavuk suyu tel şehriye çorbası
  • Kaşarlı fırın mantar
  • Milföy hamurundan peynirli ve sosisli börekler
  • Zeytinyağlı taze fasulye
  • Havuçlu cevizli kereviz salatası
  • Mevsim Salatası (özel soslu)
  • Küçük kanepeler
  • Patlıcan salatası
  • Kahvaltılıklar
  • Beceremediğim ama az yediğimiz zeytinyağlı yaprak sarması
  • Kabak Tatlısı
  • Kütük Pasta
  • Cips, kuruyemişler, meyve




































İşte bu da benim yılbaşı köşemm :) Altındaki hediyeler ise en sevdiğim kısmı..en büyük kutu bana geldi :))

Herkesin tekrar yeni yılını tüm kalbimle kutlarım..

Hepimizemutlu yıllar..

Cumartesi, Aralık 31, 2005

MUTLUUUUUUU YILLARRRRRR !!!!!
































Biliyorum biraz geç kaldım ama inanının daha yeni bilgisayarımın başına oturabiliyorum ( saat gece 02:27) Yarın için hazırlık yapıyorum ve bu saatte kadar kütük pasta ve yaprak dolması yaptım ( saat 21:00 'de başlamıştım) Dolma yapmak gerçekten çokkkkk uzun zaman alıyor :)
Aslında yılbaşı ağacımı ve köşemi çekip sizlerle paylaşmak istemiştim ama bu saatte güzel görüntüler alamadım..ama yarın çekip yılbaşı soframla birlikte yayınlamayı çok istiyorum..
Bu blogu oluşturduğum için ve sizleri tanıdığım için gerçekten çok mutluyum..2005 yılımın son 7 ayı sizlerle geçti..umarım bu 7 ay 7 yıl veya daha uzun bir zaman olur..çünkü ben burada gerçekten çok mutlu ve huzurluyum..
Herkesin , beni okuyan okumayan, ama herkesin yeni yılını tüm yüreğimle kutluyorum..umarım bu yeni yıl bizler için, ülkemiz için ve dünyamız için güzel beklentilerle doludur..
İnsanları çok seviyorum, ülkemi çok seviyorum, dünyamızı çok seviyorum..umarım sevgiler çoğalır..

herkese güzel lezzetlerle ve gülücüklerle dolu bir yıl ve yılbaşı gecesi dilerim..

Salı, Aralık 27, 2005

BU DA BENİM KÜTÜK PASTAM..



































Bu Kütük Pastayı yarın kızımın okulu için yaptım..Sabah yeni yıl partisi veriyorlar ve noel baba gelip bizim bıdıklara hediyeler dağıtacamış..bizlerde davetliyiz ama ben maalesef o saatlerde işte olduğum için artık Babası biraz katılacak :)
Pastanın tarifini yarın öğlen sonra yazacağım..

Devamı- kütük pastayı hayatımıza kattığı için "Paganlar"a teşekkür etmeliyiz..Paganlar yılın en kısa günü olan 21 Aralıkta kütükler toplayıp bütün gece güneş için yakarlarmış.Temel amaçları güneşin tekrar dünyaya gülümseyişini kutlamakmış. Zamanla bu inanış kütük pasta olarak yer değiştirmiş..
Kızımın okulunda yaptığım kütük pasta çok beğenilmiş ve afiyetle yenilmiş :) Onun için gönül rahatlığı ile sizlerle tarifi paylaşıyorum..

Gerekli Malzemeler ;

pandispanya için
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 100 gr un
  • 6 yumurta
  • 120 gr tozşeker
  • 6 tatlı kaşığı kakao
  • 80 ml su
  • 1 paket vanilya

Çikolatalı krema için ;

  • 500 ml süt (ben nestlenin çocuk sütünü kullandım )
  • 6 yumurta sarısı (4 veya 5 kullanılabilir)
  • 125 gr tozşker
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 80 gr çikolata ( ben sütlü kullandım )

Üst krema için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( ben yine nestle çocuk sütü kullandım )
  • 3-4 çorba kaşığı nesquik

Süsleme için ;

  • eminönünden aldığım yılbaşı pasta süsleri ( veya evinizde bulunan noel baba, çam ağacı vb. küçük objeleri kullanabilirsiniz)
  • üzerine serpmek için toz kakao
  • isteğe bağlı beze,
  • isteğe bağlı şeker hamurundan yapılmış süslemeler..

Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyalım. Tereyağını benari usulü eritelim. Eriyen tereyağımızın içerisine bir paket vanilyamızı ilave edip karıştıralım. Diğer bir yandan küçük bir cezvenin içerisinde suyumuzu ısıtalım. İçerisine kakaomuzu koyup iyice eriyene kadar karıştıralım.

Ayrı bir çırpma kabında şeker ile yumurtaları iyice mikser ile çırpalım. Kabarmaya başlayınca kabı sıcak su dolu başka bir kabın içerisine oturtarak çırpmaya devam edelim. Karışım hafif açık sarı bir renk alana kadar bu işleme devam edelim.

Kakaolu suyumuzu karışımımıza ilave edelim. Arkasından erimiş tereyağımızı köpürene kadar çırpıp karışımımıza ilave edelim. En son da unumuzu eleyerek ilave edelim ve karışımımızı spatula iyice güzelce bir karıştıralım.

Fırınımızı 200 dereceye getirip ısıtalım. Büyükce bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini tereyağlıyın. Karışımımızı tepsinin üzerine dökün ve eşit olarak dağıtın. Fırına koyacağımız zaman ısıyı 180 dereceye düşürün ve yaklaşık 13-15 dakika pişirelim.




Bu arada bizde iç kremayı hazırlıyalım. Sütü ikiye ayıralım. Birini şekerle birlikte kaynatalım, birini ise küçük bir tencereye koyup çikolata hariç dğer malzemeyi soğukken ekleyip çırpma teli ile iyice karıştıralım. Şekerli sütümüzde kaynayınca ikisini birleştirelim ve orta ateşte bevamlı karıştırarak pişirelim. Bu arada çikolatamızı benmari usulü eritelim ve pişen kremamızın içerisine ilave edip çırpma teli ile yice çırpalım.

Bu arada pandispanyamızın pişmiş olması gerekiyor. Pişen pandispanyayı fırından çıkaralım. Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim diğerinin üzerine kapayalım. Ters yüz edelim. Sıcak tepsiyi kaldıralım. Soğuk tepsiye aktardığımız pandispanyanınüzerindeki sıcak kağıdı çıkaralm ve atalım. 5 dakika bekleyip kremamızı ikiside ılıkken üzerine dökelim. her yerine eşit olarak dağıtalım. Alttaki kağıt yardımıyla pastamızı rulo şeklinde sarmaya başlayalım. Mümkün oldukça sıkı sarmaya gayret gösterelim. Sardıktan sonra iyice elimizle şeklini düzeltelim. En uçtaki şekli bozuk yerleri keselim. Pastanın uçlarından çok kısa keselim. Uzun kalan bölümü servis tabağımıza alalım. Kestiğimiz iki parçanın yanlarını biraz yamuk keselim. ve pastanın yanlarına yapıştıralım. Biraz buzdolabına koyup dinlendirelim.

Bu arada bizde kremşantimize nesquik ekleyip sütle çırpalım. İyice sertleşince buzdolabında hazırladığımız pastayı çıkaralım. Kesme yerleri hariç her yerini güzelce kremamız ile kaplayalım. Kaplama işlememiz bitince üzerine kakaomuzu serpiştirelim. Ve çatal yardımı ile pastanın üzerine kütük görüntüsü vermeye çalışalım. Elimizdeki süsleme malzemesine göre pastamızı isteğimize göre süsleyelim..

Hepimize afiyet olsun..

Pazar, Aralık 25, 2005

YILBAŞI KURABİYELERİ..































Dün akşam yılbaşı kurabiyelerinin "kurabiye"lerini pişirdim. Bugünde üzerilerini renkli royal icing'ler le süsledim..Yarında Yağmur'un okuluna götüreceğiz..Playgroup için..
Çarşamba günü ise bizim playgroup'un yılbaşı partisi var. O gün için ise bir çeşit "yılbaşı pastası" yapmak istiyorum..Birkaç senedir çikolatalı kütük pasta yapma hayalim var..mümkünse kütük pasta yapmak istiyorum..
Gelelim yılbaşı kurabiyelerine..Geleneksel yılbaşı kurabiyelerine "ginger bread" deniliyor. Benim yaptığım kurabiyelerin özü ginger bread tarifnden ama ben evdeki malzemelere göre bazı ufak tefek değişiklikler yaptım. Üzerine yapılan renkli süsleme ise royal icing denilen sertleşen krema ile yapılıyor.

Kurabiye malzemeleri ;

  • Yarım çay bardağı şekerli şuru veya meyve suyu (ben karışık meyve suyu kullandım)
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 25 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı zencefil,
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı dövülmüş karanfil
  • yarım çay kaşığından çok az toz kırmızı biber
  • 1 yumurtanın beyazı

Royal Icıng tarifi ;

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1/6 limonnun suyu
  • 250 gr pudra şekeri
  • gıda boyaları

Öncelikle fırınımız 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip haızrlıyalım.

Tereyağımızı küçük bir kapta eritelim. Eriyince içerisine şekeri ve şurubu ekleyip biraz karıştıralım. Diğer tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına ekleyelim. Üzerine erimiş tereyağlı karışımı döküp tahta kaşıkla hepsini karıştıralım. Biraz daha un ekleyip elimizle hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım ve gerekirse içerisine azar azar un ekleyelim. Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgahımıza biraz un serpip merdane ile hamurumuzu 3-4 cm kalınlığında açalım. Şekilli kurabiye kalıplarımızı hamurun üzerine bastırarak kurabiyelerimizi oluşturalım. Ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. İşlem bitince önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerimizi pişirelim. Tezgahta soğumaya bırakalım. Mümkünse kurabiyelerimizi akşamdan hazırlıyalım ve süslemesini ertesi güne bırakalım.

Royal icing için , gıda boyası hariç diğer tüm malzemeyi mikser ile yavaş ayarında 10 dakika çırpalım. Üzerini streç film ile kaplayalım çünkü bu malzeme çabuk kurur. Yağlı fırın kağıdından bir sıkma torbası hazırlayıp biraz beyaz icing alıp torbamıza koyalım. Ve icing'in üzerini tekrar kapamayı unutmayalım..




Kurabiyelerin yanlarına beyaz şerit çekelim.İsterseniz gıda boyası ile renklendirip farklı renklerde şeritlerde çekebilirsiniz..Süslemesini zevkinize göre yapınız. Ama önemli olan herbir ayrı renk kullanacağımız zaman ayrı sıkma torbası hazırlamamız gerektiği ve boyaları çok az miktarda kullanmamız gerektiğidir.



Kurabiyelerimizin üzeri kuruduktan sonra servis edebilirsiniz..

Hepimize afiyet olsun..

Cumartesi, Aralık 24, 2005

DAVET -2



































Artık yılbaşı yaklaşıyor..çok az kaldı..yılbaşı kurabiyelerini ve yılbaşı pastasını yapma vakti yaklaşıyor..ben birazdan mutfağa girip renkli yılbaşı kurabiyeleri yapmayı düşünüyorum ve yarında bloguma koymayı..ama bugünü anlatmadan geçmek istemedim..bugün çok güzel bir gündü. Sabah uyandığımda penceremden kar yağıyordu :)hemde lapa lapa..o kadar şiddetli yağıyordu ki..benim için rüya gibi..
Her güzel rüyanın bir sonu olduğu gibi karın bugün sonu oldu..ve biz Emel ablalara çay davetine gittik..o güzel sofradaki güzel yemekleri yerken penceremizden yine lapa lapa kar yağıyordu..
Emel abla bize o kadar güzel yiyecekler hazırlamıştı ki gerçekten çok yedik sanırım..bohça böreğinden , peynirli su böreğine, değişik 2 çeşit salatadan mercimek köftesine ve en sonda güzel bir meyve soslu pasta ile bu güzel karlı günümüzü sona erdirdik..
Artık gerçekten yılbaşına haızrlanmak gerekiyor..

Çarşamba, Aralık 21, 2005

ÇİKOLATALI FIRIN CHEESECAKE (BAKED CHOCOLATE CHEESECAKE)






































Ben gerçekten cheesecake yemesini ve pişirmesini çok seviyorum. Bunun için her türlü cheesecake tarifini denemeye ve en iyisini bulmaya özen gösteriyorum. Ama nedense pişirilmeden yapılan cheesecakeleri çok sevmiyorum ve sevemiyorum da. Bana göre en lezzetli cheesecakeler fırınlanarak hazırlanıyor. Peynir ile çikolata pişince bence ayrı güzel bir lezzet şöleni oluşuyor..ve ben ne yazık ki tadına doyamıyorummmm...
Dün gece elime yeni geçen muhteşem çikolatalı tariflerin yer aldığı "the cook's guide to chocolate" kitabında bu cheesecake tarifini gördüm ve hemen pişirmeye karar verdim. cheesecake'in içerisinde hiç un olmaması dikkatimi çekti ve dün gece pişirdim, buzdolabına koydum. Bugün eve gelince tattım ve sonuç tek kelimeyle muhteşemmmm...
Yine tadına doyamıyorum ve ben bu gidişle ne yapacağımı bilemiyorum. Sanırım ben fazla olan 10 kilomu asla veremeyeceğim. Umarım 10 kilo daha almam !


Gerekli malzemeler ;
  • 2 kare paket bitter çikolata (160 gr)
  • 1 kare paket sütlü çikolata (80 gr)
  • 4 paket krem peynir- 800 ml (mümkünse trakya çiftliği)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya tozu
  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 150 ml sıvı krema (bir küçük paketi 200 ml oluyor, azaltarak kullanın)
  • 1 yemek kaşığı kakao

tabanı için ;

  • 1 paket kakaolu bisküvi (ben eti kullandım)
  • 100 gr tereyağı

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısınmaya bırakalım. 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanını ve yanlarını (her tarafını) pişirme kağıdı ile çevreleyelim.

Biskuvileri robotta un haline getirelim. Benim robotum bozuktu elimle ufaladım , cheesecake ayrı bir güzel oldu..denemenizi tavsiye ederim.. tereyağımızı eritelim ve bisküvilerimiz ile karıştıralım. kelepçeli kalıbımızın alt tabanına bisküvili karışımımızı bastırarak yayalım. ve sırası gelene kadar buzdolabına kaldıralım.





Derin bir çırpma kabına 4 paket krem peynirimizi ekleyelim ve mikser ile yumuşayınca kadar çırpalım. daha sonra şeker ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Bir defada tüm yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir karışımımız olana kadar çırpmaya devam edelim. Bu arada çikolatalarımızı benmari usulü eritelim. Kakao ile sıvı kremayı ayrı bir kapta karıştıralım ve peynirli karışımımıza ekleyip bir iki defa çırpalım. En son erimiş çikolatalarımız ekleyip tüm karışımı güzelce mikser yardımı ile çırpalım.
Bisküvili tabanımızı buzdolabından çıkartıp karışımımızı üzerine dökelim. Ve en üstünü spatula ile düzgünleştirelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda 1 saatten fazla pişirelim. Cheesecake'in üzeri iyice kabarıp kızarana kadar pişirmemiz gerekmektedir..

Piştikten sonra tezgahta soğutalım. Soğuduktan sonra ise buzdolabına kaldıralım ve en az 1 gece bekletelim. Ertesi gün buzdolabından çıkaralım ve kağıtlarını çıkaralım. Servis tabağımıza alalım ve dilimleyip dilimlerin üzerini çikolata ile süsleyelim. Ben bolçi ile süsledim..

Hepimize afiyet olsun..

Salı, Aralık 20, 2005

ETİMEK SALATASI & PATLICANLI KİŞ & WHISKY'Lİ MUS


































Çok sevdiğim çok tatlı bir insanın çay davetine Cumartesi günü davetliydim..inanılmaz güzel vakit geçirdim..ve o güzel insanı tanıdığım için çok şanslı ve çok mutluyum..
Yaptığı birbirinden güzel tuzluların ve tatlının tariflerini bana dün gece gönderdi..bende hemen sizlerle paylaşıyorum..


ETİMEK SALATASI

2 PAKET ETİMEK
2 SUBARDAĞI YOĞURT
1 SUBARDAĞI MAYONEZ
2 SUBARDAĞI SÜT
2 HAŞLANMIŞ YUMURTA
4 DİŞ SARMISAK
2 SALATALIK TURŞUSU
1/2 DEMET MAYDANOZ
TAZE SOĞAN (İSTEĞE BAĞLI)

MAYONEZ VE YOĞURT KARIŞTIR SARIMSAK TUZ EKLE SÜTÜ İLAVE ET KARIŞTIR. ETİMEKLERİ SÜTLE ISLAT BORCAMA DİZ ÜZERİNE YOĞURTLU KARIŞIMI DÖK ÜZERİNE BİR SIRA DAHA ETİMEK EN ÜSTE YOĞURTLU KARIŞIMI DÖK VE BUZDOLABINDA DİNLENDİR. DOLAPTAN ÇIKARINCA MİNİK MİNİK DOĞRADIĞIN HAŞLANMIŞ YUMURTA,KORNİŞON TURŞU,TAZE SOĞAN,MAYDANOZLA SÜSLE
































WHISKY'Lİ MUS

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER (AMA BİRAZ ŞEKERİ AZALTILIRSA İYİ OLUR.)
3 BÜTÜN YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
125GR MARGARİN (ERİTİLMİŞ)
1 KAPAK VİSKİ
1,5 PAKET ETİ KAKAOLU BİSKÜVİ

ŞEKERLE YUMURTAYI KÖPÜRTENE KADAR MİKSERLE ÇIRP KAKAOYU EKLE,ERİTİLMİŞ VE ILITILMIŞ YAĞIDA EKLE MİKSERİN DÜŞÜK AYARINDE İYİCE ÇIRP. 1 KAPAK VİSKİYİDE EKLE KARIŞTIR. BİR DİKDÖRTGEN BOORCAMA BİSKÜVİLERİ SÜTLE ISLAT SIRALA ÜZERİNE KAKAOLU KARIŞIMDAN KOY TEKRAR ÜZERİNE SÜTLE ISLATTIĞIN BİSKÜVİLERDEN BİR SIRA DAHA DİZ VE KALAN KARIŞIMIN TÜMÜNÜ ÜZERİNE DÖK.ONUNDA ÜZERİNİ KREMŞANTİ İLE SÜSLE.
NOT:KREM ŞANTİ 1 POŞET KREMŞANTİ 1 BARDAK SOĞUK SÜTLE HAZIRLANIYOR.
NOT 2 :EĞER İSTENİRSE KAKAOLU BİSKÜVİ YERİNE 2 PAKET PETİBÖR BİS
KÜVİ MİNİK MİNİK KIRILIP KARIŞTIRILIR ALÜMİNYUM FOLYOYA SARILIP RULO YAPIP BUZLUKTA BEKLETİLİRSE MOZAİK PASTA ELDE EDİLİR.

































PATLICANLI KİŞ


2 ADET PATLICAN
1 PAKET MİS KREMA
125 GR.MARGARİN(oda sıcaklığında)
1 ADET YUMURTA
2 SİLME ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR
TUZ
ALDIĞI KADAR UN


patlıcanları közlüyoruz sıcakken kabuklarını soyup sıkıp kremayla karıştırıyoruz .Diğer yanda margarin,yumurta,kabartma tozu yoğurt ve tuzu koyup biraz cıvık ele yapışan (yapışmayan değil)ele yapışan bir hamur olana dek unu koyup yoğuruyoruz.Borcamı yağlayıp hamuru elimizle yayıyoruz hamurun kenarları 2 cm kadar tabandan yukarıya doğru çıkararak üzerine patlıcan krema karışımını koyupüzerini kaşar rendesi ile süslüyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz.(Ben önce 150 derecede biraz pişirip daha sonra 175 dereceye çıkarıyorum ısıyı sizde öyle yapabilirsiniz.


Pastalarımız bölümünde ise sevgili İpek'in şık pastasının tarifini paylaşıyoruz..
Herkesi bu harika pastayı görmesi için bekliyoruz...


Hepimize afiyet olsun..