Çarşamba, Nisan 25, 2007

YOĞUN ÇİKOLATALI , NUTELLALI VE MUZLU CUPCAKE..






































Bu hafta , anneler gününün temposuna girmeden, bol bol kurabiye ve cupcake çalışmak istedim. Özellikle cupcake çalışmam fazla olmadığı için çikolatalı ve şeker hamuru süslemeli cupcake'lere yöneldim.

Süslemesi ne olursa olsun , bildiğiniz gibi içi bol ve yoğun çikolatalı tatlardan hoşlanıyorum. Benim gibi çikolata aşığı iseniz, eminim bu yoğun çikolatalı kekin tadını çok çok beğeneceksinizdir. Dün akşam kızımla denediğimizde Yağmurcuk 2 adedini bayılarak yedi :)

Gerekli Malzemeler ;

· 3 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 çorba kaşığı sıvı vanilya
· 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
· 2 çorba kaşığı toz kakao (tepeleme)
· ½ çorba kaşığı kabartma tozu
· 200 gr bitter çikolata ( ben %70 oranında kakao içeren Lindt kuvertürünü kullandım)
· 100 ml sıvı krema
· 1 adet olgunlaşmış muz
· üzeri için nutella


15 adet orta boy muffin ölçüsüdür.

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Şeker, yumurta ve vanilyayı birlikte homojenleşene kadar çırpalım. Çikolataları benmaride eritelim. Erimiş çikolatayı yumurtalı karışıma ilave edip çırpmaya devam edelim.

Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı kaba eleyelim. Muzu bir çatal yardımıyla ezelim. Çikolatalı karışımımıza önce muzu ilave edelim ve çırpalım , daha sonra unlu karışımı ilave edelim ve düşük devirde çırpmaya devam edelim. Çırparken yavaşça kremamızı da ilave edelim ve tüm malzemenin birbirleri ile homojenleşmesini sağlayalım.

Muffin kalıplarımızın içlerine muffin kağıtlarımızı yerleştirelim ve kalıpların üzerinde 1 parmak pay kalacak şekilde karışımımızı paylaştıralım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirip çıkartalım ve tezgahımızda soğutalım.

Tezgahta muffinlerin soğumasını yaklaşık 40 dakika kadar bekleyelim ve soğudukları zaman bir bıçak yardımıyla üzerlerine istediğimiz miktarda nutellayı sürelim. Saklamak istediğiniz zaman ağzı kapalı hava almayan özel bir kalıpta saklamanızı öneririm.




Herkese sevgilerimle..

Pazar, Nisan 22, 2007

ELMALI PAY & GEÇEN ZAMAN İÇERİSİNDEN KALAN BİR KAÇ FOTOĞRAF...






































Geçen süre içerisinde çok fazla tarif yazıp , yaşadıklarımı çok fazla paylaşamadım. Hayatın farklı saatleri, günleri ve haftaları oluyor.. Bazen fiziksel olarak yorgun, bazen de zihinsel olarak yorgun oluyorum. Ama iki seneden fazla bir zamandır bloguma tarif ve yaşadıklarımı yazmak o kadar büyük bir alışkanlık oluşturmuş ki, yazamadığım, ilgilenemediğim zamanlar devamlı bir suçluluk duygusu hissetmeye başlıyorum. Zannetmeyin ki sıkıldım vs. Sadece yorgun oluyorum, konsantremi toparlayamıyorum, motive olmaya çalışıyorum vs..

Ama inanın bulunmaktan en keyfi aldığım yerlerden biri burası, internet.. Paylaşmaya başladığım ilk günden , bugüne kadar geçen sürede kazandıklarım çok oldu. Çok fazla dost ve arkadaş kazandım, deneyim kazandım, mutluluğumu - hüznümü paylaştım ve bunları yapmaya da devam edeceğim. Neden bunlardan bahsettim bilmiyorum, sanırım sadece geçen arayı ifade edebilmek için birazcık yazmak istedim ve rahatlamak istedim..

Bu gönderinin sonuna geçen zamanda paylaşamadığım bazı fotoğrafları da ekleyeceğim. Umarım fotoğraflara bakmaktan da keyif alırsınız :)

Ve biriken tariflerden birini paylaşmak istiyorum ..eminim çok seveni vardır :)


ELMALI PAY

Gerekli Malzemeler;

Hamuru için ;

500 gr un
100 gr pudra şekeri
120 gr margarin ( oda ısısında yumuşamış)
4 çorba kaşığı soğuk su
2 adet yumurta (oda ısısında beklemiş)

İçi için
3-4 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
½ su bardağı kuru üzüm
2-3 çorba kaşığı su

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
pudra şekeri


Öncelikle tart hamurumuzu hazırlayalım. Un ve pudra şekerini yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz açıp yumurta, yağ ve suyu ilave edelim. Tüm malzemeyi az yoğurarak toparlayalım ve streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletelim.

Tüm iç malzemeyi orta boy bir tencere koyup kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım.

Hamurumuzu buzdolabından çıkartıp ikiye bölelim. Tart kalıbımızı yağlayalım. Hamurun ilk yarısını oklava ile açıp kalıbımıza yerleştirelim. Üzerine elmalı içimizi dökelim.

Kalan hamuru , oklava ile açalım ve tartımızın üzerine kapatalım. Bir adet yumurtanın sarısını tartın üzerine sürelim ve bir çatal yardımı ile tartın üzerine yer yer delikler açalım. Ve tartımızı önceden ısıttığımız fırınımıza yerleştirelim. Üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.

Piştikten sonra tartımızın soğumasını bekleyelim. İyice soğuduktan sonra elek ile tartımızın üzerine pudra şekeri dökelim. İsterseniz bir stencil yardımı ile tartınızın üzerine desenler vererek pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

* bu tarif bu hafta ki Diva dergisinde yayınlanmıştır.




















































Cumartesi, Nisan 14, 2007

OYUNLAR..



* Premonition, film'in web sitesi

Bloglar aleminde dolaşan Mimleri, oyunları oynamak, soruları cevaplamak için bende sobelendim :) Uzun süredir cevap yazamıyordum, şimdi birçoğunu yazmaya çalışacağım..

Öncelikle sevgili Yasemin'in sobesini cevaplamak istiyorum ;

Bazılarını daha önce cevaplamıştım ama düzeni bozmayalım :)



1.1 Daha önce yaşadığım 3 şehir

İzmir, Çorlu (Tekirdağ), İstanbul

1.2 Tatil için gittiğim ve önerdiğim 3 yer

Türkiyem kadar doğası ve denizi güzel hiçbir yer yok bence..Özellikle Ege sahillerini çok seviyorum. Assos, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Bodrum çok sevdiğim tatil yöreleri. Ayrıca Antalya ve Anamur'u (Mersin) da çok severim. Yurt dışında ise en çok Fransa'nın güney sahillerini, bu sahillerde yer alan Nice'i , İtalya'yı ve kış dönemlerinde Londra'yı seviyorum.

1.3 Yaşamak istediğim 3 şehir

Türkiye'yi, özellikle İstanbul'u ve İzmir'i çok seviyorum. Özellikle ileride İzmir'in veya Ege'nin sahil köylerinden birinde yaşamayı çok istiyorum. Ama yurtdışında da yaşamayı isterdim. Özellikle Londra veya Fransa'da.

2.1 Şu andaki Mesleğim

Üniversite'yi İktisat ve İşletme mezunu olarak tamamladım. Ama esnek bir mesleğimiz olduğu için farklı alanlarda uzmanlaşabiliyoruz. Uzun süredir eşimle yiyecek-içecek sektörü içerisindeyiz. Ve bende pasta - çikolata ve yemek alanında mesleğimi devam ettirmek istiyorum.

2.2 Dünyaya yeniden gelseydim

Belki İktisat okumayabilir, sanat alanına özellikle resim ve heykel alanlarına yönelmek isterdim. Ama yine pasta ve çikolata ile ilgili birşeyler yapmak isteyeceğim kesin olurdu :)

2.3 Kesinlikle ben yapmak istemezdim dediğim meslek,
Mühendis olmak istemezdim.

3.1 Yaşam felsefemi oluşturan söz
Tek bir söz ile anlatmak zor. Ama "sevgi ve saygı" kelimelerinin ve insanların arkasından oyunlar oynamamanın çok anlam içerdiğini düşünüyorum.

3.2 Bir kitaptan alınma çok sevdiğim bir söz , cümle yada paragraf
Bunu daha sonra yazmak istiyorum

3.3 Çok sevdiğim bir şiir
Şiir ile aram maalesef pek yoktur. Ben daha çok farklı yöntemlerle duygularımı aktarmaya çalışırım.


Mini cheesecake'leri, Cheesecake'i çok çok seven canım arkadaşım Ufuk'a,












Sahne Pastasını, Tiyatro Sanatçısı olan canım arkadaşım Zuhal'e,










Fotoğraflı kurabiyeleri ise, çok sevdiğim iki insan olan Ülviye ve Aynur'a hediye etmek istiyorum..

Pazar, Nisan 08, 2007

ÇİKOLATALI MUDCAKE VE MİNİK MEYVELİ CHEESECAKE'LER..






































Geçtiğimiz hafta iki adet , benim için çok önemli olan doğum günü atlattım. Biri kızım biri de eşim içindi. Yağmur için o kadar çok stres olmuştum ki, aynı fedakarlığı eşime gösteremedim maalesef. Hatta onun içinde büyük bir doğum günü partisi organize etmek istedim ama bu sefer mekan sıkıntısı çektim. Bizde kendi çapımızda küçük bir kutlama ile birlikte mutlu olduk.. Zaten önemli olan birlikte , sağlıklı ve mutlu olmak ama çocukluğunda hiç doğum günü kutlamayan eşim için, önümüzdeki yıllarda onu çocuklar kadar mutlu edecek bir doğum günü hazırlamak istiyorum. Bakalım başarabilecek miyim...

Ve bütün bir hafta boyunca çok sorulan fotoğraflı çikolatalar hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bir okuyucumdan aldığım bir istek üzerine fotoğraflı çikolataları araştırmaya başladım. Türkiye'de çok yaygın olmadığını ve çok az yerin bu tip çikolatalar üzerinde çalışmaya başladığını öğrendim. Yurt dışında tabii ki Türkiye'ye göre çok daha yaygın ..

Üzerinde halen çalışıyorum. Şu an sadece beyaz çikolata üzerine renkli resim çalışabiliyorum. Ama önümüzdeki günlerde sütlü veya bitter çikolataların üzerine beyaz çalışabilmeyi hedefliyorum.

Bu iş için özel printer, gıda kartuşları, özel baskıya uygun transfer jelatinleri ve çikolata kalıpları temin etmeniz gerekiyor.Ve iyi bir photoshop veya ona benzer bir fotoğraf programı kullanıcısı olmanız gerekiyor (ayarlamalar için). Hepsini bir yerden temin edemiyorsunuz. Ben birçok yerden sipariş ederek getirttim. Bu iş üzerine deneyimlerim artıkça sizlere daha çok bilgi vermeye çalışacağım..

Son dönemlerde Amerika'lıların meşhur tatlarından biri olan mudcake(çamur keki :) ) üzerinde denemeler yapıyorum. Adının çamur keki olduğuna hiç bakmayın, bir kere deneyip yedikten sonra artık diğer kekleri yiyemez oluyorsunuz. Kekin yumuşaklığı, kıvamı, pasta tadındaki doyuruculuğu, her yönüyle sizi mutlu ve tatmin ediyor. Bu kek bitter, sütlü, beyaz ve üç renkli çikolatalı olarak uygulanabiliyor ve hepsi de birbirinden leziz oluyor.

İşte benim son üç haftadır en çok uyguladığım tarif ; tarifi The Australian Women's Weekly yayınlarının Cakes&Biscuits&Slices kitabından uyguladım . Benim uyguladığım tarif için yanına acı biber sosu uygulanıyor. Hep aklımda olan bir istek ; acı biber ile bitter çikolatayı birleştirerek denemek ama birazcık daha zaman tanıyorum bu konuda kendime :)

CHOCOLOTE MUDCAKE ( ÇİKOLATALI ÇAMUR KEKİ)

Gerekli Malzemeler;

22 cm çapında bir yuvarlak kalıp için ;

  • 250 gr yağ ( ben tereyağı kullanıyorum)
  • 200 gr bitter kuvertür ( %70 kakao içeren Lindt)
  • 440 gr tozşeker( 2 cup)
  • 250 ml süt ( 1 cup)
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya
  • 80 ml Bourbon öneriliyor ( tatlılara çok yakışan bir çeşit içki) ama ben Monin Irish aromasını kullanıyorum ( 1/3 cup)
  • 225 gr un (1 1/2 cup)
  • 35 gr buğday nişastası ( 1/4 cup)
  • 25 gr toz kakao ( 1/4 cup)
  • 2 yumurta

Üzeri için ;

  • 80 ml sıvı krema ( 1/3 cup)
  • 200 gr bitter kuvertür

Fırınımızı fan ayarında 170 dereceye ayarlayalım.

Orta boy bir tencereye yağ, çikolata, şeker, süt, vanilya ve Bourbon ( veya bir çeşit aromayı) u koyup düşük ısıda devamlı karıştırarak birbirlerine karışıp homojenleşinceye kadar pişirelim.

Daha geniş bir kaba aktarıp 15 dakika ılımasını bekleyelim. Kakao ve unu ayrı bir kapta harmanlayıp karışımımıza ilave edip karıştıralım. Ve en son yumurtaları ilave edip çıprmaya devam edelim.

Karışımımızı kalıbımıza boşaltalım ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1,5 saat pişirelim. Üzeri sertleşinceye kadar pişirmemiz gerekiyor ama önemli olan hem içini hem de dışını çok sertleştirmememiz gerektiğidir. İçi sulu olmayacak şekilde yumuşak kalmalıdır.

Kekimiz piştikten sonra oda ısısında soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarmadan üzerine krema ile çikolatayı birlikte pişirip sosunu hazırlayıp dökelim. Ve serin bir yerde bekletip üzeri donduktan sonra , kekimizi kalıbından çıkarıp servis yapmanızı öneririm.

İsterseniz, birkaç gün bekleyen kekin üzerine çikolata eritip sıcakken üzerine döküp servis yapabilirsiniz...


MİNİK MEYVELİ CHEESCAKE'LER






































Bu tarifi ,en çok Yağmur'un yaş gününde yiyip tadını çok beğenen ve bana devamlı soru yönelten canım arkadaşlarım için yazıyorum :)

Cheesecake'in tarifi daha önce yayınladığım Kırmızı meyveli fırın cheesecake tarifine ait ;

http://www.pastaci.net/devam.asp?id=125

Ama cheesecake tabanı için yoğun çikolatalı kek pişirdim;

http://www.pastaci.net/devam.asp?id=122

ve bu keki ufalayıp 1 su bardağı kadar krema ile karıştırdım. 12'li muffin kalıbına önce muffin kağıtcıklarını yerleştirdim. Kağıtların içerisine krema ile yumuşattığım kekten 1 çorba kaşığı kadar koydum ve bastırdım. Üzerlerine damla çikolatalar serpiştirdim . Ve en üst kısımlara ise hazırladığım cheesecake karışımını paylaştırdım. Bazılarının üzerine ayrıca meyveler yerleştirdim. Ve 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim. 1 gün boyunca
ağzı kapalı bir saklama kabında buzdolabında beklettim.

Hepimize afiyet olsun..

Pazartesi, Nisan 02, 2007

DOĞUM GÜNÜMÜZDEN ..



























































küçük bir not: resimli çikolatalar kendi ürünümdür, ben hazırlıyorum...





































































































Yaş günümüze katılan katılamayan herkese çok teşekkür ederiz. Güzel dilekleriniz hep yanımızda oluyor, bunu hissedebiliyoruz :)
Ama bazı kişiler var ki, bizleri çok çok mutlu ettiler, güzel elbisemiz ve ayakkabılarımız için anneannemize, nefis dolmalar, kısırlar ve köfteler ve de bisikletimiz için babaannemize, mis gibi börekler için Ergül Teyzemize, videoya bizi aldığı için Günal ablamıza, güzelliği ile daha da partimizi güzelleştiren Vildan halamıza, yanımızda olamasa bile Emir'e gözü gibi bakan Handan halamıza, güzel Pınar'ımıza, hep destek tam destek olan ve rengarenk mamaları ile günümüzü daha da renklendiren Zuhal Teyzemize , yine tam destek hep destek ve gerçek bir abla olan Ufuk Teyzemize, güzel fotoğraflar çeken ve tatlı bebişi ve kurabiyeleri ve de fimoları ile günümüzü zenginleştiren Ayşem Teyzemize, yine fotoğraflarımızı enfes çeken ve hep yanımızda bize destek olan Ülker Teyzemize, o kocaman aynayı üşenmeden taşıyan Tülay ablamıza, içtenliği ile mutlu kılan Gülçin Teyzemize, uzaklardan oğlu ile gelen ve bizi çok mutlu eden Suzan teyzemize, Kursunu yarım bırakan ve getirdiği olağanüstü güzel parti şapkası ile Yağmuru şaşırtan Berna Teyzemize, Yağmurun sınıfından bizi yalnız bırakmayan ve güzel hediyeleri ve varlıkları ile Yağmurcuğu çok mutlu eden sınıf arkadaşlarına ve annelerine, uykusundan uyandırsak ta yine de bize kızmayan Defne ve Çağlaya, yolda uyuya kaldığı için gelemeyen Tibet ve İpek Hanıma, Annemin okulundan bizi yalnız bırakmayan İdil , Jale, İffet, Meltem Teyzelerimize ve okulumuzun harika öğretmenlerine (Eda Hanım, Sibel, Nuran Öğretmenlerimiz, sevgili Melis ve tümmmm öğretmenlerimize) ve tabii ki canım Babamıza ve herkeseeeee çok çok teşekkür ediyoruz..

Çarşamba, Mart 28, 2007

İYİ Kİ DOĞDUN MELEĞİM..

























Bu hafta Yağmurcuğun doğum günü haftası..Bu yüzden telaşlı ve yoğunum :)

Haftaya rahatlayınca görüşmek üzere..

Herkese sevgilerimle..

Salı, Mart 20, 2007

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE







































Devamlı çikolatalı tatlar ,özellikle cheesecake'ler ve kurabiyeler yapma girişimindeyim.

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

İşte bu kurabiyeler gerçekten çok güzeldi.. Fırından çıktıktan sonra üzerleri biraz sertleşip çatladı ama içleri yumuşacık kaldı. Aynı çikolatalı acıbadem gibi oldular. Denemenizi şiddetle öneririm :)

Gerekli Malzemeler;

- 100 gr bitter çikolata ( ben %70 kakao içeren Lindt küverturu kullandım)

-80 gr tereyağı ( küp küp kesilmiş- margarinde olabilir)

-1 cup tozşeker ( 220 gr)

-1 yumurta ( çırpılmış)

-1 cup un (150 gr)

- 2 çorba kaşığı toz kakao ( Altınmarkanın kakaosunu öneririm-sonuçlar çok başarılı oluyor)

-1/4 çay kaşığı karbonat

- üzeri için 40 gr pudra şekeri

Çikolata ve yağı birlikte benmaride eritelim. Ve biraz tavlayarak soğutup bir metal kaba aktaralım. Şeker, yumurta, un, kakao ve karbonatı üzerine ilave edip karıştıralım. Bu karışımı streç filmleyip buzdolabında yaklaşık 15 dakika ( elimizle şekil verecek düzeye gelene kadar) bekletelim.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt veya silpat serelim.

Buzdolabından torbamızı çıkaralım. Bir çorba kaşığı yardımıyla parçalar koparalım. Bir tabağa pudra şekerimizi dökelim. Ve kopardığımız parçaları pudra şekeri üzerinde yuvarlayarak ( her tarafı şekerlensin) tepsiye dizelim. Üzerlerini bir kere parmağınız ile bastırabilirsiniz. Dizerken aralarında 8 cm boşluk bırakalım çünkü pişerlerken genişliyorlar.

Yaklaşık 15 dakika pişirip çıkartalım. Fırından çıkardığımız zaman çok sulu gözükebilirler.. Beklettiğimiz zaman dışları sertleşecek içleri yumuşak kalacaktır..

Ebruli cheesecake tarifi burada...

Herkese sevgilerimle.




Cuma, Mart 16, 2007

ÇOCUK KURABİYELERİ..

















































Yağmurcuk dahil hangi çocuğa renkli veya saplı kurabiye versem , o kadar çok mutlu oluyorlar ki; artık en büyük ödül olarak hep kurabiye öneriyorum. "Anneciğim sana ayıcıklı kurabiye vereceğim, anneciğim sana renkli kurabiyeler hazırlayacağım... " gibi.

Bugün kalan hamurla kalpli kurabiyeler kesip çöp şişler taktım. Üzerilerini erittiğim çikolataya batırdım ve en son yine üzerilerine çikolata ile çizgiler çizdim ve oda ısısında dondurmaya bıraktım. Akşam üzeri Yağmur çok güzel bir resim yaptı ve bende ona süpriz olarak ,saplı kurabiyelerden bir adet ve yanında ise bir bardak sade süt sundum.. O kadar şaşırdı ve mutlu oldu ki, o heyecanın içerisinde bu fotoğrafı çok zor çektim :)


Çocuklar için kurabiye sunum önerisi..

Tarif için ;
http://pastaci.blogspot.com/2006/12/kurabiye-alimalari.html

Perşembe, Mart 08, 2007

EMİR BEBEK İÇİN HOŞGELDİN KURABİYELERİ..
























BADEMLİ BROWNI ..




















Uzun zamandır bloguma uzun uzun yazamıyordum. Gerçi ben pek uzun uzun yazmasını yapım itibari ile beceremem ama kendimden pek bu aralar bahsetmediğimi farkettim. Bir anda beni çok mutlu edecek bir yoğunluğun içerisine düştüm :) Daha çok pasta ve kurabiye yapmaya, daha çok yazı yazmaya, daha çok tarif denemeye başladım. Ama yoğun ve yorgun olduğum için yaptığım herşeyi tek tek bloguma yansıtamadım.

Bol bol maket pasta çalışmaya başladım. Sevgili Ebru'nun girişimleriyle Behiye Hanım ve Fungi için maket pastalar hazırlamaya başladım. Bir başka kafe'den gelen istek üzerine onlar içinde maket pastalar hazırlamaya başladım. Hatta Fungi'de sergilenen maket pastalarım için sipariş almaya başladım. Ve pasta yaptığım için o kadar mutlu ve huzurluyum ki..mutfakta geçen saatler bana rahatlama ve yaşama kaynağım halinde geri dönüyorlar..

Evimin mutfağı şu an da bir atelye edasında bize hizmet ediyor. Celal Usta'dan aldığım pudra şekerlerini bile koyacak yer bulamıyorum ve arabamın bagajı utanarak yazıyorum ki bana depo hizmeti veriyor :) Dün Göztepe Örnek Mahallesinde ki Celal Usta'nın atelyesine uğradım .Ama sadace Celal Usta'nın adını yazmak yanlış olur çünkü orada canıyla ve sevgisiyle çalışan çok büyük bir usta olan Fevzi Usta var..Celal ve Fevzi Usta'lar kardeşler ve gerçekten işlerini çok seven başarılı insanlar. Buradan tekrar kendilerine saygılarımı gönderiyorum.


Pastaci.net haraketlendi. Ve daha da haraketlendirmek için yeni projeler düşünüyorum..

Ben bol bol pasta yapıyorum, kurabiye süslüyorum,partiler için masalar düzenliyorum ve çokkkk eğleniyorum :) Bu arada sizlerden birçok e-mailler ve yaptığınız muhteşem pastaların fotoğraflarını alıyorum. Bunlar beni inanılmaz mutlu ediyorlar. Ama geri dönüşümlerimde biraz geçikiyorsam lütfen beni affedin..

Gelelim bollllll çikolatalı tarifime ;

Gerekli malzemeler ;

30 x 20 cm boyutlarında ki dikdörtgen kalıp için

  • 6 adet iri (jumbo boy)yumurta - eğer yumurtalarınız küçükse 8 adet küçük boy
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı toz kakao
  • 200 gr %70 kakao içeren bitter çikolata (Lindt küvertur)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2/3 su bardağı kefir
  • 2 çorba kaşığı Irish aroma ( vanilya veya başka çeşit bir aromada olabilir)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı kabukları soyulmuş çiğ badem

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta, toz şeker ve aromamızı homojen hale gelene kadar çırpalım.

Çikolata ve tereyağını birlikte benmaride eritelim. Yumurtalı karışımın içerisine hem kaıştırıp hem de yavaş yavaş dökelim. 1-2 dakika çırptıktan sonra kefirimizi ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Bademlerimizi benmari için kaynatmış olduğumuz suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.

Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyelim . Karışımımızın içerisine ilave edelim ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpalım. Hızlı devire geçirip 3 dakika aha çırplaım.

Bademleri sudan çıkaralım. Ve mutfak havlusu ile kuruluyalım. Karışımımızın içerisine ilave edip spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.

Kalıbımızı yağlayalım ve karışımımızı dökelim. Kalıbı şöyle bir sallayarak üzerini düzgünleştirelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Keki çok sert pişirmeyelim ve hafif nemli kalmasına özen gösterelim.

Piştikten sonra fırında çıkarıp soğutalım. Biraz soğuduktan sonra mutfak havlusu yardımıyla ters çevirerek bir gece oda ısısında bekletelim.

Servis yaparken kalıbımızdan dikkatlice çıkarıp ıslak bir bıçakla dilimleyelim.

Bu arada Flash haberimiz;

Pasta malzemeleri satacak olan sitemiz bugün açıldı :)

www.pastamalzemeleri.com

Herkese sevgilerimle..