Salı, Ekim 18, 2005

KAYINVALİDEMİN İFTAR YEMEĞİ..


İşimiz gereği eşimle daha hiç evimizde iftar yemeğimizi yiyemedik. Bu durumda ben daha hiç iftar sofrası hazırlayamadım. Ama en son kayınvalidem evinde iftar yemeği yedik bende bu ev ortamını ve güzel iftar sofrasını sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle menüyü saymak istiyorum ;

paçanga böreği (vildan abla pişirdi)
su böreği (özsüt)
zeytinyağlı ayşe kadın (kayınvalidem)
şakşuka -domates soslu patates patlıcan kızartması (kayınvalidem)
iftarlıklar (özellikle ortadaki iki katlı iftariyelikleri kayınvalidem hazırladı)
kayısı kompostosu (kayınvalidem)
ezogelin çorbası
etli nohut
pilav
etli lahana ve yaprak sarması (çok güzeldi)
mevsim salatası (görümcem Handan)
yassı kadayıfı (vildan abla)
özsütten her türlü sütlü tatlı (gördüğünüz gibi ben fotoğraf çekmek ve yemek yemek dışında hiçbir şey yapmadım)
baklava
Ve bu güzel sofrayıda resimde de gördüğünüz ,sofradan daha güzel olan yeğenim Günal kurdu :) Ve sofrayı kurduktan sonra poz vermeyide ihmal etmedi..

En kısa zamanda bende güzel bir iftar sofrası kurmak ve mümkün olduğunca tatlıdan tuzluya herşeyi kendim hazırlamak istiyorum. Ama ne kadar uğraşsam kayınvalidem kadar güzel etli sarma dolmalar yapamıyacağım kesin :)

Çok güzel bir gece geçirdik ve herkesin böyle güzel sofralar paylaşması dileğiyle..


PAÇANGA BÖREĞİ

Candanın isteği üzerine paçanga böreğinin tarifini eklemek istiyorum. Çünkü Candan tuzluları çok sever :)

Gerekli malzemeler ;

- 2 adet yufka
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 100 - 150 gram pastırma (mümkünse çemensiz)

- 200 gram dilimlenmiş taze kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- bir miktar çörek otu.

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Yufkalarımızdan birini alalım ve hiç kesmeden tezgahımıza yayalım. Üzerine fırça ile veya elimizle yağ sürelim. Yufkamızın ortasına ince uzun şekilde pastırma ve peynirlerimizi dizelim. Ve yufkamızı yanlarından kapatalım. İnce uzun bir içi dolu yufka elde etmemiz gerekiyor. Bunu yağladığımız fırın tepsisine koyalım. Diğer yufka ile de aynı işlemi yapıp tepsiye yanyana koyalım. Üzerilerini yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyelim. Ve fırınımıza atalım. Üzerileri nar gibi kızarana kadar ve hafif sertleşene kadar pişirelim.

Hepimize afiyet olsun :)

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Afiyetler olsun burcucum.Paçanga böreğinin tarifi gelir herhalde tuzluları sevdiğimi biliyorsun.Tüm büyüklerin ellerinden öper ramazanlarını kutlarım.Sevgilerimle.
anonymousu düzelttim çok teşekkürler.Diğerlerine bir ara bakarız.O.K:)))love.C:)))

Adsız dedi ki...

Az önce adımı yazmayı unutmuşum kusura bakma. İyi günler.

Adsız dedi ki...

yapanların elleri dert görmesin..çok güzel görünüyor..orda olup sizinle bu güzel sofrayı paylaşasım geldi..

Adsız dedi ki...

Kayınvaliden ve tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık. Herşey çok güzel görünüyor. Yeğenini yazının devamını okumadan önce sen zannettim, yazıyı okuyunca anladım sen olmadığını. Güzel bir yeğenin olduğuna göre sana çekmiş olmalı...

Hayırlı Ramazanlar.

Adsız dedi ki...

Gerçekten nefis bir sofra Burcu, afiyet olsun. Ellerinize sağlık, bu arada yaptığın pastalar da bir harika. Çok özenerek yaptığın belli oluyor. İyi günler.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

wendycim teşekkür ederiz :)paçanga aslında çok kolay bir börek ama tarifini tabii ki veririm..
bende senin ve ailenin ramazanlarını kutlarım.
bu arada soruların olursa gönderebilirsin,bekliyorum..

Nihan merhaba,
ilk gönderdiğin yorum adsız girildiği için sistem otomatik olarak kendi silmiş kusuru bakma. bende mailden kesip kopyaladım yorumunu tekrar gönderdim. çok teşekkür ederim nazik yorumuna...

Filiz merhaba,
gerçekten çok güzel olurdu..çok teşekkür ederim :)

tuhfe merhaba,
sanada herkes adına çok teşekkür etmek istiyorum. gerçi dolmaların ve diğer yemeklerin resmini çekemedim. çünkü hem sofraya sıymnadı hem hemen yendi. herkes çok açtı. bunlar çekebildiklerim :)
Günal ailesine çekmiş kesinlikle çünkü ailesindeki herkes güzel, vildan abla(görümcem), baba tarafı..ben sonradan eklendiğim için pek bana çekmemiştir, o daha güzel..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor. Herkesin ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

deryacım çok teşekkür ederiz ..

Adsız dedi ki...

Sen de güzelsin. İçinin güzelliklerini pastalarda görüyoruz. Dış güzellik ve iç güzelliği bütünleşince ortaya harika şeyler çıkıyor.
Günlüğünün ilk açılışında elinde pastasıyla ikinci olan sen değil misin!

Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

evet o benim :) yüzüm biraz silik çıkmış ama biraz beni anımsatıyor. şimdi saçlarımın rengi değişti..çok teşekkür ederim tuhfe..çok utandım :))

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum çok naziksin çok teşekkür ederim.çok kolay görünüyor.Yarın hemen yapacağım.Pastırma yerine peynirde olur değilmi?çok öpüyorum .Yağmuruda benim yerime öp.:)))))

Adsız dedi ki...

wendycim rica ederim ama pastırmasız paçanga olmaz..o başka bir börek olur. biliyorum sen vejeteryansın ama bana soft olduğunu söylemiştin :) hani belki yersin..tadı inan çok güzel oluyor..ama yok asla yemem dersen, bari içerisine domates ve biber ekle..daha güzel olur..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

canım sagol her tarıf ayrı güzel

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://tvhjbsci.com/give/zhvz.html]My homepage[/url] | [url=http://ybizzwwz.com/ekyk/pzyi.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Well done!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Thank you!
http://tvhjbsci.com/give/zhvz.html | http://dyeaxxdc.com/sibu/ltsn.html

Adsız dedi ki...

burcucuğum tarifini şimdi okudum paçanga böreği galeta ununa bulandırılıp kızartılmıyormu ben öyle yapıyordum güzel oluyordu senin tarifinide deniycem sofra harika görünüyor öptüm

Adsız dedi ki...

benim bildiğim "avcı böreği" galeta ununa bandırılıp kızartılıyor..ama hiç fark etmez önemli olan lezzetli olsun :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

eLLeriniz dert görmesin inşallah :) Allah'a emanet oLun. çok çok teşekkürLer...