Bu haftamı hep kurabiye ve muffin yapmakla geçirdim diyebilirim..Devamlı muffin ve kurabiye denemelerim sürüyor. En son dün tarifini yabancı bir kaynakta bulduğum(hangi kaynak olduğunu hatırlamıyorum, not almışım) "chocolate chip cookies" tarifni denedim. Yalnız tarifin bir kısmında esmer şeker kullanılmasını istiyordu, evde toz esmer şekerim olmadığı için mecburen hepsini beyaz toz şekerle yaptım. Akşam eve eşim gelince tattırdım, birde Starbuckstan orijinal cookieslerden alıp karşılaştırma yaptık, neredeyse tadı ve görüntüsü hemen hemen aynıydı. Demek istediğim tadı çok güzeldi :)
Birde evde dün bir haftalık kurumuş çikolatalı kek olduğunu hatırladım :) Onunla ne yapabilirim diye düşündüm. Aklıma çikolatalı sos hazırlayıp içerisine kurumuş kekleri ufalayarak atmak geldi..Hemen denedim ve az önce tattım. Hımmmmmmmmm çok enfes bir tat olmuştu..Eğer evinizde kek artar ve kurursa böyle bir tarifle kekinizi kurtarabilirsiniz..
Gerekli Malzemeler ;
- 120 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı toz beyaz şeker
- 1,5 su bardağı esmer şeker
- 2 yumurta
- 2,5 çay kaşığı vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 3/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı damla çikolata
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Derin bir çırpma kabında yağ,şeker ,yumurta ve vanilyayı çırpalım. Ayrı bir kapta un,tuz,kabartma tozu ve karbonatı eleyelim. İki karışımı birleşitirip 5-6 dakika daha mikser ile çırpalım. En son çikolataları katıp tahta kaşık ile karıştıralım.
İki fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. 2 Çorba kaşığı kadar bir sıraya 3 adet kurabiye gelecek şekilde dökelim. Bir tepside toplam 9 adet kurabiye olsun ve kurabiyeleri çok yan yana koymayalım. Çünkü pişerken kurabiyeler yayılıyor ve yanyana olurlarsa yapışırlar.
Önceden ısıttığımız fırınımızda kurabiyeler pişene kadar tutalım. Zamanı değişebilir. 10-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutalım.
Hepimize afiyet olsun..
19 yorum:
harikasın burcu yaa.ben bu tatlı için keki bilerek bile kuruturum yani:))bende az önce senin tiramisu tarifini yaptım çok güzel kabardı ama daha tadına bakmadım.kurabiyelerde çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
Merhaba burcu,
Supersin ne diyeyim,ellerine sağlık:)
Ben tarçın ve zencefilden yapılan kolay kurabiyelerden yapmak istiyorum.Boyle bir tarifin var mı?
Cok teşekkürler cnm:)
2 gündür benim sevdiğim kurabiye ve muffinlerden yapıyorsun. Yapmamak için kendimi zor tutuyorum. ellerine sağlık
Burcucum en sevdiğim kurabiyeyi yapmışsın.SUPERBBBB .)))
Artık damla çikolata tembelliği yapamam yarın ilk iş.ÇOkKKK öpüyorum.
Ellerine sağlık Burcu, neler yapmışsın yine. Nazar değmesin, ne zaman yaptın bu kadar şeyi.
Sevgili Burcu ne güzel düşünmüşsün kek olayını.Kurabiyelerde harika olmuş.Ellerine sağlık.Çok marifetlisin arkadaşım
Merhabalar burcu,şu kurumuş kek çözümüne bayıldımda ben selanik keki denilen kurutulmuş keki de çok severim ve merak ederim nasıl yapılır diye?Biliyorsan banada anlatırmısın lütfen :)Anlat yada anlatma şimdiden teşekkürler :)
kübra merhaba,
bende artık kalan kekleri yedirmek için zorlamamayı ve kurutup bu tatlıdan yapmayı planlıyorum :)bu arada tiramisun nasıl oldu ? inşallah beğenmişinizdir..ayrıca teşekür ederim :)
özlem merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
yılbaşı için dediğin kurabiyelerden yapıp yayınlayacağım..üzerilerini renkli yapmayı planlıyorum, yılbaşı kurabiye kalıplarıda aldım..umarım hoşuna gider :)
nurdan merhaba,
neden yapmamak için kendini tutuyorsunki :) bak ben hiç kendimi tutuyormuyum :))
wendycim,bugün yapıyormusun cookie? cevabını bekliyorum :)
tuhfe merhaba,
ben birgün boyunca hiç mutfaktan çıkmıyorum desem yeridir..çok zevk alıyorum..teşekkür ederim :)
burcucum çok teşekkür ederim :) utandım şimdi..
yeşim merhaba,
selanik kekii araştırmam lazım..kurutulmuş meyvelarla yapılan "light fruit cake" tarifini biliyorum ama aynı şeymi acaba selanik kekiyle..bana biraz zaman ver :)
herkese sevgiler..
Yok yok, senin sitene tatlı yemeden bakılmayacak! Bir kase pekmezli yoğurt yedim, bir yandan da son günlerde yaptıklarını okudum. Ağlamak istiyorum! Yoğurt da fena değil de.. işte.. of Burcu ya!
burcu merhaba..tiramisu tek kelimeyle harika oldu.söylemeye utanıyorum ama dün yaptım bugün sadece 2 dilim kaldı:))tekrar teşekkürler..
Sibel merhaba :)
içim burkuldu yazdıklarını okurken..bende senin sitene girince o ekmekleri,sebzeleri görünce bir tuhaf oluyorum..bu böyle olmucak, bir çözüm bulmamız lazım :))
kübra merhaba,
çok sevindim beğenmenize :) ellerine sağlık, afiyet olsun hepinize..tabii sen yapınca daha da güzel olmuştur :)
herkese sevgiler..
Birde bunu deneyin isterseniz.
Eşimin "sana mutfağı" için hazırladığı orijinal tarif. uzun denemeler sonucu kıvamı tutturuldu. Malzeme değiştirmeyin ve tarifte anlatılanlara harfiyen uyun. İşin sırrı tarifi tam olarak uygulamakta.
Sevgilerimle
Malzeme
- 115 gr Sana yağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı toz şeker (65 gr)
- 1 1/2 çay bardağı kahverengi şeker (65 gr)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 4 çay bardağı un (200 gr)
- 1 çimdik tuz
- 1 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz (150 gr)
- 1 1/2 çay bardağı damla çikolata (100 gr)
Hazırlanışı
Fırınınızı 170°C'ye ısıtın ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.
Oda sıcaklığında Sana yağını mikserin orta hızında 1 dakika çırptıktan sonra her iki şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Unu, tuzu ve karbonatı karıştırarak birlikte eleyin ve yağlı karışıma ilave edip 2 dakika çırpın. Vanilya ve yumurtayı da ekleyerek 1 dakika daha çırpın.
Unu, tuzu ve karbonatı karıştırarak birlikte eleyin ve yağlı karışıma ilave edin, 1 dakika mikserin orta hızında karıştırın.
Damla çikolatayı ve çekilmiş cevizi karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız hamur oldukça yumuşak bir hamur olacaktır. Kıvamı bu şekilde olduğu için un ilave etmemelisiniz.
Bir yemek kaşığının dolusu kurabiye hamuru olarak tepsiye 3 parmak aralıkla dökün. (Hamur döktüğünüz şekilde kalsın, düzeltmeyin.)
Daha önce ısıttığız fırında, açık kahverengi renk alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınınca tepsiden alın soğuk olarak servis yapın.
Not: Kurabiyeler fırından çıktığında çok yumuşak olacaktır, pişirmeye devam etmeyin çünkü daha sonra katılaşacaktır.
fatturk merhaba,
tarif için çok teşekkür ederim :)
hemen yarın denemeyi düşünüyorum..
sevgiler..
sizin tariflerinizden cok memnun oldum
cok güzel tarifler
agzınıza ellerinize saglık
cok taessekkur ederiz
aksam mısafır gelcekti n yapcam bilemedim ondan sonra sizin tariflerinize baktım ve yaptım
cocok tessekkurler
suna çok teşekkür ederim :)
seninde ellerine sağlık..
sevgiler..
ben bu tarifi denemk istiyorum
inşallah dediniz gibi olur sevgilerimle
merhaba tarifinizi okudum, esmer şeker kullanmadan yaptığınızı yazmışsınız. esmer şeker bu kurabiyeye elastikiyet veren unsur. bir dahaki sefere mutlaka deneyin.
merhaba
tariflerinizi çok beğeniyorum ve yapmaya çabalıyorum: ))
bu tarifinizi de yaptım ama bana biraz şekerli geldi
ben mi yanlış yaptım
yoksa tarifin aslı bu kadar şekerli mi
Yorum Gönder