Pandispanyasının tarifi benim tasarımlarına hayran olduğum Peggy Porschen'a ait.. Bu pandispanya son bir ay içerisinde çok severek yaptığım ve kullandığım bir tarif, özellikle büyük boy pastalar için çok ideal.
Tarifi geçen hafta canım arkadaşım Ufuk'ta tatlı Boramız için yapmıştı , hemen ondan yapılışını kopyalıyorum.. Ben tarifin yarısını uyguladım çünkü tarifteki ölçüler büyük bir dikdörtgen kalıp için daha uygun. Ben anneme 18 cm çapında yuvarlak bir kalıba uyguladım.
Gerekli Malzemeler;
- 400 gr oda sıcaklığında tereyağı,
- 400 gr şeker,
- 8 adet orta boy yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
- 300 gr un,
- 100 gr kakao,
- 100 gr bitter çikolata.
Hazırlanışı;
1. Yumurtaları iki misline çıkıncaya kadar çırpın.
2.Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
3.Toz malzemeleri bir kabın içine beraber eleyin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
4.Tereyağlı karışıma önce yumurtayı, sırasıyla çikolata ve toz malzemeleri katıp iyice karıştırın.
5.yağlı kağıt serili tepsiye kek karışımını dökün. Oldukça katı bir karışım elde edeceğiniz için yüzeyini spatula ile düzeltin.
6.Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin .
Ya da benim gibi daha küçük bir kalıpta pişiriyorsanız dereceyi 180'e indirerek pişirin..
Kreması ;
- 1 paket labne peyniri ( oda ısısında bekletilmiş)
- 150 gr bitter veya sütlü çikolata ( ben 50 gr bitter ile 50 gr sütlü çikolatayı bilirlikte kullandım)
- 3-4 çorba kaşığı sıvı krema
Çikolatayı benmaride eritelim. Labne ile erittiğimiz çikolataları birlikte çırpalım. Katılaşınca içerisine çok az kremamızı ilave edelim ve tekrar çırpalım. Kremamız kullanımıza hazırdır..
Pandispanyayı bir gün veya bir gece önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.1 su bardağı tozşekeri 1 su bardağı su ile kaynatarak şurup hazırlayalım ve bekletelim.
Pandispanyamızı levye yardımıyla üçe bölelim. Her katı fırça yardımıyla şurubumuz ile ıslatalım. Katların arasına hazırladığımız kremayı sıkalım. Ben ayrıca taze çilek ekledim çünkü annem çilekli ve çikolatalı pastaları çok seviyor, size de denemenizi tavsiye ederim. Çilek dışında frambuaz, muz, krokan doğru seçimler olabilir..
Katları yerleştirip etrafını spatula yardımıyla krema ile sıvayalım. Elimize birparça bitter kuvertür alıp meyve soyacağı ile diklemesine keselim. Böylece çikolata parçacıklarımız olacaktır. Bu parçaları pastamızın çevresine elimiz yardımıyla dikkatlice yapıştıralım.
Ve 10-15 dakika beklemesi için buzdolabına kaldıralım.
Ben üzerini tek lokmalık atıştırmalıklar ve jöle ile karıştırdığım taze çilekler ile süsledim. Artık gerisi sizin yaratıcılığınıza kalıyor. İsterseniz üzerine 10-15 adet truftan bir tepecik oluşturabilir ve truffların üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz. İnanın bu görüntü de çok hoş olacaktır.
Bu enfes ve şık peçetelikler ise sevgili Belma Hanım'a ait.. Mart ayından beri e-posta ile yazışıyor ve telefon ile konuşuyorduk ve ben kendilerine iki defa pasta yapma şansına sahip oldum :) En son Cumartesi günü yüz yüze gelebildik ve bana bu çok sevdiğim peçetelikler hediye etti.. Ben renklerini ve tasarımını gerçekten çok beğendim.. kendisine sonsuz başarılar diliyorum.. ( bu arada Yağmur içinde çok şık bir CD çantalık yapmış ama onun fotoğrafını Yağmurdan dolayı çekemedim )
Şu dönem diğer çok sevdiklerim ..
Herkese sevgilerimle..
45 yorum:
Anneciğinin doğum gününü kutluyor ve daha nice yıllar diliyorum, sevgilerimle...
annenize nice sağlıklı uzun ömürler..Allah annelerimizin eksikliğinizi yaşattırmasın bizlere...pastada nefis.....ellerinize sağlık
Burcum annenin doğum günü kutlu olsun sevdikleriyle mutluluklar dilerim.
Burcucuğum annenin doğum günü kutlu olsun umarım birlikte daha nice nice yıllar geçirirsiniz..:))
annenizle nice mutlu yıllar diliyorum pasta muhteşem ellerinize ve zevkinize sağlık
Anneniz yeni yaşını bu güzel pasta tadında sağlıkla mutlulukla geçirsin.
sevgiler,
Funda,
Pasta çok güzel olmuş. Anneniz çok şanslı. Umarın yakın zamanda tarifinide görürüz.
Annene nice mutlu yaşlar diliyorum.Sevgiler....
burcu cum, annecığının doğum gunu kutlu olsun:) pastamı?? ne dıyeyım kı, ustanın elınden cıkmıs harıka bır pastaya ne denır bılemedım:))
sevgıler
fıdan
Tukkan'dan canlı yayın ; Tütü, Ayşem, Sezer, Sezer'in gelini, Işıl (son dakika!) annenin doğumgününü en içten dileklerle kutlarız. Yaşasın anne, yaşasın Burcu ve nerde benim cheesecake'im?!!!
Burcu'cugum,
sevgili annenin dogum gunu kutlu olsun,saglıkla yasasın sizlerle birlikte..
sevgiler,
Figen Karavas
Burcu'cum tek kelime ile süper bir görüntü bu. Annene binlerce kere teşekkürler ki, seni dogurmus ve cok güzel yetiştirmiş. Tüm ailenizle birlikte nice sağlıklı mutlu yeni yaşlar diliyorum annecigine.
Sevgiler
Azize
Yine döktürmüşsün Burcu'cuğum,
Annene mutlu yıllar diliyorum.
Burcu abla annenin dogum gununu kutlarim daha nice saglikli guzel yillar diliyorum buarada pasta nefis harika gorunuyor umarim tarifini eklersin bizde boylecek yapip tadinin nasil oldugun ogreniriz..sevgiler
Burcucum merhaba!
Sesi soluğu çıkmayan biri de benim değil mi?Çoook yoğun geçen bir yazdan sonra ikizler anasınıfına başladı ve ben de daha çok koşturmaya başladım.
Anneciğinin doğumgününü kutluyor ellerinden öpüyorum canım.
Siz nasılsınız,Yağmur okula gidiyor değil mi bu yıl da?
Sevgiler...
mutlu seneler annecigine
Birlikte, böyle güzel pastalar eşliğinde nice doğum günleri kutlamanızı diliyorum.
Harika görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
Merhaba Burcu,
Sitenin sürekli takipçisiyim ama ancak bugün yazabiliyorum sana. Tariflerin günümü kurtarıyor :) Ellerine sağlık diyor ve annene de nice mutlu yıllar diliyorum.
merhaba
annenizin dogum gününü en içten dileklerimle kutlarım,ellerinize saglık
anneciğiniz ile saglıklı hzurlu bir ömür sizinle olsun.
annenin doğum gününü tekrar kutlar.Ayşam gibi bende belirteyim nerde benimde cheesecakeim
Burcu'cuğum, annenin doğum günü kutlu olsun canım. Nice senelere...
Sevgiler
Sevgili Burcu,
Anneciğinin doğum gününü kutlayıp sağlıklı nice güzel yıllar diliyorum..
Sevgilerimle..
çok lezzetli görünüyor eline sağlık. tarifini bekleriz:))
Sevgili Burcu,
Anneciğin ile birlikte daha nice nice sağlıklı, mutlu ve güzel seneler geçirmeni dilerim..Doğum günü pastan nefis görünüyor..
Kucak dolusu sevgilerimle
Sevgili Burcu annenin doğum gününü kutluyor sizlerle birlikte daha nice yıllar diliyorum.Pastanın tarifini de bekliyorum
sevgiler..
Annenizin doğum günü kutlu olsun.Farklı tarifinizi biraz geç de olsa görebildim.Ama en ilgincini postun sonunda gördüm.Çünkü bugün izlediğim bir filmin üzerimde ki tesirini paylaşmıştım sayfamda aynı film sizin de sevdiklerinizde;)
Anneniz ve size sağlıklı ömürler diliyorum,gerçekten çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Umarım bende birgün bu pastalardan yapabilirim :)
merhaba burcu ablacim,
annenize ömür boyu huzur mutluluk ve saglik diliyorum.
Siteni sürekli takip ediyorum ama cok fazla yorum yazma firsatim olmadi, ikinci kez olacak sanirim:)
Ama Tariflerinin bi cogunu yaptim ve hepsi mükemmel oldular simdiye kadar:)Genelde netten tarif uyguladigim zaman herhangi bisey tutmaz ya un miktari yada diger bi malzeme miktari az veya cok gelir, ama sen beni hic yaniltmiyosun:)cok tesekkürler hersey icin,
görüsmek dilegi ile
Sebahat
Sevgili Burcu
Hatırla beni 9 eylül'den Berna:)Bu nasıl bir site böyle,tek kelimeyle bayıldım,bayıldım.İnan bana hergün blogunu takip ediyorum ve tarifleri aynen yapıyorum.Çok zevk alıyorum.Bende çok acemice bir blog oluşturdum:) miksser.blogspot.com, İşten fırsat buldukça kendimi mutfağa atıyorum:)Kendimi mutfakta dinlendiriyorum.Valla senin blogunu takip edipte birşeyler öğrenmeyenin vay haline:) başarılar diliyorum,sevgilerimle...
Hayırlı kandiller dilerim canım...........
merhabalar;size ne kadar iltifat etsem,övgü dolu sözler söylesem inanın bana minnettarlığımı anlatamam.Sizden çok şeyler öğrendim.Şu anda bende harikaaa pastalar yapıyorum.Size çok şey borçluyum.Aslında ben gurbet kuşu da sayılırım,sıkıntılarımı yalnızlığımı bana unutturan o güzel tarifleriniz oldu.Ben bu tarifinizi de denemek istiyorum fakat benim kalıbımın yüksekliği sizinkinin yarısı kadar diyebilirim.Bana bu ölçülere uygun bir tarif yazabilirmisiniz?Yani tam olarak 18cm,yükseklik 5cm.ANNENİZE NİCE MUTLU YILLAR:))
Herkese ama herkese, annem ve kendi adıma, güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim :)))
Ben bu tarifin yarısını kullandım, 20 cm'lik kalıpla pişirdim( yüksekliği 7 cm)
Reyhan, bence sende yarım ölçü uygulayabilirsin..
sevgiler
Burcu
nice yillara annenize saglikli uzun omurler dilerim pasta herzamnki gibi enfes soylememe bilmem gerek varm,i :D
merhaba burcu labne peyniri fransizca ne demek acaba lutfen acil cevap gonderirsen sevinirim bye
Geç oldu ama annenizin doğum gününü kutlarım...Pasta harika görünüyor
Sevgiler
mrb burcu hanım,tariflerinizi harika.annenizin doğumgünü pastasını denemek istedim dün ama bi sorunla karşılaştım,200 derecede 20 dk. pişirmek yeterli olmadı,hamur oldukça çiğ kaldı,bir 20 dakika daha fırında tutmak zorunda kaldım,bu seferde ortası çook kabardı,yani yaşpasta için oldukça kabarık bir kek elde ettim.ne önerirsiniz.
Sevgiler,
Bilge
burcu hanım merhaba. dün sevgilimin doğum günü için ilk defa pasta yaptım. 22cmlik kalıp kullandığım için biraz ince bir pandispanyam oldu :( bir de pandispanyayı ıslatmak için hazırladığım şurubun tümünü kullanmadığım için pandispanyam biraz sert oldu. ama yine de tadı süperdi. tarif için teşekkürler.
merhabalar ben elif sitenizi yeni keşfettim pasta yapımına benimde merakım var bende böyle güzel pastalar yapmak istiyorum ama öğrenmeye nereden nasıl başilicamı bilmiyorum bana yardımcı olacak fikirler verirseniz çok memnun olurum ikitelli başakşehirde oturuyorum buraya yakın pastacılık kursu nerde bilmiyorum.mail adresim elifyucebay@yahoo.com bana mail atarsanız çok sevinirim bende güzel pastalar yapmak istiyoruuuuummm
pastalar yapmak istiyorum ama öğrenmeye nereden nasıl başilicamı bilmiyorum bana yardımcı olacak fikirler verirseniz çok memnun olurum ikitelli başakşehirde oturuyorum buraya yakın pastacılık kursu nerde bilmiyorum.mail adresim elifyucebay@yahoo.com bana mail atarsanız çok sevinirim bende güzel pastalar yapmak istiyoruuuuummm
merhabalar blogumu oluşturmaya çaılısırken buldum ve mütdelası oldum. Bu pastanızı arkadasımın dogum gününde yapmayı denedim.Pek beceremesemde tadı cok güzel oldu .Ellerinize saglık ve blogumda adınızı kullandım umarım kızmazsınız.Çok güzel şeyler yapıyorsunuz tebrik ederim.
Sizin gibi insanlara ihtiyacımız var. Sevgi ve Saygılarımla
öncelikle annenize nice seneler. aslında genel olarak blogları araştırırken karşılaştım sitenizle ama gerçekten çok güzel olmuş tebrik ederim... 15, 20 dakika kadar sitede gezindem karnımın gurultularını duymaya başladım :)
Burcu Hanim, ben tarifinizi esimin dogum gunu icin yaptim, az once misafirlerim evden ayrildi yorumlari duymanizi isterdim. paylastiginiz icin tesekkur ederim, ellerinize saglik ayrica!
(merak ettigim bir nokta var tarifinizde kabartma tozu yazmiyordu! ben ekledim her ihtimale karsi, ben evde labne peyniri olmadigi icin taze krema miktarini biraz arttirdim ve muzla, yaptim sonuc; kocaman super bir yas pasta)
Merhaba Burcu hanım,
bu tarif gerçekten harika gözüküyor. ben de 20 cmlik kalığta yapmayı düşünüyorum. Yüksek olur diye umuyorum :)
Meyveli bir pasta için sade kek yapmayı düşünüyorum. Beya kek için tarif nasıl olur??? bilginiz varsa paylaşır mısınız?
Burcu Hanım merhaba.Pandispanya karışımını hazırlarken miksermi kullanıyoruz. Yoksa belli bir aşamadan sonra spatulayla mı devam ediyoruz. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.. Ayşe.
Burcu Hanım merhaba.Pandispanya karışımını hazırlarken miksermi kullanıyoruz. Yoksa belli bir aşamadan sonra spatulayla mı devam ediyoruz. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..
AYŞE ÜNÜBAL
Yorum Gönder