Gerekli Malzemeler ;
• 500 gr kuş başı kesilmiş piliç but’u
• 200 gr kültür mantarı
• 1 çay bardağı soya sosu
• az tuz
• ½ çay bardağı riviera zeytinyağı
• ½ çay bardağı su
• 1 su bardağı kadar kırık ceviz
• süslemek için Akdeniz yeşillikleri
Öncelikle kuş başı kestirttiğiniz veya kendiniz kestiğiniz tavuk butlarını yıkayıp tuz ile biraz ovalayalım.
Mantarlarımızı ince ince kesip limonlu suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.
Ağzı kapaklı büyük bir tavamıza zeytinyağımızı döküp biraz ısınmasını bekleyelim. Daha sonra tavuğu ve mantarları ilave edip soya sosumuzu üzerine dökelim. Suyumuzu da ilave edip tavamızın ağzını kapatalım ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakalım. Mantarlar ve tavuklar renk değiştirip pişmeye başlayınca ateşimizin altını biraz açalım. İçerisine cevizlerimizi ilave edip yüksek ateşte sotelediğimiz yemeğimizi biraz kızartıp suyunu çektirelim.
Servis yaparken isterseniz tabağınızın çevresini Akdeniz yeşillikleri ile süsleyebilirsiniz veya yanına nefis bir pirinç pilavı ile menü ‘yü zenginleştirebilirsiniz..
Gerekli malzemeler;
• 3-4 adet kabak
• yarım demet dereotu
• 200 gr beyaz peynir
• 2 yumurta
• ½ su bardağı sıvı krema
• 3 çorba kaşığı un
• 1 çay kaşığı tuz
Öncelikle kabaklarımızın içlerini sebze bıçağı ile kıvırarak çıkartalım. Veya tüm kabağı rendeleyerek de kullanabilirsiniz. Ama daha hoş bir görüntü elde etmek isterseniz kıvırarak kesebilirsiniz.
Dere otlarımızı ince ince doğrayalım. Beyaz peynirimizi çatal yardımıyla ezelim.
Kabakları, dereotunu ve peyniri büyük bir kasenin içerisine koyup karıştıralım. Üzerine un, yumurta , krema ve tuzu ilave edip 2-3 dakika tekrar karıştıralım.
Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Borcam büyüklüğünde bir fırın kabına karışımımızı dökelim ve yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tezgahımızda 15-20 dakika bekletip servis yapabilirsiniz.
AVAKADO EZMELİ PASTIRMA SARMASI
Gerekli Malzemeler; ( 4-5 kişilik)
• 5-6 dilim yağsız ve arzuya göre çemensiz pastırma ( dana antrikot olması tercih)
• 1 adet olgunlaşmış avakado
• 2 diş sarımsak
• ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
• ½ limon suyu
• az tuz
• süslemek için dereotu
Keyifli bir başlangıç ve aperatif olarak tercih edilebilir.
Bir adet olgunlaşmış ve yumuşamış avakadoyu soyalım. Eğer aldığınız avakadolar sert ise , buzdolabında diğer meyvelerinizin arasında 1-2 hafta yumuşamasını bekleyebilirsiniz. Üzerine bastırdığınız zaman hissedilir derecede yumuşamış ise, kullanabilirsiniz.Aksi takdirde acı ve sert olacağı için yemesi keyifli olmaz.
Soyduğumuz avakadoyu çatal ile ezelim. İki diş sarımsağı tuz ile havanda dövelim. Sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ezdiğimiz avakadonun içerisine ilave edip tüm malzemeyi karıştıralım.
Bir dilim pastırmamızın ortasına ezmemizden 1-2 kaşık koyup yayalım. Pastırmayı rulo yapıp servis tabağına dizelim. En son üzerilerine dereotlarını kesmeden dal halinde kullanarak süsleyelim.
KABAKLI & BEYAZ PEYNİRLİ KİŞLER
Gerekli malzemeler;
-12’li muffin kalıbı
Hamuru için;
• 250 gr un
• 150 gr tereyağı (soğuk ve küp küp kesilmiş)
• 1 yumurta sarısı
• 3 gr tuz
• 60 gr su
İç harcı için;
• 2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
• 150 gr ezine peyniri (çatal ile ezilmiş)
• 6-7 dal dereotu (ince kıyılmış)
• 1 küçük paket krema(250 gr )
• 1 yumurta sarısı
Üzeri için ;
• 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu genişce bir yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp ufalanmış tereyağını ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yağ ile unu birbirine yedirerek hamurumuzu oluşturmaya başlayalım. Yumurtayı ilave edelim. ve yoğurmaya devam edelim. En son suyu ekleyip hamuru çok vıcık vıcık yapmadan hemen toparlayıp streç film ile saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Hamurumuz buzdolabında dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım. Tüm iç harcı malzemelerini karıştıralım.
Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra temiz bir tezgaha un eleyelim ve hamurumuzu unun üzerine koyalım. Oklava yardımıyla hamuru , şekline önem vermeden yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru orta boy bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dairelere bölelim. Böldüğümüz hamurları kalıbın bölümlerine elimizle düzelterek yerleştirelim. Ve ortalarına iç harcımızı yayalım. Üzerilerine kaşar peynirlerini serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda kişlerimizi soğutalım ve servis yapalım.
İZMİR TULUMLU VE KIVIRCIK MAYDANOZLU AKDENİZ SALATASI
Gerekli Malzemeler ;
• Yarım demet kıvırcık maydanoz
• Yarım paket hazır Akdeniz yeşillikleri
• ½ su bardağı doğranmış yarı kurutulmuş domates
• 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
• fesleğenli hazır salata sosu (toz olanlardan)
• 100 gr İzmir tulumu (küp küp doğranmış)
• ½ su bardağı sızma zeytinyağı
• isteğe göre balsamik sirke
Yeşilliklerimizi yıkayıp 10 dakika kadar sirkeli suda bekletelim.
Hazır salata sosumuzu üzerinde yazan tarife göre zeytinyağı ve su ile hazırlayalım. Boş bir kaseye yeşilliklerimizi kurulayıp aktaralım. Üzerine kurutulmuş domatesleri, parmesan peynirini ve sosu ilave edip iyice harmanlayalım.
Servis tabağımıza salatamızı aktaralım. Üzerine tulum peynirlerimizi serpiştirelim. Tulum peynirlerinin üzerine sızma zeytinyağı ve balsamik sirkeyi gezdirerek dökelim.
Servise hazırdır..
Herkese sevgilerimle..
27 yorum:
Burcu sayfayı acıp annemlere gösterıcektım bırden cıglık attım yenı gırış yapmışsın dıye.. Ya dıgerlerı harika bunlar yine harika.. yaa dedım o sayfa bu sayfa bizimkilere. baya bi begendiler. başarılar
Tek kelimeyle SÜPERLER.....
Burcucum, nasıl güzel yemekler olmuş bunlar, enfessss..Harikasın..
Yemek tariflerinin devamını bekliyorum,
Sevgiler...
Burcu merhaba,
ben yazından alakasiz bir soru sormak istiyorum... Pasta altına konan genis zemin plakalar neden yapılıyor veya nereye yaptiriliyor? Simdiden tesekkur ederim...
burcak
Çok lezzetli görünüyorlar, çokkkk...
Ben bayıldım bu anayemeklerin sunumlarına, görsel şölen gibi.. akşama ne tatlı yapıcam derdim senınle sona ermişti, şimdi ne pişirsem derdimi de yok ettin:)) Çok başarılısın.Ellerine sağlık bekliyorum devamını
HATİCE
burcu hanım
bence çok iyi bir fikir bu tatlardan da mahrum kalmadık görüntüleri harika tatlarının da öyle olduğuna eminim ellerinize sağlık...
sevgiler meltem...
sizin sıkı takipçinizim.Bence yemek tarifleride çok yakıştı sitenize.Hepsi gerçekten mükemmel ve pratik şeyler.Ellerinize sağlık...
Merhaba sitenizi cok yakından takip ediyorum, Pastlar ve tatlılardaki ustalıgınız artık herkes tarafından biliniyor diye tahmın ediyorum.Tuzlu ve Ana yemeklere yönelişinizi mutlulukla karşıladım. salata favori yemegimdir.Her öğünde mutlaka soframda barındırırım. Sizden sezar soslu salata tarifini biliyorsanız bizimle paylaşmanızı isteyebilir miyim. Şimdiden teşekkürler.Emeğinize sağlık.
burcu hanım yaptığınız her şey gibi bunlarda çok güzel göüküyor. ellerinize sağlık. Bu arada size maille ulaşmaya çalıştım ama geldilermi bilmiyorum. sevgiler
İçtenlikle söylüyorum ki, Ana yemekler restorantlardan farklı durmuyor. adeta evimizde harikalar yaratabiliriz ..bir şekilde bu anahtarı pastalarlabize göstermiştin..Şimdi sıra anayemeklerde.. Ne diyebilirim ki, HARİKA !. Ana yemeklere devam
Hepsi de harika görünüyor. Böylece sadece pasta değil yemek konusunda da bir numara olduğunuzu gösterdiniz bize :) Ellerinize sağlık..
Verdigin tariflerin ekonomik de oluşuna dikkat edersen sevinirim. BAŞARILAR
ELVAN ZORLU
Pazar günü 6. yılımız ve ben özel yemekler istiyordum hazırlamak. Hızır gibi yetiştin gülom. Özellikle mantara bayılırım görür görmez bayıldım tarife.. Lütfen bu hikaye burda sona ermesin.. Devam bu eşşiz lezzetlere
Sitenizdeki tariflere bayıldım.
Bundan sonra takip edecem.
Yeni tariflerinizi bekliyorum
emeğine sağlık arkadaşım
ilk defa rastladım bloğuna iiyi de oldu bana da beklerim arkadaş listemdesin artık
İşyerime nihayet net geldi ve sana kavuştum. Daha sık güncellersen cok güzel olacak.. Nişanlıyım senın sayende pasta çööreklere karşı ilgim fevkaladeydi..birde tariflerde ilk yapışımda bile tam anlamıyla tutuyor. ayrıca motive oluyor insan. Bu Yemekler inan mükemmle duruuyor. Ard arda anayemekleri gördükce içim içime sığmadı. Ellerine sağlık. Bekliyorum daha daha yemekler
Selam Burcu,
Gorunumleri kadar lezzetlerininde harika olduguna eminim. Soya soslu tavugu bende zaman zaman yapiyorum ama hic cevizli denememistim. Eristenin uzerinde peynir ve ceviz ikilisini severek yerim, tavukla beraberde deneyecegim.. Basarilar...
avokaduyo son dakika ldığım için yumuşamasını bekleyemedim dediğin gibi hem ezilmedi hem de acıydı. tadından da birşey anlayamadık. bundan sonra avokadoyu görğnce lazım olur diye sepete atayım. eline sağlık yine herşey nefis olmuş
Burcu tariflerin harika görünüyor.Tatlılarda çok başarılısın ama yemeklerinde nefis.Sunum şeklinde güzel.Yetenek kardeşim nede olsa Allah vergisi.Maaşallah.
merhaba Burcu Hanim pastalariniza aliskindik fakat yemeklerinizde nefis gorunuyor ozellikle goruntuleri..
Bende temel pasta yapimini sizden ogerndim ve de cok basarili oldum.
Bende bir blog actim.Ziyaretinizi beklerim..
yaptığınız her şeyi çok seviyorum ellerinize sağlık burcu hanım çikolatalı tariflerinizede bayılıyorum sevgiler.Buarada benimde bir blogum var bakarsanız elifinkahvesi.blogcu.com
çok güzel hepsine bayıldım ellerinize sağlık sevgiler...
merhabalar,valla super tarıfler ellerıne sağlık...
teşekkürler
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
burcu hanım tşk er 25 yıllık pastacı olarak sizi kutluyorum muhteşemsiniz başarılarının devamı dilegiyle sizi izlemeye devam edecegim
Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle
Yorum Gönder