- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı toz fındık
- 1 paket (250 gr) margarin (özellikle bu konularda her zaman Hüner margarini öneriyorum)
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yumurta (iri ise 1 adet yeterlidir)
- 1 çay kaşığı karbonat (silme)
- üzeri için Mauxion marka Schogetten Milk Alman çikolatasını tek tek oldukları için tercih ettim, siz sevdiğiniz başka bir çikolatayı bölerek kullanabilirsiniz..
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yoğurma kabımıza unu, pudra şekerini , tarçını ve karbanatı eleyerek ilave edelim. Üzerine toz fındığı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak harmanlayalım. Harmanlanmış toz karışım üzerine küp küp keslimiş soğuk margarini ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayalım.
Eğer hamur cıvık kalırsa üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken çok un katarak hamuru kurutmamanızdır. Azar azar eklerseniz sorun yaşamazsınız.
Hamurumuz hazır olduktan sonra merdane ile 3-4 cm kalınlığında açarak yuvarlak kurabiye kalıbımız ile keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kestiğimiz kurabiyelerimizi birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerilerine kare kare kesilmiş çikolatalardan veya benim gibi Schogetten marka çikolatalardan birer tane bastırarak yerleştirelim. Schogetten çikolataları büyük marketlerde veya ithal ürünler satan şarküterilerde bulabilirsiniz..
Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirip tezgahta soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra sütün veya kahvenin yanına servis yapabilirsiniz..
Yemeklere ve tuzlulara devam edeceğim..
Herkese sevgilerimle..
29 yorum:
Sevgili Burcu,
Kurabiyeler nefis görünüyor.
Bu arada beyaz çikolatalı kremayı nasıl yaptığını sorabilir miyim ?
Sevgi ile kal
burcu hanım ellerinize sağlık, nefis görünüyorlar.beyaz kremanın tarifini verebilirmisiniz. teşekkürler.
sevgılı burcu, sıtenı buyuk bır zevkle takıp edıyorum ekledıgın son resımden sonra hergun bırkac defa aceba tarıfını eklemıs mıdır dıye heyecanla ılk olarak sıtene goz atıyordum. neysekı tarıfı gorunce rahatladım gercekten:) sunu da eklemek ıstıyorum: yayınladıgın tarıflerı yaptıgımda her yıyen, goren daha tadına bakmadan tarıfını ıstıyor tabıkı bu da benı cok mutlu edıyor sayende gozum kapalı guvendıgım tarıflere ulastım, hıc tereddut etmeden yapıyorum hıc de pısman olmadım sımdıye kadar:))
benım sormak ıstedıgım; bu kurabıyelerı fırına vermeden mı cıkolataları uzerıne koyup pısırıyoruz? pekı erımıyor mu? aceba yanlıs mı okudum!! sımdıden tesekkurler, ellerıne saglık ılk olarak bu tarıfı yapacagım... once kendıne cok ıyı bak sonra mutfagına:)) sevgıler..
Sevgili Burcu , bu kurabiyelerin tarifini neredeyse bir haftadir sabirsizlikla bekliyordum. Ben cikolatayi da senin yaptigini dusunmustum, ne de olsa bir cikolata seversin. Isimsiz arkadasin yazdigi gibi beyaz kremanin tarifini merak ettim ben de. Cikolatali kuverturun, beyaz cikolatayla yapilmis hali mi ?
PS. Yilin antipatigi olmayi goze alip 'takdirsam' degil ' taktirsam' olmaliydi, diyerek bu uzeltmeyi yapiyorum, tesekkurler
Burcucuğum ellerine sağlık..kilolarıda boş ver sen gayet iyisin..:))yemeği bilen insan mutlu insandır, iyiyende yemeyende ölecek dimi..:)tek fark biz tok diğerleri aç ölecek..:))deyip rejim yapanların motivasyonunu düşürmeyeyim ama doğruuu..:))yada biz kendimizi teselli ediyoruz. Yaptıkların hepsi birbirinden harika ama fotoğrafları çekilemeyen pastalara üzüldüm..
Kurabiye sevmeyen biri olarak bu kurabiyelerden yedim ve yanında koca bir bardak süt içtim muhteşem bir tattı, hele çikolatalı olması dahada bir güzelleştirmişti, ellerine sağlık arkadaşım, pastada çok iştah açıcı, böyle giderse biz hiiç kilo veremiyeceğiz..
öpüyorum...
Ben niye yiyemedim bu kurabiyelerden? :(
Selam Burcu, ben kurabiyeyi ilk gordugumde milfoy hamuru gibi katlayip acilarak yapilan bir hamur oldugunu dusunmustum ama yanildim. 1 Haftadir her gun defalarca baktim ki kurabiye tarifini aldigim gibi mutfaga kosayim. Her ne kadar butun tatli cesitlerini sevsem de kurabiyeye hic dayanamiyorum, her zaman mutfakta kavanozda atistirmalik kurabiyelerim olmali. Bol cikolatali gunler...
Ellerine sağlık burcucum.kurabiyeler nefis görünüyor.ama bende beyaz kremanın tarifini çok merak ediyorum.sevgilerimi gönderiyorum.
sevgili burcu,
siteni uzun zamndır takip ediyorum ve herkesede öneriyorum. cok güzel seyler yapıosun sen bi harikasınn cnmm :) bi çok tarif denedim ama yeni yorum yazıyorum.kurabiyeler süperr görünüyor ama bişi sorucam cikolatalar erimedimi fırında :) hiç bozulmamışlar??
sevgiler..
Fotograf makinana uzuldum. Insaallah kisa zamanda sorun cozulur. Simdiden kandilini kutlarim.
Sevgiler.
Tuhfe
merhaba
bnm bi sorum var lavantalı makaronlarda kullandığuınız lavantalar aktarlarda satılan lavantalar mı hani lavanta torbalarına koyulupta kıyafetlerin arasına koyulan?
ellerine sağlık kurabiyeler harika kiloları boşveeeeeer
Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.mevlam hayırlara vesile kılsın.
Segili Burcu, ne kadar güzel gorunuyor ellerine sağlık!
burcucuğum ellerine sağlık hakikatten harika bir kurabiye bu.çikolata var ya ortasında o yeter zaten.dünden beri diyetteyim malesef.akapunktura başladım çok sıkı bir rejim listesi eşliğinde ve feci şekilde açım :(arkadaşları geziyorum sayfalara bakıp bakıp iç geçiriyorum yutkunuyorum:))
tamda bunun üzerine aslında bu kurabiyeleri görmem hiç iyi olmadı.
benimde sormak istediğim cikolatalar fırında erimemiş .nasıl olurda erimez?acaba kullandığın çikolatadanmı kaynaklanıyor?
ellerine sağlık tekrar
kandilinde kutlu olsun canım
İçinde çocuk olan bütün evler sizin çikolatalı kurabiyeleriniz gibi koksa... bütün çocuklar bu koku ile büyüse ne müthiş olurdu değilmi..
sevgili burcu...
sanrım cok yoğunsun yorumlara cvp yazamadın. ama ben yapmak için sabırsızlanıyorum :))
teşkkürler:)
Herkese merhaba,
Beyaz çikolatalı kremanın tarifi oldukca basit ve uygulaması çok kolay. Sonuçta lezzetli bir kremanız oluşuyor. Önemli olan nokta beyaz çikolatanın iyi kalitede olması ve mutlaka küvertur olması. Özellikle konfiseriden ve markasına güvenmediğiniz beyaz çikolatadan uzak durmanızı tavsiye ederi, aksi takdirde kremanızı mide bulantıları eşliğinde çöpe atmakzorunda kalırsınız. Marka olarak Lindt, Altınmarka ,Melodi ve Ambrosse (umarım doğru yazmışımdır) tavsiye ederim. Özellikle Lindt'in beyaz küverturu ile muhteşem oluyor :)
20 cm'lik 10 kişilik bir pasta için ;
- 300 gr beyaz küvertur
-250 ml sıvı krema (oda ısısında bekletilmiş)
Çikolatamızı küçük küçük kesip benmaride eritiyoruz. Erittiğimiz beyaz çikolatayı spatula yardımı ile tavlayarak karıştırıyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika karıştırıyoruz.
Daha sonra çırpma kabımıza sıvı kremamızı ilav ediyoruz, ve üzerine erittip karıştırdığımız beyaz çikolatamızı ekliyoruz. Önce düşük sonra yüksek devirde hafif sertleşinceye kadar çırpıyoruz. Hemen kullanabilirsiniz..
Kurabiyelerin üzerindeki çikolata ise, hiç dokunulmadı için şekli bozulmadı :) Yani, elbette çikolata ısıya girince eriyor ama kurabiyeler pişip fırından çıkıp soğuncaya kadar kesinlikle ellemiyoruz. Böylece eriyen çikolata tekrar donuyor. Zaten çikolatanın kimyas eriyip donmaktan hafif bozuluyor dikkat ederseniz..
Herkese sevgilerimle..
Her tarif bir oncekinden de güzel..Ama kilo derdi bende de var..Maalesef..
Ve kolay yemekler fikri bir harika, diyecek söz yok ellerine sağlık.. Seni takip etmek ayrı bir zevk...
Sevgiler
Ezgi
Sevgili Burcu hn. Merhaba ben bişi sormak istiyorum. cupcake lerin üzerine sıkılan kremşanti nekadar süre diriliğini akmadan koruyor. Yarın yapmayı düşünüyorum acaba bu akşamdan üzerine formunu vermeliyim?
sevgiler ÜMRAN
Merhaba Burcu,
Ben beyaz kuvertür olmadığı için pastamalzemeleri.com dan konfiseri almıştım. Sen kesinlikle konfiseri kullanmayın diyorsun. Halbuki alırken kuvertür yerine kullanılabilir demişlerdi. Peki bu konfiseri ne de kullanılır?
saol burcucum...
ama ben sunuda anlamadım cikolatalar kurabiyeyin üstüne yayılarak erimiomu yanii :)
yinede ne basarısız olsamda yapıcan cnm. yeni tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum senin gibi bi pastacı varmı acaba :P
teksinn benceee :)
teşekkürler...
senin bloğunu google dan buldum ve pastacı diyince meraklandım birden pastaların çok harika gözüküo ve seninde pastaların kadar renkli biri olduğunu düşündüm burcu abla..=)
Ellerine sağlık burcu çok nefis kurbiyelerde pastada.
Sevgiler byy...
Sevgili Burcu hem pastaya hem kurabiyelere bayıldım, kurabiyenin üzerindeki çikolatanın erimemesi markasından mıdır acep diyede sormadan edemeyeceğim :) markasından mıdır ??
Ellerine sağlık,
Sevgiler...
Sevgili Burcu hanım size hayranım.Blogunuzdan dolayı şahsınızı tebrik ederim. Yemek ve lezzet düşkünlerinin buluştuğu (http://yemeksaati.net/forum ) üyesi olarak. Çok beğendiğim tarifleriniz den birkaçını izniniz olur ise. Sitemizde size ulaşılabilecek şekilde kaynak adresini belirtilerek, resmi ve sizin anlatımınızla olduğu gibi yayınlamak istiyorum. Konu ile alakalı buradan veya foruma buyurun (sadece üyeler yorum yazabiliyor ve imza bölümüne blog linkini ekleye biliyor) düşüncelerinizi bildirirseniz sevinirim.
Teşekkürler, Aleyna-Dilara
sevgili burcu hanım evelsi gün sizin kalpli kakaolu kurabiyenizi yaptım hamurundan olsa gerek toparlamak merdane ile açmak çok zor dolu ama başardım 1.5 tepsiye yakın kurabiye çıktı yiyen herkez tadını çok beğendi aynı biskuvi kıvamında bir kurabiye ve durdukça dahada güzelleşti tadı gerçekten çok güzel şeyler yapıyorsunuz sizi teprik ederim en kısa zamanda bu çikolatalı kurabiyenizide yapıcam ama erimeyen çikolata konusuna bende tatıldım acaba markasından mı sizin tarifini verdiğiniz kağıtta kek yapmıştım yine top kek üstüne damla çikolata konuluyor onlar bile eriyip çıktılar fırından acaba bu yabancı çikolata olduğu için mi herşey için teşekkürler İSTANBULDAN ÇİĞDEM
elllerine sağlık.valla ben böyle güzel yapamıyorum.tekrardan ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğiim.
Yorum Gönder