Geçikmeli olarak , geçen seneki gibi, Zuhal'in doğum gününü dün kutladık.. Geçen sene bizim evimizde küçük bir kutlama hazırlamıştım. Bu sene ise Berna'nın dükkanında küçük bir kutlama hazırladık. Zuhal'i çağırıp getirme organizasyonu Berna'nın görevi idi. Saat 14:00 gibi Zuhal'i beklerken yaklaşık 3 saatlik bir geçikme ile 17:00 gibi Zuhal'e kavuşabildik.. Çok aç olan bizler (özellikle ben) dayanamayıp hazırladığımız pek çok şeyi tüketip Zuhal'e neredeyse sadace pastayı bıraktık. Bunun için hala kendimden utanıyorum :(
Son dakika pastamız ile birlikte kutlamaya gitmek için dükkandan çıkarken yapmaya karar verdiğimiz tuzlu çörekleri en başta beğenmemiştim. Ama yine de yanımda tuzlu birşeyler olması adına götürmüştüm. Daha sonra çörekler bekledikçe güzelleştiler ve herkesin en çok severek yediği masadaki lezzet görevini üstlendiler:)
"Fazla gelir, 6-7 tane kalır " düşüncesiyle hazırladığımız çöreklerden geriye nerdeyse hiç kalmamıştı. Bu sebeple ,çevreden gelen yoğun baskı ve istekler doğrultusunda çöreklerimizin tarifini vermek istiyorum..
PEYNİRLİ TUZLU ÇÖREKLER
Gerekli Malzemeler ;
- 50gr tereyağı ( ben biskin kullandım)
- 175 gr un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta
- yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- 50 gr kaşar peyniri ( küp küp kesilmiş9 ve 50 gr beyaz peyniri
* tarif Türkiye İş Bankası'nın yayınladığı "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabına aittir.
Yapılışı ;
Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım.
Unu, kabartma tozunu, şekeri , tuzu ve kırmızı biberi bir kaba eleyelim. Yağı bir tavada eritelim. Yumurta, süt, eritilmiş yağ ve kekiği iyice karıştırıp çırpalım.
Sütlü karışımı kuru karışıma ilave edip iyice karıştırın. Bu aşamada karışımın pürüzsüz olmasına izin vermeyin .
Muffin kalıplarımızın içerisine 1 kaşık karışımdan ilave edin. Üzerine birkaç parça peyniri serpiştirin. Üzerilerine tekrar hamurumuzdan 1 kaşık koyalım. Böylece peynirler keklerin arasında kalmış olacak.
Çörekleri önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğutup kalıplarından çıkartalım.
31 yorum:
nice senelere:):):):):)
Burcu harika olmuş pasta. Sıradan bir cheesecake bile nasıl da şık olmuş senin elinde. Zuhal hanıma da iyi seneler diliyorum:))
Sevgili Burcu,
Bir süredir zevkle ve ilgiyle blogunu takip ediyorum. Pastalar, kurabiyeler, tuzlu çörekler, hepsi hepsi çok güzel. Eline, gözüne, kalbine sağlık:)
Hafta sonu ben de "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabını satın aldım. Ne güzel bir kitaptır o! Ben de ilk fırsatta gözüme kestirdiğim tarifleri denemeye başlayacağım.
Bu arada Zuhal' ın gecikmeli doğum gününü ben de kutlarım. Yeni yaşında her şey gönlünce olsun
Sevgiler,
rabbim nice kandiller göstersin..
miraç kandilin mubarek olsun burcu ablacım :)
tekrar merhaba, en alttaki isimsiz kullanıcı bendim. teknik bir arıza nedeniyle kim olduğum çıkmamış:(
http://ayseguluntatliruyasi.blogspot.com
Ellerine sağlık sevgili Burcu, çörekler de cheese pasta da çok güzel görünüyor.. En güzeli de özenip bunca emek harcaman.. Zuhal'in doğumgünü kutlu olsun..
Burcucuğum ellerine sağlık harika bir pasta olmuş. Zuhal hanıma da mutlu yıllar diliyorum.
Sevgiler,
Evren
Ama artık çok birşey eklemiyorsunuz. Eskiden girer , çok güzel cıvıl cıvıl tarifleri görüp heveslenirdim. En yakın zamanda bir çok tarif görmek dileği ile :)
burcu burcu burcu
gene,hep, herzaman yapalım bu cheesecake'i. ben zaten yeterince belli ettim sanırım lezzetinin kıvamını :)
optummm
sabit
selam, bu remi de ki pastanin ozerin de ki kakaoli sosami nasil yapilyor? ben Iran dan size yaziyorom, turkcem zeif, afedersiniz :)
merhaba burcu
hediye olarak kurabiye üzerine yazı yazan kalemler (zenker)geldi bana.ancak bunu kullanabilecegim bir kurabiye tarifim yok ve nasıl kullanacagımı bilmiyorum.yardımcı olabilirmisin lutfen -- deniz--
merhaba,
sitenizi yaklaşık bir aydır takip ediyorum neredeyse bağımlısı oldum.Bütün sayfaları tek tek okuyorum.sizde kendimden çok parça buldum bir gün kafenize gelip sizinle tanışmak istiyorum. Pastalar,kekler,kurabiyeler... herşey mükemmel. Ellerinize sağlık..
sevgiyle kalın.
Emel
merhaba ben birsey merak ediyorum acaba seker hamurunu yapıp saklama sansımız varmı.Dolapta yada dondurucuda tesekkürler
hersey harika ellerine emeklerine saglik canim
selam ve sevgiler.
Merhaba Pastaci...
Bloglar arasinda gezerken sizin resimlerinizin baska bir blogcu tarfindan kullanildigini gordum...Umarim fotograflarinizi kullanan kisi sizden izin almistir...
Asasgida bu blogcunun linklerini veriyorum..
http://busrabaser.blogcu.com/yogun-cikolatali-nutellali-ve-muzlu-cupcake_8902551.html
http://busrabaser.blogcu.com/yogun-antep-fistikli-ve-cikolatali-kekler_8902341.html
Hafiyelige basladigimi sanmayin sakin ama kendimin basina gelse nasil tepki verirdim acaba diye dusundum ve kendimi borclu hissederek sizi hemen haberdar etmek istedim....
Süper bir blog hazirlamissiniz tatli sevenler icin...
Iyi gunler,
Golifa
http://golifa.blogcu.com
Bu gunun feyzi uzerinize,rahmeti gecmisinize,bereketi evinize,
nuru ahiretinize,sicakligi yuvaniza dolsun.
Berat kandiliniz kutlu olsun.
sen bizleri hiç kaale almıyorsun Burcu. Yoksa bukadar boşlamazdın. Keyfin yerinde nasıl olsa elleri mahkum namım boyumu geçti gelip tarif alıp sayfa hitimi artıracaklar diyorsun. peki öyle olsun
eylül
Merhabalar ...
Çalışmalarınızı aylardır takip ediyordum ama sorularıma cevap alamayınca kızıp tavşan misali küsmüştüm size.
Bugün tesadüf bloğunuzu gördüm.Ve bak gördün mü yanlış yere yazıyormuşsun diye kendi kendimi teselli edip hemen yorumlara girdim.Daha önce cheesecakelerim sizinkiler gibi kalın olmuyor.Krema malzemesini çoğaltarak da kullansam yine ince kalıyor.Acaba neden?diye sormuştum,bir kaç kez:))
Bu arada atölyenize geçmişsiniz.Resimlerden gördüğüm kadarıyla çok şirin ve bir o kadar da şık.Bazen tasarladıklarımız olmayınca üzülürüz.Ama ben her işte bir hayır vardır derim hep.Dilerim sizin için hayırlar getiricek bir adım olur.
SEVGİLER
her siteyi açtığım da "iyiki varsın zuhal ve peynirli çörekler" yazısını görmekten daral geldi...
ilginizi bekliyoruz.
bu peynirli çörekleri çok begendim elinize saglık
peynirli çörekler çok güzel elinize saglık
peynirli çörekler çok güzel elinize saglık
Canım arkadaşlarım sizde iyi ki varsınız:)))Sizleri çok seviyorum yaptığınız herşey o kadar güzeldiki sanırım anlatmaya kelimeler yeterli gelmez:))Yeni bir yaşa sizlerle girmekten çok mutluyum:)Tekrar ellerine sağlık herşey mükemmeldi güzel gönüllü arkadaşım:)
Bu arada senin aracılığınla doğum günümü kutlayan herkese de çok teşekkür ederim:)
SEVGİYLE KAL...
e hadi ama yeni bir post istiyorummmm:((
Tekrar merhabalar...
Bloğunu keşfeder etmez tariflerini denemeye başladım,öncelik tabiyki pastalarındı.Klasik pandispanya tarifinden çikolatalı(sen ara dolgusunu hindistancevizli yapmışsın)pasta yaptım.Pandispanyası bence harika oldu.Ne çok yumuşak ne sert.(Böyle mi olmalıydı?)Ara kremasını keki ıslatmadan sürdüm.Bunu söylüyorum çünkü pastanın bazı yerlerinde dilimlerken katları ayrıldı.Tabi yerkende.Acaba nedeni bu mu diye aklıma takıldı.Çok can sıkıcı bir durum,neyseki kendimize yaptığım için bu komediye başkaları şahit olmadı:)
Sırada cheesecake var.Tavsiyene uyup elimdeki en küçük kalıpla pişiricem ,bakalım bu sefer dolgun olucak mı?
Bu arada İstanbul'a geldiğimizde atölyene uğramayı sırf cheesecakekinden tatmak için ,tabi tanışmak için de, istiyorum.Arkadaşların o kadar çok övmüşlerki ister istemez nasıl olmuş acaba diyorsun.Çalışmalarında başarılar.
SEVGİLER...
Mrb Burcu,
ellerine sağlık pasta çok şık kelebeklere baylırım cheesecake'de nefis görünüyor,Zuhal'e nice senelere sağlıkla.
whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.
burcu,cok ihmal ediyorsun bizi bir aydir ayni sayfayi gormekten biktik.onceden ne guzel civil civil tarifler veriyordun...bizde seninle mutfaga giriyorduk...en kisa zamanda gene yeni tarifler vermeye baslarsin insallah... ben ufuk mutfakta gordugum senin atolyende yaptigin o kekin ve kurabiyenin tarifini istiyorum... birde o boni bonlu kurabyenin tarifini...verirsen cok mutlu olurum...umarim verirsin...
sevgiler
arzu
Merhabalar...
Sizin meşhurlarınızdan patates nişastası katılan kurabiyeyi yaptım.Ne zamandır böyle kurabiye yapmayı deniyor ama tariflere aynen uymama rağmen ,çoğu zaman kurabiyeler fırından yayılmış olarak çıkıyordu.Bu sefer muhteşem oldular!Tadı biraz gevrek un kurabiyesi gibi oldu.Doğru mudur?Hamur bana epey fazla geldi.Acaba difrizde saklıyabilir miyim?Ve ne kadar zaman? Hıı bu arada sizin kalan kek parçalarını truff yapma fikriniz sayesinde, şekeri az gelmiş pandispanyam ziyan olmaktan kurtuldu.İçine eritilmiş çikolata katarak süper trufflara çevirdim.Yiyenler kekden yapıldığını anlamadılar bile.
Tarifleriniz için çok teşekkür ederim!
bu cheesecake in tarifi bekliyorum 1.5 aydır.yayınlarsan çok memnun olurum. çok değişik geldi bana. sevgiler...
Tebrikler, Harika bir sayfanız var.
Pratik Resimli Yemek Tarifleri
pasta süper görünüyor. Tebrikler ağzımın suyu aktı
Yorum Gönder