Salı, Ağustos 16, 2005

SEFTALİ - YE


İşte beklenilen gün geldi ! Günlerce yapacağım pastanın hayalini kurdum durdum. Ama çok büyük bir hata yaptım, o da pasta yapımını son güne bıraktım :( Dediğim gibi hafta sonu Tekirdağ'a gittik. 1 gece kaldık. Konuşmalarımıza göre Pazar akşamüstü evde olacaktık. Ama biz herzamanki gibi geç kaldık ve eve saat 22:00'de geldik. Ben hemen pasta yapmaya giriştim. Tabi elim ayağım dolandı ve tam hayalimdeki pastayı yapamadım..Üzerini süslemek için ne teknikler düşünmüştüm ama hiçbirini gerçekleştiremedim. Elimden geldiğince yaptığım pastamın tarifini sizlerle paylaşmaktan yinede mutluluk duyuyorum. Umarım hoşunuza gider...

Şeftalili Çikolatalı Pasta

pandispanya için ;
  • 5 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz kakao
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 paket vanilin

ara kreması için ;

  • 2 adet şeftali
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • 1 su bardağı soğuk süt

üst krema ;

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı toz kakao
  • 40 gr bitter çikolata
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 adet yumurta

süslemesi için ;

  • yarım dilimlenmiş şeftali
  • damla çikolata
  • kırmızı süsleme kreması (hazır ürün)

Öncelikle şeftali püresi hazırlayalım. Ara krema için kullanılacak olan 2 adet şeftali kabuklarıyla birlikte rendeleyim. Küçük bir tencereye rendelenmiş şeftalileri, 1 su bardağı şekeri koyalım. Orta ateşte kaynatalım. Ayrıca kaynatırken içine yarım limon sıkalım. Reçel kıvamına gelince ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.

Pandispanyamızın yapımı için , önce yumurta,vanilin ve şekeri iyice mikser ile çırpalım. Diğer tüm malzemeyi yavaş yavaş ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Fırınımız 175 dereceye getirelim. 20 cm'lik yuvarlak pasta kalıbımıza karışımımızı dökelim. Ve fırınımıza kekimizin üzeri kabarana kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.

Kremşantiyi 1 bardakı soğuk süt ile çırpalım. İçine krem sertleştiricisi ekleyip çırpmaya devam edelim. En son içerisine şeftali püremizi ekleyip biraz daha çırpalım. Ve bu karışımı buzdolabında 10 dakika kadar soğutalım.

Üst krema için önce sütümüzü ve şekerimizin yarısını ocakta kaynatalım. Kalan yarım şekeri ve yumurtaları ayrı bir yerde mikser ile çırpalım. Sütümüz kaynadığı zaman şekerli karışımı sütümüzün içine ekleyelim ve çırpma teliyle karıştıralım. Hemen arkasında kakao ve çikolatayı ekleyelim ve çırpma teliyle iyice karıştıralım. (çabuk pişer) Soğumaya bırakalım.

Pandispanyamızın üzerini traşlıyalım. Ve ortadan ikiye bölelim. Bir kat kek koyalım üzerine şeftalili ara kremamızı koyalım. Üzerine kekin diğer yarısı koyalım. Onunda üzerine üst kremayı yanlara akıtmadan dökelim. Üzerini ve yanları spatula ile düzeltelim. Yarım bir şeftalili ince ince dilimleyelim. Bunları pastanın yanlarına düzgün bir şekilde yapıştıralım. Pastanın üzerini ben hazır kırmızı pasta süsüyle ebruli desenler yaparak süslemeye çalıştım. Ayrıca süslediğim yerlerin üzerine damla çikolatalar serpiştirdim.

Buzdolabında en az bir gece soğutmaya bırakalım.

Hepimizi afiyet olsun :))

Cuma, Ağustos 12, 2005

BEYAZ BEZELER



Yarın tekrar eşimin ailesinin Tekirdağ'daki yazlıklarına gidiyoruz. Genelde her gidişimizde ben tatlı bişeyler yapıp götürüyorum. Onlarda tuzlu kısmını hallediyorlar :)Yarın götürmek içinde hem eşimin hem de ailesinin sevdiği "beze"lerden yapmaya karar verdim. Ben bezenin en çok şekillerini ve görünüşünü çok seviyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz..
Malzemeler ;
  • - 3 yumurta akı
  • - 5 çay bardağı toz şeker
  • - 1 tutam tuz

tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine koyup ağır ateşe alalım. Mikser ile devamlı çırparak yaklaşık 7 dakika pişirelim. Ateşten aldıktan sonra 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim. Ne zaman mikserin çırpma telini havaya kaldırdığımızda eğer karışım akmıyor sabit duruyorsa bezelerimiz pişmeye hazır hale gelmiş demektir. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Krema sıkma torbasına (bende tupperware'in süsleme sihirbazı var) karışımı koyup pişirme kağıdının üzerine şekil vererek bezelerimizi sıkalım. 100-120 derecede pişirelim. Ne zaman bezeler sertleşirse fırından çıkarabiliriz demektir. Fırın telinde biraz soğuttuktan sonra bezelerimiz servise hazırdır.

Hepimize afiyet olsun :)

PEYNİRLİ SALAMLI KİŞ


Bu tarifi dün gece bize akşam yemeğine davetli görümcem ve ailesi için yaptım. Daha önce de bahsettiğim gibi ben kiş yapmasını ve yemesini gerçekten çokkkkk seviyorum. Şeklini ve malzemesini her seferinde o an ki ruh halime göre değiştiriyorum. Ama kiş hamurunu genelde hep aynı yapıyorum. Bu seferkini büyük yaptım ve içine peynir ekledim. Gerçektende çok farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıktı.
Malzemeler ;

  • kiş hamurunu daha önce ıspanaklı-lorlu kiş tarifinde anlatmıştım. Hamurla ilgili herşeyi aynen bu tarifte de uyguluyoruz.
  • içi için , 250 gr beyaz peynir (mümkünse ezine koyun peyniri olsun)
  • 1 küçük kutu sıvı krema
  • göz kararınıza göre bir miktar maydanoz
  • tuz,karabiber
  • 5-6 dilim dil peyniri
  • 5-6 dilim dilimlenmiş salam(ben pınarın hindi-dana karışık salamını kullandım)
  • 1 yumurta

Öncelikle hazırladığımız hamuru buzdolabında 30 dakika dinlenmeye burakıyoruz. Bu arada bizde fırınımızı 170 dereceye getirip iç malzemeyi hazırlamaya başlıyoruz. Beyaz peyniri bir kabın içerisine küçük küçük çatalla ezerek ufalıyoruz. Üzerine maydanozları ince ince doğrayıp ekliyoruz. Krema, yumurta, tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce malzemelerimizi karıştırıyoruz. Bu arada hamuru dolaptan çıkarıyoruz. Yaklaşık 27-28 cm yuvarlak bir tart kalıbına veya borcama hamurumuzu oklava ile açarak yerleştiriyoruz. Yerleştirmeden önce borcamı az sıvı yağ ile yağlayabiliriz. Hamurumuzu yerleştirirken , tabanının eşit ,yanlarınında dik olmasına dikkat ediyoruz. Daha sonra hamurumuzun üzerine karışımımızı döküyoruz. Üzerini düzgünleştirip dil peynirlerini ve salamları istediğimiz şekilde diziyoruz.

Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırınımızda kişimizin üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra pizza gibi dilimleyip servis yapıyoruz. Bu kişi sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

Çarşamba, Ağustos 10, 2005

DİL PEYNİRLİ İRMİK HELVASI


Yarın akşam Kandil.Bizde böyle gecelere çok önem verilir.Hatta yarın ailemizin bir kısmı oruç tutacak. Ayrıca arkadaşım Yoncabana mail ile "perşembe gecesi için güzel bir helva tarifi verirmisin" diye yazınca bende günün anlam ve önemine uygun olacağını düşündüğüm "dil peynirli irmik helvası" tarifini yapmaya karar verdim. Belki blog okurlarımdan bazılarıda yarın geceye özel bir tarif yapmak ister diye düşündüm ve tarifimi yayınlamaya karar verdim. Umarım sonuçtan memnun kalırsınız.Ayrıca ben irmik helvasını çok severim. Her zaman zevkle yiyebilirim. İrmikli tatlıları sevenler içinde çok güzel bir tarif..
Hepimizin kandili mübarek olsun ..
Malzemeler ;
  • yeteri kadar zeytinyağı veya 125 gr margarin
  • 4 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı dilimlenmiş dil peyniri
  • 2 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı şeker

Teflon bir tencereye tencerenin alt kısmını kaplıcak kadar zeytinyağını koyalım. Veya margarinle yapacaksanız margarini tenceremizde eritelim. Yağımızın üzerine irmiğimizi ekleyelim ve ağır ateşte irmik renk alana kadar kavuralım. Bu arada ayrı bir kapta sütümüzü ısıtalım. İrmiklerim renk alınca(ben hafif yaktım) sütü üzerine yavaşca ilave edelim. Ve dahada kısık ateşe alıp 2 dakika kadar karıştıralım.

Bu arada peynirleri ve şekeri ayrı bir kapta ısıtalım. Şekerler eriyinceye kadar peynirleri altüst edelim. İrmiklerin üzerine peynirle şekeri ekleyelim ve yedirene kadar karıştıralım. 1o dakika dinlendirelim. Helvamızı çukur bir kaseyi kullanarak tabaklarımıza koyalım. Üzerine arzunuza göre tarçın, hindistan cevizi veya dövülmüş şamfıztığı ile süsleyelim.

Hepimize afiyet olsun :)

*kaynak "aşçının el kitabı" Aydın YILMAZ

Pazartesi, Ağustos 08, 2005

ÇİKOLATALI RULO PASTA


Uzun zamandır yapmak istediğim rulo pastayı hele şükür bugün yapabildim. Ve iyiki de yapmışım çünkü benim gibi çikolata delisi bir kişi için olağanüstü bir lezzet. Sanırım bu lezzeti hem kekinde hem de sosunda kullandığım eritilmiş çikolata sağlıyor. Ve dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kekinin en fazla 10 dakika pişirilmesi. Orijinal tarifinde ara krema yağ eritilerek yapılıyor. Ama ben yağlı yapmak istemediğimden dolayı kremşanti kullandım.

Gerekli malzemeler ;
  • 5 yumurta
  • 100 gr şeker(1 büyük boy çay bardağı)
  • 80 gr eritilmiş çikolata(1 kare paket)
  • 60 gr un (1 büyük boy çay bardağı)
  • 6 çay kaşığı kakao

ara krema için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket hindistancevizi

üzeri için;



Öncelikle yumurtalarımızı derin bir çırpma kabına ekleyip iyice mikser ile çırpalım.Daha sonra şekeri ekleyip tekrar çırpalım. Eritilmiş çikolatayı karışıa ekleyelim.(ben mikrodalgada 2 dakikada erittim) Un ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyelim ve tekrar çırpalım. Fırın tepsimize yağlı pişirme kağıdı serelim ve oluşturduğumuz karışımı üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.(çok pişirmememiz gerekiyor)
Pişen keki soğumaya bırakalım. Bu arada kremşantimizi sütle çırpalım. Çırpılmış kremşantiye hindistancevizini ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım. Keki çok soğutmadan kremşantiyi keki ortasına yayarak sürelim. Daha sonra altındaki kağıdı yardımıyla rulo şeklinde saralım.Ve üzerindeki kağıdı çıkarıp oval bir borcama pastamızı koyalım. Buzdolabında 1 saat bekletelim.
Pasta buzdolabında beklerken bizde sosumuzu hazırlayalım. Tarifini daha önce mozaik dilimlerinde vermiştim. Ve sosumuzu da soğumaya bırakalım.
Daha sonra sosu pastanın üzerine dökelim. Ve buzdolabında saklayalım. Servis yaparken tabağınızın yanına biraz çikolata sosu dökebilir ve beyaz krema ile şeritler yaparak süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

Pazar, Ağustos 07, 2005

HAFTASONU BRUNCH'I VE TEŞEKKÜRLER..



Haftasonu eşimin ailesinin Tekirdağ'da bulunan yazlıklarına gittik. Önce hava çok güzeldi denize girebildik. Ama diğer günler yağmur yağmaya başladı. Ben bu arada bir şeyi fark ettim ; bloguma ve sizlere çok bağımlı hala gelmişim ! Hemen bende bir internet arayışı telaşı başladı. Ama ne yazık ki yazlık yerlerde telefonlu ev bulmak çok zor birde hem telefon hem bilgisayar bir arada bulmak daha da zor. Aklıma cep telefonumla birşeyler yapmak geldi ve GPRS yardımıyla cep telefonumla internete bağlanabildim.Nasıl mutlu olduğumu anlatamam :) Hemen bloguma ve gelen yorumlara baktım ve acayip bir rahatlama hissettim. Tabiki diğer bloglarıda okudum ve Evcinin yeni bloglarla ilgili yazısında benden de bahsetmiş olması beni çok mutlu etti. Teşekkürler evcini :) sanırım bende bir blogkolik oluyorum..
Havanın yağmurlu olması bizi başka şeyler yapmaya yönelti ve Çorlu'ya gitmeye karar verdik. Orion alışveriş merkezinde bulunan çok hoş bir kafe açıkbüfe kahvaltı düzenliyor. Bizde bol bol açık büfeden yararlandık.Ben hemen pastalara yöneldim ve birkaç fotoğraftan çekmekten kendimi alamadım :) Ben tam bir çikolata ve tatlı bağımlısıyım..
Bir de bazı tariflerimde ölçülerimi gram olarak veriyorum. Ve ayrıca başka bloglardaki veya kaynaklarda ki tarifler gram ölçülü olabilir. Bunun için link bölümüne lezzet dergisinin pratik ölçü tablosunu ekledim. Oradan da yardım alabilirsiniz..

Perşembe, Ağustos 04, 2005

MEYVELİ COTTAGE CHEESECAKE


"Sıcak hava tatlısı" dediğim Cottage Cheesecake'i dün yapmaya karar verdim. Çünkü bu ara bizi ziyaret etmeye gelenlerin sayısının artabileceğini düşündüm. Ve bu cheesecake'i yapıp dondurucuda tazeliğini koruyarak muhafazaa etmem mümkündü. Dondurucudan çıkarınca aynı dondurmalı pasta gibi olan bu pasta,eşiminde favorilerinden.
Malzemeler ;

Pandispanya için ;
  • 3 yumurta
  • 75 gr su
  • 100 gr tozşeker
  • 150 gr un
  • 5 gr kabartma tozu(yarım paket)
  • 5 gr vanilya

Bütün malzemeleri ekleyelim. Önce düşük hızda 2 dakika, sonra orta hızma 3 dakika en son da yüksek hızda 5 dakika çırpalım. Karışımı, 26 cm'lik bir kelepçeli kalıba alt tabanına yağlı kağıt yerleştirerek dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika arası pişirelim.

Pandispanyamız piştikten sonra 20 dakika soğumaya bırakalım.

  • 200 gr labne peyniri(ben her zaman trakya çiftliği veya dia'nın labnesini kullanırım)
  • 300 gr kremşanti
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yaprak jelatin
  • 80 gr toz şeker

üzeri için;

  • 1 şeftali
  • 1,5 muz
  • 1,5 kivi

Öncelikle kremşantimizi hazırlayalım. Çırptığımız kremşantiye labneyi ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile şekeri homojen bir karışım olana kadar çırpalım. Bu arada jelatinimiz bir yemek tabağı soğuk suyun içinde bekletelim. Yumurtalı karışımı ve jelatinli suyu labneli karışıma ekleyip iyice çırpalım. Pandispanyayı kelepçeli kalıptan çıkarmayalım. Şeftalinin yarısını, bir muzu ve bir kiviyi doğrayalım. Meyveleri pandispanyanın üzerine yerleştirelim. Meyvelerin üzerinede karışımımızı dökelim. Üzerini spatula ile düzgünleştirelim. Ve buzlukta en az 1 gece bekletelim.

Pastamız donduktan sonra kalıbından yavaşca çıkartalım. Ve üzerini kalan meyvelarla arzu ettiğiniz gibi süsleyelim. Ben meyvelerin üzerine tart jölesi hazırlayıp döktüm. Böylece meyvelerin kararmasını önlemiş oldum. Sizde isterseniz pastayı servis edeceğiniz zaman meyve ile süsleyin ve çikolata sosu ile de tabağınızı süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

Çarşamba, Ağustos 03, 2005

MOZAİK DİLİMLERİ


Bu tarifin hem yapımı çok kolay hem de tadı çikolata severler için harika.(bu sözleride bu aralar çok kullanmaya başladım) tarifi okuduğunuz zaman içinde çiğ yumurta var diyebilirsiniz. Doğru içinde çiğ yumurta var ancak yumurtaları çırptıktan sonra hemen üzerine eritilmiş sıcak margarini ekleyip sadace ikisini soğutana kadar çırpıyorum. Demek istediğim yumurta çiğliğinden bu şekilde kurtuluyor.Zaten bu tarif pastacılıkta kullanılan temel tariflerden biridir. Onun için mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bugüne kadar bu pastayı beğenmeyen kişi hiç olmadı :)

Malzemeler ;
  • 1,5 paket petibör büskuvi
  • 200 gr margarin (yağ oranı azaltılmış ve tuzsuz)
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • az su

Öncelikle margarinimizi eritelim. O erirken yumurtaları mikser yardımıyla iyice çırpalım. Üzerine eritilmiş margarini döküp hızlıca soğutana kadar çırpalım. Daha sonra üzerine şekeri ve kakaoyu ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.

Ayrı bir kapta büskivilerimizi küçük küçük kıralım. Kırdığımız büskuvileri çikolatalı karışıma ekleyelim ve tahta bir kaşık ile iyice karıştıralım. Üzerine çok az 2 çorba kaşığı kadar su ilave edelim ve iyice tekrar karıştıralım.Karışım çok sert ya da yoğun olmamalı.Hafif akışkan olmalı ama bu sıvı anlamına gelmemeli.

İstediğimiz kıvama ulaşınca alimünyum folyoya karışımımızı dökelim. Ben silindir bir şekil verip hafif tepesinden bastırarak elips şekli veriyorum. Sizde arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. Buzlukta en az 5 saat soğumalı ve daima buzlukta muhafaza edilmeli.

Bu pastanın üzerine çikolata sosu veya çilek sosu çok yakışıyor. Ben çikolata sosu hazırladım. Tarifi ;

  • 250 ml süt
  • 75 gr tozşeker
  • 10 gr nişasta
  • 200 gr çikolata
  • 15 gr kakao

Süt ve şekeri beraber kaynatalım. Kakao ve nişastayı bir miktar su ile eritip kaynayan süte ekleyelim. Çikolatalarımızı küçüp küçüp kırıp hazırladığımız karışıma ekleyelim ve homojen bir karışım elde edinceye kadar tahta kaşıkla karıştıralım. Bu sosu aklınıza gelebilecek tüm tatlılarda kullanabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

Salı, Ağustos 02, 2005

ŞEFTALİLİ KOLAY KEDİ DİLİ PASTASI


Bazı acil durumlar oluşuyorki hemen bişeyler hazırlamanız gerekiyor. Fazla pişirme ve bekleme süresi gerekmeyen, lezzetli ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. Bende bu gibi durumlarda büsküvilerden, meyvalardan ve creme patissarie tarifinden yardım alırım. Şeftalili (veya evde o an hangi meyva varsa) kedi dili pastası bu tip bir tarif. Ayrıca hafif bir tarif olduğundan tam yaz aylarına göre.

Malzemeleri ;
  • 2 iri boy şeftali
  • 1 küçük paket kedi dili büskuvisi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 çorba kaşığı nesquik

creme patissarie için ;

  • 250 gr süt
  • 70 gr şeker
  • 20 gr un
  • 7 gr nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • az vanilya
  • 50 gr margarin(yağ oranı azaltılmış tuzsuz)

Öncelikle creme patissarie'mızı hazırlayalım. Margarin hariç tüm malzemeyi bir küçük boy tencereye koyalım ve orta ateşte çırpma teli ile karıştıralım. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alalım ve içerisine margarini atıp çırpma teli ile karıştırarak eritelim. Kısa bir süre daha çırpmaya devam edip soğutalım ve kıvamı tutturalım.

Kremamız hazır olunca soğuk süt ile nesquik'i karıştıralım ve kedi dillerini bu süt ile her iki tarafını ıslatalım. Orta boy bir dikdörtgen borcama ıslattığımız kedi dillerini yatırarak dizelim. Üzerine kremanın yarısını dökelim.kremanın üzerinede bir adet şeftaliyi küçük küçük kesip gelişigüzel yerleştirelim. Üzerine tekrar aynı işlemleri yapalım.Üzerine meyvaları daha estetik yerleştirelem. Buzdolabına kaldırmadan önce şeftalilerin üzerine yarım limon sıkalım. Buzdolabında en az 3 veya 4 saat bekletilmeli. Servis yaparlen çikolata sosu ile süslenebilir.

Hepimize afiyet olsun.

Pazartesi, Ağustos 01, 2005

ŞEFTALİLİ LEZZETLER


Bu ara hep şeftalili tatlılar yapmaya gayret ediyorum. Çünkü takip edenleriniz bilirler 15 Ağustos'ta Portakal Ağacı Hatice'nin blog günü var. Ayrıca dün çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günüydü ve ona çikolatalı şeftalili pasta hazırladım. Pastayı gece 22:00 dolaylarında ondan gelen bir mail sonucunda yapmaya karar verdim, bu yüzden elimdeki malzemelerle bu pastayı yapmaya çalıştım.(allahtan evde şeftali vardı)Dış görünüşünden çok iyi sonuç alamadığımı düşünüyorum ama tadını gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum.



ÇİKOLATALI MUZLU ŞEFTALİLİ PASTA
Gereken Malzemeler ;

Pandisyan için ;
(benim klasik pandispanya tarifim)

  • 5 yumurta
  • 11 yemek kaşığı un
  • 11 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara Kreması için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket muzlu rondo bisküvi
  • 1 paket biskrem veya eti tutku
  • 3-4 adet kinder çocuk çikolatası

Keki ıslatmak için;

  • 1 paket muz jölesi

Pastanın üzeri için ;

  • 25 ml hazır paket krema
  • 200 gr bitter veya sütlü çikolata(karıştırabilirsiniz)


Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Ve pandispanyamızı hazırlamaya başlayalım. Öncelikle yumurta ve şekeri birbirleriyle özdeşene kadar mikser ile çırpalım. Ve şekerli vanilini ilave edelim. Ayrı bir kapta un,kakao ve kabartama tozunu eleyelim. Ve yumurtalı karışıma ekleyip mikser yardımıyla iyice çırpalım. 24 cm'lik bir kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdından 24 cm'lik bir daire kesip tabanına yerleştirelim. Kalıbın yanlarına ise sıvı yağ sürelim.Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.

Pandispanyamız pişerken biz ara kremayı hazırlayalım. Büskuvileri ve kinder çikolataları rondoya küçük küçük kırıp atalım ve iyice toz haline getirelim. Kremşantimizi 1 su bardağı süt ile çırpalım ve içerisine rondodan geçirdiğimiz malzememizi ekleyelim. İyice tahta kaşıkla karıştıralım. Ve buzdolabında sırası gelene kadar bekletelim.

Pandispanyamızı biraz soğuttuktan sonra ortadan ikiye keselim. Muzlu jölemizi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Önce alt pandispanyayı sonrada üst pandispanyayı jöle ile ıslatalım. Ara kremayı buzdolabından çıkartalım. Alt pandispanyanın üzerine dökelim. Bir iri boy şeftaliyi yıkayıp soyalım ve küçük küçük doğrayıp ara kremanın üzerine gelişigüzel yerleştirelim. Üst pandispanyayı şeftalilerin üzerine yerleştirelim. Ve kalan jöle ile üst pandispanyayı biraz daha ıslatalım.

Bu işlemleri bitirdikten sonra üst kremayı hazırlayalım. Çikolataları ister benmari usülü ile isterde mikrodalga fırında 2 dakika eritelim. Kremayı mikser ile 5-6 dakika yüksek devirde çırpalım. Eritilmiş çikolata ile kremayı çırpalım. Ve pastamızın üzerine yavaşca ve dikkatlice kremayı dökelim. Yanlarını spatula ile düzeltelim. Ağzı kapaklı bir pasta kabına pastamızı aktaralım. Ve buzdolabında en az 1 gece bekletelim.

Üzerini süslemek için pastanızı kesme zamanını bekleyin. Ben üzerine çikolata parçacıkları ve kızımın böğürtlenli şekerlerini kullandım. Siz kendi zevkinize göre süslemeyi yapabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :))