İşte beklenilen gün geldi ! Günlerce yapacağım pastanın hayalini kurdum durdum. Ama çok büyük bir hata yaptım, o da pasta yapımını son güne bıraktım :( Dediğim gibi hafta sonu Tekirdağ'a gittik. 1 gece kaldık. Konuşmalarımıza göre Pazar akşamüstü evde olacaktık. Ama biz herzamanki gibi geç kaldık ve eve saat 22:00'de geldik. Ben hemen pasta yapmaya giriştim. Tabi elim ayağım dolandı ve tam hayalimdeki pastayı yapamadım..Üzerini süslemek için ne teknikler düşünmüştüm ama hiçbirini gerçekleştiremedim. Elimden geldiğince yaptığım pastamın tarifini sizlerle paylaşmaktan yinede mutluluk duyuyorum. Umarım hoşunuza gider...
Şeftalili Çikolatalı Pasta
pandispanya için ;
- 5 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz kakao
- 1 çay bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1 paket vanilin
ara kreması için ;
- 2 adet şeftali
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket kremşanti
- 1 paket krema sertleştiricisi
- 1 su bardağı soğuk süt
üst krema ;
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kahve fincanı toz kakao
- 40 gr bitter çikolata
- 1 kahve fincanı un
- 2 adet yumurta
süslemesi için ;
- yarım dilimlenmiş şeftali
- damla çikolata
- kırmızı süsleme kreması (hazır ürün)
Öncelikle şeftali püresi hazırlayalım. Ara krema için kullanılacak olan 2 adet şeftali kabuklarıyla birlikte rendeleyim. Küçük bir tencereye rendelenmiş şeftalileri, 1 su bardağı şekeri koyalım. Orta ateşte kaynatalım. Ayrıca kaynatırken içine yarım limon sıkalım. Reçel kıvamına gelince ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.
Pandispanyamızın yapımı için , önce yumurta,vanilin ve şekeri iyice mikser ile çırpalım. Diğer tüm malzemeyi yavaş yavaş ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Fırınımız 175 dereceye getirelim. 20 cm'lik yuvarlak pasta kalıbımıza karışımımızı dökelim. Ve fırınımıza kekimizin üzeri kabarana kadar pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Kremşantiyi 1 bardakı soğuk süt ile çırpalım. İçine krem sertleştiricisi ekleyip çırpmaya devam edelim. En son içerisine şeftali püremizi ekleyip biraz daha çırpalım. Ve bu karışımı buzdolabında 10 dakika kadar soğutalım.
Üst krema için önce sütümüzü ve şekerimizin yarısını ocakta kaynatalım. Kalan yarım şekeri ve yumurtaları ayrı bir yerde mikser ile çırpalım. Sütümüz kaynadığı zaman şekerli karışımı sütümüzün içine ekleyelim ve çırpma teliyle karıştıralım. Hemen arkasında kakao ve çikolatayı ekleyelim ve çırpma teliyle iyice karıştıralım. (çabuk pişer) Soğumaya bırakalım.
Pandispanyamızın üzerini traşlıyalım. Ve ortadan ikiye bölelim. Bir kat kek koyalım üzerine şeftalili ara kremamızı koyalım. Üzerine kekin diğer yarısı koyalım. Onunda üzerine üst kremayı yanlara akıtmadan dökelim. Üzerini ve yanları spatula ile düzeltelim. Yarım bir şeftalili ince ince dilimleyelim. Bunları pastanın yanlarına düzgün bir şekilde yapıştıralım. Pastanın üzerini ben hazır kırmızı pasta süsüyle ebruli desenler yaparak süslemeye çalıştım. Ayrıca süslediğim yerlerin üzerine damla çikolatalar serpiştirdim.
Buzdolabında en az bir gece soğutmaya bırakalım.
Hepimizi afiyet olsun :))