Çarşamba, Nisan 26, 2006
HIZLI PASTA ÇÖZÜMLERİ..
Çok kısa sürede iki adet çocuklar için yaşgünü pastası yapmam istendi..2 saat içinde yaptığım en hızlısından pasta örneklerim..hazır pandispanya, kremşanti ile hazırlayıp bol meyve ve çikolata parçacıkları ilave ettim..işte ortaya bunlar çıktı.. Sanırım biraz acele tarafından oldukları belli oldu :)
Pazartesi, Nisan 24, 2006
PATLICANLI&KURUTULMUŞ DOMATESLİ KİŞ VE HARDAL SOSLU PATATES SALATASI..
Cumartesi gün kü güzel günümüzün ardından tuzlu tarifleriyle devam etmek istiyorum..Çok çabuk tükenen salata ve kiş gerçektende çok lezzetli ve hafif olmuştu. Ben bile dayanamayıp iki adet kiş ve iki tabak salata yedim..
Aslınında yorumda yazdığı gibi hepimiz nasıl tükettiğini gördük :)
Ben özellikle tatlı ve tuzlu tarifleri hazırlarken hem sevilen hem de farklı tatlar yaratmaya çalışıyorum..bazen çok klasik her zaman yenen tatları yapmamaya çalışıyorum. Mesela palıcan ile kurutulmuş domates ve beyaz peynir üçlemesi çok güzel ve lezzetli bir tat bıraktı..
Patates salatasını ise bilinenlerin aksine ben önce haşlıyor daha sonra tuzlayıp yağlayıp ve baharatlıyıp biraz daha fırınlıyorum. Daha sonra değişik soslar ile salataları zenginleştirmeyi çok seviyorum. Bu salataya ise hardal ve mayonez ile yaptığım sos çok yakışmıştı..
Umarım sizlerde tarifleri dener ve en az benim kadar tatlarından zevk alırsınız..
Patlıcanlı Kiş İçin Gerekli Malzemeler ;
- temel kiş hamuru tarifini aynen uyguluyoruz
İç Harcı İçin ;
- 1 paket krema ( 200 ml)
- 300 gr ezine peyniri
- 1 orta iri boy patlıcan
- 1 su bardağı kurutulmuş domates
- 2 yumurta sarısı
Patlıcanlarımızı kabuklarını soymadan ince ince yuvarlak şeklinde kesiyoruz ve zeytinyağı gezdirilmiş tavamızda çok az kızartıyoruz.
Öncelikle kiş hamurumuzu daha önce bahsettiğim gibi hazırlayıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz. Bu arada fırınımızı 170 derecye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
Hamurumuzu dolaptan çıkardıktan sonra hafif yağladığımız yuvarlak tart kalıbımıza hamurumuzu elimiz ile yayıyoruz. Çatal yardımıyla kenarlarını bastırıyoruz ve hamurun ortasına yer yer delikler açıyoruz. Hamurumuzu 15 dakika hafif pişirmek üzere fırınımıza atıyıruz.
Bu arada bizde iç harcımızı hazırlıyalım. Kremayı, çatalla ezilmiş peynirimiz, kurutulmuş domateslerimizi ve yumurta sarılarını bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz. Fırında pişen hamurumuzu çıkarıp üzerine iç harcımızı döküyoruz. En üstüne ise patlıcanlarımızı diziyoruz. Ve kişimizi tekrar fırına atıyoruz. Yaklaşık 30 - 35 dakika pişirdikten sonra ocağımıza alıp bekletiyoruz.
Biraz ılındıktan sonra tart kalıbımızda kişimizi çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz.
Hardal Soslu Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler ;
- 6 orta iri boy patates
- 2 sap biberiye
- tuz, karabiber, pulbiber
- az riviera zeytinyağı
Sos için ;
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dijon hardal
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 1 adet limonun suyu
Öncelikle patateslerimizi tuzlu suda haşlayıp süzelim.
180 derecede ısıttığımız fırınımızda haşladığımız patateslerimizi biberiye, zeytinyağı ve diğer baharatlarla harmanlayıp 15- 20 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra tezgahımızda 20 dakika ılıtıyoruz.
Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. İsterseniz çok az rondodan geçirebilirsiniz. Daha sonra sosumuzu pateteslerimizin üzerine döküp harmanlıyoruz.
Servis tabağımıza aktarıyoruz ve üzerini dilerseniz yeşil ve mor fesleğenleri ince ince dilimleyerek süsleyebilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun..
Pazar, Nisan 23, 2006
BU HAFTA SONUM ÇOK YOĞUN GEÇİYOR..
Cumartesi günü üniversiteden arkadaşlarım Aslı ve Ebru ile çok keyifli 3 saat yaşadık.. Ben sabahtan onlara güzel mamalar hazırlamak için mutfağa yöneldim. 3,5 saatlik bir maratondan sonra onları beklemeye başladım..Ebrucum Cumarteside yarım gün çalıştığı için benim evime biraz geç ulaştılar ama sonunda ulaşabilmeleri bile büyük bir mutluluk yarattı :)
Gördüğünüz gibi Aslıcığımada gelen yoğun talepler doğrultusunda yeni bir blog oluşturduk..bakalım blogu ile ilgili ne düşünceleri var zamanla hepimiz gözlemliyeceğiz :) Bu arada Aslı arkadaşımız ( bir başka adı ile Karya) çok yakında evleniyor..
Evetttt, gelelim o gün biz neler yedik bölümüne;
- Patlıcanlı&Kurutulmuş Domatesli&Beyaz peynirli Kiş
- Üç Renkli Börek
- Hardal Soslu Patates Salatası
- Hindistan Cevizi Kurabiyeli Farklı bir Mozaik Pasta
- Çikolatalı&Vişneli Küçük Kekcikler..
Gerçekten beğendilermi bilmiyorum ama kişimiz ve salatamız bitmişti..
Ben iki dilim kiş yedim ( utanarak yazıyorum) ve salatayı bolca tükettim. Minik vişneli kekleri ise hala yiyoruz..
Tüm tatlı ve tuzlu tariflerimi yazmaya başlıyorum..
Cuma günü ise Pastacılık ve Ekmekçilik Fuarını ziyarete gittik.( aşağıda fotoğraflarını yayınladığım fuar) Gerçekten çok faydalı ve zevkli bir fuardı.bir iş kuracakmış gibi merakımdan birçok firma ile de görüştüm. Canım hiç o fuardan çıkmak istemedi. Keşke yurtdışındaki fuarlarada devamlı katılabilsem. Bu iş gerçekten çok zevkli, insan kendini nerede mutlu hissediyorsa sanırım o işi yapmalı. Bakalım bende bir gün gerçekten bir "pastacı" olabilecekmiyim..
Cumartesi, Nisan 22, 2006
Salı, Nisan 18, 2006
BEYAZ ÇİKOLATALI & ÇİLEKLİ KLASİK PASTA..
Çok fazla beyaz renkte pasta yapmadığımı fark ettim hatta nerdeyse hepsi kahverengi..
Yapacağım beyaz pastanın da çikolatasız olması bana nedense hiç cazip gelmiyor. O halde yapılması gereken tek şey "beyaz çikolata " kullanmaktı..
Nedense piyasadaki beyaz çikolataların tadını çok beğenmiyorum, bana hep "biz çok yağlıyız" hissini veriyor. Geçen hafta sonu Carousel Alışveriş Merkezinde eşim ile dolaşırken, Bind Çikolatacısının önünden geçerken gözüme kuvertür çikolataları ilişti ve hemen bir adet 225 gr'lık beyaz kuvertüründen satın aldım.
Daha bugün denemeye fırsatım oldu ve beklediğimden daha kaliteli ve lezzetli bir kuvertür ile karşılaştım.
Çoğu alışveriş merkezlerinde Bind'in standları var. Ben Profilo ve Carousel'de gördüm. Belki fark etmediğim diğer alışveriş merkezlerinde de vardır. 225 gr kuvertur 9,5 YTL idi.
Üzerindeki çikolata ise Dubai'den eşimin bana hediye getirdiği % 82 oranında kakao içeren özel Venuzuella çikolatası.
Not: Bitter çikolata aşkı çikolata aşkında da üstün bir aşktır...
Gerekli Malzemeler ;
- 5 yumurta
-11 yemek k.un
-11 yemek k.şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Krema için ;
- 225 gr beyaz kuvertür
- 200 ml sıvı krema
Arası için ;
- 300 gr çilek
Kekimizi 20 cm dikdörtgen bir kek kalıbında pişirelim.
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.
Yumurta, şeker ve vanilyayı şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Ayrı küçük bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve ikisini birbirine ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ben keki 1 gün önceden pişirdim . Size de önceden pişirmenizi ve 1 gün bekletmenizi tavsiye ederim.
Beyaz çikolatalarımızı benmaride eritelim ve sıvı krema ile çırpalım. Çileklerimizin hepsini ortalarından ikiye bölelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim. ve tüm çileği kekimizin arasına muntazamca dizelim. Üzerine hazırladığımız kremanın %70 'ini dökelim. Üzerini kekin diğer tarafı ile kapatalım.
Üzerine kalan kremamızı sürelim. ve istediğiniz gibi süsleyin.
Ben üzerini fazla süslemeden sade bıraktım ve bir acı çikolata koydum..
Hepimize afiyet olsun..
Pazar, Nisan 16, 2006
FIRIN CHEESECAKE ( BAKED CHEESECAKE) ..
Her haftamız gerçekten çok yoğun geçiyor..Eskisine göre blogumu güncellemem ve yorumlara cevap yazmam yavaşlamaya başladı.. ben kendi tempomdan hiç memnun değilim.Ya da sanırım baharın gelmesi insanda biraz tembellik duygusunu uyandırıyor..İçimden hep kırlara yeşillikliklere gitmek ve oralarda bir gün boyunca keyif yapmak geliyor..son 10 gündür ise bahçeli ev hayallerim başladı..Bahçede kurulan sofralar, 5 çayları, mangal partileri gözlerimin önünden bir fim şeridi gibi geçsede daha birkaç sene beklememiz gerekecek..
Bu fırın cheesecake ise kurstan öğrendiğim bir tarif. Ben her ne kadar çok benzerlerini yapsamda bu kekin kıvamı ve tadı çok güzel tutmuştu. hem görünüşlerinide ben çok sevmiştim..bazı blog takipçilerimde bu tarifi benden isteğince bende haftaya güzel bir cheesecake tarifi ile başlamak istedim. Bu cheesecake biz neli istersek yapılabiliniyor. Ben ana tarifini vereceğim, siz içerisine başka alternatifler ekleyerek farklı tatlar yakalayabilirsiniz..
Gerekli malzemeler ;
- 300 gr labne peyniri
- 50 gr tozşekeri
- 50 gr krema
- 2 yumurta
- 25 gr nişasta
- 25 gr un
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 yumurtanın beyazı
- 25 gr tozşeker
Crumble Hamuru için ;
- 75 gr tereyağı veya margarin
- 75 gr tozşeker
- 1/2 su bardağı un
- 25 gr toz badem
bu cheesecake için 18-20 cm kelepçeli kalıp kullanılmalı.
Fırınımızı 100 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Labne peyniri, 50 gr tozşkeri ve kremayı çırpma kabında çırpmaya başlayalım. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırparak yedirelim. Nişasta, un, vanilya ve isterseniz bir limonun kabuğunu rendeleyip yumurtalı karışım içerisine ilave edelim. Ve çırparak yedirmeye devam edelim. Ayrı bir kapta 1 yumurta akı ile 25 gr şekeri mereng yapıyormuş gibi çırpalım ve bembeyaz olnca karışıma ilave edip çok az çırpalım.
Taban için ise, yumuşatılmış yağ, şeker, un ve toz bademi elimiz ile yoğurur gibi karıştıralım.
Çemberimizin veya kelepçeli kalıbımızın en altına hazırladığımız tabanı elimiz ile bastırarak eşit miktarda yayalım. Üzerine hazırladığımız peynirli karışımımızı boşaltalım.
Bu arada üzerindek şekli yapmak için 50 gr çikolatayı ister benmaride ister mikroda eritelim. Yağlı bir kağıdı rulo sıkma torbası yapıp eritilmiş çikolatayı içerisine dökelim. Daha fırına atmadığımız cheesecakemizin üzerine çikolatadan büyük bir spiral çizelim.(döndürerek) şekli çizdikten sonra elimize bir kürdan alalım ve spiralin ortasından kenarlarına doğru bir ileri bir geri dikkatlice çizgiler çizelim. şeklimiz oluşacaktır.
Daha sonra kekimizi fırınıma atabiliriz. Cheesecake 100 derecede yaklaşık 2 saatte pişecektir. Pişirirken fırınımızın en altına ısıya dayanaklı bir kabın içerisine su koyalım. Ve onun üzerine kekimizi yerleştirelim. Ayrıca fanlı fırınlarda fanın tam karşısına kekimizi koymayalım.
Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine istediğiniz her hangi bir mermalettan sürmek üzerindeki parlaklığı nsağlayacaktır.
Piştikten sonra ne kadar bekletir dinlendirirsiniz tadı o kadar oturur ve lezzetli olur..
Hepimize afiyet olsun..
Çarşamba, Nisan 12, 2006
BROWNİE SUFLE..
Bilirsiniz benim canım devamlı çikolatalı bir şeyler yapmak ve yemek ister :) işte yine dün gece içimde durdurulamaz çikolata isteği oluşmaya başladı ve hemen mutfağa gittim ve malzemelerime göz attım. Her zaman ki gibi bitter çikolatalarım, damla çikolatalarım bana gülümsüyordu...
canım brownie gibi bir kek ama aynı zamanda da sıcak yiyebileciğim bir tatlı istiyordu. Bende "brownieden sufle " yapmaya karar verdim..
Dün fırından ilk çıktığı anın fotoğraflarını yayınladım..hatta çok sıcak iken bile dayanamayıp yemiştim. tabii ki çok sıcak iken kalıplardan çıkaramadığım içim bende kaşık kaşık kalıbın içerisinden yemiştim. Ama fotoğrafta da görüldüğü gibi en az 30-40 dakika beklettikten sonra kalıplardan çok rahat çıkarılabiliyorlar..hatta 2 gün saklanabilir ve yemek istendiği zaman isterseniz ısıtmadan isterseniz de hemen 20 saniye mikro dalgada ısıtarak yiyebilirisiniz..
Yanına bir top vanilyalı dondurma ile yenmesi de şiddetle tarafımdan tavsiye edilir..hatta birde nane yaprağı ile de süslerseniz yemeğe kıyamaz seyredersiniz :)
Gerekli malzemeler ;
- 200 gr bitter çikolata ( ince kıyılmış)
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 2,5 çorba kaşığı tereyağı
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- çok az tuz
Öncelikle fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
200 gr ince kıyılmış çikolatalarımız ile tereyağımızı birlikte benmari usülü eritelim.
Bu arada yumurta, şeker ve vanilyayı mikser ile 5-6 dakika çırpalım.
Ayrı bir küçük kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyip harmanlayalım.
Yumurtalı karışımın içerisine önce erimiş tereyağı ve çikolatalarımızı ekleyip çırpalım. Daha sonra unlu karışımımızı ekleyip çırpalım. En son damla çikolatalarımızı ilave edip tahta bir kaşıkla veya spatula ile şöyle bir karıştıralım.
İsterseniz sufle kalıplarına isterseniz de kalıplarından çıkararak servis yapmak istiyorsanız benim gibi küçük muffin kalıplarına paylaştırabilirsiniz. Ben tupperware'in küçük boy silikon muffin kalıplarından kullandım. Soğuduktan sonra çok rahat çıkarılıyor.
Yaklaşık 20 dakika pişirip soğumaya alıyoruz..
Hepimize afiyet olsun..
Salı, Nisan 11, 2006
CANIM BROWNİ SUFLE ÇEKİNCE & SOBE..
Sevgili Ece beni bazı soruları cevaplamam için sobelemiş..biraz süreyi uzun tuttum galiba, geçiktim cevaplamakta..
1- nelerden korkarım
sokak köpeklerinden, başarısız olmaktan, sevdiklerimden uzaklaşmaktan..
2- hayatta en çok değer verdiğim şey
ailem ( eşim ve kızım ), annem ve babam, sevgi
3- elimde sihirli bi değnek olsaydı
o kadar çok yapmak istediğim şeyler var ki..ama her zaman kendi kendime " keşke büyük bir gücüm olsada insanların birbirlerini daha çok sevip daha çok saymasını sağlayabilsem" derim..sanırım sevgi ve saygıyı arttırırdım..
4- arkadaşım nasıl olsun
arkadaşım, beni anlayan kişi olsun..karşılıksız seven olsun..
5- hayat
yaşadığım her an..
6- aşk herşeyi affeder mi?
hayır..
7- aldatılmak nası bi duygu
yaşamadığım bir duygu..ama çok acı vereceği kesin..
8- gözlerini kapatıp 10 yıl sonra
kızımın ve eşimin yanında , hayatın ilerlemiş halini görebilmeyi isterim..
soruların için çok teşekkür ederim tekrar ece..pek uzun yazmayı beceremiyorum sanırım, ama ben hep duygularımı kısa kısa anlatırım..
Cuma, Nisan 07, 2006
FINDIKLI ACIBADEM KURABİYELERİ ( BİRKAÇI DA ÇİKOLATA KAPLAMALI..)
Ben nedense hiçbir tatlıyı çikolatasız sevemiyorum..benim için tatlı demek çikolata demektir.Sonum ne olacak bilemiyorum..bunu neden mi söylüyorum ?? sebebini anlatıyorum..
Fındıktan acıbadem kurabiyeleri yapmaya karar verdim. İçerisine kakaoda ekledim. Pişirdim ve yedim..gerçekten yumuşaklığı ve tadı çok lezzetli olmuştu..ama beni nedense bir türlü tatmin etmiyordu. bende yarısından biraz fazlasını ayırdım ve kalanları çikolataya bulamaya karar verdim !
Fransadan aldığım %70 kakao içeren tatlı çikolatalarımdan birinin 100 gr'lık kısmını benmaride erittim ve kurabiyeleri çikolataya buladım. Sonra kalanları dayanamayıp tattım, tatmakla kalmayıp bir güzel yedim..Allahım, acı çikolatanın erimiş hafif sıcak hali fındıkla o kadar güzel uyum sağladı ki, 10 kilo daha almayı göze alsaydım oradaki tüm kurabiyeleri çikolatayı eritip eritip yerdim..
Neyse ki hala ayakta kalan iradem beni durdurdu ve sadace 1,5 tane yemekle yetindi..aklım hala mutfakta..benim bu halim nasıl son bulacak gerçekten bilemiyorum..
Gerekli malzemeler ;
- 2 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı kakao
- 4 adet yumurta akı
- arzu ederseniz eritilmiş bitter çikolata ( hepsi için 200 gr )
Çikolata hariç tüm malzemeyi tahta kaşıkla karıştıralım, gerekirse elimiz ile yoğurup elimizi kaldırdığımızda aşağı akmıyacak kıvamda bir hamur elde edelim.
Fırınımızı 160 dereceye getirip ısıtalım.
Fırın tepsimize silpat veya yağlı kağıt serip üzerilerine birer çorba kaşığı hazırladığımız karışımdan dökelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızada önce 15-20 dakika pişirip fırından çıkarıp dinlendirelim. Sonra 5 dakika daha pişirip fırından çıkaralım.
Tezgahın üzerinde soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
İsterseniz yarısını benim gibi çikolataya bulayabilirsiniz. Eğer bularsanız yine silpatınızın üzerinde oda sıcaklığında bekletip çikolataları dondurunuz. Buzdolabına kaldırmayalım.
Hepimize afiyet olsun..
Çarşamba, Nisan 05, 2006
EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI..
Bugün eşimin doğum günü :) az önce onun için yaptığım pasta..umarım hoşuna gider..
İyi ki doğdun..
Devamı- Geçen son iki hafta içerisinde çok yoğun bir trafik yaşadım. Yağmur 28 Mart , eşim ise 5 Nisan doğumlu..Aralarında sadace 1 hafta var..Bu bir hafta gerçekten hem çok zevkli hem de birazcık yorucu geçti..o yüzden blogumu çok sık güncelleyip, gelen sorulara çok kısa zamanda cevap veremedim..bunun için üzgünüm..
Ama artık yaşgünüler geçti :) Yeni mutfak denemelerine ve tariflere yolculuk edeceğiz :)
Dün kü pastayı ise eşim çok beğendi :) Onun beğenmesi beni çok mutlu etti ve tüm yorgunluğa değmiş oldu..yaşgünümüzü evimizde kutladık..tüm ailecek akşam yemeği yedik. Aslında ben sofranın fotoğrafını çekmeyi düşünüyordum ama herkes o kadar açıkmıştı ki , bir baktım herkes bir anda sofraya oturup atıştırmaya başlamış bile..böylece bizede sadace pastamızın fotoğrafları kalmış oldu :) İyi ki pastanın fotoğrafını öğlen pastayı yaptıktan hemen sonra çekmişim, yoksa onada fırsat kalmayacakmış..
Birde blogumun adresi ile yeni bir değişikliğim oldu. Aslında "pastaci.net" ve "pastaci.blogspot.com" bana ait olan alan adlarıdır. Şimdi ise o adlar dahil birde yeni bir TİA aldım. TİA ,Türkçe İnternet Adresi demektir. Bu sayede "www", "com, net" gibi uzantıları kullanmadan sadace sitenin adını yazmak yeterli oluyor. Mesela benim yeni TİA 'm "pastacı", böylece türkçe karakterde kullanabiliyoruz. Adres çubuğuna "www.pastaci.blogspot.com" yazmak yerine, sadace "pastacı" yazarsanız , yine ben karşınızda olacağım :)
Artık içimdekileri yazdıktan sonra pastamızın tarifine geçebiliriz ;
Pastanın pandispanyasını ,"Siyah Güneş " pastasının pandispanyasından yaptım. Şeker hamuru kullanarak pasta yapılırken, pandispanyanın biraz sert olması gerekmektedir. Siyah Güneşin pandispanyası şeker hamuru ile kaplamak için çok ideal. Denedim ve benim çok hoşuma gitti. Ayrıca pandispanyayı 3'e bölmek çok kolay oldu..
Pandispanyayı bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim. Böylece kek kendini toparlıyor ve daha rahat bıçakla bölünüp üzerinde daha kolay çalışılabiliniyor..
Kreması için ;
- 200 ml sıvı krema ( 1 küçük paket )
- 150 gr bitter çikolata ( ince kıyılmış)
- arası için bir adet iri muz
- aralarına serpiştirmek için antepfıstığı
Üzeri için ;
- 150- 200 gr şeker hamuru ( ben fermodan aldığım hazır şeker hamurunu kullandım )
- kırmızı gıda boyası
Pandispanyamızı tarifinde yazıldığı gibi en az bir gün önceden hazırlayalım. Ve üç kata bölelim.
Kreması için ,ince kıyılmış çikolatalarımızı benmaride eritelim. Eritilmiş çikolataları krema ile sertleşinceye kadar çırpıp, buzdolabında biraz bekletelim.
Tek tek her kata kremamızdan sürelim ve üzerilerine ince kıyılmış muzu ve antepfısıtıklarını serpiştirelim. En son pastamızın her tarafını kalan krema ile sıvayalım. Sıvarken şeklimizin düzgün ,her tarafının eşit olmasına dikkat edelim.
Pastamızı şeker hamurumuzu hazılayana kadar biraz buzdolabında dinlendirelim.
Bizde bu arada şeker hamurumuzu iyice yoğurup yumuşatalım. Tezgahımızın üzerine biraz nişasta veya pudra şekeri serpip hamurumuzu merdane ile açmaya başlayalım. 1 cm 'dan daha ince oluncaya kadar açalım. Pastamızı buzdolabından çıkartalım ve açtığımız hamuru üzerine düzgünce giydirelim. Bu işlemi yaparken elimizi dikkatli kullanmaya çalışalım. Çünkü düzeltmeleri ve giydirmeyi sadace elllerimiz yardımı ile yapabiliriz.
Ben pastanın üzerini önce beyaz şeker hamuru ile kapladım. Daha sonra hafif kırmızılaştırdığım şeker hamurumu açarak üzerine kalp desenleri çıkardım ( kurabiye kalıpları ile) Siz istediğin her hangi bir rengi kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şeker hamurunu renklendirirken boyaları çok çok az kullanmanız gerektiği ve iyice yoğurmanız gerektiğidir.
Pastamızı buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edelim.
Hepimize afiyet olsun ..