
Okafe'nin Kivili Muzlu Smoothies'i..

Starbucks'ın Cheesecake'i..

Paul'un Çilekli Tartı..
Ayrıca Pastalarımız'da sizleri muhteşem pastalar bekliyor..
Herkese iyi haftasonları..
Çikolatalarımızı benmaride eritelim. Krema ile vanilyayı küçük bir kapta birlikte kaynatalım. Kaynar kaynamaz içerisine tereyağını ve erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. Ve devamlı karıştırarak tereyağının erimesini sağlayalım. Tüm malzeme eridikten sonra iyice karıştırarak homojen hale gelmesini sağlayalım ve bir kenara bırakalım.
Yumurtanın aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlayalım. İyice köpük halini aldıktan sonra 1 çorba kaşığı şekerimizi ilave edelim çırpmaya devam edelim. Köpük sertleşip ipeksi bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edelim.
Çikolatalı karışımımızın içerisine köpükten 1 kaşık ilave edelim ve çırpma teli ile karıştırmaya başlayalım. Kalan köpüğü ise yavaş yavaş 3 seferde çikolatalı karışımımıza ekleyerek yedirelim.
Hazırladığımız karışımı küçük puding kalıplarımıza boşaltalım. 12 saat buzdolabında bekletelim.
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Muffin kalıplarımızın içerisine küçük muffin kağıtçıklarımızı koyup hazırlayalım.
Şekeri ve yumurtayı birlikte çırpalım. Şekerler eriyinceye kadar çırpmamız gerekiyor. Daha sonra içerisine önce yoğurdu sonra sıvı yağı ekleyelim ve şöyle bir çırpalım. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu birlikte eleyelim ve yumurtalı karışımımıza ilave edelim. Hepsini birlikte çırptıktan sonra en son kıyılmış çikolatalarımızı ekleyip kaşıkla şöyle bir alt üst edelim.
Muffin kalıplarımızın içerisine karışımımızı bölüştürelim. Eğer kalıbınız 12'li ise yarısını alacaktır. Ve seferde pişirebileceksiniz.
Kalıplara boşalttığımız karışımımızın ortalarına birer vişne tanesi yerleştirelim ve üzerleri kızarana kadar önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Hepimize afiyet olsun..
Margarini, çikolatayı ve pudra şekerini benmari usülü birlikte eritelim. Hepsi iyice eridikten sonra içerisine tarçını ve kurabiyelerimizi kırıp iyice karıştıralım. Dikkat etmemiz gereken kurabiyelerimiz çok kırmamak. Sadace dörde bölüp çikolatalı karışımımıza ekleyelim.
Karışımımızı streç filme dikdörtgen şeklinde saralım. Hatta daha iyi şekil verebilmek için streç filmi dikdörtgen bir kek kalıbının içerisine yerleştirelim ve bastırarak şekil verelim.
En az 2 saat buzdolabında bekletelim. Servis yapmadan 3-4 saat önce oda ısısında bekletelim ve servis yaparken üzerini süsleyelim.
Hepimize afiyet olsun..
İç Harcı İçin ;
Patlıcanlarımızı kabuklarını soymadan ince ince yuvarlak şeklinde kesiyoruz ve zeytinyağı gezdirilmiş tavamızda çok az kızartıyoruz.
Öncelikle kiş hamurumuzu daha önce bahsettiğim gibi hazırlayıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz. Bu arada fırınımızı 170 derecye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
Hamurumuzu dolaptan çıkardıktan sonra hafif yağladığımız yuvarlak tart kalıbımıza hamurumuzu elimiz ile yayıyoruz. Çatal yardımıyla kenarlarını bastırıyoruz ve hamurun ortasına yer yer delikler açıyoruz. Hamurumuzu 15 dakika hafif pişirmek üzere fırınımıza atıyıruz.
Bu arada bizde iç harcımızı hazırlıyalım. Kremayı, çatalla ezilmiş peynirimiz, kurutulmuş domateslerimizi ve yumurta sarılarını bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz. Fırında pişen hamurumuzu çıkarıp üzerine iç harcımızı döküyoruz. En üstüne ise patlıcanlarımızı diziyoruz. Ve kişimizi tekrar fırına atıyoruz. Yaklaşık 30 - 35 dakika pişirdikten sonra ocağımıza alıp bekletiyoruz.
Biraz ılındıktan sonra tart kalıbımızda kişimizi çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz.
Sos için ;
Öncelikle patateslerimizi tuzlu suda haşlayıp süzelim.
180 derecede ısıttığımız fırınımızda haşladığımız patateslerimizi biberiye, zeytinyağı ve diğer baharatlarla harmanlayıp 15- 20 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra tezgahımızda 20 dakika ılıtıyoruz.
Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. İsterseniz çok az rondodan geçirebilirsiniz. Daha sonra sosumuzu pateteslerimizin üzerine döküp harmanlıyoruz.
Servis tabağımıza aktarıyoruz ve üzerini dilerseniz yeşil ve mor fesleğenleri ince ince dilimleyerek süsleyebilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun..
Gerçekten beğendilermi bilmiyorum ama kişimiz ve salatamız bitmişti..
Ben iki dilim kiş yedim ( utanarak yazıyorum) ve salatayı bolca tükettim. Minik vişneli kekleri ise hala yiyoruz..
Tüm tatlı ve tuzlu tariflerimi yazmaya başlıyorum..
Cuma günü ise Pastacılık ve Ekmekçilik Fuarını ziyarete gittik.( aşağıda fotoğraflarını yayınladığım fuar) Gerçekten çok faydalı ve zevkli bir fuardı.bir iş kuracakmış gibi merakımdan birçok firma ile de görüştüm. Canım hiç o fuardan çıkmak istemedi. Keşke yurtdışındaki fuarlarada devamlı katılabilsem. Bu iş gerçekten çok zevkli, insan kendini nerede mutlu hissediyorsa sanırım o işi yapmalı. Bakalım bende bir gün gerçekten bir "pastacı" olabilecekmiyim..
Çok fazla beyaz renkte pasta yapmadığımı fark ettim hatta nerdeyse hepsi kahverengi..
Yapacağım beyaz pastanın da çikolatasız olması bana nedense hiç cazip gelmiyor. O halde yapılması gereken tek şey "beyaz çikolata " kullanmaktı..
Nedense piyasadaki beyaz çikolataların tadını çok beğenmiyorum, bana hep "biz çok yağlıyız" hissini veriyor. Geçen hafta sonu Carousel Alışveriş Merkezinde eşim ile dolaşırken, Bind Çikolatacısının önünden geçerken gözüme kuvertür çikolataları ilişti ve hemen bir adet 225 gr'lık beyaz kuvertüründen satın aldım.
Daha bugün denemeye fırsatım oldu ve beklediğimden daha kaliteli ve lezzetli bir kuvertür ile karşılaştım.
Çoğu alışveriş merkezlerinde Bind'in standları var. Ben Profilo ve Carousel'de gördüm. Belki fark etmediğim diğer alışveriş merkezlerinde de vardır. 225 gr kuvertur 9,5 YTL idi.
Üzerindeki çikolata ise Dubai'den eşimin bana hediye getirdiği % 82 oranında kakao içeren özel Venuzuella çikolatası.
Not: Bitter çikolata aşkı çikolata aşkında da üstün bir aşktır...
Gerekli Malzemeler ;
- 5 yumurta
-11 yemek k.un
-11 yemek k.şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Krema için ;
Arası için ;
Kekimizi 20 cm dikdörtgen bir kek kalıbında pişirelim.
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.
Yumurta, şeker ve vanilyayı şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Ayrı küçük bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve ikisini birbirine ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ben keki 1 gün önceden pişirdim . Size de önceden pişirmenizi ve 1 gün bekletmenizi tavsiye ederim.
Beyaz çikolatalarımızı benmaride eritelim ve sıvı krema ile çırpalım. Çileklerimizin hepsini ortalarından ikiye bölelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim. ve tüm çileği kekimizin arasına muntazamca dizelim. Üzerine hazırladığımız kremanın %70 'ini dökelim. Üzerini kekin diğer tarafı ile kapatalım.
Üzerine kalan kremamızı sürelim. ve istediğiniz gibi süsleyin.
Ben üzerini fazla süslemeden sade bıraktım ve bir acı çikolata koydum..
Hepimize afiyet olsun..
Crumble Hamuru için ;
bu cheesecake için 18-20 cm kelepçeli kalıp kullanılmalı.
Fırınımızı 100 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Labne peyniri, 50 gr tozşkeri ve kremayı çırpma kabında çırpmaya başlayalım. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırparak yedirelim. Nişasta, un, vanilya ve isterseniz bir limonun kabuğunu rendeleyip yumurtalı karışım içerisine ilave edelim. Ve çırparak yedirmeye devam edelim. Ayrı bir kapta 1 yumurta akı ile 25 gr şekeri mereng yapıyormuş gibi çırpalım ve bembeyaz olnca karışıma ilave edip çok az çırpalım.
Taban için ise, yumuşatılmış yağ, şeker, un ve toz bademi elimiz ile yoğurur gibi karıştıralım.
Çemberimizin veya kelepçeli kalıbımızın en altına hazırladığımız tabanı elimiz ile bastırarak eşit miktarda yayalım. Üzerine hazırladığımız peynirli karışımımızı boşaltalım.
Bu arada üzerindek şekli yapmak için 50 gr çikolatayı ister benmaride ister mikroda eritelim. Yağlı bir kağıdı rulo sıkma torbası yapıp eritilmiş çikolatayı içerisine dökelim. Daha fırına atmadığımız cheesecakemizin üzerine çikolatadan büyük bir spiral çizelim.(döndürerek) şekli çizdikten sonra elimize bir kürdan alalım ve spiralin ortasından kenarlarına doğru bir ileri bir geri dikkatlice çizgiler çizelim. şeklimiz oluşacaktır.
Daha sonra kekimizi fırınıma atabiliriz. Cheesecake 100 derecede yaklaşık 2 saatte pişecektir. Pişirirken fırınımızın en altına ısıya dayanaklı bir kabın içerisine su koyalım. Ve onun üzerine kekimizi yerleştirelim. Ayrıca fanlı fırınlarda fanın tam karşısına kekimizi koymayalım.
Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine istediğiniz her hangi bir mermalettan sürmek üzerindeki parlaklığı nsağlayacaktır.
Piştikten sonra ne kadar bekletir dinlendirirsiniz tadı o kadar oturur ve lezzetli olur..
Hepimize afiyet olsun..
Öncelikle fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
200 gr ince kıyılmış çikolatalarımız ile tereyağımızı birlikte benmari usülü eritelim.
Bu arada yumurta, şeker ve vanilyayı mikser ile 5-6 dakika çırpalım.
Ayrı bir küçük kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyip harmanlayalım.
Yumurtalı karışımın içerisine önce erimiş tereyağı ve çikolatalarımızı ekleyip çırpalım. Daha sonra unlu karışımımızı ekleyip çırpalım. En son damla çikolatalarımızı ilave edip tahta bir kaşıkla veya spatula ile şöyle bir karıştıralım.
İsterseniz sufle kalıplarına isterseniz de kalıplarından çıkararak servis yapmak istiyorsanız benim gibi küçük muffin kalıplarına paylaştırabilirsiniz. Ben tupperware'in küçük boy silikon muffin kalıplarından kullandım. Soğuduktan sonra çok rahat çıkarılıyor.
Yaklaşık 20 dakika pişirip soğumaya alıyoruz..
Hepimize afiyet olsun..