Cumartesi, Mayıs 06, 2006

HAFTASONU PLANLARI..
































Okafe'nin Kivili Muzlu Smoothies'i..































Starbucks'ın Cheesecake'i..































Paul'un Çilekli Tartı..




Ayrıca Pastalarımız'da sizleri muhteşem pastalar bekliyor..

Herkese iyi haftasonları..

Salı, Mayıs 02, 2006

ACI ÇİKOLATALI MOUSSE & ÇİKOLATALI VİŞNELİ KÜÇÜK KEKLER






































Bu aralar biraz yoğunum, daha doğrusu yaklaşık 1-2 aydır yoğunum. O yüzden blogumu çok sık güncelleyemiyor, gelen yorumlara ve maillere hemen cevap yazamıyorum. Ama mutlaka her yoruma ve soruya cevap yazmaya çalışıyorum. Bu blog benim hayatımın bir parçası haline geldi. Her gün blogumla ilgilenmesem, gelen yorumları okumasam, bloguma ekleyeceğim tarifleri düşünmesem kendimi çok huzursuz ve mutsuz hissediyorum..
Tariflerimi seçerken ise açıkçası kendi zevkime ve damak tadıma göre hareket ediyorum. Yaptığım her çalışma nerdeyse beni anlatıyor. Çoğunuz çikolataya olan düşkünlüğümü biliyorsunuz. Bu sebeple tariflerimin çoğu çikolatalı. ayrıca yaptıklarımın maliyetini çok düşünmediğimi de itiraf etmeliyim. Malzemeleri bol kullanmayı, tatları yakalamak için malzemeden kaçınmamayı seviyorum. Bazı okuyucularım tariflerimi maliyetli bulduklarını söylüyor ama ben tarifleri denerken ne gerekiyorsa onu kullanıyorum. Bazıları ekonomik bazıları maliyetli oluyor. Ama ticari bir amaç gütmediğim için malzemelerden asla azaltmıyorum. Açıkçası kar güden bir firma olsam bile asla malzemelerden azaltma yoluna gitmezdim. Onun için bazı pastanelerin ürünlerini çok yağlı veya tatsız bulmuyor muyuz ?

Sevdiğimiz pastanelerdeki ürünleri sevmemizin ve tercih etmemizin sebebi ürünlerinde maliyetlerini kısmamaları. En kaliteli malzemeleri kullanmaları. Özellikle benim İzmir' Bostanlıda çok sevdiğim bir pastane vardır, adı "Bravo", oranın sahibi  kullandığı çikolataları özel olarak yurt dışından getirtmektedir. Ürünlerindeki lezzet ise onu farklı kılmaktadır, tabi ki bu farklılık biraz fiyatlarına yansımaktadır ama karşılığını alıyorsam benim için hiçbir sorun yoktur.
Malzeme seçimindeki özenimiz ve onu uygulayışımız bizim farklılığımızı ortaya çıkaracaktır. Her şeyden önemlisi sevgimizi kullanmamız her şeyi daha da lezzetli ve özel kılacaktır..
Pastacıyı takip eden, beni destekleyen, güzel yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerden gelen destek veren güzel yorumlar sayesinde her geçen gün bloguma daha sıkı sarılıyorum ve her bilgisayarımı açışımda daha da heyecanlanıyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.

ACI ÇİKOLATALI MOUSSE

Bu mousse'n tarifini Lindt Çikolatalarının arkasında yer alan tariften uyguladım. Bahsettiğim Lindt çikolatasını Fransa'dan almıştım, özel %70 kakao içeren dessert çikolatası. Arkasında öyle güzel bir fotoğraf vardı ki, hemen yanında ise tarifi :) Hemen Fransızca tercümelerimi büyük bir başarıyla yapan Anneme yöneldim. Bana tarifi büyük bir zevkle çevirdi ve bende büyük bir zevkle yedim..Özsüt'ün Çikolatalı Fondüsünü bilenler ve sevenler bu tadı çok seveceklerini garanti ediyorum. Özellikle sevgili Zuhal'ın kulaklarını çınlatıyorum...

Gerekli malzemeler ;

  • 200 gr %70 kakao içeren çikolata ( Lindt )
  • 200 ml sıvı krema ( bir küçük paket )
  • 50 gr tereyağı ( küp küp kesilmiş)
  • 3 yumurtanın beyazı
  • 30 gr tozşeker ( 1 çorba kaşığı )
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 tutam tuz

Çikolatalarımızı benmaride eritelim. Krema ile vanilyayı küçük bir kapta birlikte kaynatalım. Kaynar kaynamaz içerisine tereyağını ve erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. Ve devamlı karıştırarak tereyağının erimesini sağlayalım. Tüm malzeme eridikten sonra iyice karıştırarak homojen hale gelmesini sağlayalım ve bir kenara bırakalım.

Yumurtanın aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlayalım. İyice köpük halini aldıktan sonra 1 çorba kaşığı şekerimizi ilave edelim çırpmaya devam edelim. Köpük sertleşip ipeksi bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edelim.

Çikolatalı karışımımızın içerisine köpükten 1 kaşık ilave edelim ve çırpma teli ile karıştırmaya başlayalım. Kalan köpüğü ise yavaş yavaş 3 seferde çikolatalı karışımımıza ekleyerek yedirelim.

Hazırladığımız karışımı küçük puding kalıplarımıza boşaltalım. 12 saat buzdolabında bekletelim.







































ÇİKOLATALI VİŞNELİ KÜÇÜK KEKLER

Bu kekler ise inanılmaz lezzetli ve şirin olmuşlardı. En kısa zamanda tekrar yapmayı düşünüyorum. Bu ölçülerden yaklaşık 24 adet çıkıyor ve 1 haftaya kadar dayanıyor..

Gerekli Malzemeler ;
  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr bitter çikolata ( kıyılmış)
  • 1 su bardağı kadar vişne kompostosu tanesi

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Muffin kalıplarımızın içerisine küçük muffin kağıtçıklarımızı koyup hazırlayalım.

Şekeri ve yumurtayı birlikte çırpalım. Şekerler eriyinceye kadar çırpmamız gerekiyor. Daha sonra içerisine önce yoğurdu sonra sıvı yağı ekleyelim ve şöyle bir çırpalım. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu birlikte eleyelim ve yumurtalı karışımımıza ilave edelim. Hepsini birlikte çırptıktan sonra en son kıyılmış çikolatalarımızı ekleyip kaşıkla şöyle bir alt üst edelim.

Muffin kalıplarımızın içerisine karışımımızı bölüştürelim. Eğer kalıbınız 12'li ise yarısını alacaktır. Ve seferde pişirebileceksiniz.

Kalıplara boşalttığımız karışımımızın ortalarına birer vişne tanesi yerleştirelim ve üzerleri kızarana kadar önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Hepimize afiyet olsun..

Cumartesi, Nisan 29, 2006

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ FARKLI BİR MOZAİK PASTA..
































Geçen haftasonu kız arkadaşlarımla yaptığımız buluşmanın tatlılar kısmına hiç değinmemiştim. Çikolatalı ve Vişneli küçük kekcikler ile BBC Books Good Food dergisinden aldığım Hindistan cevizli mozaik pastayı yapmıştım. Mozaik pastanın tadı çok lezzetliydi ama diğer bildiğimiz mozaik pastaların aksine bu pasta biraz daha sert oldu. Onun için buzdolabında beklettikten sonra masaya servis yapmadan en az 3-4 saat önce oda ısısına çıkarılması gerekiyor. Yumuşadıktan sonra çok lezzetli bol çikolata tadında bir pasta oluyor..

Gerekli Malzemeler ;


  • 100 gr margarin
  • 400 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 200 gr macaron veya hindistan cevizli kurabiye
  • servis için hindistan cevizi rendesi veya çilek

Margarini, çikolatayı ve pudra şekerini benmari usülü birlikte eritelim. Hepsi iyice eridikten sonra içerisine tarçını ve kurabiyelerimizi kırıp iyice karıştıralım. Dikkat etmemiz gereken kurabiyelerimiz çok kırmamak. Sadace dörde bölüp çikolatalı karışımımıza ekleyelim.

Karışımımızı streç filme dikdörtgen şeklinde saralım. Hatta daha iyi şekil verebilmek için streç filmi dikdörtgen bir kek kalıbının içerisine yerleştirelim ve bastırarak şekil verelim.

En az 2 saat buzdolabında bekletelim. Servis yapmadan 3-4 saat önce oda ısısında bekletelim ve servis yaparken üzerini süsleyelim.

Hepimize afiyet olsun..

Çarşamba, Nisan 26, 2006

HIZLI PASTA ÇÖZÜMLERİ..

































Çok kısa sürede iki adet çocuklar için yaşgünü pastası yapmam istendi..2 saat içinde yaptığım en hızlısından pasta örneklerim..hazır pandispanya, kremşanti ile hazırlayıp bol meyve ve çikolata parçacıkları ilave ettim..işte ortaya bunlar çıktı.. Sanırım biraz acele tarafından oldukları belli oldu :)


Pazartesi, Nisan 24, 2006

PATLICANLI&KURUTULMUŞ DOMATESLİ KİŞ VE HARDAL SOSLU PATATES SALATASI..


































Cumartesi gün kü güzel günümüzün ardından tuzlu tarifleriyle devam etmek istiyorum..Çok çabuk tükenen salata ve kiş gerçektende çok lezzetli ve hafif olmuştu. Ben bile dayanamayıp iki adet kiş ve iki tabak salata yedim..
Aslınında yorumda yazdığı gibi hepimiz nasıl tükettiğini gördük :)
Ben özellikle tatlı ve tuzlu tarifleri hazırlarken hem sevilen hem de farklı tatlar yaratmaya çalışıyorum..bazen çok klasik her zaman yenen tatları yapmamaya çalışıyorum. Mesela palıcan ile kurutulmuş domates ve beyaz peynir üçlemesi çok güzel ve lezzetli bir tat bıraktı..
Patates salatasını ise bilinenlerin aksine ben önce haşlıyor daha sonra tuzlayıp yağlayıp ve baharatlıyıp biraz daha fırınlıyorum. Daha sonra değişik soslar ile salataları zenginleştirmeyi çok seviyorum. Bu salataya ise hardal ve mayonez ile yaptığım sos çok yakışmıştı..
Umarım sizlerde tarifleri dener ve en az benim kadar tatlarından zevk alırsınız..

Patlıcanlı Kiş İçin Gerekli Malzemeler ;



İç Harcı İçin ;

  • 1 paket krema ( 200 ml)
  • 300 gr ezine peyniri
  • 1 orta iri boy patlıcan
  • 1 su bardağı kurutulmuş domates
  • 2 yumurta sarısı

Patlıcanlarımızı kabuklarını soymadan ince ince yuvarlak şeklinde kesiyoruz ve zeytinyağı gezdirilmiş tavamızda çok az kızartıyoruz.

Öncelikle kiş hamurumuzu daha önce bahsettiğim gibi hazırlayıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz. Bu arada fırınımızı 170 derecye getirip ısıtmaya başlıyoruz.

Hamurumuzu dolaptan çıkardıktan sonra hafif yağladığımız yuvarlak tart kalıbımıza hamurumuzu elimiz ile yayıyoruz. Çatal yardımıyla kenarlarını bastırıyoruz ve hamurun ortasına yer yer delikler açıyoruz. Hamurumuzu 15 dakika hafif pişirmek üzere fırınımıza atıyıruz.

Bu arada bizde iç harcımızı hazırlıyalım. Kremayı, çatalla ezilmiş peynirimiz, kurutulmuş domateslerimizi ve yumurta sarılarını bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz. Fırında pişen hamurumuzu çıkarıp üzerine iç harcımızı döküyoruz. En üstüne ise patlıcanlarımızı diziyoruz. Ve kişimizi tekrar fırına atıyoruz. Yaklaşık 30 - 35 dakika pişirdikten sonra ocağımıza alıp bekletiyoruz.

Biraz ılındıktan sonra tart kalıbımızda kişimizi çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz.



































Hardal Soslu Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler ;


  • 6 orta iri boy patates
  • 2 sap biberiye
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • az riviera zeytinyağı

Sos için ;

  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardal
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 adet limonun suyu

Öncelikle patateslerimizi tuzlu suda haşlayıp süzelim.

180 derecede ısıttığımız fırınımızda haşladığımız patateslerimizi biberiye, zeytinyağı ve diğer baharatlarla harmanlayıp 15- 20 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra tezgahımızda 20 dakika ılıtıyoruz.

Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. İsterseniz çok az rondodan geçirebilirsiniz. Daha sonra sosumuzu pateteslerimizin üzerine döküp harmanlıyoruz.

Servis tabağımıza aktarıyoruz ve üzerini dilerseniz yeşil ve mor fesleğenleri ince ince dilimleyerek süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Pazar, Nisan 23, 2006

BU HAFTA SONUM ÇOK YOĞUN GEÇİYOR..

























Cumartesi günü üniversiteden arkadaşlarım Aslı ve Ebru ile çok keyifli 3 saat yaşadık.. Ben sabahtan onlara güzel mamalar hazırlamak için mutfağa yöneldim. 3,5 saatlik bir maratondan sonra onları beklemeye başladım..Ebrucum Cumarteside yarım gün çalıştığı için benim evime biraz geç ulaştılar ama sonunda ulaşabilmeleri bile büyük bir mutluluk yarattı :)
Gördüğünüz gibi Aslıcığımada gelen yoğun talepler doğrultusunda yeni bir blog oluşturduk..bakalım blogu ile ilgili ne düşünceleri var zamanla hepimiz gözlemliyeceğiz :) Bu arada Aslı arkadaşımız ( bir başka adı ile Karya) çok yakında evleniyor..

Evetttt, gelelim o gün biz neler yedik bölümüne;


  • Patlıcanlı&Kurutulmuş Domatesli&Beyaz peynirli Kiş
  • Üç Renkli Börek
  • Hardal Soslu Patates Salatası
  • Hindistan Cevizi Kurabiyeli Farklı bir Mozaik Pasta
  • Çikolatalı&Vişneli Küçük Kekcikler..

Gerçekten beğendilermi bilmiyorum ama kişimiz ve salatamız bitmişti..

Ben iki dilim kiş yedim ( utanarak yazıyorum) ve salatayı bolca tükettim. Minik vişneli kekleri ise hala yiyoruz..

Tüm tatlı ve tuzlu tariflerimi yazmaya başlıyorum..

Cuma günü ise Pastacılık ve Ekmekçilik Fuarını ziyarete gittik.( aşağıda fotoğraflarını yayınladığım fuar) Gerçekten çok faydalı ve zevkli bir fuardı.bir iş kuracakmış gibi merakımdan birçok firma ile de görüştüm. Canım hiç o fuardan çıkmak istemedi. Keşke yurtdışındaki fuarlarada devamlı katılabilsem. Bu iş gerçekten çok zevkli, insan kendini nerede mutlu hissediyorsa sanırım o işi yapmalı. Bakalım bende bir gün gerçekten bir "pastacı" olabilecekmiyim..

Cumartesi, Nisan 22, 2006

Salı, Nisan 18, 2006

BEYAZ ÇİKOLATALI & ÇİLEKLİ KLASİK PASTA..




































Çok fazla beyaz renkte pasta yapmadığımı fark ettim hatta nerdeyse hepsi kahverengi..
Yapacağım beyaz pastanın da çikolatasız olması bana nedense hiç cazip gelmiyor. O halde yapılması gereken tek şey "beyaz çikolata " kullanmaktı..
Nedense piyasadaki beyaz çikolataların tadını çok beğenmiyorum, bana hep "biz çok yağlıyız" hissini veriyor. Geçen hafta sonu Carousel Alışveriş Merkezinde eşim ile dolaşırken, Bind Çikolatacısının önünden geçerken gözüme kuvertür çikolataları ilişti ve hemen bir adet 225 gr'lık beyaz kuvertüründen satın aldım.
Daha bugün denemeye fırsatım oldu ve beklediğimden daha kaliteli ve lezzetli bir kuvertür ile karşılaştım.
Çoğu alışveriş merkezlerinde Bind'in standları var. Ben Profilo ve Carousel'de gördüm. Belki fark etmediğim diğer alışveriş merkezlerinde de vardır. 225 gr kuvertur 9,5 YTL idi.
Üzerindeki çikolata ise Dubai'den eşimin bana hediye getirdiği % 82 oranında kakao içeren özel Venuzuella çikolatası. 

Not: Bitter çikolata aşkı çikolata aşkında da üstün bir aşktır...


Gerekli Malzemeler ;
- 5 yumurta
-11 yemek k.un
-11 yemek k.şeker
-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

Krema için ;

  • 225 gr beyaz kuvertür
  • 200 ml sıvı krema

Arası için ;

  • 300 gr çilek

Kekimizi 20 cm dikdörtgen bir kek kalıbında pişirelim.

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım.

Yumurta, şeker ve vanilyayı şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Ayrı küçük bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve ikisini birbirine ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Kalıbımızı yağlayıp unlayalım ve hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim.

Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ben keki 1 gün önceden pişirdim . Size de önceden pişirmenizi ve 1 gün bekletmenizi tavsiye ederim.

Beyaz çikolatalarımızı benmaride eritelim ve sıvı krema ile çırpalım. Çileklerimizin hepsini ortalarından ikiye bölelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim. ve tüm çileği kekimizin arasına muntazamca dizelim. Üzerine hazırladığımız kremanın %70 'ini dökelim. Üzerini kekin diğer tarafı ile kapatalım.

Üzerine kalan kremamızı sürelim. ve istediğiniz gibi süsleyin.

Ben üzerini fazla süslemeden sade bıraktım ve bir acı çikolata koydum..

Hepimize afiyet olsun..


Pazar, Nisan 16, 2006

FIRIN CHEESECAKE ( BAKED CHEESECAKE) ..































Her haftamız gerçekten çok yoğun geçiyor..Eskisine göre blogumu güncellemem ve yorumlara cevap yazmam yavaşlamaya başladı.. ben kendi tempomdan hiç memnun değilim.Ya da sanırım baharın gelmesi insanda biraz tembellik duygusunu uyandırıyor..İçimden hep kırlara yeşillikliklere gitmek ve oralarda bir gün boyunca keyif yapmak geliyor..son 10 gündür ise bahçeli ev hayallerim başladı..Bahçede kurulan sofralar, 5 çayları, mangal partileri gözlerimin önünden bir fim şeridi gibi geçsede daha birkaç sene beklememiz gerekecek..

Bu fırın cheesecake ise kurstan öğrendiğim bir tarif. Ben her ne kadar çok benzerlerini yapsamda bu kekin kıvamı ve tadı çok güzel tutmuştu. hem görünüşlerinide ben çok sevmiştim..bazı blog takipçilerimde bu tarifi benden isteğince bende haftaya güzel bir cheesecake tarifi ile başlamak istedim. Bu cheesecake biz neli istersek yapılabiliniyor. Ben ana tarifini vereceğim, siz içerisine başka alternatifler ekleyerek farklı tatlar yakalayabilirsiniz..



Gerekli malzemeler ;

  • 300 gr labne peyniri
  • 50 gr tozşekeri
  • 50 gr krema
  • 2 yumurta
  • 25 gr nişasta
  • 25 gr un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 25 gr tozşeker

Crumble Hamuru için ;

  • 75 gr tereyağı veya margarin
  • 75 gr tozşeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 25 gr toz badem

bu cheesecake için 18-20 cm kelepçeli kalıp kullanılmalı.

Fırınımızı 100 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Labne peyniri, 50 gr tozşkeri ve kremayı çırpma kabında çırpmaya başlayalım. Yumurtaları tek tek ilave ederek çırparak yedirelim. Nişasta, un, vanilya ve isterseniz bir limonun kabuğunu rendeleyip yumurtalı karışım içerisine ilave edelim. Ve çırparak yedirmeye devam edelim. Ayrı bir kapta 1 yumurta akı ile 25 gr şekeri mereng yapıyormuş gibi çırpalım ve bembeyaz olnca karışıma ilave edip çok az çırpalım.

Taban için ise, yumuşatılmış yağ, şeker, un ve toz bademi elimiz ile yoğurur gibi karıştıralım.

Çemberimizin veya kelepçeli kalıbımızın en altına hazırladığımız tabanı elimiz ile bastırarak eşit miktarda yayalım. Üzerine hazırladığımız peynirli karışımımızı boşaltalım.

Bu arada üzerindek şekli yapmak için 50 gr çikolatayı ister benmaride ister mikroda eritelim. Yağlı bir kağıdı rulo sıkma torbası yapıp eritilmiş çikolatayı içerisine dökelim. Daha fırına atmadığımız cheesecakemizin üzerine çikolatadan büyük bir spiral çizelim.(döndürerek) şekli çizdikten sonra elimize bir kürdan alalım ve spiralin ortasından kenarlarına doğru bir ileri bir geri dikkatlice çizgiler çizelim. şeklimiz oluşacaktır.

Daha sonra kekimizi fırınıma atabiliriz. Cheesecake 100 derecede yaklaşık 2 saatte pişecektir. Pişirirken fırınımızın en altına ısıya dayanaklı bir kabın içerisine su koyalım. Ve onun üzerine kekimizi yerleştirelim. Ayrıca fanlı fırınlarda fanın tam karşısına kekimizi koymayalım.

Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine istediğiniz her hangi bir mermalettan sürmek üzerindeki parlaklığı nsağlayacaktır.

Piştikten sonra ne kadar bekletir dinlendirirsiniz tadı o kadar oturur ve lezzetli olur..

Hepimize afiyet olsun..


Çarşamba, Nisan 12, 2006

BROWNİE SUFLE..






































Bilirsiniz benim canım devamlı çikolatalı bir şeyler yapmak ve yemek ister :) işte yine dün gece içimde durdurulamaz çikolata isteği oluşmaya başladı ve hemen mutfağa gittim ve malzemelerime göz attım. Her zaman ki gibi bitter çikolatalarım, damla çikolatalarım bana gülümsüyordu...
canım brownie gibi bir kek ama aynı zamanda da sıcak yiyebileciğim bir tatlı istiyordu. Bende "brownieden sufle " yapmaya karar verdim..
Dün fırından ilk çıktığı anın fotoğraflarını yayınladım..hatta çok sıcak iken bile dayanamayıp yemiştim. tabii ki çok sıcak iken kalıplardan çıkaramadığım içim bende kaşık kaşık kalıbın içerisinden yemiştim. Ama fotoğrafta da görüldüğü gibi en az 30-40 dakika beklettikten sonra kalıplardan çok rahat çıkarılabiliyorlar..hatta 2 gün saklanabilir ve yemek istendiği zaman isterseniz ısıtmadan isterseniz de hemen 20 saniye mikro dalgada ısıtarak yiyebilirisiniz..
Yanına bir top vanilyalı dondurma ile yenmesi de şiddetle tarafımdan tavsiye edilir..hatta birde nane yaprağı ile de süslerseniz yemeğe kıyamaz seyredersiniz :)

Gerekli malzemeler ;

  • 200 gr bitter çikolata ( ince kıyılmış)
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1/2 su bardağı damla çikolata
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • çok az tuz

Öncelikle fırınımızı 190 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

200 gr ince kıyılmış çikolatalarımız ile tereyağımızı birlikte benmari usülü eritelim.

Bu arada yumurta, şeker ve vanilyayı mikser ile 5-6 dakika çırpalım.

Ayrı bir küçük kaba unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyip harmanlayalım.

Yumurtalı karışımın içerisine önce erimiş tereyağı ve çikolatalarımızı ekleyip çırpalım. Daha sonra unlu karışımımızı ekleyip çırpalım. En son damla çikolatalarımızı ilave edip tahta bir kaşıkla veya spatula ile şöyle bir karıştıralım.

İsterseniz sufle kalıplarına isterseniz de kalıplarından çıkararak servis yapmak istiyorsanız benim gibi küçük muffin kalıplarına paylaştırabilirsiniz. Ben tupperware'in küçük boy silikon muffin kalıplarından kullandım. Soğuduktan sonra çok rahat çıkarılıyor.

Yaklaşık 20 dakika pişirip soğumaya alıyoruz..

Hepimize afiyet olsun..