Bu pastayı sadace canım istediği için ve sıkma tekniklerini çalışabilmek için yaptım :) Keşke Oya Hanımında düşündüğü gibi güzel bir sebeple yapabilmiş olsaydım ama gerçektende o yazınca bu tip bir pastayı güzel bir nişan kutlaması vb.bir gün için yapabileceğimizi düşündüm. Hem zarif hem şık durudğunu düşünüyorum. Bazen çok az süslemek ve duru bir güzellik oluşturmaya çalışmak pastaları daha cazip kılıyor olabilirmi acaba ?
Yine de arasıra şeker hamuru ile güller ve farklı modellerle pastalar oluşturmak benim bir numaralı pasta sülemem olacak :)Bu arada şeker hamuru değince aklıma Emel Başdoğan ve Burcu geldi.Neden derseniz Emel Hanım şeker hamuruyla ilgili Türkiyede bir ilk denilebilecek harika bir kitap oluşturmuş ve sevgili Burcu'da bu kitaptan faydalanarak harika pastalar yapıyor. Lütfen muhteşem pastalarına bir göz atın derim..Ayrıca ben bu kitabı D&R'dan 25 YTL'ye satın almıştım. Şimdi yukarıda verdiğim linkte kitabın 20 YTL'ye satıldığını gördüm. Kitapla ilgilenenlerin bir göz atmasını tavsiye ederim..
Gelelim pembe pastamıza..
Gerekli malzemeler ;
Pandispanya
- 5 yumurta
- 11 yemek k.un
- 11 yemek k.şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabatma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Krema
- 2 paket toz kremşanti ( eğer gıda boyası kullanmak istemiyorsanız çilekli kremşanti )
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krema sertleştiricisi
- 1 paket labne peyniri ( 200 gr )
- kürdanın ucuyla çok az kırmızı gıda boyası
Diğer
- 300-350 gr taze frambuaz ( veya başka bir taze mevsim meyvesi )
- bol bol damla çikolata veya parçalanmış küçük çikolataları parçaları
- ıslatmak için vişne jölesi veya hindistancevizi sütü
- süslemek için inci pasta süsü
Öncelikle pandispanyamızı hazırlayalım. klasik pandispanya yapılışı i; şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice çırpın. daha sonra ayrı bir kapta un,kakao ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpın. 26cm'lik bir kelepçeli kalıba önce altına yağlı fırın kağıdı kesip serin üzerinede kek karışımını dökün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pandispanyamız pişerken bizde o sırada kremamızı hazırlayalım. İki paket kremşantiyi 2 su bardağı süt ile çırpalım. Katılaştıktan sonra içerisine labneyi ekleyip tekrar çırpalım ve karışımı buzdolabına kaldıralım. ( Bu aşamada boya kullanmıyoruz)
Pandispanyamız piştikten sonra yaklaşık 30 dakika soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kekimizi ortadan ikiye geniş bir bıçakla ayıralım . İster vişne jölesiyle istersek hindistan cevizi sütüyle ( marketlerde konserve bölümünde konserve kutularında satılyor ) pandispanyamızı ıslatalım. Jöle ile ıslatmak istersek , jöleyi paketteki tarife göre hazırlayalım ve ılıkken dökelim. Hindistan cevizi sütü ile kullanıma hazırdır, herhangi bir ek işlem gerektirmez.
Islatma aşamasından sonra kremamızı buzdolabında çıkartalım. Meyvelerimizi yıkayıp kağıt havlu ile sularını almaya çalışalım. Pandispanyanın arasına bol krema, çikolata ve meyvelerimizi yerleştirelim. Üzerini pandispanyanın diğer yarısıyla kapatalım.
Beyaz kremamızla önce bir kat pastamızı sıvayalım ve pastayı dolaba kaldıralım. Bu arada bizde kalan kremanın içerisine 1 paket krema sertleştiricisini ilave edelim. Çırpalım. Sertleştikten sonra çok az kırmızı gıda boyamızı ekleyelim. Tekrar çırpalım. Biraz daha kremayı buzdoalbında bekletelim.
1o dakika sonra pastayı ve kremayı buzdolabından çıkartalım. Üzerini bir kat daha dikkatlice pembe krema ile sıvayalım. Sıvarken hafif dalgalanmalara izin verelim böylece ebruli bir görünüşü olacaktır. Pastayı sıvadıktan sonra kalan kremayı krema sıkma torbasına veya benim kullandığım gibi yandaki sıkma aletinin içerisine koyalım. Küçük yıldız şeklindeki duyumuzu takalım. Önce boş bir tabağa kremayı azar azar sıkarak şeklini çalışalım ve elimizi alıştıktan sonra pastanın üzerine sıkmaya başlayalım. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tüm pastanın üzerine kremamızı sıkalım.
Pastamızın yanlarını ise incilerle süsleyebiliriz. Buzdolabında pastamızı muhafaaza edelim.
Pasta buzdolabında bekledikten sonra servis yaparken oda ısısında durmasının herhangi bir sakıncası yoktur.Hatta yumuşayıp daha da lezzetleşir.Hepimize afiyet olsun ..