Çarşamba, Haziran 20, 2007

ÇOK HIZLIYIZ :) PRALİNLİ PRATİK TOPLAR VE PASTIRMALI&KAŞARLI BÖREK..

























Canım arkadaşlarım Hilal ve Ufuk , "sen ne zamandır blogunu güncellemiyorsun, bıktık artık turuncu dergisinin yazısını görmekten, hemen bize birşeyler hazırlayıp blogunda yayınlayacaksın !!!" diye kibar bir şekilde beni tehdit ettikten sonra , bir saat içerisinde böyle ufak saplı bir sofrada buluşuverdik :)

Sofranın ve böreğin fotoğraflarını çekmem konusunda yine çok kibar bir şekilde zorlandım, hatta en son Hilal'i "yok öyle çekme , gel bu açıdan çek, hah gel bak ışık buradan güzel" derken ve Ufuğun'da "aaaa, bu cupcake'li peçetelerde çok güzelmiş, bunlarda çıksın karede " derken hatırlıyorum. "Ne olur yapmayın, öyle aman aman yayınlayacak birşey yaptığım yok, beni rezil edeceksiniz" sözlerim ısrarla reddedildi ve ben bu gönderiyi hazırlamaya mecbur hissettirildim :))))

Elimde kalan son el açımı yufkalarla pastırmalı ve kaşarlı pratik bir börek hazırladım, yine elimde haftasonundan kalan pandispanya kırıntıları ile çikolatalı toplar yapmaya Hilal tarafından mecbur tutuldum, konuşma aynen şöyle gerçekleşti ;

- Burcu , sen tatlı ne yaptın ? ( bu arada bu önceden planlanmış bir buluşma değildi, 1-2 saat içerisinde gerçekleşti)

- Dün diş buğdayı kurabiyeleri hazırlamıştım, artan hamurla kalpli kurabiyeler yapmıştım..

- yok ben kurabiye sevmem ,hemen pratik çikolatalı birşeyler yapalım ..

- ???

- aaa, sen pralinden bahsediyordun,onunla birşeyler yapalım !!!

- peki :)

Bahsettiğim çikolatalı pralini Fermo'dan alıyorum, şöyle güzel kıvamlı ve lezzetli bir nutella tarzı krema düşünün..Bunu pastalarımın arasına birer kat incecik sürüyorum ve inanın sonuç çok çok farklı oluyor :) Hatta evde çikolata krizlerine girdiğim dönemlerde birkaç kaşık pralini gizli gizli ağzıma götürdüğümü evdekiler tarafından görülmüştür :)

İşte bu bahsettiğim pralini kullanarak gerçekten pratik ve hızlı çikolata topları oluşturduk ;


























Yaklaşık 200-300 gr traşladığım çikolatalı ve vanilyalı pandispanya kırıntılarım vardı. Onları elimizle ufalayarak bir kabın içerisine koyduk. Üzerine 5-6 çorba kaşığı çikolatalı pralin ilave ettik ve bunların iyice karıştırdık. Yine bu aşamada Hilal olaya müdahale etti ve "senin o kullandığın parça çikolatalar vardı, onlardan da koyalım ! " dedi ve hemen bir avuç onlardan da koyuldu :) bende " ya, sanki bu çok çikolatalı oldu , bari birazcık kiraz içerisine ilave edeyim " dedim ve bir avuç kirazı yıkayıp bıçakla kesip kesip karışımın içerisine attım.. Artık en son aşamada elimle karışımı yoğurdum ve küçük küçük toplar olarak truff yapar gibi hazırladım.

Fotoğrafta Ufuk'un pralinli topları sıkı sıkı tutarken görüyorsunuz :)

























Evettt, bu da Ufuk'un ısrarla "cupcake'li peçetelerin çıkmasını istediği" en pratik pastırmalı & kaşarlı böreğimiz :)

Yine elimde bir gün öncesinden kalan iki adet el açımı yufka vardı. Bu yufkaları birkaç parçaya bölüp zeytinyağı ile hafifce yağladım. 20 x 15 cm ölçülerinde bir fıran kabının içerisine bir kat yerleştirdim. Üzerine dilimlenmiş taze kaşarları ve çemensiz pastırmları serpiştirdim. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemleri gerçekleştirdim. En son üzerine bir yumurta sarısı döküp fırça ile yaydım ve susam ile süsledim. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.

Canım arkadaşlarım Ufuk ve Hilal'a (ırmak) bana moral verdikleri ve yazmak için zorladıkları için çok çok teşekkür ediyorum..gerçekten gelişiniz ve bana moral verişiniz çok iyi geldi :) Her zaman hep hep bekliyorum :)

























Bu kare de geçmiş yıllardan kalan çok özlediğim bir gün..o günler ve bu fotoğraf benim için çok değerlidir..

Seni çokkkk özlüyorum babacığım..

Tüm babalarımızın geçmiş babalar günü kutlu olsun...


Herkese sevgilerimle..

Cuma, Haziran 15, 2007

TURUNCU DERGİSİNE TEŞEKKÜR..







































































































Sayın Zeynep Zelan'a ve Ankara'da aylık olarak yayınlanan "Turuncu" kadın dergisine, ilgileri için çok teşekkür ediyorum..

Biliyorum bu ara yeni tarif ekleyemiyor ve sorularınızı cevaplayamıyorum ama halimi bir görseniz :) En kısa zamanda geri döneceğim :))) İlginiz için çok çok teşekkür ediyorum..

Herkese sevgilerimle..

Salı, Mayıs 29, 2007

KÜÇÜK ATIŞTIRMALIKLAR..






































Önceki haftalarda sevgili Zuhal, Ufuk ve Tijen ile olan buluşmamızda Mudcake ile bu ufak atıştırmalık çikolatalı topları da beraberimde götürmüştüm. Anlayacağınız gibi herkesi yine çikolataya boğmuş ve güzel tepkiler almıştım.. Benden bir şey istenildiği zaman aklıma çikolata kullanılmadan yapılan herhangi bir lezzet gelmiyor. Kendimi zorluyorum ama en fazla limonlu cheesecake veya limonlu tart yapabiliyorum. Bu arada yakında limonlu tart tarifi ile sayfamı güncellemeyi düşünüyorum ve emin olun, normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yaşadığımız şu günlerde limonlu tart yeme fikri çok hoşunuza gidecek :)

Son birkaç haftadır kilo takıntım yeniden canlandığı için siparişler dışında çok fazla tatlı denemeleri yapamıyorum. Bu durumun yazın gelmesiyle, mayo giyecek olmam vs ile hiç bir alakası yok. Aslında dış görünüşe neredeyse hiç önem vermeyen, ruhların inceliğine önem veren biriyimdir. Ama çevremden gelen yoğun istek üzerine , daha sağlıklı ve motive görünebilmek için birkaç kilo vermeye karar verdim. Aslında birkaç kilodan çok daha fazlasını vermem gerekiyor ama bu bana o kadar zor geliyor ki.. İki gün çikolatalı bir şey yemesem artık üçüncü günü tehlike alarmları çalmaya başlıyor. Sinirleniyorum, depresif oluyorum, olur olmaz her şeye moralim bozuluyor. Birde İstanbul'un göbeğinde araba kullanmak zorunda kalıyorsam çekilmez bir insan olarak hayatımı sürdürmek zorunda kalıyorum. Sonra eve koşuyorum ve bir iki bitter çikolatayı ağzıma atıyorum.

Öğle ve akşam yemeği çok arayan biri değilimdir neyse ki. Et ,ekmek yemeden masadan kalkmayan biri değilimdir. Biraz yeşillik, zeytinyağlı veya makarna yesem yeterli gelir. Ama bir iki saat sonra çikolata yemezsem ,işte o zaman tehlikeli dakikaların başlangıcı olacak demektir :) Bilmem bu kriz durumlarının nasıl üstesinden geleceğim...

Çok fazla çikolata ve kilolar ile olan sorunlarımı anlatıp sıkıntı yaratmak istemiyorum çünkü hepimizin hayatlarında çikolatadan ve kilolardan çok çok daha önemli , o kadar ince ayrıntı var ki, ben kafamı dağıtmak , küçük sorunlara yoğunlaşpp diğerlerinin üstesinden gelebilmek için anlatıyorum. Ama bilin ki ben bu ara yeme konusunda ne yapacağımı bilemez bir durumdayım..

Biri tatlı biri tuzlu olan iki adet atıştırmalık ve ikramlık tarif sunmak istiyorum. Çikolatalı olandan sizlere bahsettim, tuzlu olan ise kiş hamurundan yapılan inanılmaz yumuşak ve lezzetli bir tarif. Denemenizi öneririm.

BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA TOPLARI

Gerekli malzemeler;

· Yaklaşık 400-500 gr hazır çikolatalı kek (artan kekler olabilir)
· 1 su bardağı sıvı krema
· 200 gr dondurulmuş böğürtlen
· 250 gr bitter çikolata
· 1 çorba kaşığı çikolatalı fındık kreması


Keklerimizi büyükçe bir kabın içerisine ufalayalım. Üzerine fındık kremasını ve sıvı kremayı ilave edelim. Ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Eğer kek yumuşamazsa azar azar sıvı krema ilavesi yapabilirsiniz.

Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde elimize alalım. Elimizde düzgünleştirerek açalım. Ortasına bir adet böğürtlen koyalım ve yuvarlayarak köfte gibi kapatalım. Böğürtlen gözükmeyecek şekilde topun içerisinde kalsın.

Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım ve hazırladığımız topları 1-2 saat buzdolabında bekletelim.

Daha sonra bitter çikolatamızı benmaride eritelim. Topları buzdolabından çıkartalım ve iki çatal veya kaşık yardımıyla tek tek çikolataya bulayalım. Çikolataya buladığımız topları yağlı kağıdın üzerine koyup çikolataların oda ısısında donmalarını bekleyelim. Donduktan sonra servis edilmeye veya hediye edilmeye hazırdır.

























MİNİK PEYNİRLİ TUZLU KURABİYELER

Gerekli Malzemeler; ( 25-30 adet için)

Hamuru için ;
250 gr un
150gr margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta sarısı
3 gr tuz
60 gr su

İçi için ;

150-200 gr beyaz peynir (ezişmiş)

Üzeri için ;

1 yumurta sarısı
susam

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Unu genişçe bir yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp ufalanmış yağı ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yağ ile unu birbirine yedirerek hamurumuzu oluşturmaya başlayalım. Yumurtayı ilave edelim. ve yoğurmaya devam edelim. En son suyu ekleyip hamuru çok vıcık yapmadan hemen toparlayıp streç film ile saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra temiz bir tezgaha un eleyelim ve hamurumuzu unun üzerine koyalım. Oklava yardımıyla hamuru çok şekline önem vermeden yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru orta boy bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dairelere bölelim. Böldüğümüz hamurun ortalarına iç harcımızı yayalım. Ve tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında en az 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra fırın telinde soğutalım.

Hepimize afiyet olsun :)

Pazartesi, Mayıs 21, 2007

TEK KİŞİLİK MİNİK ÇİKOLATALI TARTLAR..






































Aslında yazmayı çok seviyor ve çok istiyorum ama nedense bazen insan çok istese de yazamıyor. Hatta bazen sayfamı bile açmak gelmiyor içimden ama bugün kendimi zorladım, ve fotoğraflarımı çekip bilgisayarımın başına oturdum. Sonuçta burası benim rahatlama ,paylaşma ve buluşma noktam. Fazla ihmale gelmemeli, öyle değil mi :)

Geçtiğimiz günlerde muhteşem bir buluşma ve tanışma gerçekleştirdik. Bunu daha önce yazmak istiyordum ama içimdeki hevesin gelmesini beklemek durumunda kaldım. Mutfakta Zen demem sanırım yeterli olur..evet, sevgili Tijen İnaltong ile tanıştık !!! Yazılarını, tariflerini keyifle nasıl okuyor, fotoğraflarına bakıp nasıl içinizi ısıtıyorsanız, aynen kendisi de o samimiyette ve sıcaklıkta bir insan. Canım arkadaşım Zuhal bizleri davet etti , Ufuk, Tijen ve ben buluşup davete uçtuk ve gerçekten çok keyifli saatler geçirdik..Zuhal'e aracı olduğu için çok çok teşekkür ediyorum ve Tijen, seni tanımak gerçekten büyük bir mutluluktu benim için ,umarım çok daha sık görüşebiliriz..

O gün Tijen'in şerefine Bourbon'lu Mudcake yapmıştım. Yoğun çikolatalı olmasına rağmen ben ileriki günlerde hızımı alamadım ve çikolatalı tarifler yapmaya devam ettim. Çok severek takip ettiğim The Australian Women's Weekly yayınlarının "Chocolate" kitabından Gourmet Chocolate Tart tarifini denemeye karar verdim. Çünkü ne zaman women's weekly'den bir tarif denesem, sonucundan çok çok memnun kalıyorum.

Evet, gerçekten sonucundan çok memnun kaldım. Ama ben küçük bir değişiklik yaparak, bildiğimiz klasik tart sunumunda servis yapmadım. Onun yerine tartı küçük kareler şeklinde kesip tek kişilik porsiyonlara dönüştürdüm. Benim bu hali çok hoşuma gitti. %70 acı bitter çikolatası ile yapmama rağmen Yağmurcuk bile çok severek yedi..

Çikolatalı Tart için Gerekli Malzemeler;

İçi için ;

  • 2 yumurta
  • 2 yumurtanın beyazı
  • 55 gr tozşeker (1/4 cup)
  • 250 gr bitter kuvertur (eritilmiş- %70 kakao içeren Lindt kullandım)
  • 200 gr katı yağ( eritilmiş - Hüner kullandım)

Tart tabanı için ;

  • 240 gr un ( 1 + 1/2 cup)
  • 110 gr tozşeker (1/2 cup)
  • 140 gr soğuk tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta (hafif çırpılmış)

Önce, tart tabanımızın hamurunu hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Un, şeker ve yağı yoğurma kabında parmaklarımızın ucuyla yağı eritmeden birbirlerine yedirmeye başlayalım. Yumurtayı ekleyip şöyle bir hamurumuzu toparlayalım. Streç filmleyip 30 dakika buzdolabında bekletelim.

30 dakika sonra buzdolabından çıkartıp hamurumuzu unlu tezgahta merdane yardımıyla açalım. Ne çok ince ne de çok kalın açmamamız gerekmektedir. Orta kalınlıkta olmalıdır.

24 cm çapındaki bir tart kalıbının tabanını iyice unlayıp yağlayalım. Hatta ben kalıptan çıkaramama riskini azaltmak için tabanına pişirme kağıdı yerleştirdim. Özellikle altı çıkabilen bir tart kalıbı kullanırsanız, tartınızı kalıptan çıkartırken daha rahat edersiniz.

Açtığımız hamuru kalıbımıza dikkatlice yerleştirelim. Yer yer çatal ile hamurun üzerine delikler açalım. Pişirme kağıdından 24 cm çapında olacak kadar bir yuvarlak keselim. Bunu tartın üzerine yerleştirelim ve üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye, nohut vb. kuru baklagil yerleştirelim. Böyle tart hamurumuz pişerken kabarmayacaktır.

Isıttığımız fırınımızda tart tabanımızı yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.

Bizde bu arada tartımızın içini hazırlayalım. Yumurta, yumurta beyazları ve şekeri ısıya dayanıklı bir kabın içerisine koyun. Bu kabı üzerine oturtabileceğiniz bir cezve veya tencerenin içerisinde çok az su kaynatın ve buhar elde edin. Buharın üzerinde yumurtalarımızı mikser ile çırpalım. Ve şekerin iyice erimesini sağlayalım. En son yağ ve çikolatayı ekleyip karışımızı homojenleşene kadar çırpmaya devam edelim.

10 dakika sonra fırından tart tabanımızı çıkartalım. Üzerinde kuru baklagilleri ve pişirme kağıdını alalım. Hazırladığımız iç harcını tartın üzerine dikkatlice dökelim ve tekrar fırınımıza atalım. Yaklaşık 10 dakika daha pişirip fırınımızdan tartımızı çıkaralım. Üzerinin pişerken katılaşmasını beklemeyin, eğer süreyi uzatırsanız tartınızın üzeri yanacaktır. Bir gece veya 4-5 saat buzdolabında beklediği takdirde üzeri sertleşecektir.

Hepimize afiyet olsun..




Pazartesi, Mayıs 14, 2007

FOTOĞRAFLI KURABİYE YAPIMI..

























Yeşil Elma programını kaçıran ve adım adım fotoğraflı kurabiye yapımını görmek isteyen herkes için ;


















1- İlk önce bize gereken malzeme ve araç-gereçlerden bahsetmek istiyorum;
  • hamur açma zemini (şeker hamurunun yapışmaması için)
  • küçük mardene
  • şeker hamuru(hazır veya kendi yaptığınız olabilir)
  • kurabiyeleri pişirdiğimiz kalıp
  • çok az su ve suyu sürebilmemiz için bir suluboya fırçası
  • glikoz
  • yenilebilir pirinç kağıdına basılmış fotoğraflar
  • yenilebilir gıda kalemi

Kurabiye tarifi;

http://pastaci.blogspot.com/2006/12/yilbai-kurabiyeleri-2.html

2- Fotoğraflı kurabiyeler tamamen yenilebilir malzemeler ile yapılıyor. Üzerindeki fotoğraf yenilebilir. Yenilebilir olmasını sağlayan özellikler, kullanılan mürekkebin gıda kartuşu olması ve fotoğrafın üzerine basılan kağıdın pirinç kağıdı (icing sheet) olması. Pirinç kağıdı ithal gelen bir üründür, bu yüzden biraz maliyetlidir.

Bunları kullanabilmeniz için gıda kartuşlarına uygun bir printer(yazıcı) almanız gerekmektedir. Bunu gıda kartuşunu alabileceğiniz firmalardan seçebilirsiniz.

Veya ben printer vb. almak istemiyorum derseniz, bazı pasta malzemeleri satan yerlerin bu kağıdı bastıklarını öğrendim. Eğer "şeker hamuru kağıdı" derseniz yardımcı olurlar. Ben basımını kendim yapıyorum.

Fotoğrafı bilgisayarda ayarlayıp (ben photoshop ile ayarlıyorum) bastıktan sonra, dikkat edilmesi gereken şey, kağıdın hava almasını engellemenizdir. Bunun için fotoğraftaki gibi ağzı kilitli, hava almayan torbalarda en fazla 1 gün saklayabilirsiniz. Eğer hava alırsa ve daha uzun süre saklanırsa, kuruyup kırılabilir.




















3- Kurabiyelerimizi pişirip soğuttuktan sonra kurabiyemizi yapmaya başlayabiliriz. Kurabiyeyi keserken kullandığımız kalıbın aynısını,kurabiyeleri şeker hamuru kaplamak için kullanıcağız.

4- Aynı zamanda kalıbımızı, fotoğrafımızı kesmek için de kullanacağız. Fotoğrafta da görüldüğü gibi baskı yaptığımız kağıdımızın üzerine kalıbımızı koyup gıda kalemi ile çerceve çiziyoruz.

Yenilebilir gıda kalemlerini www.pastamalzemeleri.com sitesinden satın alabilirsiniz.
















5- Kalıbımızla çercevesini çizdiğimiz yeri makas ile dikkatlice kesiyoruz.

6- Kurabiyemizin üzerine çok ince bir tabaka glikoz sürelim. Glikoz yerine bal da kullanabilirsiniz. Ama balın çok sıvı ve akışkan olmamasına dikkat edin. Biraz sert ve kıvamlı bir bal olması gerekiyor. Aksi takdirde şeker hamurunuzu eritir ve yanlarından kayma yapar.

















7- Az bir miktar şeker hamurumuzu yapışmaz zeminde çok ince olmayacak şekilde açıyoruz. Açtıktan sonra yine kalıbımız ile kesiyoruz.

8- Glikoz sürdüğümüz kurabiyemizin üzerine dikkatlice hamurumuzu yapıştırıyoruz.


















9- Şeker hamurumuzun üzerine fırça yardımıyla çok az su sürüyoruz. Bu su kağıdın hamura iyice yapışmasını ve çatlamamasını sağlayacaktır.

10- Ve en son, kestiğimiz fotoğrafımızı şeker hamurumuzun üzerine düzgünce yapıştırıyoruz.

İsterseniz kurabiyenin çevresini ine şeker hamurundan yaptığınız çeşitli süslerle süsleyebilirsiniz. Süsleri yapıştırmak için yine glikozdan yardım alabilirsiniz.

Herkese sevgilerimle..

Perşembe, Mayıs 10, 2007

TEKRAR YEŞİL ELMA'DAYIM...

























11 Mayıs Cuma günü saat 13:00'de Oktay Ustanın Yeşil Elma programına tekrar konuk oluyorum. Sizlere anneler gününe özel kurabiyeler yapacağız..

Pazartesi, Mayıs 07, 2007

ÇİKOLATALI&BADEMLİ&FRAMBUAZLI PRATİK PASTA KEK






































Canımızdan çok sevdiğimiz annelerimizin özel günü yaklaşıyor.. Aslında her zaman onlar için çok özel günlerdir ve biz ne yapsak onlara hep özel gelir ama yine de anneler ister istemez "o gün" kendilerine dair birşeyler bekliyorlar..

Annenize muhteşem bir çiçekle, kendi elinizden çıkma bir aksesuarla, yine kendi ellerinizden çıkma bir pasta , kurabiye , çikolata veya cheesecake ile çok çok mutlu edebilirsiniz..Ben her zaman karşı tarafından elinden çıkma hediyeleri tercih etmişimdir. Nedense bu bana daha anlamlı ve değerli gelir. Ya da hediye edeceğim şeyin çok özel olmasını ve ona özel yapılmasını isterim..

Size anneler gününe yakışacağını düşündüğüm iki tarifi ve daha önce tariflerini verdiğim bazı lezzetlerin listesini sunmak istiyorum..Unutmayın onlar çok değerli..

Ayrıca Cuma günü sizlere yine anneler gününde uygulayabileceğiniz bir hediye önerisi ile Canlı yayına çıkacağım. Bunun detaylarını yakında vereceğim..

ÇİKOLATALI & BADEMLİ & FRAMBUAZLI PRATİK PASTA KEK

Gerekli Malzemeler;

20 cm'lık yuvarlak kalıp için

-1 su bardağı un
-1/2 su bardağı toz badem
-200 gr bitter küvertur ( benmaride eritilmiş)
-1 su bardağı sıvı krema
-1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
-eğer isterseniz 1 tatlı kaşığı rom
-5 yumurta ( oda sıcaklığında)
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
-2çorba kaşığı toz kakao
-2 su bardağı dondurulmuş frambuaz

Üzeri için ;
-hazır çikolatalı soğuk jöle veya profiterol sosu
-çikolata parçacıkları


Öncelikle kek'imizi hazırlayalım. Fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurta, şeker , vanilya ve isterseniz rom'u hızlı bir şekilde çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyelim. Ve toz bademi de ilave edip hepsini kaşıkla karıştıralım.
Yumurtalı karışımımıza erittğimiz çikolatalarımızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Sırasıyla kremayı ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışıma toz malzemelerimizi de ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim.

En son sularını dondurulmuş frambuazlarımızı karışımımıza ekleyip tahta kaşık ile alttan üste doğru karıştıralım. Alttan üstte doğru karıştırmamızın sebebi, karışımın hava almasını sağlamamızdır..

20 cm'lik kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde 2 saat bekletelim.
Kek'imiz soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkartalım. Ve soğuk jölemiz ile kekimizin her tarafını spatula yardımıyla sıvayalım. Soğuk jöle kullanmak istemezseniz krema ve çikolatadan ganaj hazırlyıp bir çorba kaşığı sıvı glikoz ilave ederek pastanızı kaplayabilirsiniz.



ANNELER GÜNÜ FİKİR LİSTESİ ;

Truff'lu Vişneli Pasta

Çikolatalı ve Şeftalili Kedidili Pastası

Hindistancevizli Klasik Pasta

Çilekli Mini Tartlar

2006 Anneler günü yarışma pastam

Çikolatalı Mudcake ve Minik Cheesecake'ler

Çikolatalı cupcake'ler ve minik twix'li çikolatalar

Kahve granüllü şık minik kekler

Brownie Cheesecake

Çikolatalı Marshmallow'lu Yumuşak Süpriz Kurabiyeler

Kakaolu Kalpli Kurabiyeler

Çikolata Kaplı Truff

Sunum Önerisi


Eğer vaktim yok sipariş vermek istiyorum derseniz;

Sipariş önerileri

Sipariş Formu için ..


* Fotoğraflı Kurabiyelerim bu ay ki Leziz Dergisinin Gurme Top 10 listesinde..


Sevgilerimle..

Çarşamba, Mayıs 02, 2007

CHEF'S DERGİSİNDEYİM..



























Bu aydan itibaren Chef's dergisinde, pastacılıkla ilgili yazmaya başlıyorum. Bu ay, yenilebilir çiçekler ile ilgili yazıp yine yenilebilir çiçeklerle süslediğim bir pasta tarifi yazdım. Umarım okumaktan keyif alırsınız..

Çok heyecanlı ve mutluyum. Destek olan herkese çok çok teşekkür ederim..

Salı, Mayıs 01, 2007

BAZEN KAÇMAK LAZIM..


































Haftasonu ve Pazartesi günü dahil, küçük bir kaçamak yapıp, benim ruhumu ve bedenimi yenilediğim Ege kıyılarında küçük bir yolculuk yaptık. Eşimle senelerdir, rahatlamak ve huzur bulmak için gittiğimiz Ayvacık ilçesi olan Assos'a (Behramkale) tekrar gittik ve Yağmurcuğa biraz tarihi turlar attırdık :) Gerçi Yağmur bahane, ben ne kadar tur atsam bıkmam ve her gidişimde tekrar gezmek isterim.

Çanakkale - Truva- Ezine - Assos , ruh tazelemek ve tarihi havayı solumak için ideal rotalar..Ülkemizin her noktası tarih ve güzellik dolu.. Çok şanslı olduğumuzu ve daha çok korumamız ve bilgilenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra ki rotamız ise Gelibolu olacak..

Orada yaşamak ve solumak çok keyifli ama dönmesi o kadar zor ki.. Ayvacık'a girerken sizi yeşillikler ve temiz hava karşılarken , İstanbul'a girişte sizi inanılmaz bir trafik karşılıyor.. Herşeye rağmen mutluluk çok uzaklarda değil aslında :)