Bugün Berna ile telefonla konuşurken , "hadi artık yeni bir şeyler koy sitene, hatta mümkünse her gün yeni bir şeyler koy.." dedi :) "Tamam da ben fabrika değilim ki, işte ne yapsam koyuyorum zaten " dedim, "olsun benim için koy, ben her gün bakıyorum" dedi. Bende arkadaşımı kırar mıyım, hemen yeni bir tarif ekliyorum Bernacığım senin için .. Bu arada Berna'nın bugünde itibaren anneyiz.biz web sitesinde bir köşesi olacak :)
http://www.anneyiz.biz/yazarlar/yazidtl.php?yzid=7855654
Kendisinde her girişiminde başarılar diliyorum tekrar :)
Sevgili Münevver hanım'ın nefis limonlu kurabiyelerini tattıktan sonra ne zamandır aklımda olan bir tarifi denemek istedim.
Tarif "Everday With Rachael Ray " dergisinden. Orijinal adı "Lemon Cookies"..
Rachael Ray'ı bilirsiniz , özellikle Digiturk'un Home TV kanalında 30 dakikada çeşit çeşit pratik yemekler yapması ile ve Dünyanın dört bir tarafını dolaşarak (daha çok Avrupa ve Amerika'yı) 40 $ 'a tüm gün neler yiyebileceğini bizlere gezerek göstermesi ile ünlenmiştir.. Benim hoşuma gider hazırladığı programlar hatta güler yüzü ve aktifliği gıpta ile baktığım yönleridir.. Hatta Amerika'da (kendi ülkesinde) Martha Steweart ile ara sıra tatlı rekabet halindedir. Bunu çıkarttığı dergilerden de biraz hissediyorum. Gerçi Martha'nın daha yalın ama etkileyici bir tarzı vardır. Tarz olarak Martha 'yı daha çok beğenirim. Ama Rachhael Ray'in de genç olması, aktifliği, güler yüzlülüğü ve becerikliliği ile beğendiğim insanlar arasındadır..
İşte denediğim bu tarif bu aktif bayanın pratik bir tarifidir. Ben yine her zaman ki gibi ufak tefek değişiklikler ile tarifi kendime göre değiştirdim. Ve bu aralar limonlu tatlılara taktığım için ,nerede limonlu bir tarif görsem denemek için can atıyorum :)
Gerekli malzemeler;
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 1/4 cup tozşeker
- 2 limonun kabuğu ve bir limonun suyu
- 1 büyük veya 2 küçük yumurta
- 3 1/2 cup un ( gerekirse azar azar ekleyebilirsiniz)
- 1/4 çay kaşığı karbonat ve tuz
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yağ, şeker ,limon kabuğu ve limon suyunu mikser yardımıyla birbirlerine iyice karışıncaya kadar çırpalım. Daha sonra üzerine yumurta, un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Hamur çok sert olamayacaktır. Sıvıda kalmaması gerekmektedir. Biraz kıvamlı bir kek harcı gibi olunca ( yayılmayan ve akmayan) hamur olmuş demektir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Bu tarif ile yaklaşık 2,5 büyük tepsi kurabiyeniz olacaktır. Sebebi de pişerken yayılacağı için yan yana değil aralıklarla geniş alana kurabiyeleri yerleştireceğimiz için.
Birer tatlı kaşığı karışımı bir sıraya 3 tane gelecek şekilde aralıklarla yerleştirelim. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirelim. Ben fırından çıkarttıktan sonra üzerlerine çok az limon suyu damlatıp soğuttum. Böylece daha keskin bir limon tadı ve kokusu elde ettim.
Kurabiyeler fırından çıkarken yumuşak olacaklardır. Soğuttuktan sonra kendiliklerinden sertleşeceklerdir.
Limon tadını sevenlere limonlu öneriler bolca sunulacaktır :)
http://pastaci.blogspot.com/2006/11/ikolatali-findikli-muffin.html
Herkese sevgilerimle..
Dualarımızın ve pozitif enerjimizin Barış Akarsu'nun yanında olmasını diliyorum..