







Altı için ;
Üzeri için ;
Öncelikle eğer hazır elimide kalan pandispanyamız varsa , onları bir kabın içerisine ufalayarak bölelim. Üzerine 3 çorba kaşığı Nutella veya fındıklı pralin ve yarım su bardağı sıvı krema ekleyip karıştıralım. Eğer hala biraz sert ise azar azar süt ilave ederek yumuşatalım ve 30 x 20 cm büyüklüğünde dikdörtgen bir kalıbın alt zeminine yağlı kağıt serip harcımızı yayalım.
Bir cezvenin içerisine jelatini ve suyu koyup kısık ateşte devamlı karıştıralım. Jelatin çözülüp suya iyice karıştıktan sonra ateşten alıp 5 dakika bekletelim.
Ayrı bir kapta krema peyniri ile şekeri mikser ile iyice çırpalım. Üzerine krema ve vanilyayı ilave edip 3-4 dakika daha hızlı devirde çırpalım. Üzerine jelatinimizi ilave edip karışım iyice kabarıp homojenleşinceye kadar çırpmaya devam edelim.
Peynirli karışımımızı kekimizin üzerine dökelim ve üzerini spatula yardımı ile düzgünleştirelim.
5 dakika buzdolabında bekletelim. Daha sonra çıkarıp üzerine arzunuza göre 1 kat frambuaz jölesi sürelim. Daha sonra bir kavanoz reçelin tamamını üzerine döküp yayalım.
En az bir gece buzdolabında bekletelim. Ne kadar uzun beklerse tadı ve kıvamı o kadar güzelleşecektir.
Servis yaparken ister dilimleyip tabaklara koyabilirsiniz istersenizde küçük çemberler ile keserek tek kişilik cheesecake'ler halinde sunabilirsiniz.. Ve üzerine 1-2 yaprak nane şıklık ve ferahlık verecektir.
Herkese sevgilerimle..
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yağ, şeker ,limon kabuğu ve limon suyunu mikser yardımıyla birbirlerine iyice karışıncaya kadar çırpalım. Daha sonra üzerine yumurta, un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Hamur çok sert olamayacaktır. Sıvıda kalmaması gerekmektedir. Biraz kıvamlı bir kek harcı gibi olunca ( yayılmayan ve akmayan) hamur olmuş demektir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Bu tarif ile yaklaşık 2,5 büyük tepsi kurabiyeniz olacaktır. Sebebi de pişerken yayılacağı için yan yana değil aralıklarla geniş alana kurabiyeleri yerleştireceğimiz için.
Birer tatlı kaşığı karışımı bir sıraya 3 tane gelecek şekilde aralıklarla yerleştirelim. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirelim. Ben fırından çıkarttıktan sonra üzerlerine çok az limon suyu damlatıp soğuttum. Böylece daha keskin bir limon tadı ve kokusu elde ettim.
Kurabiyeler fırından çıkarken yumuşak olacaklardır. Soğuttuktan sonra kendiliklerinden sertleşeceklerdir.
Limon tadını sevenlere limonlu öneriler bolca sunulacaktır :)
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
Yağ,krem peynir, limon kabukları, şeker ve yumutaları mikser yardımıyla homojenleşene kadar çırpalım.
Un ve nişastayı eleyerek karışıma ilave edelim ve düşük devirde tüm karışım homojenleşip pürüzsüzleşene kadar çırpalım.
Karışımımızı muffin kalıplarımıza ağızlarında birer parmak pay bırakacak şekilde peylaştıralım.
İsterseniz 20-22 cm'lik büyük bir kek kalıbında da pişirebilirsiniz.
Muffinleri 20 dakika, büyük kalıptakini 30 dakika pişireim.
Piştikten sonra tezgaha alıp soğumaya bırakalım. Ben bu aşamada kabuğunu rendelediğim limonun suyunu sıkıp muffinlerin üzerine birer tatlı kaşığı kadar döktüm ve soğurlarken çekmelerini bekledim. ( şerbetli tatlı yapar gibi biri sıcakken biri soğuk olmalı)
Yaklaşık 20 adet orta boy limonlu muffin cheesecake'lerim oldu. Bunların üzerilerine çok az bal sürüp şeker hamuru ile kapladım ve mesajlarımı yazdım. Siz nasıl arzu ederseniz, hiç süsleme yapmayabilirsiniz. Veya birer dilim limon ile de sade bir sunum yapabilirisiniz.
Ruh hali önerileri : Aklımın iplerini saldım ...
Herkese sevgilerimle..