Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.. Bu ara hep talihsiz serüvenler dizisini içeren haberler verdim, babamın kurabiyeleri, ayağımın burkulması vb.
Ama hayat tüm güzelliği , olumlu , olumsuz her yönüyle devam ediyor.. Bir gün gecikmeli bile olsa herkese sevgilerimi gönderip huzur ve mutluluk diliyorum..
Herkese sevgilerimle..
,
Cuma, Şubat 15, 2008
SEVGİ DOLU KALPLER GÖNDERİYORUM..
Pazartesi, Şubat 11, 2008
HAVUÇLU KEK VE YİNE KISA KISA..
Sevgililer günü , ,siteye koymak istediğim hazırlıkları maalesef yapamadım. Dediğim gibi zehirlenme, sipariş, eğitim ve ayak burukluğu beni ister istemez engelledi. Ama Cuma günü gerçekten lezzetli ve seveceğinizi umduğum yeni bir tarif denedim. Women's Weekly dergi grubunun "Cafe Cakes" kitabında Carrot Cake- Havuçlu kek tarifini uyguladım. Her ne kadar aşk deyince aklıma çikolata gelsede, çikolatadan az hoşlanan eşlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir hediye olabilir diye düşünüyorum..
Gerekli malzemeler ;
- 6 adet orta boy havuç
- 1 cup- 250 ml sıvı yağı ( ben ayçiçek kullandım)
- 1 + 1/3 cup esmer şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 + 1/2 cup un ( 375 gr , yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 1/2 çaykaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı karışık baharat ( içerisinde tarçın, zencefil ve karanfil bulunuyor, siz istediklerinizi 1 çay kaşaığı şeklinde ekleyebilirsiniz)
Üzeri için ;
- orjinal tarif ; 30 gr tereyağı veya margarin
- 80 gr yumuşamış krem peynir
- 1 çaykaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 + 1/2 cup pudra şekeri ( 1,5 su bardağı kadar)
ben; 1 paket labne peyniri ile 1 su bardağı pudra şekerini çırparak üst sos hazırladım. Her ikisi de çok lezzetli oluyor.
Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
20 veya 23 cm çapındaki kek kalıbınızın altına pişirme kağıdı yerleştirelim.
Yağ, şeker ve yumurtaları inceleşip kremalaşıncaya kadar çırpalım. İçerisine rendelenmiş havuçları ve cevizleri ilave edip şöyle bir karıştıralım. Ve en son içerisine kuru karışımı ilave edip ( un, karbanot ve baharatları mutlaka harmanlayın) mikser yardımıyla 3-4 dakika daha çırpalım.
Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda , kalıbımızın derinliğine bağlı olarak, 1-1,5 saat arası pişirelim.
Kekimiz piştikten sonra tezgahımızda iyice soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkartıp kremamızı hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz. Hatta krema ölçüsünü iki katına çıkartıp tüm keki kaplayabilirsiniz. Bu da farklı bir kutlama pastası olarak hazırlanabilinir.
Sevgililer günü önerileri ;
http://www.pastaci.net/bolum.asp?bolum=SEVGİLİLER%20İÇİN
Herkese sevgilerimle..
Pazar, Şubat 03, 2008
KISA KISA HABERLER..
Son olarak , Şubat ayı Parents dergisinde hazırladığım bir pastanın yer alması beni çok mutlu etti. Cake Studio, Beyaz Fırın gibi pastacıların yanında benim tasarımımın da yer alması gerçekten heyecan ve moral verici oldu benim için. Parents Türkiye dergisine tekrar çok teşekkür etmek istiyorum..
Yakın zamanda sevgililer günü önerileri ile karşınızda olacağım :)
Herkese sevgilerimle..
Salı, Ocak 29, 2008
BABAMIN KURABİYELERİ..
Otobüse teyzemlerle birlikte bindik, sessizlik içerisinde İstanbul'a geldik. Kapıyı çaldık, Halam açtı.. Annem arka fondan ağlayarak geçti..
Birşeylerin olduğunu biliyordum ama insan yakıştıramıyordu. Bir önce ki gelişimde babamı en son yatağının üzerinde bana el sallarken bırakmıştım. O gece otobüse binerken içimdeki bir ses "onu bu gece son defa göreceksin" demişti. Peki sonra ne oldu, içimdeki ses haklı çıktı. Artık içimdeki sesin tekrar konuşmasından çok korkuyorum.
İnsan her dönem aynı modda, mutlulukta,istekte olamayabiliyor, lütfen bana kızmayın. Dün babam için annemin isteğiyle bu kurabiyeleri hazırladım. Üzerinde benim babamla çekilmiş olan çok sevdiğim çocukluk fotoğrafım var.. İnsan içinde başka şeyler yaşatırken, dışından çok farklı gözükebiliyor. Annem dün, " kurabiyelerden bir tane hatıra aldın mı " diye sorduğunda "Hayır" diyebildim sadace..
Maliyet Muhasebesi dersine mi ne oldu ? Herkes üniversiteden izin al, Finallere girme Bütünlemelere girersin dedi. Çok güçlü bir yapım yoktur ama finallere girmeyi tercih ettim ve Maliyet Muhasebesinden Finalde geçtim.. bilmiyorum belki normal bir durumda Bütünlemesine kalabilirdim..
Herkese sevgilerimle..
Pazartesi, Ocak 21, 2008
HİLAL'İN CUPCAKE PASTASI ..
11 Ocak Cuma günü sevgili arkadaşım Hilal'in doğum günüydü. Doğum günü organizasyonlarımızı gerçekleştirdiğimiz ekibin hepsini Hilal'den habersiz davet ettim ama herkesin yoğunluğundan (en başta Hilal'in) Cuma günü kutlamamızı gerçekleştiremedik. Bende Perşembe akşamına Hilal'i bir şekilde bizim eve getirtmeyi başardım ve Ufuk ile Berna'nın katkılarıyla küçük bir kutlama gerçekleştirebildik..
Bu aralar benim sözde diyet furyam sebebiyle bol kalorili bir pasta yapamadım. Bende az yağlı ama her şeye rağmen bol çikolatalı cupcake yapmaya karar verdim. Böylece hem yeni aldığım cupcake silikon kaplarımı kullanabilecektim hem de cupcake standımı :)
"Herkes iş çıkışı bana gelecek, sadece cupcake'mi ikram edeceğim" düşüncesi beni rahatsız etmeye başladı.. Herkes benden sonra yemeğe gideceği için büyük bir sofra hazırlayamazdım, ama akşam saatlerindeki açlık duygusu da cupcake yemekte sevimsizlik yaratacaktı, bende yanına bir tabak kanape yapmaya karar verdim. Aslında bir tabak ta çilek ve ananas tabağı hazırlamıştım ama misafirlerimiz gelene kadar Yağmurcuk o tabağı bitirdi :)
Çikolatalı-Fındıklı-Creme Ole'li Cupcake'ler
Gerekli Malzemeler ;
12-13 adet Cupcake için ;
- 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
- 150 gr bitter çikolata
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz fındık
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sıvı vanilya
Kreması için ;
- 1 paket çikolatalı creme ole
- 2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle cupcake'lerimizi hazırlayalım.
Yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlaşıp köpük haline gelene kadar mikser ile çırpalım. Çikolatamızı benmaride eritelim. Erittiğimiz çikolatayı yumurtalı karışımımıza ilave edip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta un, toz fındık ,kabartma tozu ve kakaoyu tel çırpıcı ile karıştırarak harmanlayalım.
Toz karışımı çikolatalı karışıma katıp düşükten devirden hızlıya devire doğru çırpalım. Toz karışım sıvı karışımın içerisinde kaybolunca kremamızı ilave edip çırpmaya devam edelim.
Silikon kalıplarımı fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Eğer silikon kalıbınız yoksa normal cupcake kağıtlarının içerisinde veya muffin fırın kalıplarınızın içerisinde de pişirebilirsiniz..
Kalıplara karışımımızı ağızlarına kadar doldurmayalım. Mutlaka 1 parmak pay bırakalım.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Keklerin çok kabarmaması , kalıp ile aynı hizada kalması gerekmektedir.
Keklerimiz piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım.
Creme Ole'yi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Normalinden daha yoğun, sıkılabilir bir krema olacaktır. Sıkma torbasına takacağınız geniş yuvarlak duy ile cupcake'lerinizin üzerlerine kremanızı sıkabilirsiniz..
Bu aşamadan sonra isterseniz şeker hamurundan yapacağınız çiçekler veya figürleri ile pastanızı süsleyebilir, isterseniz benim gibi sade bırakıp cupcake standına veya iki katlı pasta tabağına yerleştirebilirsiniz..
Üzerine tek tek yerleştireceğiniz mumlar, cupcake'lerinize yaş günü pastası havası verecektir..
Herkese sevgilerimle..
Pazartesi, Ocak 07, 2008
YOĞUN ANTEP FISTIKLI VE ÇİKOLATALI KEKLER..
Bu yoğun kekleri , Çilek Kız pastasını yaptığım zaman , annelere sunulmak üzere istemişlerdi benden. Aslında çocuklar annelerden daha çok ilgi gösterdiler ama olsun çünkü amaç herkes mutlu olsun, herkes afiyetle yesin :)
Temamız çilek kız olunca doğal olarak birçok şeyi çilekli yaptım. Pastanın içini çikolatalı&çilekli, şeker hamurunu çilekli ve süslemeleri çilekli yaptım. Anneler için hazırladığım bu kekin içerisini de daha fazla çilek katmak istemedim. Onu da frambuaz ile zenginleştirip yumuşattım.
Çok sık değişik tarif denesem de, nedense tezgahın başına geçince ,aklımdan oluşanları çırpıp pişirmek istiyorum. Gözümle malzemelerimi inceleyip kafamda belli bir kıvam tutturmaya çalışıyorum. Mesela bu keki browni gibi yapabilirdim. Un, yağ, çikolata beni çok yormaz, yine de güzel bir kek ortaya çıkabilirdi. Ama içime sinmedi ve un miktarını çok aza düşürmeye karar verdim. Pirinç antep fıstıklarını robottan geçirip iyice un haline getirmeye çalıştım.( Klasik olarak badem unu ile bir kek yapmak istemedim ama isterseniz badem unu da kullanabilirsiniz) Çikolata oranını yüksek tuttum, böyle margarin veya başka bir katı yağ kullanmaya gerek duymadım.
30 x 40 cm büyüklüğümdeki , yüksekliği ise 10 cm olan bir pasta kalıp tepsisinde kekimi pişirdim. Pişirme süresini de çok uzatmadım ve içinin yumuşak olmasını sağladım.
Sıra test aşamasına geldiğince , her zaman ki gibi en zor beğenen eşime tabağımı sundum :) Ve bugüne kadar sadece ikinci kez söylediği " bunu hep yapman gerekir, insan yiyince gerisini arıyor" cümlelerini söyledi. Bu durumda bende bloguma tarifi eklemem gerektiğini yoğun bir şekilde hissettim ..
Gerekli Malzemeler;
30 x 40 cm - 10 cm yüksekliğinde bir fırın tepsisi , kalıp veya borcam için,
- 10 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 / 2 su bardağı un
- 2 su bardağı toz haline getirilmiş antep fıstığı
- 1 su bardağı toz kakao
- 200 gr küvertur çikolata ( ben %70 kakao içeren Zambo kullandım. Lindt , Altınmarka veya Bakel'i tavsiye ederim)
- 1,5 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 1/2 su bardağı sıvı krema (eğer kıvam yoğun olursa çok az daha krema ilave edebilirsiniz)
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı irish aroması veya sıvı vanilya
Süsleme için ;
- el yapımı şeker hamuru ( çilek aroması ilave edilmiş)
- çilek süslemeleri için kırmızı ve yeşil hazır veya kendi yaptığınız şeker hamuru
- çilek şekillerini vermek için , oyun hamuru setlerinden çıkan çilek kalıbından faydalandım. Ama elinizle de çilek şekilleri verebilirsiniz veya beğendiğiniz bir çilek resmini kesip kalıp olarak kullanarak şeker hamurundan şekiller çıkarabilirsiniz)
Öncelikle fırınımızı 175 C 'ye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, şeker ve aromamızı köpürüp beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
Çikolatamızı benmaride eritip devamlı karıştırarak soğutalım. Köpüren yumurtalı karışımımıza ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta unu ve kakaoyu eleyelim. Üzerine toz antep fıstıklarını ilave edip çırpma teli ile tüm kuru malzemeyi harmanlayalım.
Çikolatalı karışımımıza kuru malzememizi katalım ve düşük devirden hızlı devire yavaş yavaş çırpalım.
Devri düşürüp sıvı kremamızı ilave edelim. Tüm malzeme homojenleşip akışkan bir kıvam alınca mikseri kapatalım. Karışımızın içerisine yıkadığımız frambuazları ilave edelim ve spatula ile alttan üste doğru karıştıralım.
Bu arada kalıbımızı hazırlayalım. Eğer kalıbınız benimki gibi teflon ise önce sıvı yağ ile güzelce her yerini yağlayalım, sonra üzerine pişirme kağıdı döşeyelim. Mutlaka pişirme kağıdı veya yağlı kağıdı kalıplarımıza serelim.
Karışımımızı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Kürdanı kekimizin ortasına soktuğumuz zaman çok çok az bir nemlilik kalmalıdır. Ama kuru olmamalıdır.
Piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkarıp mutfak tezgahımıza yerleştirelim.
Şeker hamurumuzu jel gıda boyası ile renklendirelim. Tezgaha nişasta serperek hamurumuzu açalım. Açtığımız hamuru kekimizin üzerine yerleştirelim. Şeker hamuru düzeltme ütüsü ile hamurun üzerinde şöyle bir geçerek üzerini düzgünleştirelim. Kalpli kalıplarımız ile kekimizi kesmeye başlayalım.
Kalıptan çıkardıklarınızı dikkatlice servis tabağımıza yerleştirelim.
Mutlaka kalan kekler olacaktır Onları truff yapabilir veya buzdolabı poşetlerine doldurup derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Cheesecake veya başka bir tarifte alt taban yapımında kullanabilirsiniz.
Keklerin üzerine çilek süsleri fırça ile sürdüğünüz su ile yapıştırabilirsiniz.
Bu tarif buzdolabında saklamak için müsait değildir. Mümkünse kış aylarında denenecek bir tariftir. Tarifi gece yaparsanız , ağzı kapalı bir saklama kabına yerleştirip kapalı balkonda saklayabilirsiniz. Veya gündüz taze yapıp öğlen servis edebilirsiniz. Ama lütfen ilk yapışta buzdolabında saklamayın.
Herkese sevgilerimle..
Cuma, Ocak 04, 2008
İLKOKUL SINIFIMI BULDUM !
Facebook , iyi birşeymi kötü birşeymi diye düşünürken, ilkokul sınıfımın sayfasını buldum ! Bizim meşhur ağaç resmimizi gördüm. Öyle tuhaf oldum ki, hala inanamıyorum onları bulduğuma..
Demek ki çok ta kötü birşey değilmiş :)
Siz ilkokul arkadaşlarınızı toplu halde bulabilseniz neler hissederdiniz :)
Perşembe, Ocak 03, 2008
2008..
Blog ihmale gelmez.. Bazen sesim soluğum kesiliyor, farkındayım. Hemen kısa bir özetimi geçiyorum :)
Hem Bayram hem yılbaşı beni seyahat etme, biryere gitme içgüdüsüyle devamlı rahatsız edip durdu..Bayramın son 2 günü İzmir'e, yılbaşında ise Bursa'ya gittik. Bu arada birkaç gün İstanbul'a gelip siparişlerimi ve işlerimi hallettim.
Bursa çok güzeldi. Hayatımda ilk defa kayak yapmaya çalıştım. Dağları ve karı oldum olası çok sevmişimdir. Üniversitede dağcılık yapmıştım (biraz) ama Uludağ ve karların üzerinde olma keyfi gerçekten çok farklıymış. Gerçi ben daha kayamıyorum ama çabuk öğrenirmişim diyorlar :) Umarım öğrenebilirim.
Artık evimize döndük ama benim kalbim dağlarda kaldı.
En yakın zamanda tariflerle görüşmek üzere..
herkese sevgiler..
Çarşamba, Aralık 26, 2007
ŞEKERDEN YILBAŞI AĞAÇLARI..

Bakın son bir ayda başka neler oldu..
Devletşah , sanal olarak yayınladığı yemek.name dergisi için kurabiye ev yapımını görüntülemeye ziyarete geldi. Beraber Yağmurla birlikte kurabiyeden ev yapıp süsledik, o yaptıklarımızı adım adım görüntüledi.