Pazartesi, Nisan 21, 2008

YAKINDAKİ GÜZELLİK VE PASTA KURSUMUZ..



Pastacı bloguna bahar geldi :) Sevgili Betül (Betül Aytaç) bahar başlığımı hazırlarken , bahar düğünü konseptini kullanmış.. Bu fikir çok hoşuma gitti.. Yakınlarda düğün olmayacak ama düğün bir çok şeyi temsil edebilir bence.. Mutluluk, yenilik, bahar, neşe, saflık, sevgi gibi.. Bu güzel çalışma için Betül'e tekrar teşekkür ediyorum..

Bu güzel manzara ise hafta sonu rehabilitasyonumuza ait :) Eşimle her sene düzenli olarak Assos'a gitmeyi çok severiz. Bu sene bir türlü fırsat ve imkan bulup Assos'a gidemedik. Ama çokta denize ve doğaya gitmeyi istiyoruz, bunun üzerine eşim derin araştırmalara girip bizi kısa sürede mutlu edecek bir progam hazırladı . Belki bir çoğunuz çok iyi biliyorsunuzdur, biz ilk defa gittik, Şile'ye yol aldık..

Şile, İstanbul şehir merkezine gerçekten çok yakın. İstanbul'a bağlı olsada sanki biz Şile'ye varınca başka bir şehire gelmişiz gibi hissettik. Pazar sabahı Şiledeydik, hemen keşfe daldık. Dolaşmalarımız sonucunda Limana vardık. Fotoğrafta görülen Şile Limanından bir kesit. Burası yarım ada gibi, tam bir balıkçı cenneti. Oyun alanları, balıkçılar, deniz, sahil,kahvaltı yapabilme imkanı, yürüyüş zevki ile bence çok değerli bir ortam. Biz gerçekten çok sevdik. Aklımızda yokken gece konaklamaya karar verdik. Temiz oksijen ile aylar sonra iyi bir uyku uyuyabildim. Pazartesi öğlen ise geri döndük, yani tam bir gün Şile'de kaldık. Ama bize bir hafta gibi geldi..

Yakın zamanda Ağva'yı keşfetmeyi planlıyoruz :)






Cumartesi günü ise Akatlarda ki Eye's Pasta Malzemeleri dükkanında gerçekleştirdiğimiz neşeli pasta kursumuz vardı :) Neşeli diyorum çünkü gerçekten saatler çok çabuk geçti.. Yine bana planladığımız süre yetmedi. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi katılımcıların yakınları devamlı telefonla arayıp "daha bitmedimi daha bitmedimi " diye sormaya hatta bizzat gelip "hadii" demeye başladılar :)


Pasta kursumuzda, pandispanya ve ganaş yapımını, pandispanyanın katlandırılması ve pastamızın alt yapısını oluşturmayı, şeker hamuru yapımını, modelleme hamurundan gül yapımını, pastamızı şeker hamuru ile kaplayıp süslemesini (fırfır, kurdele) çalıştık. Katılan herkese tekrar çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..




























Herkese sevgilerimle..

Cuma, Nisan 11, 2008

DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK..


Geçen iki hafta boyunca doğum günü kutlamaları gerçekleştirdik. Kızım 28 Mart, eşim 5 Nisan doğumlu. Bu arka arkaya iki haftayı kapsayan süreç, beni nedense dünyadan uzaklaştırıyor :) Başka şeylerle ilgilenmemi , düşünmemi engelliyor. Varsa yoksa nasıl kutlasak, nasıl pastalar yapsam, ne hediyeleri alsam, kimleri davet etsem gibi hepimizin yaşadığı ve keyif aldığı soruların cevapları ile vaktimi dolduruyorum. Neyseki en son Pazar günü eşimin doğum günün atlatık ve artık doğum günlerimiz şimdilik sona erdi.. Yağmurcuk biraz daha büyüse, babasıyla birlikte doğum gününü kutlasak diye bekler oldum..

Orta okulda , yeni nesil ilköğretim 6,7 ve 8.sınıf olarak biliyorlar, ingilizce öğretmenizin beynimize kazıdığı bir şarkı vardı. Sevgili Burçin ( www.burcinindenemeleri.com) beni mimlediği zaman hemen bu unutamadığım şarkı aklıma geldi. O dönem şarkının anlamanı tam kavrayamamış olsamda, melodisi , sözlerin akışı çok hoşuma giderdi. Zamanla klibini seyrettikçe de sıradan sözlere sahip olmadığını, farklı bir bakış açısına sahip olduğunu görmüştüm.

Çocukluğumu severdim, çocukluk dönemimi severdim, çocukluk dönemlerini severim, çocukları severim.. Hatta çocukları sevmeyen insanları anlayamam.. Ne zaman moralim bozulsa, insanlara inancımı kaybetsem, hayata güvensiz baksam bir çocukla yüzleşmeyi isterim hep. Çocuklarla iletişim şarj gibidir, insanı yeniden canlandırır, içinize neşe ve enerji doldurur.. kaybedilen saflıkları , iyilikleri hatırlatır.. minicik elleri yüreğinizi tamir etmeye başlar, bakışları bir yerlerde saklanmış çocukluk sevinçlerini geri getirir.. Bana göre dünyadaki güzelliklerin en kıymetlisi çocuklardır..

Phil Collins - Another Day In Paradise

She calls out to the man on the street
"Sir, can you help me?
It's cold and I've nowhere to sleep,
Is there somewhere you can tell me?"

He walks on, doesn't look back
He pretends he can't hear her
Starts to whistle as he crosses the street
Seems embarrassed to be there

Oh think twice, it's another day for
You and me in paradise
Oh think twice, it's just another day for you,
You and me in paradise

She calls out to the man on the street
He can see she's been crying
She's got blisters on the soles of her feet
Can't walk but she's trying

Oh think twice...

Oh lord, is there nothing more anybody can do
Oh lord, there must be something you can say

You can tell from the lines on her face
You can see that she's been there
Probably been moved on from every place
'Cos she didn't fit in there

Oh think twice...


Yukarıdaki çikolataları ise dünyaya yeni gelen bir melek olan Ela bebek için hazırladım..

Aşağıda ise Yağmurcuk sabah erkenden kalkıp babasına hazırladığımız GS pastası ile fotoğraf çekilmek istedi :) Sabah cinliği ile..



Yazmadan geeçemeyeceğim dip notlar ;
- Yağmurcuk okuldaki doğum günü için arkadaşlarına hediye etmek için kendi çikolatalarını kendi yapıp süsledi. Çocuklarınıza güvenin, ortamı hazırlayıp mutfağı onlara teslim edin .. Öz güvenlerini ve el becerilerini geliştirmelerine izin verin..
- Renkli kutularımızı, torbalarımızı, kurdelelerimizi vb. süsleme ekipmanlarımızı Eminönünden alıyoruz. Eminönü Hamdi resturant, Kahve dünyasının olduğu bölgeyi iyi arşınlamanızı öneririm. Arka sokakları, ara sokakları, hanları, hanların üstleri harikalarla dolu..
Herkese sevgilerimle..

Pazartesi, Mart 31, 2008

İYİ Kİ DOĞDUN MELEĞİM..




Geçtiğimiz tüm hafta Yağmurcuğun doğum günüydü :) Ama galiba en çok okuldaki kutlamasına özendik..

Detaylarımız çok yakında ..






Pazar, Mart 16, 2008

ÇİKOLATALI&FINDIKLI KURABİYELER..


Fotoğraf makinem 3 haftadır bozuk. Bu benim biraz internetten uzak kalmama sebep oldu. Meğerse düşündüğümden daha da çok önemliymiş fotoğraflar ve fotoğraf makinem. Sağ olsun Bernacım bana makinesini ödünç vermişti, son 2 haftadır yaptığım pastaları sayesinde çekebilmiştim ama bu hafta ne yazık ki yaptıklarımı çekemedim. O yüzden pastaci.net'e bir iki şey dışında son yaptığım çalışmalarımı ekleyemeyeceğim. Ama ümit ediyorum ki bu hafta içerisinde fotoğraf makineme kavuşacağım ve elim ayağım geri dönecek :)
Yukarıdaki pasta içini makinem bozulmadan önce çekmiştim. Bu ara siparişlerde en çok tercih edilen iç oldu ve bende yaparken kendimi çok zor tutuyorum. Taze çilek, çikolatalı pandispanya ve beyaz çikolatalı krema.. Daha ne isteyebilirim ki.. Birde diğer en çok sevdiğim iç ; çikolatalı pandispanya, frambuaz veya vişne ve bitter çikolatalı krema.. ve pralin ile ıslatılmış olması da çabası :) Ben çok zorrrrrr kilo vereceğim ..
Ve bir haftadır geciktirdiğim kurabiye tarifimi bu yazının sonuna ekleyebileceğim nihayet.. az şekerli, bol fındıklı ve sütlü çikolatalı besleyeceği bir kurabiye. Özellikle Yağmurcuk sütün yanında yemekten çok zevk aldı. Ben ise bu tip zevklerde kendimi mahrum bırakmak istesem de dayanamayıp ağzıma attığım oluyor elbette.. Bazen düşünüyorum diyet tariflerine mi geçsem, şöyle eskisi gibi 46 kilo olduğum rüya günlerime mi geri dönsem, mideme kelepçe mi takdırsam, onumu yapsam, bunumu yapsam.. Bu ara aklım bu düşüncelerle çok dolu durumda..
Kilo sorunu olmayan ve çocukları için daha çok pişirmeyi tercih eden meraklılar için yazıyorum bu sefer :))


Gerekli malzemeler ;
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz fındık
  • 1 paket (250 gr) margarin (özellikle bu konularda her zaman Hüner margarini öneriyorum)
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yumurta (iri ise 1 adet yeterlidir)
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • üzeri için Mauxion marka Schogetten Milk Alman çikolatasını tek tek oldukları için tercih ettim, siz sevdiğiniz başka bir çikolatayı bölerek kullanabilirsiniz..

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yoğurma kabımıza unu, pudra şekerini , tarçını ve karbanatı eleyerek ilave edelim. Üzerine toz fındığı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak harmanlayalım. Harmanlanmış toz karışım üzerine küp küp keslimiş soğuk margarini ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayalım.

Eğer hamur cıvık kalırsa üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken çok un katarak hamuru kurutmamanızdır. Azar azar eklerseniz sorun yaşamazsınız.

Hamurumuz hazır olduktan sonra merdane ile 3-4 cm kalınlığında açarak yuvarlak kurabiye kalıbımız ile keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kestiğimiz kurabiyelerimizi birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerilerine kare kare kesilmiş çikolatalardan veya benim gibi Schogetten marka çikolatalardan birer tane bastırarak yerleştirelim. Schogetten çikolataları büyük marketlerde veya ithal ürünler satan şarküterilerde bulabilirsiniz..

Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirip tezgahta soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra sütün veya kahvenin yanına servis yapabilirsiniz..

Yemeklere ve tuzlulara devam edeceğim..

Herkese sevgilerimle..

Salı, Şubat 26, 2008

SEVDİĞİM PRATİK YEMEKLERE DEVAM..

Pastacı'da alışık olmadığınız tarifleri yayınlamak ,ilk başta beni tedirgin etsede daha sonra gelen güzel yorumlar beni çok mutlu etti..Herkese çok teşekkür ediyorum ..
Pasta, kurabiye , tatlı yapmayı daha çok sevsemde , tuzlular ile de aram fena değildir. Özellikle Amerikan, İtalyan ve Türk mutfağını çok seviyorum. Her lezzetin yeri ayrıdır benim için. Evimde sulu yemekler (özellikle bamya, nohut, bezelye ve zeytinyağlılar) ve dolmalar yapmayı da çok seviyorum, permasan, soya sosu, balsamik sirke gibi. farklı malzemeleri kullanarak lezzetler oluşturmaktan çok keyif alıyorum. Özellikle fırında pişen , sote olarak hazırlanan yemekler ve salata çeşitleri favorilerim arasındadır.
Umarım bu tariflerden de keyif alırsınız, devamını getirmek istiyorum :)
SOYA SOSLU PİLİÇ&MANTAR SOTE

Gerekli Malzemeler ;

• 500 gr kuş başı kesilmiş piliç but’u
• 200 gr kültür mantarı
• 1 çay bardağı soya sosu
• az tuz
• ½ çay bardağı riviera zeytinyağı
• ½ çay bardağı su
• 1 su bardağı kadar kırık ceviz
• süslemek için Akdeniz yeşillikleri


Öncelikle kuş başı kestirttiğiniz veya kendiniz kestiğiniz tavuk butlarını yıkayıp tuz ile biraz ovalayalım.

Mantarlarımızı ince ince kesip limonlu suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.

Ağzı kapaklı büyük bir tavamıza zeytinyağımızı döküp biraz ısınmasını bekleyelim. Daha sonra tavuğu ve mantarları ilave edip soya sosumuzu üzerine dökelim. Suyumuzu da ilave edip tavamızın ağzını kapatalım ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakalım. Mantarlar ve tavuklar renk değiştirip pişmeye başlayınca ateşimizin altını biraz açalım. İçerisine cevizlerimizi ilave edip yüksek ateşte sotelediğimiz yemeğimizi biraz kızartıp suyunu çektirelim.

Servis yaparken isterseniz tabağınızın çevresini Akdeniz yeşillikleri ile süsleyebilirsiniz veya yanına nefis bir pirinç pilavı ile menü ‘yü zenginleştirebilirsiniz..


FIRINDA KREMALI MÜCHER BÖREĞİ

Gerekli malzemeler;

• 3-4 adet kabak
• yarım demet dereotu
• 200 gr beyaz peynir
• 2 yumurta
• ½ su bardağı sıvı krema
• 3 çorba kaşığı un
• 1 çay kaşığı tuz


Öncelikle kabaklarımızın içlerini sebze bıçağı ile kıvırarak çıkartalım. Veya tüm kabağı rendeleyerek de kullanabilirsiniz. Ama daha hoş bir görüntü elde etmek isterseniz kıvırarak kesebilirsiniz.

Dere otlarımızı ince ince doğrayalım. Beyaz peynirimizi çatal yardımıyla ezelim.

Kabakları, dereotunu ve peyniri büyük bir kasenin içerisine koyup karıştıralım. Üzerine un, yumurta , krema ve tuzu ilave edip 2-3 dakika tekrar karıştıralım.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Borcam büyüklüğünde bir fırın kabına karışımımızı dökelim ve yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Piştikten sonra tezgahımızda 15-20 dakika bekletip servis yapabilirsiniz.



AVAKADO EZMELİ PASTIRMA SARMASI


Gerekli Malzemeler; ( 4-5 kişilik)
• 5-6 dilim yağsız ve arzuya göre çemensiz pastırma ( dana antrikot olması tercih)
• 1 adet olgunlaşmış avakado
• 2 diş sarımsak
• ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
• ½ limon suyu
• az tuz
• süslemek için dereotu


Keyifli bir başlangıç ve aperatif olarak tercih edilebilir.

Bir adet olgunlaşmış ve yumuşamış avakadoyu soyalım. Eğer aldığınız avakadolar sert ise , buzdolabında diğer meyvelerinizin arasında 1-2 hafta yumuşamasını bekleyebilirsiniz. Üzerine bastırdığınız zaman hissedilir derecede yumuşamış ise, kullanabilirsiniz.Aksi takdirde acı ve sert olacağı için yemesi keyifli olmaz.

Soyduğumuz avakadoyu çatal ile ezelim. İki diş sarımsağı tuz ile havanda dövelim. Sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ezdiğimiz avakadonun içerisine ilave edip tüm malzemeyi karıştıralım.

Bir dilim pastırmamızın ortasına ezmemizden 1-2 kaşık koyup yayalım. Pastırmayı rulo yapıp servis tabağına dizelim. En son üzerilerine dereotlarını kesmeden dal halinde kullanarak süsleyelim.




KABAKLI & BEYAZ PEYNİRLİ KİŞLER

Gerekli malzemeler;
-12’li muffin kalıbı
Hamuru için;
• 250 gr un
• 150 gr tereyağı (soğuk ve küp küp kesilmiş)
• 1 yumurta sarısı
• 3 gr tuz
• 60 gr su
İç harcı için;
• 2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
• 150 gr ezine peyniri (çatal ile ezilmiş)
• 6-7 dal dereotu (ince kıyılmış)
• 1 küçük paket krema(250 gr )
• 1 yumurta sarısı
Üzeri için ;
• 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)



Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu genişce bir yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp ufalanmış tereyağını ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yağ ile unu birbirine yedirerek hamurumuzu oluşturmaya başlayalım. Yumurtayı ilave edelim. ve yoğurmaya devam edelim. En son suyu ekleyip hamuru çok vıcık vıcık yapmadan hemen toparlayıp streç film ile saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Hamurumuz buzdolabında dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım. Tüm iç harcı malzemelerini karıştıralım.
Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra temiz bir tezgaha un eleyelim ve hamurumuzu unun üzerine koyalım. Oklava yardımıyla hamuru , şekline önem vermeden yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru orta boy bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dairelere bölelim. Böldüğümüz hamurları kalıbın bölümlerine elimizle düzelterek yerleştirelim. Ve ortalarına iç harcımızı yayalım. Üzerilerine kaşar peynirlerini serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda kişlerimizi soğutalım ve servis yapalım.



İZMİR TULUMLU VE KIVIRCIK MAYDANOZLU AKDENİZ SALATASI


Gerekli Malzemeler ;

• Yarım demet kıvırcık maydanoz
• Yarım paket hazır Akdeniz yeşillikleri
• ½ su bardağı doğranmış yarı kurutulmuş domates
• 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
• fesleğenli hazır salata sosu (toz olanlardan)
• 100 gr İzmir tulumu (küp küp doğranmış)
• ½ su bardağı sızma zeytinyağı
• isteğe göre balsamik sirke


Yeşilliklerimizi yıkayıp 10 dakika kadar sirkeli suda bekletelim.
Hazır salata sosumuzu üzerinde yazan tarife göre zeytinyağı ve su ile hazırlayalım. Boş bir kaseye yeşilliklerimizi kurulayıp aktaralım. Üzerine kurutulmuş domatesleri, parmesan peynirini ve sosu ilave edip iyice harmanlayalım.

Servis tabağımıza salatamızı aktaralım. Üzerine tulum peynirlerimizi serpiştirelim. Tulum peynirlerinin üzerine sızma zeytinyağı ve balsamik sirkeyi gezdirerek dökelim.

Servise hazırdır..

Herkese sevgilerimle..

Salı, Şubat 19, 2008

SEVDİĞİM PRATİK YEMEKLER..


Pastacı'da görmeye hiç alışık olmadığınız birşey yapmaya karar verdim :) ve sevdiğim, evimde sık sık yaptığım yemeklerden ve tuzlulardan kısa bir derleme hazırladım. Ayrıca bu fotoğraf ve tarifler geçmiş Diva dergisinin kuzine sayfalarında yer almışlardı. Umarım bu küçük değişiklikten zevk alır, arada sırada yemek tarifleri ve tuzlular ile de yer almamdan memnuniyet duyarsınız ..


KEKİKLİ PAMUK ANTRİKOT

Gerekli Malzemeler;
• 4 dilim az dövülmüş dana antrikot
• 1 çorba kaşığı kekik veya 4-5 dal taze kekik
• ½ çay bardağı riviera zeytinyağı
• 2 çay bardağı su
• tuz



Antrikotlarımızı alırken az yağlı olmalarına ve çok ince dövdürmemeye dikkat edelim. Hatta kalın bifteklerden hoşlanıyorsanız, antrikotları hiç dövdürtmeye bilirsiniz.

Etlerimizi yıkayalım. Orta boy ağzı kapaklı bir teflon tavaya önce yağımızı ilave edelim. Ve yağımızın içerisine tuz ve kekiklerimizi ilave edelim. Yıkadığımız etlerin her tarafını yağın içerisinde gezdirerek kekiğe ve tuza bulayalım. Üzerine suyu ilave edip kısık orta ateşte, yavaş yavaş yaklaşık 1 saat etlerimizi pişirelim. Burada önemli olan etleri ağzı kapalı, suyun içerisinde , yavaş pişirmektir. Eğer hızlı pişirirseniz, etler sertleşir.

Etler suyunu çekince, ateşin altını biraz açıp etlerin her iki tarafını kızartalım. Ve servis tabağına aktaralım.



TON BALIKLI & ENGİNAR KALPLİ AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ

Gerekli Malzemeler ;

• Sos için ;
• 2 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı hardal ve mayonez
• 3 çorba kaşığı balsamik sirke
• 5-6 dal dereotu
• 1 su bardağı sızma zeytinyağı
• çok az tuz

Diğer;
• 1 paket yağı süzülmüş konserve ton balığı
• 4-5 adet konserve enginar kalbi
• 7 adet kurutulmuş domates
• 300-400 gr Akdeniz yeşillikleri


Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Sarımsakları tuzla birlikte ezelim. Dereotlarını yıkayıp ince ince kıyalım. Kalan tüm malzeme ile birlikte mutfak robotundan geçirelim. Sosumuzu istersek buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2-3 gün saklayabiliriz.

Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp elimiz ile parçalara bölelim. Kurutulmuş domateslerimizi ince ince doğrayalım ve yeşilliklerin üzerine ilave edelim. Ton balığını ve sosumuzu da ilave edip tüm salatayı harmanlayalım.

Servis yaparken salatamızın üzerine enginar kalplerimizi dizelim. İsteğe bağlı enginar kalplerinin üzerine limon gezdirebiliriz.



TAZE KEKİKLİ & ROKFOR PEYNİRLİ PAZAR KAHVALTISI OMLETİ


Gerekli Malzemeler;
• 4 adet yumurta
• 3 dal taze kekik
• 10 gr rokfor peyniri (küçük küçük kesilmiş)
• 10 gr beyaz Ezine peyniri ( küçük küçük kesilmiş)
• tuz, karabiber
• 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı


Yağ hariç tüm malzemeleri seramik bir kasenin içerisinde çatal ile çırpalım. Orta boy bir teflon tavaya zeytinyağımızı dökelim ve ısıtmaya başlayalım. Yağımız ısınınca üzerine dikkatlice yumurtalı karışımımızı dökelim. Alt tarafı kızarınca bir tabak yardımıyla omletimizi ters yüz edelim. Her iki tarafı kızarınca yanında pastırma sotesi ve Panini İtalyan ekmeği ile Pazar kahvaltısında servis edelim.



FIRINDA SOSİSLİ VE PERMASANLI KARIŞIK SEBZE

Gerekli Malzemeler ;

• 1 paket karışık sebze ( 3 adet brokoli, 3 adet karnabahar, 2 adet havuç, 5-6 adet Brüksel lahanası)
• 6 dilim tost ekmeği ( tepsimizin büyüklüğüne göre arttırabiliriz)
• 1 çay bardağı süt
• 2 adet sosis
• 100 gr rendelenmiş permasan peyniri
• 1 su bardağı sıvı krema
• 4 çorba kaşığı un
• 2 adet yumurta
• toz karabiber, kırmızı pul biber ve tuz


Hazırlanışı ;

Öncelikle sebzelerimizi haşlamak için orta boy bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya, tuz ve yıkadığımız sebzelerimizi ilave edelim. Brokoli ve karnabahar’ı üç dakika , diğer sebzeleri 5 dakika kaynatıp süzgeçle alalım. Ve hemen soğuk suya tutarak pişmesini sona erdirelim.

Fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayalım.

Yaklaşık 23-26 cm olan dikdörtgen bir fırın kabı kullanalım.

Tost ekmeklerimizi fırın kabımızın altına dizelim. Bir çay bardağı sütü, ekmeklerin üzerinde gezdirelim. Sütle ıslattığımız tost ekmeklerimizin üzerine bir miktar kırmızı pul biber ve tuz serpiştirelim. Rendelediğimiz permasan peynirimizi ekmeklerin üzerine serpiştirelim.

Bir kasede krema, yumurta, un ve baharatları çırpalım. Sosislerimizi küp küp keselim ve karışımın içerisine ilave edelim. Şöyle bir karıştıralım.

Fırın kabımıza geri dönüp, peynirlerin üzerine haşladığımız sebzelerimizi gelişigüzel dizelim. Üzerine hazırladığımız kremalı karışımı dökelim.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana ve sıvı hali yok olana kadar pişirelim.

Üzeri iyice kızarıp sıvı hali yok olduktan sonra , sıcakken servis yapalım.



DOMATESLİ & PARMESANLI PENNE

Gerekli Malzemeler ;
• 1 paket Penne makarna
• 200 gr domates püresi
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• isteğe bağlı ilave 2 çorba kaşığı sıvı krema
• servis için ; üzerine rende parmesan peyniri


Kısa sürede hazırlayabileceğimiz çok lezzetli bir makarna çeşididir.

Öncelikle Penne makarnalarımızı 10 dakika kaynayan tuzlu suda haşlayalım. On dakikayı geçirmeden ocaktan alalım ve süzgeç ile makarnamızı süzelim.

Orta ateşte ki tenceremize sıvı yağımızı ve domates püremizi ilave edip pişirelim. Beş dakika domatesleri pişirdikten sonra makarnamızı ilave edelim ve iyice karıştıralım. Bu aşamada tuz ve krema ilave edebilirsiniz.

Beş dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Servis ederken makarnanın üzerine mutlaka rendelenmiş parmesan peyniri ilave etmeniz önerilir.,

Herkese sevgilerimle..

Cuma, Şubat 15, 2008

SEVGİ DOLU KALPLER GÖNDERİYORUM..


Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.. Bu ara hep talihsiz serüvenler dizisini içeren haberler verdim, babamın kurabiyeleri, ayağımın burkulması vb.

Ama hayat tüm güzelliği , olumlu , olumsuz her yönüyle devam ediyor.. Bir gün gecikmeli bile olsa herkese sevgilerimi gönderip huzur ve mutluluk diliyorum..

Herkese sevgilerimle..
,

Pazartesi, Şubat 11, 2008

HAVUÇLU KEK VE YİNE KISA KISA..




Geçen hafta ardı ardına bir talihsiz serüvenler dizisi yaşadım ve en son dün yeni bir tanesine tekrar kavuştum. Bilmiyorum size de oluyormu , bana sık sık oluyor, fazla yoğunluğum yokken herşey normal gider, ne zaman bir yoğunluk başlasa hemen başıma bu yoğunluğu daha da zorlaştıracak olaylar gelmeye başlar. En iyisi en başından başlayayım..


Haftaiçi birkaç zor ve yoğun siparişim vardı. Öncelikle herşey normal gözüküyordu. Sağlığım vb. herşey yerindeydi. Tam zaman yaklaşınca , inanılmaz bir zehirlenme yaşadım ve sipariş yapmam gereken saatlerde ben zehirlenmemden kurtulmaya çalışarak geçirdim. Baktım olacak gibi değil, canım arkadaşım Ufuk'tan yardım istedim (sabahın köründe) o da sağolsum koşarak geldi ve bana yardım etti. Ufuk seni gerçekten çok seviyorum.. iyi ki varsın..


Anlayacağınız gibi en yoğun olduğum günlerde ,yarı zehirlenmiş bir şekilde işlerimi yapmaya çalıştım. Sipariş yoğunluğu azalınca, sıra haftasonu katılacağım Debbie Brown eğitimine geldi. Zaten o gece heyecandan zor uyumuştum, sabahta heyecanla gittim. Şu zamanlarda başıma şükürler olsun ki birşey gelmedi, ama en son dünkü eğitimin ortasında, ilginç bir şekilde düşerek ayağımı fena burktum. Azim edip :) eğitimin sonuna kadar dayandım. Sol ayağımı burktuğum için arabada kullanabildim, evime de vardım :) Ama gece ayağım öyle bir davul gibi şişti ki şu an üzerine basamıyorum. Gece yapmamız gereken herşeyi yaptık. Ama şu an hala ayağımı uzatıp yatmaktayım. Tamam kulağa hoş geliyor ama zamanlama hatası var , ben şu an ayakta olmak istiyorum..


Şimdi de güzel şeylerden bahsetmek istiyorum; yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi haftasonu Debbie Brown'un iki eğitiminede katılabildim. Herşey harikaydı. Özellikle Debbie'nin yanında asistanı olarak gelen annesi çok şirin , çok harika bir bayandı, en çok onu özleyeceğim.. İki adet maket pasta çalıştık. Cumartesi aşağıda resmi olan çocuk odasını yaptık. Pazar günü ise çaydanlık modelli peri evini yaptık. Keşke bugün de olsaydı eğitim, Cuma günkünü kaçırdığıma üzülüyorum.. Ayrıca burada Debbie Brown'u Türkiye'ye davet eden ve eğitimleri bize organize eden http://www.pastamalzemeleri.com/ sitesininin harika insanı Berna'ya (canım body'me) çok teşekkür ediyorum. Bernacım seni de çok seviyorum, iyi ki varsınız..




Sevgililer günü , ,siteye koymak istediğim hazırlıkları maalesef yapamadım. Dediğim gibi zehirlenme, sipariş, eğitim ve ayak burukluğu beni ister istemez engelledi. Ama Cuma günü gerçekten lezzetli ve seveceğinizi umduğum yeni bir tarif denedim. Women's Weekly dergi grubunun "Cafe Cakes" kitabında Carrot Cake- Havuçlu kek tarifini uyguladım. Her ne kadar aşk deyince aklıma çikolata gelsede, çikolatadan az hoşlanan eşlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir hediye olabilir diye düşünüyorum..

Gerekli malzemeler ;

  • 6 adet orta boy havuç
  • 1 cup- 250 ml sıvı yağı ( ben ayçiçek kullandım)
  • 1 + 1/3 cup esmer şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 + 1/2 cup un ( 375 gr , yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 1/2 çaykaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı karışık baharat ( içerisinde tarçın, zencefil ve karanfil bulunuyor, siz istediklerinizi 1 çay kaşaığı şeklinde ekleyebilirsiniz)

Üzeri için ;

  • orjinal tarif ; 30 gr tereyağı veya margarin
  • 80 gr yumuşamış krem peynir
  • 1 çaykaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 + 1/2 cup pudra şekeri ( 1,5 su bardağı kadar)

ben; 1 paket labne peyniri ile 1 su bardağı pudra şekerini çırparak üst sos hazırladım. Her ikisi de çok lezzetli oluyor.

Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

20 veya 23 cm çapındaki kek kalıbınızın altına pişirme kağıdı yerleştirelim.

Yağ, şeker ve yumurtaları inceleşip kremalaşıncaya kadar çırpalım. İçerisine rendelenmiş havuçları ve cevizleri ilave edip şöyle bir karıştıralım. Ve en son içerisine kuru karışımı ilave edip ( un, karbanot ve baharatları mutlaka harmanlayın) mikser yardımıyla 3-4 dakika daha çırpalım.

Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda , kalıbımızın derinliğine bağlı olarak, 1-1,5 saat arası pişirelim.

Kekimiz piştikten sonra tezgahımızda iyice soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkartıp kremamızı hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz. Hatta krema ölçüsünü iki katına çıkartıp tüm keki kaplayabilirsiniz. Bu da farklı bir kutlama pastası olarak hazırlanabilinir.

Sevgililer günü önerileri ;

http://www.pastaci.net/bolum.asp?bolum=SEVGİLİLER%20İÇİN

Herkese sevgilerimle..

Pazar, Şubat 03, 2008

KISA KISA HABERLER..



Öncelikle babam ile ilgili yazdığınız her destek verici yorum için çok çok teşekkür etmek istiyorum.. Benim için gerçekten hepsi çok değerliydi, herkese tek tek cevap yazamasamda okuduktan sonra hep içimden gelerek sizlere güzel dileklerimi, sevgilerimi gönderdim..Umarım size varmıştır :)


Bu haftam biraz üzgün ve sıkıntılı geçmiş olsa da , diğer yaşadığım daha motive edici şeylerden söz etmek istiyorum. Yaklaşık 2 aydır pastamalzemeleri.com 'un Akatlardaki mağazasında kurabiye yapımı ve süslemesi dersleri veriyorum. Bugüne kadar fotoğraf çekememiştim derslerde, bu hafta katılımcılardan izin alarak bazı görüntüler çektim ve sizlerle paylaşmak istedim.


Derste, süslemeye uygun, şekli bozulmayan kurabiyeler pişiriyoruz. Bu kurabiyeleri önce royal icing tekniği ile süslüyoruz. Diğer bölümde fotoğraflı kurabiye ve şeker hamuru süslemeli kurabiyeler hazırlıyoruz. Şeker hamuru ile süsleme kısmında herkes kendisinden geçerek süslemeler yapıyor. Ders konuları dışında da aklımıza ne örnekler gelirse kurabiyelerin üzerilerinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gerçekten ben öğretirken çok keyif alıyor, her bir katılımcıdan yeni şeyler öğreniyorum.





Yukarıda gördüğünüz kurabiyeleri derste yaptık. Ortadaki palyaçoyu özel istek üzerine yaptım ve çok hoşuma gitti. Bunu ,pastası ile birlikte takım bir çalışmasını yapmak isterim..


Kurabiye dışında yakında pasta yapımı ve şeker hamuru derslerine de başlamayı planlıyoruz. Bununla ilgili gelişmeleri zaman ilerledikçe tekrar paylaşmak isterim. Bu arada önümüdeki hafta sonu için çok heyecanlanıyorum. Dünyaca ünlü Debbie Brown Türkiye'ye geliyor ! Bundan 5-6 ay önce İngiltere biletlerimizi almış, Debbie Brown'un günlük hazırladığı özel derse katılabilmek için yola çıkacaktım. Ama bazı engeller yüzünden gidememiş ve çok üzülmüştüm. Şimdi kendisinin Türkiye 'ye gelecek olması beni çok heyecanlandırıp mutlu ediyor !! Cuma-Cumartesi günkü derslere şu an için kesin katılıyorum, muhtemelen Pazar günü de dayanamayıp gidebilirim..


Debbie Brown ile ilgili ayrıntılar için ;







Son olarak , Şubat ayı Parents dergisinde hazırladığım bir pastanın yer alması beni çok mutlu etti. Cake Studio, Beyaz Fırın gibi pastacıların yanında benim tasarımımın da yer alması gerçekten heyecan ve moral verici oldu benim için. Parents Türkiye dergisine tekrar çok teşekkür etmek istiyorum..

Yakın zamanda sevgililer günü önerileri ile karşınızda olacağım :)

Herkese sevgilerimle..

Salı, Ocak 29, 2008

BABAMIN KURABİYELERİ..


Tam sekiz sene önceydi. Final dönemi yaklaşıyordu, çok korktuğum Maliyet Muhasebesi dersine hazırlanıyordum. O sıra gözüm pek başka şeyi görmüyordu. Sonra , okul sonrası bir gün arkadaşlarım beni apar topar hazırlayıp teyzemlerle birlikte İstanbul otobüsüne bindirdiler. Hepsi nedense pek bir neşeliydi, bana moral vermeye çalışıyorlar , hemen geri dönmemi beklediklerini söylüyorlardı.

Otobüse teyzemlerle birlikte bindik, sessizlik içerisinde İstanbul'a geldik. Kapıyı çaldık, Halam açtı.. Annem arka fondan ağlayarak geçti..

Birşeylerin olduğunu biliyordum ama insan yakıştıramıyordu. Bir önce ki gelişimde babamı en son yatağının üzerinde bana el sallarken bırakmıştım. O gece otobüse binerken içimdeki bir ses "onu bu gece son defa göreceksin" demişti. Peki sonra ne oldu, içimdeki ses haklı çıktı. Artık içimdeki sesin tekrar konuşmasından çok korkuyorum.

İnsan her dönem aynı modda, mutlulukta,istekte olamayabiliyor, lütfen bana kızmayın. Dün babam için annemin isteğiyle bu kurabiyeleri hazırladım. Üzerinde benim babamla çekilmiş olan çok sevdiğim çocukluk fotoğrafım var.. İnsan içinde başka şeyler yaşatırken, dışından çok farklı gözükebiliyor. Annem dün, " kurabiyelerden bir tane hatıra aldın mı " diye sorduğunda "Hayır" diyebildim sadace..

Maliyet Muhasebesi dersine mi ne oldu ? Herkes üniversiteden izin al, Finallere girme Bütünlemelere girersin dedi. Çok güçlü bir yapım yoktur ama finallere girmeyi tercih ettim ve Maliyet Muhasebesinden Finalde geçtim.. bilmiyorum belki normal bir durumda Bütünlemesine kalabilirdim..