Salı, Şubat 24, 2009

ÇOK GEÇİKEN BONİBONLU KURABİYELER VE PASTACI.NET ATÖLYESİ DERSLERİNDENGÖRÜNTÜLER..


Aylar önce tarifini vereceğimi yazdığım ama bir türlü yazamadığım bonibonlu kurabiyeler.. Umarım hem büyük hem de küçük çocukların hoşlarına gidecektir :)


Gerekli Malzemeler;

- 350 gr un,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 250 gr tereyağı (oda ısısında bekletilmiş),
- 300 gr toz şeker,
- 1 yumurta ( çırpılmış),
- 1 çay kaşığı vanilya veya 2 damla sıvı vanilya,
- az tuz,
- üzeri için renkli bonibonlar.

Yapılışı ;

Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.

Unu, kabartma tozu, karbonatı ve tuzu bir kapta harmanlayalım.

Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpalım.

Üzerine çırpılmış yumurtayı ve vanilyayı ekleyelim. Ve biraz daha çırpalım.

Hazırladığımız kuru karışımı yumurtalı karılıma ilave edelim ve yoğurarak hamur haline getirelim.

Hazırladığımız hamuru 20 parçaya bölüyoruz.

20 adet top şeklinde hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında 2 - 3 parmak boşluk bırakarak yerleştirelim.

Üzerlerine bonibonları serpiştirelim.

Üzerleri altın rengi olana kadar 15 dakika pişirelim.


not: tarif BBC Good Food dergisinden uyarlanmıştır.



Ve paylaşmak istediğim, çok keyifli vakit geçirdiğimiz birebir pastaci.net atölyesi eğitim görüntülerine..




Sevgili Temmy ile bugün 2 gündür süren figür modelleme dersimizi tamamladık. Mutlu ve yorgunuz :) Yaptığı figürleri gerçekten çok beğendim, ayrı bir karakterleri var.. Haşarı, yaramaz ve sevimliler.. Haftaya bol vanilyalı ve çilekli cupcake yapmaya bekliyorum ..

Sevgili Nihan Hanım ve annesi ile geçen hafta hem pasta hem de kurabiye dersleri yaptık..









Özlem Hanım , Hale Hanım ve Temmy ile bol bol insan ve hayvan modelleme çalıştık ve çalışıyoruz..






Ve yine sevgili annem :) Ayşem'in imzasını taşıyan ,çok beğendiği bir pasta ile yine bir poz vermek istedi.. Pastamız İzmir'e sağ salim ulaştı mı , açıkcası hala merak ediyorum :)

Ve daha pek çok eğlenceli ve öğretici dersler yapmaya devam ediyoruz. Ders içerikleri için lütfen ;

pastaci.burcu@gmail.com

veya

burcugencoglu@pastaci.net

adresine mail atmanız yeterli..

görüşmek üzere

sevgiler

Pazartesi, Ocak 26, 2009

ANNEMDE PASTACI OLDU..


Yoğun geçen haftasonumuzda, Cuma ve Cumartesi günleri sevgili annem bizlere atölyede çok yardımcı oldu.. Genelde hep yardım eder (teslimat,Yağmurla ilgilenme,malzeme temini vb.) ama ilk defa mutfak bölümüne geçti. Gül yapmamızda hatırı sayılır bir destekte bulundu. Ve günün sonunda, çok beğendiği sipariş bir pasta ile birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Ve sitene koyarmısın diye rica etti :)

Ben seni hiç kırarmıyım anneciğim .. Eminim sende birgün bu pastalardan birini tek başına, çok daha güzelini yapacaksın .. Yeter ki sen derslere devam et..

Sizde gün sonunda mutlu pozlar vermek isterseniz , birebir eğitimler için bana ulaşabilirsiniz..

burcugencoglu@pastaci.net

0212 358 57 08

Pazar, Ocak 04, 2009

ÖZET ..

Artık blog yazamıyorum, yeni tarif ekleyemiyorum.. Biliyorum herkes bana kızgın, kırgın.. Ama yazma isteğimi geri getirecek o ilham perisi henüz geri gelmedi.. Bende sabırsızlıkla onun geri gelişini bekliyorum ve daha çok yazmak paylaşmak istiyorum.

Atölyemde yeni yeni pastalar yapmaya devam ediyorum. Çok severek işimi yapıyorum.Hergün büyüyen bir heyecanla kapımızı açıyorum. Küçük bir yerim var ama içimde çokkk geniş araziler var.. Halen gelemeyenleri bekliyorum..

Pastalar yaparken birebir deneyim aktarımlarımda devam ediyor. Özellikle figür, cupcake ve kurabiye süslemesine çok talep var. Bende her bir derste ayrı bir heyecan duyup kendimce yeni şeyler geliştirip öğreniyorum, oda ayrı bir mutluluk..

Yukarıdaki resim yaşgünümden.. 31 olduk, yaşlanıyormuyum yoksa hala çocukmuyum karar veremiyorum.. Hayat bir yoğun duygu ve koşturmalıklar içerisinde sürüp gidiyor. Her zaman düşünceliyim, ara sıra kışkırtılmaya ihtiyacım var..

Pastam sevgili Işıl'a, fotoğraf sevgili Ayşem'e ait. Ayrıca Hilal, Berna, Ufuk sizleri çokkk seviyorum.. bunu biliyorsunuz :)

İkinci bir bayram geçti, yılaşı geçti , benden tık yok :) Bir selam bir sabah yok.. Aramam gereken insanları arayamıyorum, yazmam gerekenlere yazamıyorum. Geçsin artık şu ruh hali.. Yeni pastalarda yapmasam dünya benim için çok zor dönermiş..

Biraz silkinip buraya yazmayı planladığım tariflerimi toparlamalıyım. Hayat payaştıkça güzel..

Herkese sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum..

Burcu GENÇOĞLU

Pazartesi, Eylül 08, 2008

ÇOCUK PARTİ MENÜLERİ İÇİN..


Birçok sitem dolu e-posta'ya ve yoruma karşılık kendimi toparladım ve yeni tarifler ve fikirler yazmak için bilgisayarımın karşısında yer aldım..

Bu dönem çocuk pastaları, kurabiyeleri ve menüleri hazırlamaktan çok zevk alıyorum. Özellikle 0-5 yaş arası ikramlıklar ve organizasyonlarda yer almak benim hayalim haline geldi. Yavaş yavaşta gerçekleştirmeye çalışıyorum..

Tarifini ve fikrini vereceğim bu iki tarif çocuk ve bebek menülerine çok yakışacak iki fikir olduğunu düşünüyorum. Ben ayrı ayrı siparişlerimde yer verdim, gerçekten hoş ve değişik karşılandı.. Sizlerde evlerinizde vb. kendi ikramlıklarınızı yaratabilirsiniz..

İlk tarif mini renkli ekler pastacıklar. Ekler pasta yapımı göründüğü kadar çok zor değildir. Eklerlerin üzerilerini fondantla, ganaşla, soslarla veya şeker hamuru ile çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz. Ben bu ara pastamalzemeleri.com 'dan satın aldığım hazır fondantları deneme sürecindeyim ve deneme çalışmalarımın birinde bu renkli eklerler ortaya çıktı. Bazı pastaneler bu eklerleri özel sipariş karşılığında hazırlayabiliyorlar ama vaktiniz varsa sizlerde evlerinizde hazırlayabilirsiniz.

Ekler hamuru ve krema yapımı , üç sene önce tarifini yayınladığım "Profiteröllü Pasta " tarifinden yararlanarak hazırlayabilirsiniz ;

http://pastaci.blogspot.com/2005/10/profiteroll-pasta.html

Burada eklerleri hazırlarken şeklini yuvarlak değilde ince uzun sıkmamız gerekiyor. Hamurunu hazırlayıp içlerine krema doldurduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. Eklerlerin içlerine pastacı kreması koyabileceğiniz gibi ganaş vb. çikolatalı kremalarda ilave edebilirsiniz.

Eklerlerimizin içleri hazırlanıp buzdolabında bekledikten sonra fondant ile süslemeye sıra geliyor. Mikro dalgaya dayanıklı bir kaba bir miktar ( 3-4 çorba kaşığı kadar) fondantı aktarın. Bunu mikro dalgada 10 saniye kadar tutup çıkarın. İstediğiniz renklendirmeyi yapıp tekrar mikro dalgada iyice sıvı hal alana kadar ısıtın. Renklendirme için ise, eğer elinizde varsa ,likit gıda boyalarını tercih ederek gerçekleştirin. Bu tip gıda boyaları daha iyi sonuç verecektir.

Fondant ısınıp likit hale gelince eklerlerimizin yüzeyini bir kere içerisine batırıp çıkartalım ve tezgahın veya tel ızgaranın üzerine dizelim. Bu şekilde eklerleri bitirelim. Bu arada, oda ısısından dolayı fondant çabuk donan bir yapıya sahip olabilir. Fondant katılaştıkca ,tekrar mikro dalgada çok az ısıtıp likit hale getirip, tekrar kullanabilirsiniz..



En kısa sürede ise bonibonlu kurabiyelerimizin tarifini ekleyeceğim.

Görüşmek üzere..

Herkese sevgilerimle..

Salı, Temmuz 29, 2008

İYİ Kİ VARSIN ZUHAL VE PEYNİRLİ ÇÖREKLER..


Geçikmeli olarak , geçen seneki gibi, Zuhal'in doğum gününü dün kutladık.. Geçen sene bizim evimizde küçük bir kutlama hazırlamıştım. Bu sene ise Berna'nın dükkanında küçük bir kutlama hazırladık. Zuhal'i çağırıp getirme organizasyonu Berna'nın görevi idi. Saat 14:00 gibi Zuhal'i beklerken yaklaşık 3 saatlik bir geçikme ile 17:00 gibi Zuhal'e kavuşabildik.. Çok aç olan bizler (özellikle ben) dayanamayıp hazırladığımız pek çok şeyi tüketip Zuhal'e neredeyse sadace pastayı bıraktık. Bunun için hala kendimden utanıyorum :(

Son dakika pastamız ile birlikte kutlamaya gitmek için dükkandan çıkarken yapmaya karar verdiğimiz tuzlu çörekleri en başta beğenmemiştim. Ama yine de yanımda tuzlu birşeyler olması adına götürmüştüm. Daha sonra çörekler bekledikçe güzelleştiler ve herkesin en çok severek yediği masadaki lezzet görevini üstlendiler:)

"Fazla gelir, 6-7 tane kalır " düşüncesiyle hazırladığımız çöreklerden geriye nerdeyse hiç kalmamıştı. Bu sebeple ,çevreden gelen yoğun baskı ve istekler doğrultusunda çöreklerimizin tarifini vermek istiyorum..


PEYNİRLİ TUZLU ÇÖREKLER

Gerekli Malzemeler ;

- 50gr tereyağı ( ben biskin kullandım)
- 175 gr un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta
- yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- 50 gr kaşar peyniri ( küp küp kesilmiş9 ve 50 gr beyaz peyniri


* tarif Türkiye İş Bankası'nın yayınladığı "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabına aittir.

Yapılışı ;

Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım.

Unu, kabartma tozunu, şekeri , tuzu ve kırmızı biberi bir kaba eleyelim. Yağı bir tavada eritelim. Yumurta, süt, eritilmiş yağ ve kekiği iyice karıştırıp çırpalım.

Sütlü karışımı kuru karışıma ilave edip iyice karıştırın. Bu aşamada karışımın pürüzsüz olmasına izin vermeyin .

Muffin kalıplarımızın içerisine 1 kaşık karışımdan ilave edin. Üzerine birkaç parça peyniri serpiştirin. Üzerilerine tekrar hamurumuzdan 1 kaşık koyalım. Böylece peynirler keklerin arasında kalmış olacak.

Çörekleri önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğutup kalıplarından çıkartalım.



Bu pastada Zuhal için hazırladığım mini cheese pasta :) Bu dönem kendi aramızda hazırladığımız doğum günlerinde cheesecake hazırlamayı tercih ediyoruz, daha doğrusu talep o yönde yüksek oluyor. Geçen sefer Işıl için hazırladığım cheesecake fazla gelince daha küçük bir cheesecake hazırlamaya karar verdim. Zuhal gelmeden masaya pastamızı çıkardığımızda ilk tepki "Pasta nerede ? " oldu :) Ama sonrasında pasta tam yetince herkes çok memnun kaldı..
Tekrar iyi ki doğdun Zuhalcimmm, iyi ki aramızdasın.. seni çok seviyoruz ..
Herkese sevgilerimle..

Çarşamba, Temmuz 09, 2008

PASTACI "3" YAŞINDA..


Az evvel "Mozaik pasta" tarifime bakarken Temmuz ayında blogumu yazmaya başladığımı fark ettim. İlk tarifin tarihi ise "9 Temmuz 2005"di.. Tam 3 sene olmuş başlayalı. Aslında çok uzun bir zaman değil ama paylaşım açısından fena sayılmaz diye düşünüyorum.
Ve bu geçen senelerde gerçekten çok şey paylaştım ve hayatımda çok büyük bir yere sahip oldu bu blog. Belki yüzyüze görüşüp tanışamadığım pek çok insanla tanıştım ve iletişim kurdum. Bazen Yağmurcuğun doğum gününde hediyeler aldık kargo ile bazen de Atölyem için hediyeler aldım yine kargo ile :) Antalya'dan, İzmir'den, Ankara'dan, Kayseri'den, tüm Türkiye'den ve hatta tüm Dünya'dan dostlarım , takip edenlerim oldu. Herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum gerçekten.. Kimi severek takip ediyordur, kimi de sevmeden takip ediyordur. Herşeye rağmen, gerçekten herkesin bana ayrı ayrı çok desteği oldu. İyi gelen yorumlar beni heyecanlandırıp devam etmemi sağladı, kötü gelen yorumlar hatalarımı düzeltip eksiklerimi tamamlamamı sağladı ve sağlıyor.. Bunun için ilgi gösterip yorum, mail yazan, telefon açan herkese ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum..
Ben elimden geldiğince burada olacağım, biraz kilo vereyim , tariflerime devam edeceğim.. Paylaşım hiç bitmemeli..
Tekrar teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum..
Görüşmek üzere..

Cumartesi, Temmuz 05, 2008

BU SEFER TARİF CANLI..

Herkese merhaba,

Bu ara blogumla çok ilgilenemediğimin, yeni tarifler ekleyemediğimin çok derin farkındayım. Bu bende gün içerisinde şiddetli baş ağrısı, suçluluk duyguları olarak geri dönüyor.. İçinde bulunduğum yeni atölyem ve aldığım aşırı kilolar beni çok yeni tarifler deneyip tatmama engel oluyor, buna sizlerde şahit olacaksınız.. Nasıl mı ;

Yaklaşık iki hafta önce Digitürk 'ün çok sevdiğim Home Tv kanalından " Tatlı Dakikalar" programı için atölyeme ziyarete geldiler. Birlikte "Çikolatalı Frambuazlı" pasta hazırlayıp sohbet ettik.. Uzun bir aradan sonra, bir tarifi size canlı ve uygulamalı olarak gösterebileceğim için , biraz olsa rahatladım :)

Program zamanları ;


05.07.2008 14:30
05.07.2008 20:30
06.07.2008 02:30
06.07.2008 08:30
06.07.2008 14:30
06.07.2008 20:30
07.07.2008 02:30
07.07.2008 10:00
07.07.2008 17:00
07.07.2008 23:00

Çekim ekibindeki herkese beni ziyaret edip keyifli saatler yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum..

Atölyem ile ilgili, iyi veya kötü yanımda olan , bana mutluluk veren yorumlarda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum.. Artık günlerimin büyük bir kısmını verdiğim adreste geçiriyorum, herkesi mutlaka bir gün kahve içmeye bekliyorum..

sevgilerimle..

Pazartesi, Haziran 16, 2008

pastaci.net ATÖLYESİ..


Uzun süredir çok sessiz kaldım, yazmak istedim ama yazamadım..Bu dönemlerde kendi minik atölyemin hazırlıkları ve alışma sürecini yaşama aşamasındaydım..

Yaklaşık 2 haftadır kendi atölyemde çalışıyorum.. Haftanın 6 günü sabah 09:30 akşam 19:00 saatleri arasında atölyemde oluyorum. Artık sizlerle görüşebileceğim , sohbet edebileceğim minik atölyeme her zaman bekliyorum :)

Adresim ;

Kültür Mah. Esra Sok. Küçükçamlık sitesi D Blok yanı No : 2 GD
Ulus - İstanbul

Telefonum : 0212 358 57 08

(Akmerkez Ulus kapısını geçtikten sonra Arnavutköy'e inen yokuşun başındayım- soldan ikinci sokak- yokuşun başında Tiryaki kebap ve Bahçecik Kuaför var)


Herkese sevgilerimle..


Pastaci.net 'ten manazaralar ;












Çarşamba, Mayıs 21, 2008

YENİ YAŞLAR YENİ UMUTLAR..


Bugün sevgili arkadaşımız Işıl 'ın ( www.hanimis.com ) ufak çaplı yeni yaşını kutladık. Havanın çok sıcak oluşu bizi sahile sürükledi.. Bahane ile sahilde biraz soluklandık, sohbet ettik ve tabii ki cheesecake yedik :)

Işıl'a yaşgünü pastası olarak cheesecake yapmaya karar verdik.. Üzerine apartmanımızın bahçesinden topladığım taze bahar çiçekleri olan gül ve yaseminler ile süsledim.. Bol frambuaz ve çkolata ilave ettim.. Lezzetli ve sevimli bir kutlama düşünen herkese cheesecake önerisini şiddetle tavsiye ederim..

Bu aralar biraz heyecanlı ve yoğunum. Yaşadıklarımı paylaşmak üzere tekrar yazmaya başlayacağım..

Görüşmek üzere

Herkese sevgilerimle..