Gerekli Malzemeler;
- 350 gr un,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 250 gr tereyağı (oda ısısında bekletilmiş),
- 300 gr toz şeker,
- 1 yumurta ( çırpılmış),
- 1 çay kaşığı vanilya veya 2 damla sıvı vanilya,
- az tuz,
- üzeri için renkli bonibonlar.
Yapılışı ;
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.
Unu, kabartma tozu, karbonatı ve tuzu bir kapta harmanlayalım.
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpalım.
Üzerine çırpılmış yumurtayı ve vanilyayı ekleyelim. Ve biraz daha çırpalım.
Hazırladığımız kuru karışımı yumurtalı karılıma ilave edelim ve yoğurarak hamur haline getirelim.
Hazırladığımız hamuru 20 parçaya bölüyoruz.
20 adet top şeklinde hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında 2 - 3 parmak boşluk bırakarak yerleştirelim.
Üzerlerine bonibonları serpiştirelim.
Üzerleri altın rengi olana kadar 15 dakika pişirelim.
not: tarif BBC Good Food dergisinden uyarlanmıştır.
Ve paylaşmak istediğim, çok keyifli vakit geçirdiğimiz birebir pastaci.net atölyesi eğitim görüntülerine..
Ve daha pek çok eğlenceli ve öğretici dersler yapmaya devam ediyoruz. Ders içerikleri için lütfen ;
veya
adresine mail atmanız yeterli..
görüşmek üzere
sevgiler