- 3/4 cup un - 175 ml
- 1/2 cup iyi kalite kakao - 125 ml
- 1 tsp kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı
- 1/4 tsp tuz - yarım çay kaşığı
- 2/3 cup esmer şeker - 150 ml
- 3/4 cup tuzsuz tereyağı- eritilmiş ve soğutulmuş - 175 gr
- 1/2 tsp sıvı vanilya - yarım tatlı kaşığı
- 1/2 tsp badem esansı - yarım tatlı kaşığı
- 3 yumurta
- 2/3 cup kuvertür ( tercihen bitter) - 150 gr
Pazartesi, Ağustos 30, 2010
BROWNIE CUPCAKES ( ÇİKOLATALI BROWNI KAPKEK)
Çarşamba, Ağustos 18, 2010
PASTACINET ATÖLYESİ TWİTTER DA ...
Cumartesi, Ağustos 15, 2009
pastaci.net FACEBOOK GRUBU
Bazı teknik sorunlardan dolayı www.pastaci.net sayfasını açamayanları veya tüm çalışmalarımı facebook üzerinden takip etmek isteyen herkesi grubumuza davet ediyoruz..
http://www.new.facebook.com/group.php?gid=7238778185
sevgilerimle..
Burcu GENÇOĞLU
Salı, Mart 31, 2009
Salı, Şubat 24, 2009
ÇOK GEÇİKEN BONİBONLU KURABİYELER VE PASTACI.NET ATÖLYESİ DERSLERİNDENGÖRÜNTÜLER..
Gerekli Malzemeler;
- 350 gr un,
- 1 çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 250 gr tereyağı (oda ısısında bekletilmiş),
- 300 gr toz şeker,
- 1 yumurta ( çırpılmış),
- 1 çay kaşığı vanilya veya 2 damla sıvı vanilya,
- az tuz,
- üzeri için renkli bonibonlar.
Yapılışı ;
Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.
Unu, kabartma tozu, karbonatı ve tuzu bir kapta harmanlayalım.
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpalım.
Üzerine çırpılmış yumurtayı ve vanilyayı ekleyelim. Ve biraz daha çırpalım.
Hazırladığımız kuru karışımı yumurtalı karılıma ilave edelim ve yoğurarak hamur haline getirelim.
Hazırladığımız hamuru 20 parçaya bölüyoruz.
20 adet top şeklinde hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında 2 - 3 parmak boşluk bırakarak yerleştirelim.
Üzerlerine bonibonları serpiştirelim.
Üzerleri altın rengi olana kadar 15 dakika pişirelim.
not: tarif BBC Good Food dergisinden uyarlanmıştır.
Ve paylaşmak istediğim, çok keyifli vakit geçirdiğimiz birebir pastaci.net atölyesi eğitim görüntülerine..
Ve daha pek çok eğlenceli ve öğretici dersler yapmaya devam ediyoruz. Ders içerikleri için lütfen ;
veya
adresine mail atmanız yeterli..
görüşmek üzere
sevgiler
Pazartesi, Ocak 26, 2009
ANNEMDE PASTACI OLDU..
Yoğun geçen haftasonumuzda, Cuma ve Cumartesi günleri sevgili annem bizlere atölyede çok yardımcı oldu.. Genelde hep yardım eder (teslimat,Yağmurla ilgilenme,malzeme temini vb.) ama ilk defa mutfak bölümüne geçti. Gül yapmamızda hatırı sayılır bir destekte bulundu. Ve günün sonunda, çok beğendiği sipariş bir pasta ile birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Ve sitene koyarmısın diye rica etti :)
Ben seni hiç kırarmıyım anneciğim .. Eminim sende birgün bu pastalardan birini tek başına, çok daha güzelini yapacaksın .. Yeter ki sen derslere devam et..
Sizde gün sonunda mutlu pozlar vermek isterseniz , birebir eğitimler için bana ulaşabilirsiniz..
burcugencoglu@pastaci.net
0212 358 57 08
Pazar, Ocak 04, 2009
ÖZET ..
Artık blog yazamıyorum, yeni tarif ekleyemiyorum.. Biliyorum herkes bana kızgın, kırgın.. Ama yazma isteğimi geri getirecek o ilham perisi henüz geri gelmedi.. Bende sabırsızlıkla onun geri gelişini bekliyorum ve daha çok yazmak paylaşmak istiyorum.
Atölyemde yeni yeni pastalar yapmaya devam ediyorum. Çok severek işimi yapıyorum.Hergün büyüyen bir heyecanla kapımızı açıyorum. Küçük bir yerim var ama içimde çokkk geniş araziler var.. Halen gelemeyenleri bekliyorum..
Pastalar yaparken birebir deneyim aktarımlarımda devam ediyor. Özellikle figür, cupcake ve kurabiye süslemesine çok talep var. Bende her bir derste ayrı bir heyecan duyup kendimce yeni şeyler geliştirip öğreniyorum, oda ayrı bir mutluluk..
Yukarıdaki resim yaşgünümden.. 31 olduk, yaşlanıyormuyum yoksa hala çocukmuyum karar veremiyorum.. Hayat bir yoğun duygu ve koşturmalıklar içerisinde sürüp gidiyor. Her zaman düşünceliyim, ara sıra kışkırtılmaya ihtiyacım var..
Pastam sevgili Işıl'a, fotoğraf sevgili Ayşem'e ait. Ayrıca Hilal, Berna, Ufuk sizleri çokkk seviyorum.. bunu biliyorsunuz :)
İkinci bir bayram geçti, yılaşı geçti , benden tık yok :) Bir selam bir sabah yok.. Aramam gereken insanları arayamıyorum, yazmam gerekenlere yazamıyorum. Geçsin artık şu ruh hali.. Yeni pastalarda yapmasam dünya benim için çok zor dönermiş..
Biraz silkinip buraya yazmayı planladığım tariflerimi toparlamalıyım. Hayat payaştıkça güzel..
Herkese sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum..
Burcu GENÇOĞLU
Salı, Kasım 25, 2008
Pazartesi, Eylül 08, 2008
ÇOCUK PARTİ MENÜLERİ İÇİN..
Birçok sitem dolu e-posta'ya ve yoruma karşılık kendimi toparladım ve yeni tarifler ve fikirler yazmak için bilgisayarımın karşısında yer aldım..
Bu dönem çocuk pastaları, kurabiyeleri ve menüleri hazırlamaktan çok zevk alıyorum. Özellikle 0-5 yaş arası ikramlıklar ve organizasyonlarda yer almak benim hayalim haline geldi. Yavaş yavaşta gerçekleştirmeye çalışıyorum..
Tarifini ve fikrini vereceğim bu iki tarif çocuk ve bebek menülerine çok yakışacak iki fikir olduğunu düşünüyorum. Ben ayrı ayrı siparişlerimde yer verdim, gerçekten hoş ve değişik karşılandı.. Sizlerde evlerinizde vb. kendi ikramlıklarınızı yaratabilirsiniz..
İlk tarif mini renkli ekler pastacıklar. Ekler pasta yapımı göründüğü kadar çok zor değildir. Eklerlerin üzerilerini fondantla, ganaşla, soslarla veya şeker hamuru ile çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz. Ben bu ara pastamalzemeleri.com 'dan satın aldığım hazır fondantları deneme sürecindeyim ve deneme çalışmalarımın birinde bu renkli eklerler ortaya çıktı. Bazı pastaneler bu eklerleri özel sipariş karşılığında hazırlayabiliyorlar ama vaktiniz varsa sizlerde evlerinizde hazırlayabilirsiniz.
Ekler hamuru ve krema yapımı , üç sene önce tarifini yayınladığım "Profiteröllü Pasta " tarifinden yararlanarak hazırlayabilirsiniz ;
http://pastaci.blogspot.com/2005/10/profiteroll-pasta.html
Burada eklerleri hazırlarken şeklini yuvarlak değilde ince uzun sıkmamız gerekiyor. Hamurunu hazırlayıp içlerine krema doldurduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. Eklerlerin içlerine pastacı kreması koyabileceğiniz gibi ganaş vb. çikolatalı kremalarda ilave edebilirsiniz.
Eklerlerimizin içleri hazırlanıp buzdolabında bekledikten sonra fondant ile süslemeye sıra geliyor. Mikro dalgaya dayanıklı bir kaba bir miktar ( 3-4 çorba kaşığı kadar) fondantı aktarın. Bunu mikro dalgada 10 saniye kadar tutup çıkarın. İstediğiniz renklendirmeyi yapıp tekrar mikro dalgada iyice sıvı hal alana kadar ısıtın. Renklendirme için ise, eğer elinizde varsa ,likit gıda boyalarını tercih ederek gerçekleştirin. Bu tip gıda boyaları daha iyi sonuç verecektir.
Fondant ısınıp likit hale gelince eklerlerimizin yüzeyini bir kere içerisine batırıp çıkartalım ve tezgahın veya tel ızgaranın üzerine dizelim. Bu şekilde eklerleri bitirelim. Bu arada, oda ısısından dolayı fondant çabuk donan bir yapıya sahip olabilir. Fondant katılaştıkca ,tekrar mikro dalgada çok az ısıtıp likit hale getirip, tekrar kullanabilirsiniz..
En kısa sürede ise bonibonlu kurabiyelerimizin tarifini ekleyeceğim.
Görüşmek üzere..
Herkese sevgilerimle..
Salı, Temmuz 29, 2008
İYİ Kİ VARSIN ZUHAL VE PEYNİRLİ ÇÖREKLER..
Geçikmeli olarak , geçen seneki gibi, Zuhal'in doğum gününü dün kutladık.. Geçen sene bizim evimizde küçük bir kutlama hazırlamıştım. Bu sene ise Berna'nın dükkanında küçük bir kutlama hazırladık. Zuhal'i çağırıp getirme organizasyonu Berna'nın görevi idi. Saat 14:00 gibi Zuhal'i beklerken yaklaşık 3 saatlik bir geçikme ile 17:00 gibi Zuhal'e kavuşabildik.. Çok aç olan bizler (özellikle ben) dayanamayıp hazırladığımız pek çok şeyi tüketip Zuhal'e neredeyse sadace pastayı bıraktık. Bunun için hala kendimden utanıyorum :(
Son dakika pastamız ile birlikte kutlamaya gitmek için dükkandan çıkarken yapmaya karar verdiğimiz tuzlu çörekleri en başta beğenmemiştim. Ama yine de yanımda tuzlu birşeyler olması adına götürmüştüm. Daha sonra çörekler bekledikçe güzelleştiler ve herkesin en çok severek yediği masadaki lezzet görevini üstlendiler:)
"Fazla gelir, 6-7 tane kalır " düşüncesiyle hazırladığımız çöreklerden geriye nerdeyse hiç kalmamıştı. Bu sebeple ,çevreden gelen yoğun baskı ve istekler doğrultusunda çöreklerimizin tarifini vermek istiyorum..
PEYNİRLİ TUZLU ÇÖREKLER
Gerekli Malzemeler ;
- 50gr tereyağı ( ben biskin kullandım)
- 175 gr un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta
- yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
- 50 gr kaşar peyniri ( küp küp kesilmiş9 ve 50 gr beyaz peyniri
* tarif Türkiye İş Bankası'nın yayınladığı "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri" kitabına aittir.
Yapılışı ;
Fırını önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Muffin kalıplarımızı yağlayıp hazırlayalım.
Unu, kabartma tozunu, şekeri , tuzu ve kırmızı biberi bir kaba eleyelim. Yağı bir tavada eritelim. Yumurta, süt, eritilmiş yağ ve kekiği iyice karıştırıp çırpalım.
Sütlü karışımı kuru karışıma ilave edip iyice karıştırın. Bu aşamada karışımın pürüzsüz olmasına izin vermeyin .
Muffin kalıplarımızın içerisine 1 kaşık karışımdan ilave edin. Üzerine birkaç parça peyniri serpiştirin. Üzerilerine tekrar hamurumuzdan 1 kaşık koyalım. Böylece peynirler keklerin arasında kalmış olacak.
Çörekleri önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğutup kalıplarından çıkartalım.