Salı, Haziran 06, 2023

EN BOL ÇİKOLATALI KEK









































Bu tarif ise çok sorulan ve çok merak edilen bir tarifti :) Aslında bu kek benim klasik kek ve pandispanya tarifimin özüdür. Her zaman çok severek yapar ,kullanır ve yerim..
Denemenizi şiddetle öneririm :) Ama özellikle ortası delik bir silikon kalıpta pişirmenizi tavsiye ederim..


EN BOL ÇİKOLATALI KEK

Gerekli Malzemeler ;

4 yumurta (Oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı sıvı krema
100 gr bitter çikolata (benmaride eritilmiş)
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağından 1 parmak az un
½ su bardağı su
3 yemek kaşığı toz kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya veya aroma
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm genişliğinde ki ortası delik silikon kalıbımızı çıkartalım.
Şeker, yumurta ve vanilyayı derin bir çırpma kabında mikser ile çırpalım. Üzerine erimiş çikolatamızı ekleyip tekrar çırpalım. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyelim ve bir miktar çırptıktan sonra kremamızı ilave edip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Silikon kalıbımıza kek karışımımızı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişirelim. Kekin piştiğini içerisine 1 kibrit çöpü batırarak anlayabilirsiniz. Ve çok fazla pişirip sertleştirmemeye dikkat edelim. Bırakın 170 derecede yavaş yavaş pişsin.
Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım ve kalıbımızdan çıkarıp servis tabağımıza koyalım.

Hepimize afiyet olsun...

Cuma, Mart 31, 2023


KABAKLI & BEYAZ PEYNİRLİ KİŞLER

Gerekli malzemeler;
-12’li muffin kalıbı
Hamuru için;
• 250 gr un
• 150 gr tereyağı (soğuk ve küp küp kesilmiş)
• 1 yumurta sarısı
• 3 gr tuz
• 60 gr su
İç harcı için;
• 2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
• 150 gr ezine peyniri (çatal ile ezilmiş)
• 6-7 dal dereotu (ince kıyılmış)
• 1 küçük paket krema(250 gr )
• 1 yumurta sarısı
Üzeri için ;
• 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)



Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu genişçe bir yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp ufalanmış tereyağını ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yağ ile unu birbirine yedirerek hamurumuzu oluşturmaya başlayalım. Yumurtayı ilave edelim. ve yoğurmaya devam edelim. En son suyu ekleyip hamuru çok vıcık vıcık yapmadan hemen toparlayıp streç film ile saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Hamurumuz buzdolabında dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım. Tüm iç harcı malzemelerini karıştıralım.
Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra temiz bir tezgaha un eleyelim ve hamurumuzu unun üzerine koyalım. Oklava yardımıyla hamuru , şekline önem vermeden yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru orta boy bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dairelere bölelim. Böldüğümüz hamurları kalıbın bölümlerine elimizle düzelterek yerleştirelim. Ve ortalarına iç harcımızı yayalım. Üzerlerine kaşar peynirlerini serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda kişlerimizi soğutalım ve servis yapalım.

Çarşamba, Mayıs 22, 2013

NOSTALJİ - CUPCAKE YAPIMINA UYGUN MUDCAKE(ÇAMUR KEK) TARİFLERİ VE "PASTACI" 2 YAŞINDA..






































Üç saat önce uzun uzun tarifleri ve her şeyi yazıp yayınladığımı sandım. Sonra bir baktım ki blogger'ın azizliğine uğramış ve tüm yazdıklarımı kaybetmişim :( İnanılmaz sinirlendim, ne yapacağımı şaşırdım..
En iyisi sakinleşmeyi bekleyip tekrar yazmak dedim. Evet şu an biraz sakinleşmiş durumdayım ve tekrar yazmaya başlıyorum :)


9 Temmuz 2005 Cumartesi günü başlamış blog maceram.. dün gece rüyama girdi; acaba blogumun doğum gününü kaçırdım mı diye. Evet biraz kaçırmışım. Şaka maka 2 yılı peşimde bıraktım. Bakalım daha ne kadar devam edeceğim yazmaya ve paylaşmaya. Her zaman dediğim gibi ben burayı ve sizleri çok sevdim, umarım sizde beni sevmişsinizdir..

Bu ara Limonlu tariflerin yanı sıra cupcake çeşitlemelerine de takmış durumdayım. Özellikle içlerinin çikolatalı olmasını istediklerimin yumuşacık ve mis gibi çikolata kokulu olmalarını istiyorum. Bu sebeple , çok sevdiğim Women's Weekly dergisinin Cupcake kitabını kendime kaynak alıp birkaç denemelerde bulundum. Özellikle çok sevdiğim iki cupcake şeklinde mudcake(çamur kek) tariflerini çok başarılı ve aklımdakine yakın buldum.

Yukarıdaki fotoğraftaki mudcake'in bir kısmını ganaşlayıp meyve ile süsleyerek değerlendirdim. İsterseniz muffin kalıplarınızda muffin gibi pişirip te yiyebilirsiniz, isterseniz de cupcake kağıtlarında pişirip üzerlerini şeker hamuru ile kaplayıp süper yaş günü ve kutlama pastaları yaratabilirsiniz..

Ben cupcake'leri hediye olarak sunmayı daha çok sevmeye başladım sanırım :)








































Cupcake yapımı için mudcake (çamur kek) tarifi 1 ;

Gerekli malzemeler;




  • 60 gr bitter kuvertür çikolata
  • 1,5 çay bardağı su (160 ml)
  • 90 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı + 1 kahve fincanı esmer şeker (220 gr)
  • 2 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un ( 100 gr)
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 40 gr - 1 kahve fincanı parça fındık veya badem
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Çikolata veya suyu orta boy bir cezvenin içerisinde eritelim.
Yağ, şeker ve yumurtaları mikser ile incelip rengi açılana kadar çırpalım. Bu karışıma birlikte elenmiş un ve kakaoyu, parça kuruyemişleri ve sulu çikolatayı ilave edip homojenleşinceye kadar tekrar çırpalım.
Tam ağızlarına gelecek kadar kağıtlarımıza karışımımızı bölüştürelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Üzerine ganaş hazırlamak isterseniz, 100 gr sütlü kuverturu 60 ml sıvı krema ile birlikte eritip oda ısısında hafif sertleşinceye kadar bekletip soğumuş cupcake'lerin üzerlerine sürüp servis yapabilirsiniz..


























Cupcake yapımına uygun mudcake (çamur kek) tarifi 2;

Gerekli malzemeler;


  • 150 gr tereyağı veya margarin
  • 60 gr bitter kuvertür
  • 330 gr- 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı kahve likörü veya irish aroması veya nescafe
  • 2 su bardağı un
  • 1 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 1 iri yumurta
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yağ, çikolata, şeker, su ve kahveyi ısıya dayanıklı bir kaba alıp benmaride tüm karışımı karıştırıp eriterek homojen hale getirelim.
Bu karışımı geniş bir çırpma kabına aktarım 5-6 dakika kadar mikser ile çırparak havalandırarak soğutalım.
Karılıma önce birlikte elenmiş un, nisaşta ve kakaoyu ilave edip çırpalım. En son yumurtayı ekleyip karışım homojenleşene kadar tekrar çırpalım.
Eğer cup ölçüleriniz varsa 1/4 cup ile karışımı kağıtlara paylaştıralım. Eğer yoksa kağıtları yarı yarıya doldurarak paylaştıralım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Her iki tarifte de kekler fazla kabarmayacak üzerleri düz kalacaktır. Önemli olan içlerinin yumuşak ve iyi pişmiş olmasıdır.
Her iki tarifte de kekleri fırından çıkarttıktan sonra 1 saat kadar tezgahın üzerinde soğutmayı ihmal etmeyin.


Cuma, Aralık 02, 2011

PASTACIYA DOĞUM GÜNÜNDE PASTA YAPAR MISINIZ ?


Dün benim doğum günümdü :) Ve gerçekten çok neşeli ve dolu dolu geçti..  Ama en lezzetli kutlamam Maja'nın bana öğle yemeği hazırlaması ve davet etmesiydi. Hala yediklerimin , gördüklerimin lezzetleri damağımda ve gözlerimde .. Enfes fırın levrek, kurutulmuş domatesli patates püresi, salata ve pasta olarak ta elde açılmış Kırım Baklavası..Tekrar ellerinize sağlık sevgili Cihan Erdem, Anıl ve Pınar ve tabii ki sevgili Makbuş Hanım :) Seviyorum bu ekibi ; iyi ki varsınız :)

Kırım baklavasından pastamı olurmuş demeyin. Gayet başarılı ve harika oldu :))) Tarifi ve Anıl'ın gözünden benim doğum günü yemeğim buyurun onun çok neşeli geveze blogunda :)

Kırım Baklavası Tarifi

Herkese sevgilerimle..

Cumartesi, Kasım 26, 2011

CUPCAKE DERSLERİ ÇOK EĞLENCELİ GEÇİYOR :)


Yaklaşık 3 haftadır pastaci.net&Maja ekibi olarak cupcake dersleri ile eğlenmekteyiz..

Kısaca cupcake hakkında bilgi vermek gerekirse; ilk kez 1828’de Eliza Leslie’nin Receipts yemek kitabında geçen cupcake, tek kişilik bir lezzet şöleni olarak adlandırılabilinir.Genellikle küçük, ince bir kâğıttan veya alüminyumdan yuvarlak kek kalıbı içinde tek kişilik olarak hazırlanan cupcake’lerin şeker hamuru veya çikolata ile hazırlanan süslemeleri görsel bir şölene dönüşüyor.


Maja Davet’in hazırladığı Burcu Ünal’la Cupcake eğitiminde sizin için A’dan Z’ye tüm detayları öğrenebileceğiniz bir program planlandık. Cupcake hamurunun pişirilmesinden, dolgulama tekniklerine, krema sıkmadan, şeker hamuru ile dekorasyonların hazırlanmasına kadar her konuyu öğrenebileceğiniz eğitimin sonunda kendi cupcakelerinizi yaratacak duruma gelebileceksiniz. Sadece 5 kişinin katılabildiği eğitimlere, isteğinize göre Salı ya da Cumartesi günleri saat 10:00-14:00 arasında katılabilirsiniz.

Burcu Ünal ile Cupcake Egitim İçerigi:

Cupcake yapımı ve dekorasyonunda kullanılan malzeme ve ekipmanlarla ilgili genel bilgilendirme
Cupcake hamurunun hazırlanması ve pisirilmesi
Cupcake dolgu ve dekorunda kullanılan kremaların hazırlanması
Cupcake dolgulama teknikleri
Krema sıkma teknikleri ile dekorasyon
Seker hamuru ile dekorasyon
Yenilebilir süsleme sekerleri ve diger malzemeler ile dekorasyonların tamamlanması

Randevu ve detay alabilmek için ;

Maja Davet


Adres :
Fatih Sultan Mehmet Mah. Atatürk Cad. No:19/A Küçük Armutlu Etiler/ İstanbul
Telefon :
0212 323 44 00
Eğlenmek için haydi gelin mutfağa girelim ..
sevgilerimle

Çarşamba, Ekim 19, 2011

HAVUÇLU&SİYAH ZEYTİNLİ KAHVALTILIKLAR VE PASTACI'DAN HABERLER


Uzun bir tarif arasından sonra tekrar yazıyorum, beni sabırla beklediğiniz için teşekkür ederim :)

Son 1 yıldır zamanımın çoğu ya pasta atölyesinde ya da kişisel eğitim merkezlerinde geçiyor. 7 ay önce Şişli'de ki Pastacinet atölyemi kapattım ve Etiler- Küçük Armutlu'da bulunan catering hizmeti veren neşeli Maja mutfağına taşındım. Bunun için çok mesudum, çok eğlenceli ve çok geveze bir ekibimiz oldu :))Bu atölyede pastalarımı tasarlamaya ve eğitimler vermeye devam edeceğim.

Geveze Mutfak'tan bir alıntı ;

MAJAMUTFAK'da Cupcake Workshopları Başlıyor...

MajaMutfak konuskan oldugu kadar basarili da bir catering firmasinin mutfagi aslinda..''Ne kadar mutevazisiniz'' dediginizi duyar gibiyim ... ama  bu konuda ne yazikki ekibimizin de hakkini yememek adina mutevazilik yapamayacagim..Yakin zamanda yenilenecek ve interaktif bir hale gelecek olan websitemize gozatarak hakkimizda bilgi edinebilirsiniz..www.majadavet.com
Maja yaklasik 6 aydir www.pastaci.net ile bir ortaklik yurutuyor.Yillarin pastaci.net Burcu Hanim'i artik harika pastalarini MajaMutfak'da yapiyor ve tabii ki onu da geveze yapmaya kararliyiz=))
Bir yandan pastalar devam ederken Burcu Hanim'in hayranlari dersler konusunda bizi sıklıkla ariyorlar.Bu sebeple sezona indirimli bir baslangic yapmak adina www.cikarkeyfini.com firsat sitesinde satisa sunulan Cupcake Sırları Workshop'u basliyor.''Sırlar" kelimesine takildiysaniz o hem tariflerin icerisindeki sir gibi degerli ipuclarindan hem de ekibin esrarengizliginden kaynaklaniyor=))
Ilk dersimiz bu Cumartesi .... MajaMutfak olarak nesemize yeni insanlar katilacagi icin oldukca heyecanliyiz...
Eger firsati yakalayamadiysaniz uzulmeyin Burcu Ünal'ın egitimleri devam ediyor ve geveze mutfak bunun hakinda oldukca sık konusuyor olacak...

devamı için lütfen tıklayın...


Bu tarif ise bir pazar sabahı elimdeki malzemeleri değerlendirmek için ortaya çıktı. Çok sevdiğim bir arkadaşım gece bizde kalmıştı ve sabah ona kahvaltı hazırlamak için mutfağa uzun zamandan sonra girebilmiştim :)))

Elimde havuç, kaşar peyniri, zeytin, yumurta ve un vardı. İşte ortaya çıkan kahvaltılık ;

- 3 iri havuç , rendelenmiş,
- 150 gr kadar kaşar peyniri ( ben taze kaşar kullandım)
- 1 su bardağı kadar çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
- 1 su bardağı un + kıvam için 1-2 çorba kaşığı kadar un ilave edebiliriz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
-zevkinize göre baharatlar
- az süt ve tuz

Havuçlarımızı rendeleyip az yağlanmış bir tavada soteleyelim. Havuçların renkleri canlı turuncu oluncaya kadar çevirerek pişirelim.

Taze kaşarı rendeleyelim.

Pişen havuçlarımızı bir karıştırma kabına alalım. Üzerine kaşarı, zeytini, 1 su bardağı unu, 2 yumurtayı ve baharatları ilave edelim. Bir spatula ile karıştıralım. Karıştırırken azar azar süt ilave edelim. Eğer kıvamı çok cıvık ve sulu ise azar azar 1 çorba kaşığı kadar un ilave edip tekrar karıştıralım.

Karışımın sulu olmaması ve kendini tutuyor olması gerekiyor.

Karışımı bir borcama veya fırın tepsisine yayın. Büyüklüğü mini fırın tepsisi kadar olmalıdır.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin.

Ben fırından çıkarır çıkarmaz soğumadan kurabiye kalıbı ile pişirdiklerimi kesip soğuttum.

Hepinize afiyet olsun :)

Cuma, Ekim 07, 2011

www.cikarkeyfini.com ÜYELERİNE ÖZEL CUPCAKE EĞİTİMİ


Türkiye'nin en çok okunan pasta blogu pastaciblog.net'in sahibi, Burcu Ünal'ın Çıkar Keyfini üyelerine özel hazırladığı Cupcake Sırları Eğitimi'yle hem eğlenecek hem de iyi birer cupcake ustası olacaksınız. İçeriğinden, dekorasyonuna kadar zevkinize göre tasarlayacağınız cupcakelerle özel günlerinize tat katabileceksiniz. 5'er kişilik grupların katılacağı bu eğitimle lezzeti yaratmanın keyfini çıkarın...

İlk kez 1828’de Eliza Leslie’nin Receipts yemek kitabında geçen cupcake, tek kişilik bir lezzet şöleni olarak adlandırılabilinir.Genellikle küçük, ince bir kâğıttan veya alüminyumdan yuvarlak kek kalıbı içinde tek kişilik olarak hazırlanan cupcake’lerin şeker hamuru veya çikolata ile hazırlanan süslemeleri görsel bir şölene dönüşüyor. Maja Davet’in hazırladığı Burcu Ünal’la Cupcake eğitiminde sizin için A’dan Z’ye tüm detayları öğrenebileceğiniz bir program planlandı. Cupcake hamurunun pişirilmesinden, dolgulama tekniklerine, krema sıkmadan, şeker hamuru ile dekorasyonların hazırlanmasına kadar her konuyu öğrenebileceğiniz eğitimin sonunda kendi cupcakelerinizi yaratacak duruma gelebileceksiniz. Sadece 5 kişinin katılabildiği eğitimlere, isteğinize göre Salı ya da Cumartesi günleri saat 10:00-14:00 arasında katılabilirsiniz.

Bilgi ;

www.cikarkeyfini.com

Maja Davet&Pastaci.net
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Atatürk Caddesi No 19/A Sarıyer, 34470 Istanbul, Turkey
02123234400

ATÖLYEDEN YENİ ÇIKANLAR