Salı, Haziran 06, 2023

İKİ RENKLİ FIRIN CHEESECAKE







































Çikolata obsesyonumuz tüm hızıyla devam ediyor...

Gerekli malzemeler ;

20 cm'lik yuvarlak kalıp için

-bir paket eti burçak veya kakaolu bisküvisi
-120 gr tereyağı ( eritilmiş)
-600 gr krema peyniri
-200 gr tozşeker ( 2 su bardağı)
-2 tatlı kaşığı vanilya özü
-2 yumurta
-1 su bardağı sıvı krema
-6 çorba kaşığı un
-100 gr bitter çikolata
-100 gr beyaz çikolata


Öncelikle fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.

20 cm'lik kelepçeli kalıbımızı alüminyum folyo ile sararak hazırlayalım.

Eti burçak bisküvilerimizi rondoda un haline gelene kadar iyice geçirelim ve eritilmiş tereyağı ile karıştıralım. Bu karışımı kelepçeli kalıbımızın altına güzelce üzerini düzgünleştirerek yayalım. Buzdolabında sırası gelene kadar bekletelim.

Geri kalan malzemeleri ikiye bölelim. Ve malzemelerin her bir yarısı ile aynı işlemleri yapıp biri kahverengi biri beyaz olmak üzere, iki ayrı karışım elde edelim.
Yumurta ve şekerleri mikser ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. Çikolataları ayrı ayrı benmaride eritelim. Bembeyaz bir renk alınca içerisine krema peynirini ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Erimiş çikolatamızı ve kremamızı ilave edip mikser ile 2-3 dakika daha çırpamaya devam edelim. En son vanilya ve unumuzu da ekleyip 3 dakika daha çırpalım.
İki ayrı renk karışımımızı elde ettikten sonra, buzdolabından kalıbımızı çıkartalım ve üzerine karışımımızı bir siyah bir beyaz olmak üzere yan yana azar azar karıştırarak dökelim. Çok fazla karıştırıp tek renk yapmamaya özen gösterelim.
Ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişirelim. Üzeri kızarana kadar fırının kapağını kesinlikle açmayalım. Üzeri iyice kızardıktan sonra fırınımızı kapatalım ve yaklaşık 1-2 saat tezgahımızda soğutalım.
Soğuduktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. Unutmayalım, ne kadar çok buzdolabında bekletirsek lezzeti ve kıvamı o kadar güzel olur..

Görseldeki kurabiyelerin tarifi burada...

Hepimize afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: