Biliyorum bu ara iyice ahududuya ve çikolataya takmış durumdayım. Sebebi de ahududunun mevsimi olması sanırım. Gerçi ben bu tarifte gerçek ahududu kullanmadım ama psikolojik olarak başka meyvayı canım istemedi sanırım :)
Dediğim gibi canım New York Cheesecake tarzı bir cheesecake yapıp yemek istiyordu. Tam anlamıyla tabii ki New York tarzı olmadı ama fenada olmadı hani :) Şöyle tarif edeyim, dışarıda yesem severdim..
Bu tarifi bir kaç tarifi karıştırarak elde ettim.çünkü bugüne kadar gerçekten çok cheesecake tarifi denedim.Aralarından en çok Double Chocolate Cheesecake'i ve bu cheesecake'i çok severek yedim.
Gerekli Malzemeleri ;
- 1,5 paket eti burçak büskuvi veya yulaflı kepekli büskuvi
- 120 gr tuzsuz tereyağı (yarım paketten 1 parmak fazla)
- 3 paket labne peyniri
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yumurta
- 4 çorba kaşığı sıvı krema
- 200 gr sütlü çikolata
- 4-5 çorba kaşığı ahududu reçeli
Öncelikle cheesecake'in tabanını hazırlayalım. Tereyağını küçük bir kapta eritelim.(kısık ateşte) Büskuvilerimizi rondodan geçirip unn haline getirelim. Büskuvileri ve tereyağını iyice yedirerek karıştıralım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıbın altına büskuvili karışımımızı bastırarak yayalım. Ve sırası gelene kadar buzdolabında bekletelim.
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım. Süt kreması ile çikolatayı beraber kısık ateşte eritelim ve karıştıralım. Bunu arzu ederseniz benmari usülüde yapabilirsiniz. Bu karışımı bir köşeye soğumaya bırakalım. Labne peynirini, vanilyayı ve unu derin bir kabın içerisine alıp 10 dakika kadar çırpalım. Ayrı bir kaptada yumurtaları ve tozşekeri 10 dakika kadar çırpalım. Yumurtalı karışımı labneli karışıma ekleyip iyice birbirlerine karışana kadar çırpalım. Çikolatalı karışımımızı bu karışıma ekleyip az daha çırpalım.
Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Karışımımızı üzerine yavaşça dökelim. Bir çorba kaşığı yardımıyla reçelimizi karışımımızın üzerine daireler oluşturarak dökelim. Ben birde küçük küçük çikolatalar attım içerisine. Arada yerken ağzımıza geliyor ve çok hoş oluyor :)
Önceden ısıttığımız fırınımıza kekimizi atalım. 10 dakika 200 derecede pişirelim daha sonra 150 dereceye düşürüp 50 dakika daha pişirelim. Eğer cheesecake çok sallanmıyorsa pişmiş demektir.
Piştikten sonra tezgahın üzerinde biraz soğutup buzdolabına kaldıralım. Ben bir gün beklettim. Ertesi gün yediyimizde tadı oturmuştu. Servis ederkende üzerine biraz ahududu reçeli ve bir parça çikolata ile süsleyebiliriz.
Hepimize afiyet olsun :)
28 yorum:
Merhaba Burcu,
İnanırmısın bir kaç gün önce canım cheese cake istedi ve bilmem hatırlarmısınız(tüm arkadaşlarım)Emel vardı hoş yemekler yapıyordu benimde onun tariflerinden oluşturduğum bir yemek defterim vardı onu aradım ama içinden bir tarif seçememiştim Burcucum senin bu tarifi görünce özelliklede kepekli bisküvi kullanman beni cezbetti(HÖH büyük bir kelime :)) birazdan deneyeceğim.P.S ben yeni yeni mutfağa hevesleniyorum olmadık enteresan şeyler yazabilirim.Şimdiden özür.Bebeğini benim için öp konuşuyormu?WENDY
Walla ben, imdaaaaaaaaaaaaaat Burcu diyorum. İnsanın gözü görünü canı yemek istiyor :)) böyle giderse sonumuz vahim... Ellerine sağlık Burcu, her zamanki gibi yapmışsın gene yapacğını :))
Summer
Merhaba Burcu, bir önceki tarifindeki yorumları okurken kendi adıma sana bir şeyler söylemek istiyorum, eleştiriye açık olamlıyız evet ama yapıcı olanlara, diğerleri ya küstahlıktan ya da cahillikten gelen cesaretten dolayı olur, bunun ayrımını yapabilirsek kendimizi üzmeye değmeyeceğini fark ederiz, lütfen tatlı canını sıkma, yorum yapan yapmayan seni takip eden o kadar kişi var ki,ellerine, yüreğine sağlık, kızınla nice mutlu paylaşımlarınıza, biz buradayız ;).
Ben hiç cheesecake yapmayı denemedim, ama yine de yazdım bunu bakalım inşallah.
Burcu ellerine sağlık ne güzel olmuştur kimbilir! Bu aralar ben de cheesecake modundayım hadi hayırlısı bakalım:)
Merhaba Burcu, Sitene her gun misafir olup o yaptigin nefis pastalara hayranlikla bakiyorum. Tebrikler ve sitenin devamini dilerim. Ben de son zamanlarda sitelerde cheesecake tarifleri cogaldikca bir cheesecake tutkunu olmaya basladim. Senin tarifini de denemek istiyorum ama labne peyniri kac gram oldugunu yazmamissin :(
Siteye labnenin gramini ekler eklemez deneyecegim!!
Meral
wendy merhaba,
yeni mutfak maceralarında sana başarılar dilerim :)) seninki şu an için yeni ama bu maceranın sonu yok sanırım..benim her mutfağa girişim benim için yine büyük bir maceradır..
bebeğim artık 2,5 yaşında oldu,çok yakında oyun grubuna gitmeye başlayacak..fenada konuşmuyor:)
denemeni tavsiye eder başarılar dilerimmmm :))) (yaparsan sonucu bildir lütfen)
summer'cım merhaba,
çokkk teşekkür ederim..bol bol yürürsek sanırım üstesinden gelebiliriz :))
aliye merhaba,
beni motive eden,moralimi yükselten güzel yorumun için çok teşekkür ederim :))
gerçekten bir ara "acabamı??" kafamda gezindi ama yorum gönderen tüm arkadaşlarım sayesinde artık kendimi daha iyi hissediyorum..çokk teşekkür ederim :))
eğer cheesecake'i denersen yorumu beklerimm..
prensesini öp benim için :))
sibel merhaba,
eee artık senden de şöyle kahvenin yanına çok yakışacak güzel bir cheesecake tarifi bekliyoruz...onuda dener afiyetle yeriz...çok teşekkür ederim :)
sevgili meral merhaba,
evet haklısın gram yazmamıştım.çünkü genellikle labneler 200 gr oluyor. Yani bu tarifte 600gr labneye ihtiyacımız var.
güzel yorumun için ayrıca teşekkür ederim..
tariflerden birini denersen sonuçlarınıda paylaşmanı dilerim..ya da yapım aşamasında takılırsan yine hiç çekinmeden bana sorabilirsin..
herkese sevgiler..
En kısa zamanda kelepçeli bir kalıp almam lazım, rastladığımda ise belki bu iyisi değildir deyip vazgeçiyorum! Böyle tarifleri görünce dayanamıyorum, ellerine sağlık, nefis bir tarif.
Giderek cheesecake'ın tadını daha da merak eder oldum. Tarif o kadar lezzetli görünüyor ki... Eline sağlık Burcu.
tuhfe merhaba,
bende aslında kelepçeli kalıpları karşı çok sempatik değilim. sadece 26cm'lik burdaki metrodan aldığım kalıbımdan çok memnunum, onun dışında aldıklarımdan hiç memnun kalmadım. sanırım almanyada üretilenler daha kaliteli çıkıyor..
ama bir tane sağlam kelepçeli kalıp edinmek gerek çünkü hep gerekli oluyor..
hatice merhabaaa ,
çokkk teşekkür ederim :) denersen yorumlarını tekrar beklerim..
herkese sevgiler..
Burcu abla yine guzel pasta yapmissin resime bakarken annemde gorup oda bakti, aa bu ne guzel pasta der demez hadi kalk kizim sende yap demezmi :))) bende, anne ben bu ablalar kadar usta degilim nasil basarabilirim?dedim :))) sonrada gulustuk sizin gibi pasta yapabilmek icin bi firin ekmek yemeliyim :))))
pasta canavari olucam bu gidis
elin kolun agrimasin abla ;)
bediacım,
çok şirinsin canım yaaa :))
beni hep gülümsetiyorsun..bak seninde kolayca yapabileceğin büskuvili pastalar var. nutellalı ahududulu pasta tam sana göre aslında. sadace pudingini pişiriyorsun o kadar..
denemeni tavsiye ederim,sonrada bana cevap yazmanı :))
çok öpüyorum seni..
Sevgili Burcu kaliteli bir kelepçeli kalıp peşindeyim bulunca ilk cheese cake deneyimimle birlikte olacağız gibi.Bu arada öğleden sonra için muska böreği browni ve tuhfenin portakallı pastasını yapacağım artık ben ve arkadaşlarım hayatta kalırsak yarın nasıl oldular bildiririm.Biraz daha çok tuzlu tarife ne dersin.Wendy.
Burcucum acaba Miyokinin yapılışını biliyormusun?Eğer yazarsan çok sevinirim.Wendy.
gene ayzımın suyu aktı. Valla bu gidişle ben hayatta bu kilolarımı veremiyeceğim..Selamlar isz hiç kendinize bir kafe açmayı düşünmüyor musunuz..Bizlerde gelelim o günün pastasının (tatlısına) tadına bakalım..
wendy merhaba :)
menün çok güzel olmuş..birde salata veya kısır eklerseniz bence dahada güzel olur..
biraz daha tuzlu tarif tabikide veririm..zaten bende elma etkinliğinden sonra düşünüyordum tuzlu tarifleri..
miyokinin nasıl birşey olduğunu tarif edermisin acaba? benim tek bildiğim miyokin "vichy miyokin" :)) eğer tarif edersen yardımcı olmaya çalışırım ...
filiz hanım merhaba..
öncelikle çok teşekkür ederim..
kafe açmayı evet istiyorum. Ama şu an çok erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha öğrenmem gereken çok şey var, bir de pastacılık okullarına devam etmek istiyorum. birde işletmeciliği var bu işin..gerçi bende işletme mezunuyum ama hayat okul gibi değil :) ama 5 sene sonra istiyorum..
çok sevdiğiniz bir pasta olursa ben gönüllü olarak size seve seve yapar gönderirim..
sevgilerimle..
Merhaba Burcu miyokinin tarifini bilmiyorum yalnız iç malzeme de un patates tuz var birde domatesten oluşan bir üst sos ilave etmişim tarife fakat nasıl yapılacağını yazmamışım.Bu nu yıllar önce tuttuğum Emelin defterinde gördüm.Ayrıca ben kısır yapmasınıda bilmiyorum.Kolaymı ?Menümü beğendiğin için teşekkürler.WENDY:)
wendy'cim miyokini ben bilemedim. ama senin için araştırırım..
kısır yapması kolaydır, önemli ona güzel lezzet verebilmektir. köftelik bulgurla yapılır. bu hafta sonu yapacağız..istersen tarifinin yayınlarım..
sizlere afiyet olsun diyorum..
sevgiler :)
Burcucum çok teşekkür ederim evet eğer kısır tarifini verirsen çok sevinirim.Miyokiyi ayrıca bende bir araştırayım.Sizin tarifi kullanarak yaptığım browni ve muska böreği harika oldular .Tuhfenin pastası portakal mevsimi olmadığı için biraz değişikliğe uğradı.Ananaslı oldu.Bebeğini benim için öp.Wendy.
teşekkür ederim. Bir gün böyle bir talebim olacak özellikle ekimin 16 sı benim evlilik yıldönümüm. O gün için özel bir pasta düşünüyorum. O güne uyacak bir tarif varsa elinizde siteye koyabilir misiniz?
wendy merhaba,
brownilerin ve muskaların güzel olması ne güzel :)))afiyetler olsun sizlere..
kısır tarifini pazar veya pazartesi yayınlarım.(cumartesi günü yapacağımız için)miyokin hala aklımda merak etme :)
filiz hanım merhaba..
benimde 30 ekim evlilik yıldönümüm :) mutlaka o güne uygun bir pasta yapar eklerim..
herkese sevgiler...
Teşekkürler Burcucum.Wendy
burcu gerçekten çok lezziz bir cheesecake çıkıyor sonucunda..yani emeğe değiyor..
sevgiler..
Good design!
[url=http://cyogjxme.com/hvmk/mqyg.html]My homepage[/url] | [url=http://vuduzjvw.com/keky/qrif.html]Cool site[/url]
Good design!
My homepage | Please visit
Good design!
My homepage | Please visit
Nice site!
http://cyogjxme.com/hvmk/mqyg.html | http://jtrbavaw.com/uvbe/fyqk.html
İTALYAN PASTASI NİYOKKİ
3 adet büyük boy patates
1 bardak un
tuz karabiber
1 yumurtanın sarısı
Patatesleri haşlayıp çatalla eziyoruz soğuduktan sonra tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un eklemeniz gerekirse ilave edebilirsiniz .Parmak kalınlığında şerit yapıp 1 cm kalınlığında kesiyoruz.Tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptığımız suyumuzu makarna suyu gibi kaynatıp niyokkilerimizi içine bırakıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sonra pişen niyokkilerimiz suyun üstüne çıkıyorlar suyun üstüne çıkanları kevgir yardımı ile alıyoruz.
Diğer yanda 2 adet domatesimizi küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz (içine 2-3 diş sarımsak ve tuz ile) ve niyokkilerimzin üzerine alıyoruz.
merhaba
yine harika bir tarif.. sorum şu; bi yazınızda 26 cmlik kelepçeli kalıpların 20 kişiye yettiğini okumuştum, benim 20 belki 22 cmlik bi kalıba göre bu tarifi değiştirmem lazım, acaba siz benim için değiştirir misiniz?:) şimdiden teşekkürler.
Yorum Gönder