Bu hafta sonu için yaptığım muffinler, chocolate chip cookies ve ıslak çikolatalı kek. Bunları kendimiz için değil, bir kafenin vitrini için hazırladım. En çok havuçları yaparken zorlandım. Havuçlar istediğim gibi olmadı artık bir daha ki sefere daha şirin ve turuncu havuçlarım olacak :)
Tariflerinin hepsini blogta daha önce yayınlamıştım. Linklerini aşağıya yazıyorum. Sadece chocolate chip cookies tarifi benimkinden farklı olarak yorumlarda "fatturk" rumuzu ile tarifi gönderen okuyucudan denedim. çünkü tarif çok aklıma yatmıştı ve gerçekten muhteşem oldular. Tekrar aynı kurabiyeleri bu hafta içi bizim için yapacağım :)
Islak Çikolatalı keki ise ben vişneli ve dikdörtgen şeklinde yapardım. Bu sefer pasta görüntüsü vermek istedim ve 26 cm'lik kelepçeli kalıba yaptım. Üzerini ise stencil ile şekil verip pudra şekeri serpiştirdim..
Ayrıca bugün yine kursum vardı ama bu sefer "Çikolata Kursuna" katıldım. Gerçekten çok keyifliydi. Eğer pasta ve çikolata kursuna gidip hoşça vakit geçirmek istiyorsanız Chef's e gitmenizi şiddetle öneririm.. Eğitimi Chef's in işletmecisi olan Mustafa Kara veriyor. Mustafa Kara aynı zamanda Gülhan Kara'nın eşi. Çok sıcak, samimi ve lezzetli bir ortam :) Çektiğim fotoğrafları ayrıca ekleyeceğim..
CHOCOLATE CHIP COOKIES (DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYELER)
Hafta sonu lezzetlerinden yapılmasını en çok tavsiye ettiğim kurabiyeler. İnanılmaz lezzetliydiler. Yorumlarda tarifini bırakan fatturk rumuzlu okuyucuma çok teşekkür ediyorum.
Gerekli Malzemeler ;
- 115 gr Margarin-oda sıcaklığında (ben becel kullandım )
- 1 çay bardağı toz şeker (65 gr)
- 1 1/2 çay bardağı kahverengi şeker (65 gr)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 4 çay bardağı un (200 gr)
- 1 çimdik tuz
- 1 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz (150 gr)
- 1 1/2 çay bardağı damla çikolata (100 gr)
- 1/2 çay kaşığı karbonat
Fırınımızı 170°C'ye ısıtalım. Fırın tepsisini yağlayalım veya yağlı kağıt (silpat ) serelim.
Oda sıcaklığında ki margarinimizi mikserin orta hızında 1 dakika çırptıktan sonra her iki şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpalım. Unu, tuzu ve karbonatı karıştırarak birlikte eleyelim ve yağlı karışıma ilave edip 2 dakika çırpalım. Vanilya ve yumurtayı da ekleyerek 1 dakika daha çırpalım. Unu, tuzu ve karbonatı karıştırarak birlikte eleyelim ve yağlı karışıma ilave edelim, 1 dakika mikserin orta hızında karıştıralım. Damla çikolatayı ve çekilmiş cevizi karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
Hazırladığınız hamur oldukça yumuşak bir hamur olacaktır. Kıvamı bu şekilde olduğu için un ilave etmemelisiniz. Bir yemek kaşığının dolusu kurabiye hamuru olarak tepsiye 3 parmak aralıkla dökün. (Hamur döktüğünüz şekilde kalsın, düzeltmeyin.)Daha önce ısıttığınız fırında, açık kahverengi renk alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Piştikten sonra ılınınca tepsiden alıp soğuk olarak servis yapalım.
Not: Kurabiyeler fırından çıktığında çok yumuşak olacaktır, pişirmeye devam etmeyin çünkü daha sonra katılaşacaktır.
Hepimize afiyet olsun..
47 yorum:
hayatım goruntuler müthiş ..ellerine sağlık devamını beklıyoruz tabıı kı ..cok bekletmemen tercıhımız
sevgılerımle
Mükemmel görünüyorlar.. Ellerine sağlık. Tariflerini en kısa zamanda bekliyoruz. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Sevgiler:))
Merhaba Burcucum!Harika şeyler yapmışsın yine!Pastanın stensili de pek şık.En kısa zamanda tarifleri ekleyeceğini umuyorum.Hepsi tatlı tarifler sanırım.Ellerine sağlık.Sevgili Yağmur'u ve seni öpüyorum.Hoşça ve sevgiyle kalın.
Sevgili Burcu
Ben de bir pasta ve cikolata canavari olarak sitene bayiliyorum. Profesyonel egitim aldigin belli oluyor :)) Seni tebrik ediyorum. Bir sorum olacak. Muffin kagit kaliplarini nereden aliyorsun acaba? Eskisehirde yasiyorum fakat İstanbula geldigimde yer tarif edersen alirim. Cunku burada bulamiyorum malesef. Eski klasik cok kotu kagitlar var burada. Sevgiler. Basarilarinin devami dilegiyle...
ellerine sağlık.harika şeyler.Bende pasta süslemeleriyle ilgileniyorum.Müthiş.
sevgiler
ipek
Pınar merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim..tarifleri çok bekletmeden verdim :) sorun olursa yanıtlamaktan mutluluk duyarım :)
Zeynep merhaba,
rica ve teşekkür ederim :)
Arzu merhaba,
evet hepsi tatlı tarifi :) ben genellikle hem tatlı çalışmayı seviyorum. ancak acıkacağımda tuzlu yapacağım :) tariflerin hepsini ekledim umarım hoşua gider..bende sizleri öpüyorum :)
Gülçin merhaba,
nazik sözlerin için çok teşekkür ederim :)
ben en son bu gördüğün muffin kağıtlarını 3M Migrostan almıştım. bildiğim kadarı ile büyük migrosların hepsinde satılıyor. ama İstanbul tarifi sana Eminönü Fermo. hemen mısır çarşısının yan tarafında. orada esnaflara sor gösterirler..
İpek merhaba,
teşekkür ederim :) pasta süsleme tekniklerimi geliştirmeye çalışıyorum..zaten işin en zevkli kısmı bu :)
herkese sevgilerimle..
merhaba tariflerinizi ilgiyle takip ediyorum çok beğendiğimi söylemek istiyorum harikasınız ilk yorumumu bırakıyorum acemiyim görüşmek üzere
Sayın ÖZKAN
YÖNETİMİNDE BULUNDUĞUNUZ KANALTURK İNTERAKTİF WEB SAYFASINDA KADIN BÖLÜMÜNÜN MUTFAK KISIMINDA Kİ TARİFLER MALESEF EMEK HIRSIZLIĞI DENEBİLECEK ŞEKİLDE O TARİFLER EMEKLE HAZIRLAMIŞ BLOG SİTESİ SAHİBİ İNSANLARIN BİLGİSİ İZNİ OLMADAN SANKİ WEB SAYFASINCA HAZIRLANMIŞ ŞEKİLDE SUNULMAKTADIR..SİZİN VE SİZİN GİBİ DEĞER VERMEDİĞİMİZ AYDINLARIN İÇİNDE BULUNDUĞU BÖYLE BİR MEDYA GURUBUNDA BUNLARIN OLMASI BENİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR..BU BİLGİ BUGÜNDEN İTİBAREN TÜM BLOG SİTESİ SAHİPLERİ HAREKETE GEÇİCEKTİR BENCE CİDDİ BİR ÖZÜR DİLENMELİ YADA TEPKİLERE HAZIRLIKLI OLMALISINIZDIR..GÖZÜNÜZÜDEN KAÇTIĞINIZA İNANDIĞIM İÇİN VE AYRICA..
BU ŞEKİLDE SİZİN BİR HABERİNİZİN ALTINDA BAŞKALARIN İSMİNİ GÖRDÜĞÜNÜZ OLDUĞU TAKDİRDE BU DUYGULARI YAŞAMAMANIZ DİLEKLERİMLE..
ilgili kanal lütfen tepki veriniz.
www.turkonline.com
Pastacı merhaba,ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Mümkünse üzerinde güzel desenler bulunan 'çikolatalı ıslak kekin' süslemesinin tarifini alabilirmiyiz? Cevabın için şimdiden çok teşekkürler. Sevgiler.
Pastacı merhaba,ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Mümkünse üzerinde güzel desenler bulunan 'çikolatalı ıslak kekin' süslemesinin tarifini alabilirmiyiz? Cevabın için şimdiden çok teşekkürler. Sevgiler.
PASTACI MERHABA,yine muhteşem görünüyorlar, ellerine sağlık... Sorum şu; daha önce bir pastanda görmüştüm, 'çikolatalı ıslak kekin' süslemesini üzeri şantili (kakao serpiştirilmiş) güzel bir pastada kullanmıştın. 0pastanın süslemesini nasıl yapıyorsun? (bana şantiye veya kremalara süsleme yapılıcak aletler yapışır gibi geliyorda) Bilgilendirirsen çok sevinirim. Çok çok teşekkürler. Sevgiler...
Pastacı merhaba , 'limonlu cheesecakeni' yaparken birazcık kremayı arttırırsak buzlukta saklayabilirmiyiz. Ne kadar durur? birde içinde sıvı krema bulunan muhallebi şeklindeki kremayı buzlukta saklayabilirmiyiz? bunun sıvı kremaya bir zararı olurmu? Kutu kremayı çok seviyorumda. İlgin ve cevabın için çok teşekkürler.Sevgilerimle...
merhabalar tarifler ve siteniz için bi tebrikde benden.siteniz, hergün ziyaret ettiklerim arasında yer alıyor.benim bugünlerde aradığım bi tarif var bunun için size başvurmak geldi aklıma.kedi dili bisküvisinin yapılışını biliyor iseniz sitede yayınlar mısınız acaba? uzun zamandır aradığım fakat bulamadığım bi tarifdir de kendisi...
şimdiden teşekkürler hoşçakalın...
Çocukluğumdan beri ne zaman kendimi mutsuz hissetsem kocaman bir çikolata paketini bitirip kendimi mutlu ve huzurlu hissederim.Sanırım senin bol çikolatalı tariflerini okuduğumda da aynı şeyleri hissediyorum.Bu yüzden bu güzel tarifleri yine yüzümde kocaman bir tebessümle okudum.Senden her zaman yeni tarifler bekliyoruz......
Sevgiler
Burcucum yine mükemmel şeyler yapmışsın .Ellerine sağlık....
Sevgili Burcu yine harika mamalar yayınlamışsın ellerine sağlık.İnşallah bende birgün vakit ayırıp böyle güzel bir kursa gitmek istiyorum.Blogundaki güzel pastaları görmek beni çok mutlu ediyor.sevgiler
Merhaba Burcu,
yayınladığın tüm tarifleri ilgiyle takip ediyorum, ara sıra yapmaya da çalışiyorum :)
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYELER'de ne kadar kabartma tozu yada karbonat kullanmamız gerekiyor?
Sevgilerle
Emine merhaba,
çok teşekkür ederim..umarım bu yorumun ilk olduğu gibi son olmaz :) devamını beklerim :)
M.GÖKÇE merhaba,
ben biraz bu konuya geç kaldım sanırım..az önce blogları dolaştığımda bir TV Kanalının tariflerimizi kaynak belirtmeden kullandığını gördüm. Gerçi ben siteye az önce girdim ve sanırım tüm blog tarifleri silinmişti. Bu olayların oluşum sebebi internet hukukunun ve blog kavramının tam gelişmemiş olması diyebiliriz. Haklarımızı ne yazık ki tam anlamıyla savunamıyoruz. bende bu hak arayışı durumunu bir avukat vasıtasıla araştırmayı düşünüyorum.
Gülsüm merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :) ıslak kekin süslemesini stencil ile yaptım. Stencil için, üzerinde desenlerin kesili olduğu hazır şekil şablonu diyebiliriz. Stencili hazır satın aldım. pastanın üzerine yerleştirdim ve üzerine eleyerek pudra şekeri serpiştirdim. bu işlemden sonra stencil'ı kaldırdığımızda altta şekil aynen kalıyor :)
Suzan merhaba,
memnuniyetle anlatırım ama hangi pastayı öğrenmek istediğini belirtirmisin..linkini veya adını tekrar yazarsan hemen anlatırım :)
Zeynep merhaba,
limonlu cheese cake'i eğer pişrip saklarsan 1 aya kadar dayanır. hatta pişmiş cheesecakeler durdukca dahada lezzetleşiyor. ama sıvı halde saklamanı önermem çünkü çok sulu olur..sıvı kremayı ise ben daha önce hiç dondurmadım. zaten onların üzerinde son kullanma tarihleri vardır. o zamana kadar normal buzdolabı rafında muhafaza edebilirsin. pek dondurmanı önermem..
ümmühan merhaba,
kedi dili büskuvisini bende çok sever ve yaparım. en kısa zamanda yapıp tarifini yayınlarım :) ayrıca çok teşekkürler..
özge merhaba,
bende senin yazdığın yorumu okuduğumda o çocukluğunda duyduğun mutluluğu duydum :)nçok teşekkür ederim..zaten ortak yanımız çok gibi görünüyor (ben her zaman çikolata yediğimde mutlu olurum )
ahu, çok teşekkür ederim :)
Burcu merhaba,
kursta gerçekten çok keyifli vakit geçiriliyor. birde yapılanlar sevdiğin şeylerse herşey çok güzel oluyor :))
herkese sevgilerimle..
suzan merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
evet haklısın karbonat miktarını yazmamışım..1 çay kaşığının yarısı kadar ekleniyor..
sevgilerimle..
Daha karaorman pastasini deneyemeden yine baska guzel tarifler geldi eyvah! Ellerinize saglik. Sobeledim sizi bu arada :)
Merhaba,
tariflerinizi zevkle takip ediyorum. Acemice bir soru soracaktım: Tariflerde erittiğiniz çikolatayı hangi yöntemle eritiyorsunuz? sizin vişneli ıslak kek için çikolatayı çelik cezvede eritmeye kalktım, yandı. neyi yanlış yaptım? krema ve çikolatayı nasıl eritmek lazım? ustadan öğreneyim dedim. sevgiler
merhaba burcu ben muffinlerin ikisinide yapacam ama bir sorum var üstleri çok sert oluyor bunlarda da öyle bir problem yaşarmıyım kalabalık topluluğa ikisinde n de yapıp götürmeyi düşünüuorumda çok güzel şeyler yapıyorsun stencil nedir birde ben hiç duymadım ellerine sağlık
Burcucum chocolate chipler super görünüyor.hafif olmaları bakımından tercihim :)bu arada havuçlar güzel olmuş bence :)çokkk öpüyorum:)))
Burcucum merhaba,chocalate chipler harika görünüyor bayılırım.Bu arada havuçlar hiç fena olmamış.Muffinlerde muffin yani .Çokkkk öpüyorum
Not Ben senden bıkarmıyım aşkolsun arkadaşım:))))
Burcu Merhaba,
Kurabiyeleri evdekiler ve ben çok severiz. Hele cevizli ve çikolatalı olursa. yine bir iki sorum olacak sana:) birincisi damla çikolata yerine bitter çikolatayı ufalayıp koyabilirmiyim, ikincisi 1,5 su bardağı ceviz 200 gram un için biraz fazla gibi geldi bana.
Son olarak senin tariflerinden paul keki diye adlandırılan bir çikolatalı kekin vardı onu denedim hafta sonu, tek kelimeyle harika oldu. Tariflerin çok güzel.
sevgiler
Pastacım, hangisinde gözüm kaldı bil? Tabi ki kurabiyelerde!! Yeni bir deneme gözüküyor demek bana.. Son denememde bu cookieleri beceremediğime karar vermiştim! Hayır fena da olmamışlardı aslında ama ben en mükemmeli arıyorum sanırım..
merhaba ben emine size sormak istediğim bir şey vardı gıda boyalarını evde bozulmadan ne zamana kadar saklayabiliriz çok merak ediyorum benim evdeki boyalarım 2 senedir beni bekliyorlar şimdide kullanmaya korkuyorum cevabını bekliyorum görüşmek üzere sevgiler
Merhaba,
Ben de temel pastacılık kurslarına gittim. Orda da Chocolate chip cookie leri yaptık gerçekten tadıda görüntüsü de güzel oluyor. Oğlum çok beğenmişti.
İyi günler.
Tekrar merhaba pastacı, cevabın için çok teşekkürler:) Peki stencil kitapçılardada satılırmı? Ben bir acemi olaraak bu ıslak kekin üstünde kullansam kaldırdığımda aynı düzgünlüğü yakalayabilirmiyim yani püf noktası varmı(pastanın üstüne tammı oturtuyoruz) çok soru oldu ama . İlgine çok çok teşekkürler. Sen bi harikasın Pastacı... Sevgiler
Merhaba Pastaci,
gida boyalarini avrupa yakasinda alabilecegim bir yer var mi acaba?
cvp icin simdiden tesekkur ederim:)
sevgiler..
Merhaba Pastacı, detaylı cevabın için tekrar tekrar teşekkürler:) Hep böyle iyi kalman temennisiyle... Bi Pastacı olarak sana sorum şu; bir muhallebinin içine sıvı kutu krema katıyorsak; lezzet açısından muhallebiyle birlikte pişirmekmi daha doğru olur? Yoksa daha sonradan çiğ olarak katmakmı daha güzel olur? Cevabın için şimdiden çok teşekkürler. Sevgiler...
MERHABA SEVGİLİ BURCU
UZUN ZAMANDIR YORUM YAZAMIYORUM AMA TARİFLERİN NOT EDİLİP EVDE DENENMEYE DEVAM EDİYOR.ÇİKOLATALI KURABİYELERİN BENİM SUDEMİNDE EN SEVDİĞİ KURABİYELER ARTIK.BUGÜN BLOGLAR ELELE İÇİN BENDE BAĞIŞTA BULUNDUM VE TERCİHİM TABİKİ SENDİN.UMARIM SENİN ELLERİNLE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUN PASTA BANA NASİP OLUR :))AMA TABİ BU PASTAYI BİRLİKTE HAZIRLAMAKTA ASLINDA HAYALLERİMİ SÜSLEMİYOR DEĞİL :))))
Pastacı mrhaba, süslemesini sorduğum muhteşem pastayı buldum; Fransa-Nice 'den bahsettiğin sayfada buldum,biraz daha altlarda başlığı 'Davetler & bir haftalık' (Çarşamba, Ocak 18, 2006 tarihli) bölumde kenarları rulo katlı süslemesi tek kelimyle muhteşem olan (sağ taraftaki resimdeki) pastanın süslemesinin tarifini mümkünse rica ediyorum. Sen gerçekten çok iyi bir pastacısın. Tekrar çok teşekkürler. Sevgiler
Pınar merhaba,
sobelemeni birazdan memnuniyetle yazacağum, çok teşekkür ederim :)
Zeynep merhaba,
sadace çikolata eritmek istiyorsan, benmari usülü dediğimiz yöntemle eritmen gerekiyor. bu yöntemden kısaca bahsedeğim, bir cezvede veya küçük bir tencerede suyu kaynatıyorsun. ısıya dayanıklı ayrı bir kaba çikolatalı küçük küçük doğrayıp ilave ediyorsun. daha sonra kaynayan suyu ocaktan alıp buharının üzerine çikolatalı kabımızı yerleştiriyoruz ve suyun buharıyla çikolatamızı devamlı karıştırarak eritiyoruz.
çikolata ıslak kekte ben başka bir yöntem kullandım (sadace o pastaya özel) yine bir cezve suyu kaynatıp çikolataları direk kaynamış suyun içerisine attım ve devamlı karıştırarak çikolatayı suyun içerisinde iyice erittim..
eğer çikolatalı ganaş yapmak istiyorsanda, sıvı kremayı yine bir cezvede kaynatıyoruz. kaynamış kremanın içerisine çikolatalarımızı ilave edip devamlı karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz..
Handan merhaba,
pudra şekeri ile muffinleri yaparsak üzeri güzel kabarır ama hafif kabuk oluşur (çok sert olmayan) eğer üzeri yumuşak olsun istiyorsan sadace tozşekerden yapmalısın..
stencil ise, pasta malzemeleri satan dükkanlarda özel şekil verme şablonlarıdır.ince bir plastikten yapılır, kek veya pastamızın üzerine stencili koyup üzerine kakao veya pudraşekeri serpip şekil veririz..
Candancım merhaba,
muffinler ve kurabiyeler için söylediklerine çok teşekkür ederim :) keşke senin içinde yapabilsem..
Tülin merhaba,
tabiiki damla çikolata yerine bitter çikolatayı kırarak kullanabilirsin..hatta çok daha güzel olur :) ceviz ise aslında tam geliyor ama senin için fazla ise azaltabilirsin. 1 su bardağından biraz az ekleyebilirisn..
bu arada keki beğenmene çok memnun oldum :) afiyet olsun sizlere :))
Sibelcim, senin süper kurabiyelerinin yanında benimkinin asla lafı olmaz :)
ama bu kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oldular..bu hafta tekrar yapacağım hatta..bence birkere dene bakalım , beğenecekmisin :)
herkese sevgilerimle..
emine merhaba,
gıda boyaların tozmu jelmi ? toz gıda boyaları uzun ömürlü oluyorlar ama jeller biraz daha az ömürlü olabiliyor. en iyisi bende tam olarak bunu öğrenip sana tekrar cevap vereyim..
Zerrin merhaba,
gerçekten zevkli oluyor dimi pastacılık ve yemek kursları :) eğer sende güzel pastalarını paylaşmak istersen bekleriz :))
Gülsüm merhaba,
öncelikle teşekkür ederim :)
stencil , pasta malzemeleri satan dükkanlarda satılıyor..fermo, beysa vb.ama kırtasiyelerde satılıyormu bilmiyorum. belki büyük kırtasiyelerde vardır..hatta bende bir araştırayım :)
ıslak kekte ise kekimizi pişirip sosunu döküp 1 saat tezgahta bekletip buzdolabına kaldırıyoruz. bir gece buzdolabında bekletiyoruz. sabah çıkardığımızda ise stencili üzerine yerleştirip pudra şekerini eleyerek serpiştiriyoruz. üzeri soğuk olduğu için stencil yapışmıyor..
Betsy merhaba,
bende zaten daha çok avrupa yakasından satın alıyorum. en çok gittiğim yer ise Eminönü Fermo. Mısır çarşısının hemen girişinde büyük bir oyuncakcı vardır. o sırada bir esnafa sorarsan hemen sana göstereceklerdir yerini..
Zeynep merhaba,
öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :)
ben kremayı genellikle pişirmeyi tercih ediyorum..eğer çiğ kullanılırsa aynı krem şanti gibi olur. zaten çiğ krema ve şekeri birlikte çırparsak kremşanti elde ederiz. benim tavsiyem pişirirek hazırlamaktır..
Arzu merhaba,
yazdıkların gerçekten çok güzel :)
Tatlı Suden için bu kurabiyelerden yaparsan eğer lütfen benim için onu kocaman öp :))
Bloglar elele için bağış yapman gerçekten çok nazik bir davranış, ben herkes adına sana çok teşekkür ederim..
uamrım kurada çıkarsın ve sana istediğiniz pastayı yaparım :)
bu arada fikrin hiç fena değilmiş :))
Suzan merhaba,
öncelikle nazik sözlerin için çokkk teşekkür ederim :))
tiramusinin üzerini yine stencil ile süsledim. stencil ile detaylı bilgileri ve nereden temin edebileceğini yukarıda yazdım.eğer bulamazsan kendin yağlı kağıdın üzerine desenler vererek kesebilirve pastanın üzerini süsleyebilirsin.
pasta soğukken stencili üzerine koyup kakaoyu eleyerek serpiştiriyoruz. sonra stencili dikkatlice üzerinden alıyoruz.
yanlarını ise ikiye böldüğüm rulo katlar ile süslüyoruz ve en son geniş bir kurdele ile süslememizi bitiriyoruz..
herkese sevgilerimle...
burcu merhaba boyalarım toz boya 2 sene önce almıştım biraz kullandım kalanı duruyor.aktardan almıştım.görüşmek üzere hoşçakal
Çok çok teşekkürler Pastacı,ellerine saglık. Hayatın boyunca mutluluklar diliyorum. Sen number one'sın. Sevgilerimle...
Tekrar merhaba pastacı, eğer mümkünse benim bir senden bir ricam olucak; Fermo ve Beysa'nın telefonunu yazarmısın. Ulaşmak istiyorumda. Cevabını sabırsızlıkla bekliyorum. Çok çok teşekkürler:))
suzan merhaba,
www.beysagida.com adresine girersen orada adres ve telefon bilgileri mevcut. fermo ise yine beysa ile bağlatılı çalışan bir yer olduğu için sana telefonunu verirler..
sevgilerimle
pastacı merhaba,
Bu kurabiyeyi yapmak istiyordum ama karbonat miktarı yazılamamış. Eklersen sevinirim. Sevgiler
Azra merhaba,
hemen listenin sonuna ekledim..
sevgilerimle..
Merhaba,ben bu siteyi internette farklı pasta tarifleri ararken gördüm.Ve çok beğendim.Dün akşam damla çikolatalı kurabiyeleri denedim.Normalde çok becerikli olduğumu söyleyemem ama gerçekten sonuç muhteşemdi üstelik biraz yakmama rağmen.Tarifi çok iyi vermişsiniz.Karşılaşabilecegimiz her türlü sorunu önceden yazmışsınız.Fırından çıkınca yumuşacıktı bizimkiler olmadı gözüyle baktılar ama siz sonradan sertleşeceğini yazdığınız için benim içim rahattı gerçektende sonradan aynı dışarda satılan kurabiyeler gibi oldu ben yarım su bardağı ceviz yarım su bardağı kuru kayısı yarım su bardağı da kuru üzüm kullandım 1,5 su bardağı ceviz yerine.Size de tavsiye ederim çok güzel oldu.
Beta merhaba,
kurabiyeleri beğenmene çok memnun oldum :) senin önerinide bir sonra ki denememde dikkatte alacağım..
sevgilerimle..
Tarif için çok teşekkürler. Kurabiyeler gerçekten çok lezzetli oldu. Yalnız ben çikolata tadını yoğun buldum, belki damla çikolatayı çok sevmediğimden, gelecek sefer daha az koyacağım, hatta bitter çikolata koyarım diye ben de düşünmüştüm Tülin gibi. Belki çikolata koymayıp tarçın eklenebilir, tarçın cevizle çok güzel oluyor. Doku acıbadem kurabiyesine benziyor. Ceviz yerine bademle mi denesek bir kez de? :)
Selamlar
Betul merhaba,
yaratıcılığın, yeni tatlar bulmanın sonu yoktur :) eğer çikolatayı fazla sevmiyorsan tabiiki badem & tarçın veya ceviz & tarçın uyumunu deneyebilirsin..harika olur :)
bilirsiniz ben çikolatayı çok sevdiğim için her zaman çikolata ağırlıklı çalışıyorum..
eğer bademli denemen olursa lütfen bana tekrar sonucu bildirirmisin ??
sevgilerimle..
abi ben pastanın nasıl olduunu deil ewde nasıl saklayabilceimi soruorum sen ne dion allam ya
yarın annemin doğum günü pastaı ewde nasıl saklıcam sölesene bea allam töbe yarabbi
Yorum Gönder