Bu keke bu adı vermemim sebebi, canımın çok çektiği bir zamanda hayal ettiğim malzemeleri kullanarak yapmam, ne zaman görsem çok yemek istemem ve %100 çikolata içermesi..
son haftalarda bloglarda çikolatalı vişneli kekler, muffinler ve pastalar görüyorum. Hep sayfaları hızlı hızlı geçiyordum ama bugün artık dayanamadım ve aklımdan geçenlerle bu keki hazırladım. Hafif yumuşak, hafif ıslak, çok çikolatalı ve hafif ekşimtırak vişneli bu kek gerçekten içimdeki isteği birazcık olsun azalttı. Şimdide mutfakta gördükçe canım çekiyor..
Hafta sonunda ise söylediklerimi yaptım ama bir şey daha eklemek istiyorum. İstanbul Yeşilköy'de bir kafe gözümüze çarpmıştı. Hemen adına bakmıştık , "Van Gough Cafe" idi. O an işimiz olduğu için girememiştik. Ama dün uğradık. İçerisi küçük ama çok güzeldi. Benim canım uzun zamandır sıcak çikolata içmek istiyordu. Ama her nerde içtiysem hep hüsrana uğruyordum. Burada da denemek istedim. Gelen sıcak çikolata gerçekten sıcak çikolataydı ! Çikolatayı eritip yapmışlardı, muhteşemdi..
Gelelim kekin tarifine ;
- 160 gr bitter çikolata ( ben %70 kakao içeren kullandım )
- 4 yumurta
- 1 su bardağına yakın tozşeker
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1/2 su bardağı normal yoğurt
- 1/2 su bardağı süzme yoğurt
- 1/2 su bardağı riviera zeytinyağı
- 8 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı dolusu vişne kompostosunun taneleri
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Küçük boy dikdörtgen kalıbımızı yağlayalım.
Yumurta ve şekeri homojen bir karışım olana kadar çırpalım. Çikolatalarımızı bu sırada benmaride eritelim. Yumurtalı karışıma sırasıyla vanilyayı ve yağı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. İki yoğurdu birbiri ile karıştırıp karışımımıza ilave edelim ve tekrar çırpalım.
Benmaride erittiğimiz çikolatalarımızı da karışımımıza ekleyip çırpmaya devam edelim. Un ve kabartma tozumuzu ayrı bir kapta harmanlayıp diğer karışımımıza ilave edelim ve 3-4 dakika daha çırpalım. En son vişnelerimizi ilave edip şöyle bir spatulamız ile karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı önceden yağladığımız kalıbımıza dökelim. Ve fırınımızda yaklaşık 70-80 dakika pişirelim. Her fırına göre farklılık gösterebileceğinden zaman 50 dakikadan sonra ortasına bir kibrit çöpü sokarak pişip pişmediğini kontrol edelim.
Kekimiz piştikten sonra yaklaşık 1 saat tezgahımızda bekletelim ve dikkatlice servis tabağımıza aktaralım.
Hepimize afiyet olsun..
18 yorum:
ellerinize sğlık müthiş görünüyor.bende vişne ve çikolata uyumuna bayılırım.çok kısa bir zamanda deneyeceğim. sevgilerr...
Pastacım Burcum, senin sayfana gelince neden çikolata krizim tutuyor acaba?? Hem de sabahın bu saatinde! Ne diyeyim sana bilmem ki:) Ben sıcak çikolata tarifini isterim, yaz gelmiş de olsa isterim:))
Sevgilerimle...
Burcu, gene yaptın yapacağını vallaha canım çok çekti akşam olsada yapsam. 4,5 aylık hamile bir kadına bu yapılır mı? Neyse canım vişneler çekirdekli mi?
Sevgiler.
Burcucuğum ellerine sağlık!
Daha kahvaltı bile yapmamışken şurdan bir dilim alıp sıcacık çay eşiğinde yesem ne güzel olurdu.Ben de kek yaparken sıvıyağ kullanırım(soya yağı veya zeytinyağı ile olan karışımını).Bazen tereyağ kullandığım da olur.Ben de daha önce de yazmıştım sanırım,vişne ve çikolata birlikteliğine bayılırım.İnşaallah zaman bulursam yapmaya çalışacağım.Sevgiler...
ellerıne sağlık vısne aromasını nereden bulabılıriz sıcak cukulata tarifınıde rıca edıyoruz sevgıler
ellerıne sağlık vısne aromasını nereden bulabılıriz sıcak cukulata tarifınıde rıca edıyoruz sevgıler
Burcu, cok istah acici gözüküyor kekin.
Ellerine Saglik!
Arife
beste merhaba,
çikolata ve vişne uyumunu seviyorsan mutlaka bu kekide seveceğine eminim..
ayrıca çok teşekkür ederim :)
Sibelim Kahvecim,
sen istersinde ben sıcak çikolata tarifi vermezmiyim..en kısa zamanda hazırlarım..
Songül merhaba,
Tebrik ederimmm !!! demek 4,5 aylık hamilesin..Allah analı babalı büyütsün..keşke yakınlarımda olsaydın sana yapabilseydim tüm canının çektiklerinden..
vişneleri komposta kullandığım için çekirdekleri ayıklanmıştı ( tukaşın)
Arzu merhaba,
keşke sanada ikram edebilseydim..
bende mmkün olduğunca margarinden kaçınırım. hatta eve hiç almam..
en çok zeytinyağını ve sever kullanırım.böylece daha sağlıklıda oluyor ..
bu aralar yoğunsun galiba , zaman bulursam yaparım diyorsun..inan bu kek çok vakit almıyor, sadace pişirmesi biraz uzun sürüyor..
selma merhaba,
vişne aroması yerine ben vişne kompostası kullanmayı tercih ediyorum. ama Metro Gross marketlerde Fo veya Monin marka çeşitli meyve aromaları satılıyor..
sıcak çikolata tarifini ise bende en kısa sürede yapmayı istiyorum..
Arife merhaba,
çok teşekkür ederim )
herkese sevgilerimle..
Merhaba,
Bu tarifinizi denedim, gerekten enfes ve cok heybetli bir kek oldu !
O kadar kabardı ki pişerken herhalde kalıptan taşacak şimdi diye düşündüm ! :)
Tam da 80 dak. da çıkardım fırından. Tek dezavantajı çok uzun sürede pişmesi...
Ama bence değer ! Gidip gelip sürekli yiyorum, hiç iyi değil oysa ki benim için !!! :))
Sevgiyle Kalın,
selam pastacıların en güzeli,
çikolatanın adı bile beni sonsuz keyiflendirdiği için her sabah sayfanıza girmeden , kahvemi alıyorum ve büyülenmiş gibi çikolatadan yaptığınız muhteşem eserleri seyrediyor, yutkunuyor, sadece tadını hayal ediyorum ve diyette olduğum için yapamıyorum. hayatta ki en büyük zaafım çikolata .....
antidepresan olrak ta çok faydalı, ufacık bir kusuru var, benim gibi sınırını bilmeyenleri balona çeviriyor...:)
yaptığınız her şey harika görünüyor elleriniz dert görmesin
sevgiler
asu
Merhaba Burcu Hanım benim bir sorum olucak tarifle ilgisi yok yalnız!
Mısır şurubu ile glikoz aynı şey mi? ..Teşekkürler..
merhaba burcu 3 haftadır evde yoktum istanbuldaydım kardeşimin internet bğlantısı yoktu o muhteşem tariflerini çok özlemişim gelir gelmez ilk işim siteni ziyaret etmek oldu harika tarifleri görünce gözüm gönlüm açıldı ellerine sağlık görüşmek üzere
BURCUCUM ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.SEVGİLERİMLE.
zeynep merhaba,
haklısın tek dezavantajı biraz uzun sürede pişmesi ama nedense uzun pişenler bana daha lezzetli geliyor..cheesecakeler gibi..
bu arada ellerine sağlık, afiyet olsun :)
Asu merhaba,
benimde sıkı diyet yapamamamım sebebin çok güzel anlatmışsın..çikolata yemeden bir gün bile dayanamıyorum..en azından bir iki parça bitter atıyorum ağzıma..
güzel sözlerin için ise çok teşekkür ederim..
Şenay merhaba,
mısır şurubu ile glikoz aynı şey değil. Glikoz yüksek oranda şekerden yapılan ağda kıvamında bir hammadde..mısır şurubu ise likit..
Emine merhaba,
teşekkür ederim:) bu ara pek güncelleyememiştim zaten..kardeşini görmek harika gelmiştir sana :))
Candancım merhaba,
Çok teşekkür ederim canım..bende senin ve ailendeki tüm annelerin bu güzel gününü kutluyorum..
herkese sevgilerimle..
Birbirinden lezzetli tarfileriniz gorumet mutfak in mutfak aracları ile daha güzel ve şık görenebilirler.Orjinal kek,kurabiye kalıpları ve işlerinizi kolaylaştıran ilginç araç gereçleri blogumda veya web sitemizde inceleyebilirsiniz.
http://gourmetmutfak.blogspot.com/
http://www.yakutdisticaret.com/Gourmet.html
sevgili pastacı
kek çpk güzel görünüyor ellerine sağlık ,fakat vişneler kekin dibine çökmüş buna bir çözüm bulabilirsen iyi olur .çünkü kekin her tarafında vişne olduğunda daha hoş bir görüntü olur diye düşünüyorum.sevgiler.....
Harikasınız! Bukadar olumlu, bu kadar iyi niyetli insanların bir arada olmasından çok mutlu oldum.Pastalar enfes hangi birini yapsam acaba (bu arada kilo problemimde var)
merhaba
ben yeni müdavimlerinizdenim. bu tarz herşeyi yapmayı çok seviyorum.
ama daha çook başındayım. bu vişneli keki yaptım ancak fırından çıktığında muhteşem görünüyordu fakat 10 dk sonra indi. 80 dk pişirdim ama bu süre ile ilgisi var mıdır?
teşekkürler
Yorum Gönder