11 Ocak Cuma günü sevgili arkadaşım Hilal'in doğum günüydü. Doğum günü organizasyonlarımızı gerçekleştirdiğimiz ekibin hepsini Hilal'den habersiz davet ettim ama herkesin yoğunluğundan (en başta Hilal'in) Cuma günü kutlamamızı gerçekleştiremedik. Bende Perşembe akşamına Hilal'i bir şekilde bizim eve getirtmeyi başardım ve Ufuk ile Berna'nın katkılarıyla küçük bir kutlama gerçekleştirebildik..
Bu aralar benim sözde diyet furyam sebebiyle bol kalorili bir pasta yapamadım. Bende az yağlı ama her şeye rağmen bol çikolatalı cupcake yapmaya karar verdim. Böylece hem yeni aldığım cupcake silikon kaplarımı kullanabilecektim hem de cupcake standımı :)
"Herkes iş çıkışı bana gelecek, sadece cupcake'mi ikram edeceğim" düşüncesi beni rahatsız etmeye başladı.. Herkes benden sonra yemeğe gideceği için büyük bir sofra hazırlayamazdım, ama akşam saatlerindeki açlık duygusu da cupcake yemekte sevimsizlik yaratacaktı, bende yanına bir tabak kanape yapmaya karar verdim. Aslında bir tabak ta çilek ve ananas tabağı hazırlamıştım ama misafirlerimiz gelene kadar Yağmurcuk o tabağı bitirdi :)
Çikolatalı-Fındıklı-Creme Ole'li Cupcake'ler
Gerekli Malzemeler ;
12-13 adet Cupcake için ;
- 3 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
- 150 gr bitter çikolata
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz fındık
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sıvı vanilya
Kreması için ;
- 1 paket çikolatalı creme ole
- 2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle cupcake'lerimizi hazırlayalım.
Yumurta, şeker ve vanilyayı beyazlaşıp köpük haline gelene kadar mikser ile çırpalım. Çikolatamızı benmaride eritelim. Erittiğimiz çikolatayı yumurtalı karışımımıza ilave edip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta un, toz fındık ,kabartma tozu ve kakaoyu tel çırpıcı ile karıştırarak harmanlayalım.
Toz karışımı çikolatalı karışıma katıp düşükten devirden hızlıya devire doğru çırpalım. Toz karışım sıvı karışımın içerisinde kaybolunca kremamızı ilave edip çırpmaya devam edelim.
Silikon kalıplarımı fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Eğer silikon kalıbınız yoksa normal cupcake kağıtlarının içerisinde veya muffin fırın kalıplarınızın içerisinde de pişirebilirsiniz..
Kalıplara karışımımızı ağızlarına kadar doldurmayalım. Mutlaka 1 parmak pay bırakalım.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Keklerin çok kabarmaması , kalıp ile aynı hizada kalması gerekmektedir.
Keklerimiz piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım.
Creme Ole'yi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Normalinden daha yoğun, sıkılabilir bir krema olacaktır. Sıkma torbasına takacağınız geniş yuvarlak duy ile cupcake'lerinizin üzerlerine kremanızı sıkabilirsiniz..
Bu aşamadan sonra isterseniz şeker hamurundan yapacağınız çiçekler veya figürleri ile pastanızı süsleyebilir, isterseniz benim gibi sade bırakıp cupcake standına veya iki katlı pasta tabağına yerleştirebilirsiniz..
Üzerine tek tek yerleştireceğiniz mumlar, cupcake'lerinize yaş günü pastası havası verecektir..
Herkese sevgilerimle..
21 yorum:
ben ben kıskanıyorum ama:((
canım arkadaşım muhteşem görünüyor ama tadı dahada güzeldi:) ellerine sağlık seni çok seviyorum..
tarifini bekliyoruz:)) sanırım tek kişilik silikon kalıpta pişirmişsin. eline sağlık burcu.
Selam Burcu
Bu cupcakeler uzerinde sanat calisiyorsunuz , hatta sadece cupcake uzerine bloglar bile var. anlayamadigim bu cupcakeler nasil yeniliyor. elimize alip isirsak burnumuz kremaya gomulecek, keserek mi yeniliyor? ayrica sanat yapalim derken keki kalori topu haline donduruyoruz :)
senden cok sey ogrendim, ben de pasta yapardim, hep olcusuz yapardim, kendime guveniyorum ya :) ama artik ne zaman pasta yapacaksam senin cesit cesit pandispanyalarindan birini deniyorum.
ben kanadada yasiyorum, burada seker hamuru yaygin degil,hatta yok. cunku kimse bir pasta icin o kadar zaman ayirmaz, pastanin uzerine renk renk kremsantiler ve gerekirse plastik figurler konduruveriyorlar.
bir sorum olacak, ben is yerimde badem ezmesi ile yaklasik 2 bin tane balkabagi yaptim, inanilmaz lezzetli. marzipan hamuru ile badem ezmesinin farki ne? seker hamurunu kimsenin yemedigini okuyorum, eger seker hamuru yerine badem ezmesi kullanilsa katmerli lezzet olur ama pahali da olur :)
nagehan
cok cici olmuslar mini pastalar cok guzel ouyor her zaman
cupcake harika görünmekte fakat tarifini göremedim ellerine sağlık sayfan harika pastalar dahada harika bayıldım bende beklerim hoşçakal
melek
Burcummm,
eee hani bunun tarifi :((((
Bekliyorum valla, nefisss olmuş nefisss..
Ellerine sağlık burcum ya böyle tarif vermeni yazı yazmanı öyle özlemişizki.cupcakeler muhteşem görünüyor.hilal hanımada allah hayırlı mutlu seneler nasip etsin sevdikleriyle beraber.emine
SELAM BURCU HANIM. CUPCAKELERINIZ HARIKA, CIKOLATA CANAVARI OLDUGUMDAN COK HOSUMA GITTILER, ANCAK KANEPELRINIZE DIYECEK SOZ BULAMIYORUM. GOOGLE'DA BILE ARADIM BULAMADIM :)) ASLINDA YARATICILIGIMIZI KULLANSAK ORTAYA BASIT AMA COK HOS BISEY CIKACAK. AYNEN SIZIN YAPTIGINIZ GIBI. ELLERINIZ DERT GORMESIN, GORMESINKI BIZDE SIZIN BU GUZELLIKLERINIZDEN MAHRUM KALMAYALIM. KOLAY GELSIN.
Sevgili Burcu
Bu blog çok tehlikeli, hele gece gözatınca dahada tehlikeli hale geliyor:)))
Tamda tatlı ve çikolata krizimin başlangıç saatlerinde nedense elim birden "pastacı" linkine kayıveriyor.
Hazır şu aralar sende diyet moduna girmişken (eh ben zaten bu moddayken) hafif, kalorisiz ama bol lezzetli ve hatta çikolatalı ve kremalı tarifler yazıversen diyorum.
Bilmem çok şey mi istedim:))))))
Burcu'cuğum o kadar lezzetli görünüyor ki. Bu arada o silikon kaplarını ben ilk baktığımda fildişi çikolatadan yapılmış kalıp sandım iyi mi:P. Eline sağlık. Sevgiler
Burcucuğum bu yoğunluk seni bizden uzaklaştırmasın sakın.Hepsi birbirinden güzel lezzetler ellerine sağlık.sevgiler...
Ben bu kanepelere bayıldım. Daha geçen gün düşünüyordum kurabiye kalıplarını başka amaçla kullanmayı :)
Ben bile bunu yapabilirim sevindim valla :):):
Sevgileeer
O kadar güzel görünüyorlar ki ellerine sağlık.
Yine döktürmüşsün usta ... Ellerine sağlık
Sevgiler
Müge
merhabalar,
bende kendi çapımda pastalar yapmaya çalışıyorum, tabi sizin pastalarınızı görünce amatörlüğün zirvesinde olduğumu farkettim:))
şeker hamurunu yeni yeni keşfetmeye başladım arama motorunda sitenizle karşılaştım. tek kelimeyle harika..
böyle güzel bir blog hazırladığınız için çok teşekkürler, bağımlısı oldum bile:))
takipteyim:))
sevgiler
artık sitene bakmıyorum bile:(
öyle cok cok ihmal ediyorsun ki siteyi ayda yılda bir aklıma gelince acıyorum oda hep aynı şeyler...
sevgiyle kal
Bugun cevahirdeydiniz anne-kız-anane:) cekinmeseydim sizle konusmayi cok isterdim. bu arada yagmurcuk gercekten cok tatliymis.
hande
Bukadar 2.,3.5. plana atılmazki.. busayfaların kıymetini bilmelisin google da ilk aratınca sen cıkıyor bi sirkülasyon olmadıktan sonra degerini kaybedicek haberin olsun..
Çok kıymet bilen ve mütevazi bir yapın varmış gibi geliyor bana ama bloga koydugun girişlerinarası öyle uzun ki artık affedilir bir yanı kalmıyor..
Başarılar
merhabalar öncelikle siteniz bir harika:)ben 22 yasındayım ve oldukca meraklıym pasta kurabıye veya deyısık nıce seyler yapmak ısterım.malesef gecırdıyım bır rahatsızlıktan sonra bunlaran mahrum kaldım ıcım gıdıyo pastalarınızı gorunce bende evde seker hamurndan yapmak ıstıyorum.ama malesef buralarda malzemelerı bulamıyorum.bende pastacı olmayı cok ısterdım zaten hastalanmasaydım mutlaka kuersuna gıdevcektım ama nasıp deyılmıs bana malzemeler konusunda yardım edermısnız.hoşçakalın
merhaba.bu tarifinizi denedim fakat benim keklerim çok zor pişti.ve piştiğindede çok sert oldular.yenilcek gibi olmadı yani..neden acaba?çok sıvıydı içleri çok zor pişti.üzüldüm : (
Yorum Gönder