Dün Yağmurla çoğu zamanımız evde geçti. Yağmurun biraz nazlı günüydü :) Benimde canım aşırı derecede yumuşak çikolatalı ve meyve soslu bir tatlı çekiyordu. Mutfağa gidip malzemelerime baktım ve ortaya tam istediğim gibi bir pasta çıktı..
Çikolatalı puding kıvamında bir sos hazırladım, içerisinde çikolata erittim, ocaktan aldıktan sonra içerisine kakaolu ve sade bisküvi ufaladım ve sosun içerisinde iyice erittim. Üzeri içinde derin dondurucudaki ahududuları kullandım. Ve tüm malzemeyi kare bir borcama döküp yarım saat buzdolabında beklettim. Ve sonuç ise yumuşacık, bol çikolatalı ve ahududu aromalı güzel bir pasta oldu..
Gerekli malzemeler ;
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 3,5 su bardağı süt
- 80 gr bitter çikolata
- yarım paket burçak bisküvi
- yarım paket kakaolu bisküvi
- 200 gr ahududu veya herhangi sevdiğiniz bir meyve
- yarım bu bardağı tozşeker
- yarım limon suyu
- yarım çay bardağı içme suyu
- 1 paket tart jölesi
Öncelikle muhallebi kıvamındaki sosumuzu hazırlayalım. Un, kakao ve şekeri orta boy bir tencereye koyup üzerine sütümüzü ilave edelim ve ocağa koymadan tüm malzemeyi karıştıralım. Orta hararetli bir ocakta devamlı karıştırarak pişirelim. Kaynamaya yakın içerisine bir kare paket bitter çikolatamızı ekleyip iyice eriyene kadar karıştıralım. Ocaktan tenceremizi alıp içerisine bisküvilerimizi kıralım ve iyice büskuvileri sosun içerisinde eritelim. Kare bir borcama sosumuzu döküp buzdolabına kaldıralım.
Ahududularımızı yıkayıp küçük bir tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyumuzu ilave edip orta hararetli bir ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine limonumuzu ekleyelim ve biraz daha kaynatalım. Tart jölemizi kaynayan ahududu sosumuza ekleyip devamlı karıştırarak hafif jöleleşmesini bekleyelim. Ocaktan aldığımız ahududu sosumuzu buzdolabından çıkardığımız çikolatalı sosumuzun üzerine döküp üzerini düzleştirelim. Ve tekrar buzdolabına koyalım. 30-40 dakika sonra tatlımızı servis yapabiliriz..
Hepimize afiyet olsun..