Çarşamba, Aralık 14, 2005

KESTANELİ ÇİKOLATALI EKLER PASTA..
































Devletşahın bu ay ki ev sahipliğini yaptığı Hurma- Ye etkinliğimiz için ben yine "ne yapsam" paranoyasını yaşadım..kestanede aynı hurma ve nar gibi çok fazla kullanmadığım malzemelerdi..kestaneli çok tarif buldum..ama ben yine canım o ara ne yemek istiyorsa onu kestaneli yaptım..
Bu hafta ise eşimle canımız "ekler pasta" istiyordu. Bende ekler pastanın içerisi için hazırladığım creme patisserie'nin içerisine kestane püresi ekledim..Üzerine bol çikolata sosu döktüm ve sonuç gerçekten muhteşemdi :)
Özellikle pate choux hamuru ile creme patisserienin birleşmesi ve üzerinede çikolata sosunun eklenmesi bence dünyadaki tatlardan en güzellerinden biri..

Gerekli Malzemeler ;
pate choux için ;

-250 ml su
-100 gr tereyağı
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı toz şeker
-150 gr un
-4 yumurta

creme patisserie için ;
-250 gr süt
-1 çay bardağı tozşeker
-yarım çay bardağı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
-az vanilya
- 5 kaşık kestane püresi

çikolata sosu için ;
- 200 ml sıvı krema (bir küçük paket)
- 4 kare paket bitter çikolata (320 gr)

Pate choux yapımı ; suyu,küp küp kesilmiş tereyağını,tuzu ve şekeri büyük bir cezvenin içerisine koyup ağır ateşte kaynatalım. Tereyağının suyun içerisinde erimesi gerekmektedir. Tereyağı iyice eridiktikten sonra içerisine unu eleyerek ilave edelim. Ve tahta bir kaşıkla hızlı karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirmeye devam edelim.(bu işlem kısa sürüyor) Bu hamurun en önemli özelliği yumurtalarının tek tek eklenmesidir. lütfen buna dikkat edelim..
Hamurumuzu ocaktan alalım. Bir yumurtayı ekleyelim ve mikser ile düşük devirde hamura yumurtayı yedirelim. Aynı işlemi tek tek yumurtaları ekleyerek devam ettirelim. Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.
Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize ,sıkma torbasına taktığımız en geniş duy ile ince uzun ve kalın sıkalım. (ben zikzak yaparak şekil verdim) üzerileri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Creme patisserie için , tüm malzemeleri önce soğukken orta boy bir tencerede karıştıralım. Ve orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra içerisine kestane püresini ekleyip mikser ile iyice çırpalım ve tezgahımızın bir köşesinde bekletelim. Eğer kremanızın daha yoğun olmasını isterseniz pişirdikten sonra içerisine yarım paket margarin ilave edip mikser ile çırpabilirsiniz. Ama biz margarinli sevmediğimiz için ben ilave etmedim..



Pate choux'larımızı bıçağımızın ucuyla ortalarında yaralım. Ve creme patisserimizi bir kaşık yardımıyla ortalarına dolduralım. Servis tabağımıza pastalarımızı dizelim.

Sıvı kremamızı bir büyük cezveye koyup ısıtmaya başlayalım. Biraz fokurdadıktan sonra içerisine çikolatalarımızı bölerek ilave edelim. Ve krema ile çikolatayı iyice eriterek birbirlerine yedirelim.

Servis tabağına aldığımız ekler pastaların üzerine sosumuzu dilediğimiz gibi dökelim. Ben biraz bol döktüm , siz arzunuza göre miktarı ayarlayabilirsiniz..

Hepimize afiyet olsun.

Salı, Aralık 13, 2005

CANDANIN EL İŞİ SOBESİ..






















Candancım (Wendy) beni el işilerimi anlatmam için sobelemiş..bende İMDATTTTTTTTTTTTTT dedim..Çünkü benim hiç el işim yok, el işi yapmaya niyetimde yok :) ben pek kullanmam örgü,dantel,boyanmış tahta eşyalar, takılar vb..o yüzden ne yazacağıma ne cevap vereceğime şaşırdım..herkesin vardır bir eksik yönü, lütfen benide böyle kabul edin, el işi özürlü olarak :)
o da benimle ilgili olan sorulara cevap vermemi istedi, bende memnuniyetle cevaplıyorum..
Yukarıdaki pasta ve pasta vitrini ise Pazar günü gittiğimiz kahvaltıdan görüntüler..Kahvaltı için Metrocity'de ki Gloria Jeans'e gittik..Benim yediğim kepekli&peynirli sandviç harikaydı..ben tam pasta vitrinin yanına oturdum ve durmadan pastaları kestim durdum :) en son profiterollü pastadan yemeğe karar verdim, görüntüsü Zinnurun yaptığına çok benziyordu..ama emin olun bizim verdiğimiz tarifteki profiterollü pasta daha lezzetli..benim yediğim biraz bayat gibiydi..


Candancım 8 soruyu geçiyorum ve 9.sorudan cevaplamaya başlıyorum..beni affet ..

9- 5 KELİME İLE KENDİMİ NASIL TARİF EDERİM?

Sosyal sorumluluk sahibi, insanları seven, lezzet düşkünü, ailesine bağlı ve araştırmacı olarak özetleyebilirim..insanın kendini ifade edebilmesi ve bunu 5 kelime ile sınırlayabilmesi çok zor ama ben 15 dakika düşündükten sonra dilimden ilk çıkanları yazdım..

10- MÜMKÜN OLSAYDI ŞU OLSAYDI DİYECEĞİM FİZİKSEL ÖZELLİK

10 kilo daha zayıf olabilmeyi isterdim..boyum ve kilom aynı..yani ne şişmanım ne zayıfım..ben liseden sonraki kilomu çokkkk istiyorummmmm :( (bunun için 20 kilo vermem gerekiyor)

11- KENDİMDE BEĞENDİĞİM ÖZELLİKLER

Beğenmediklerim daha fazla :) ama kendimi tanıtırken yazdığım 5 cümle sanırım sevdiğim özelliklerim..

12- KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI DEDİĞİM HUYUM,

İçine kapanık ve ilk bakışta soğuk biri olmam..biraz daha dışa dönük ve konuşkan olabilmeyi isterdim..

Candancım kendim ile ilgili olan soruları cevapladım umarım hoşuna gider..ayrıca beni düşünüp sobelediğin içinde çok teşekkür ederimm..lütfen bana kızma arkadaşım..



Pastalarımız bölümümüzde ise sevgili Seda bize çok şık ve lezzetli bir pasta tarifi göndermiş..tarifin yapımı gerçekten basit..frambuazlı ve beyaz çikolatalı pasta severlere..
Herkese sevgiler..

Pazar, Aralık 11, 2005

YUMUŞAK ÇİKOLATALI VE AHUDUDU SOSLU PASTA..






































Dün Yağmurla çoğu zamanımız evde geçti. Yağmurun biraz nazlı günüydü :) Benimde canım aşırı derecede yumuşak çikolatalı ve meyve soslu bir tatlı çekiyordu. Mutfağa gidip malzemelerime baktım ve ortaya tam istediğim gibi bir pasta çıktı..
Çikolatalı puding kıvamında bir sos hazırladım, içerisinde çikolata erittim, ocaktan aldıktan sonra içerisine kakaolu ve sade bisküvi ufaladım ve sosun içerisinde iyice erittim. Üzeri içinde derin dondurucudaki ahududuları kullandım. Ve tüm malzemeyi kare bir borcama döküp yarım saat buzdolabında beklettim. Ve sonuç ise yumuşacık, bol çikolatalı ve ahududu aromalı güzel bir pasta oldu..

Gerekli malzemeler ;
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
  • yarım paket burçak bisküvi
  • yarım paket kakaolu bisküvi
  • 200 gr ahududu veya herhangi sevdiğiniz bir meyve
  • yarım bu bardağı tozşeker
  • yarım limon suyu
  • yarım çay bardağı içme suyu
  • 1 paket tart jölesi

Öncelikle muhallebi kıvamındaki sosumuzu hazırlayalım. Un, kakao ve şekeri orta boy bir tencereye koyup üzerine sütümüzü ilave edelim ve ocağa koymadan tüm malzemeyi karıştıralım. Orta hararetli bir ocakta devamlı karıştırarak pişirelim. Kaynamaya yakın içerisine bir kare paket bitter çikolatamızı ekleyip iyice eriyene kadar karıştıralım. Ocaktan tenceremizi alıp içerisine bisküvilerimizi kıralım ve iyice büskuvileri sosun içerisinde eritelim. Kare bir borcama sosumuzu döküp buzdolabına kaldıralım.

Ahududularımızı yıkayıp küçük bir tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyumuzu ilave edip orta hararetli bir ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine limonumuzu ekleyelim ve biraz daha kaynatalım. Tart jölemizi kaynayan ahududu sosumuza ekleyip devamlı karıştırarak hafif jöleleşmesini bekleyelim. Ocaktan aldığımız ahududu sosumuzu buzdolabından çıkardığımız çikolatalı sosumuzun üzerine döküp üzerini düzleştirelim. Ve tekrar buzdolabına koyalım. 30-40 dakika sonra tatlımızı servis yapabiliriz..

Hepimize afiyet olsun..



Cumartesi, Aralık 10, 2005

KAHVALTI..































Sevgili Tuhfe beni kahvaltı mim'ne davet etti..bu beni çok mutlu etti çünkü gün içinde en çok sevdiğim öğün kahvaltıdır. Özellikle ailemle kahvaltı yapmaya bayılırım :))

1- Normal bir günde nasıl kahvaltı yapıyorsun?

Eğer evdeysek tabii ki kahvaltı sofrası hazırlıyorum. Çayımızı demliyorum, eşime ve kızıma yumurta haşlıyorum, kepek ekmeklerimizi kızartıyorum, domates&salatalık kesip onları zeytinyağlıyorum, peynir çeşitlerini ve zeytin çeşitlerini mutlaka hazırlıyorum..
Ama eğer işimiz var ve evde değilsek, tost veya poğaça ile meyve suyu içiyorum..Pazar günleri mutlaka dışarıda kahvaltı ediyoruz. Ya brunch'a gidiyoruz ya da Ormana gidip yürüyüş yapıyoruz. Ya ormanda piknik yapıyoruz ya da Sarıyer'e pide yemeğe gidiyoruz :)

2-Hafta sonu nasıl kahvaltı yapıyorsun?
Biraz yukarıda ki soruda da bahsettim..Cumartesi genellikle evimizde ben sofra hazırlıyorum. Ara sıra milföy ile börek yapıyorum (eşim ve kızım çok seviyor), bazen sucuk bazen de omlet hazırlıyorum..
Pazar günleri ise mutlaka dışarıda yiyoruz. Hatta gittiğim bazı brunchlardan blogumda bahsetmiştim. En çok Paul'un brunchını beğeniyoruz. Geçen hafta Ataköy'de ki Emin Pastanesinin brunchına gittik ve orayıda çok sevdik. Çeşit olarak yok yok :)

3- Ne zaman kahvaltı yaparsın?
Bizim saatlerimiz biraz değişir..Haftasonu canımız ne zaman isterse ama haftaiçi daha erken tabi ki..

4-Belirli aile gelenekleriyle veya inanışlarıyla büyüdün mü, bunlar neler?
Kahvaltı yapmadan evden asla çıkmazdım. Sabahları okula giderken ya Hikmet Teyzem ya da Babam bana kahvaltımı yaptırırlardı. Ekmek kızartıp üzerine tereyağ sürerler yanınada bir dilim beyaz peynir koyarlardı :)

5-Beslenme çantanı düşündüğünde neler hatırlıyorsun?
Beslenme çantam her zaman çok güzel olurdu. Börekler, kekler, sandviçler, sütler, meyvalar :) Ama en çok aklımda kalan ben yuvaya ve ilkokul 1-2 ye giderken öğlenleri teyzemin okula gelişi ve bana soğulmuş havuç dilimleri, jelibon ve çikolata getirmesiydi..

6- Senin için lüks bir kahvaltı nedir!
Balayımız için Paris'e gitmiştik. Orada kaldığımız küçük otelin sabah kahvaltılarını gerçekten çok sevmiştim. Kruvasan, reçel, peynir ve çikolata ezmesi..bu güzel şehirde, öyle güzel şirin bir otelde o kahvaltıyı tekrar yapabilmek benim için gerçekten şu an için bir lüks..

7- Nasıl, nerede ve ne zaman kahvaltı etmek istersin?
Eşimle ve kızımla olsun yeter..Evimizde kahvaltı yapmak bizim için çok keyifli ve ben halimden memnunum :)

8-Hayatında hatırladığın özel kahvaltı var mı, onu özel kılan nedir?
Evet var..Hamili olduğumu eşimle yeni öğrenmiştik..ve doğum yapıp yapmamak konusunda çok kararsızdık .(zamanlama olarak) o sabah kararsız bir şekilde Teşvikiye Kafeye kahvaltı etmeye gittik ve biz Yağmuru doğurmaya karar verdik :) o hayatım boyunca yediğim en zevkli kahvaltıydı :))
































9- Kahvaltı masanda eksik olmamasını istediğin şey nedir?
Kepek ekmeği, limonlu ve esmer şekerli çay, beyaz peynir, domates&salatalık..

10- Kahvaltı konusunda söylemek istediğin başka şey var mı?
Okuduklarınızdan da hissettiğiniz gibi benim hayatımda kahvaltı gerçekten çok önemli ve güzel bir yere sahip..ailemin bir araya gelerek paylaştığı en güzel sofra kahvaltı sofrası..akşam yemeklerini pek birlikte yiyemiyoruz..
Sanırım önemli olan sevdiklerimizle bir arada olduğumuz sofralar bizim için en değerli sofralardır..nerede ve ne yediğimiz önemi ikinci sırada yer alıyor..

11- Bloğundan bize kahvaltıya önereceğin tarifler önerebilir misin?
Kahvaltı önerileri- 1 ve Kahvaltı önerileri-2 & muska böreği

Bende Başak'ın , Wendy'nin ve Burcu'nun kahvaltılarını merak ediyorum..

ZUHAL YALÇIN'IN PASTALARI..






















Sevgili Zuhal Hanım bizlerle yaptığı muhteşem pastalarını paylaşıyor..Pastaları görünce gözlerinize inanamıyacaksınız..

devamı..

Cuma, Aralık 09, 2005

İLK PASTA SONGÜLDEN !!





















Evetttt..Pastalarımız bölümümüz için ilk gelen pasta resimlerimiz sevgili Songül'e ait..eğer merak ediyorsanız buradan görebilir veya her zaman bloga uğramak için sağ alt kısımdaki "pastalarımız" logosunun üzerini tıklayabilirsiniz..
Herkesin muhteşem pastalarını sabırsızlıkla bekliyoruzzz :))

Çarşamba, Aralık 07, 2005

FARKLI SUNUMLU BİR MOZAİK PASTA & BOLU ÇİKOLATASI...
























Mozaik pasta bizim evimizde çok sevilen bir lezzettir. Özellikle eşim buzdolabımızda devamlı mozaik pasta ve tezgahımızda da ev açımı baklava bulunmasını ister. İşte bugün o nadir günlerden biri :) Buzdolabında mozaik pastamız, tezgahımızda az bile olsa baklavamız var. Bu sefer ben mozaik pastayı klasik görünüşlü yapmadım, aynı bir yuvarlak pasta gibi 20 cm'lik kelepçeli kalıba koyup dondurdum ve donduktan sonrada üzerine çikolatalı ganaş eritip döktüm. En son olarak damla çikolata ile süsledim. Bence görüntüsü çok güzel oldu, "ben çikolatalıyım, ben çikolatalıyım " diye bağırıyor sanki :))

Mozaik tarifi yapımını buradan alabilirsiniz..
Ganaş için ;
- 100 gr bitter çikolata
- 100 ml sıvı krema

Önce kremayı bir cezvede kaynatalım ama çok uzun süre kaynatmayalım sadece 1 dakika kaynatalım. Daha sonra çikolataları kremamızın içerisine kırıp iyice karıştırarak eritelim. Buzdolabından çıkardığımız donmuş mozaik pastamızın üzerine dikkatlice ganaşımızı dökelim. Spatula ile yayalım. En son üzerine damla çikolata serpiştirip tekrar buzdolabına (derin dondurucuya değil) kaldıralım. İnanılmaz güzel görüntüsü, kokusu ve tadı oluyor. Özellikle misafirlerinize yapmanızı öneririm..































Bolu çikolatasını ise bir arkadaşımız hediye getirdi. Kutusu, görüntüsünü ve tadını çok beğendim. Biraz internette araştırınca ülkemizdeki çok değerli bir çikolata çeşidi olduğunu anladım. Bolu'nun şekerleme dünyasındaki duayeni rahmetli Arif Kesim ilk olarak bu çikolatayı yapmış ve geliştirmiş.




Mutlaka Bolu'ya gidip te hediye almak isteyenler bu çikolatayı sevdiklerine alırlarmış. Bu tadı yaşatmayı başaran bir kaç pastane mevcutmuş. Deniz pastacılık, Barış Pastaneleri ve Saray Pastaneleri de bu eşsiz tadı üretmeye başlamışlar..
Eğer sizin de yolunuz Bolu'ya düşerse veya bir yakınınız Bolu'ya gidecekse ondan Bolu çikolatası isteyin lütfen. Gerçekten çok farklı ve eşsiz bir tat..

Pazartesi, Aralık 05, 2005

ÜÇ RENKLİ BÖREK VE MANTAR KURABİYE

































Geçen hafta sevgili Beyhan bana mantar kurabiye yapımını sormuştu..Ben maalesef mantar kurabiye daha önce hiç denememiştim, bu yüzden Beyhana yardımcı olamadım. Ama sevgili Kübra ve Tuhfe bana iki tane "mantar kurabiye" tarifi gönderdiler. Bende önce Kübranınkini denedim ve sonuç gerçekten çok güzel oldu :)Tekrar teşekkürler Kübra ve Tuhfe :) En kısa zamanda da Tuhfeninkini denemek istiyorum..

































Bu haftasonu Sevgili arkadaşım Ebru ve ailesinin bana geldiğinden bahsetmiştim. Mantar kurabiyeleri ve üç renkli patates böreğini bu güzel gün için hazırlamıştım. Börek en az kurabiyeler kadar çok güzel oldu. Bu böreğin mutlaka birgün denemenizi öneririm. Çünkü hem sunumu şık oluyor hemde yumuşacık lezzetli bir böreğiniz oluyor..

Kurabiye için gerekli malzemeler ;
  • 250gr margarin(oda sıcaklığında beklemiş)
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 4,5 su bardağı (ortalama)nişasta(2 paket)
  • 1 su bardağı toz şeker

Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım. Ara sıra üzerine azar azar un atarak yoğuralım bötylece hamur daha güzel tutuyor. Hamurumuz olduktan sonra fırın tepsisini yağlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp tepsiye dizelim. Ben biraz büyük yapmışım, siz arzu ederseniz tarifteki gibi ceviz büyüklüğünde yapabilirsiniz. Tepsiye dizdikten sonra ir tabağın içerisine toz kakao koyalım. Temiz bir pet şise kapağını alalım ve önce kakaoya sonra kurabiyelerin üzerine bastıralım. Böyle mantar şeklinde kurabiyelerimiz olacak. 180 derece ısıdaki fırınımızda kurabiyelerimizi yaklaşık yarım saat pişirelim. Piştikten sonra biraz soğutup servis tabaklarına alalım..

Üç Renkli Börek malzemeleri ;

  • 4 yufka
  • 300-400 kg ıspanak veya pazı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2-3 havuç
  • 10-15 dilim çemensiz pastırma
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • çörek otu veya susam

Havuçları yıkayıp ve soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya çok az sıvı yağ gezdirip havuçlarımızı kavurarak pişirelim. Ispanak veya pazımızıda yıkayıp az yağlı teflon bir tavada kavurarak pişirelim. Pastırmalarımızıda küçük küçük kesip rendelenmiş kaşar peyniri ile harmanlayalım. Böylece havuç, ıspanak ve peynirli pastırma olmak üzere üç ayrı içimizi hazırlamış oluyoruz.

Ayrı bir kasede su ve sıvıyağımızı karıştıralım. Yufkalardan birini fırın tepsimize yayalım. Tepsinin üzerine denk gelen her yere sulu ve yağlı karışımımızı fırça ile sürelim. Üzerine 1 kat yufka daha serip yine aynı şekilde ıslatalım. Islattıktan sonra üzerine havuçlu içimizi döküp yayalım. Üzerine bir kat yufka daha serelim. Onuda ıslatalım. Islattıktan sonra ıspanaklı veya pazılı içimizi döküp yayalım. Üzerine son yufkamızı serelim. Bu yufkayıda ıslatalım ve pastırmalı içimizi ekleyelim ve yayalım. Tüm bu yufkaları büyük bir rulo olacak şekilde saralım. Birleşme kısmını altına saklayarak tepsiye yerleştirelim ve yanlarında sarkan fazla kuru yufkaları bıçak ile keserek atalım. Böreğimizin üzerine bir yumurta sarısını düzgünce sürelim ve üzerini çörek otu veya susamla süsleyelim.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırınımızda yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzerinin nar gibi kızarması gerekiyor. Piştikten sonra böreği dilimlere ayırarak servis tabağımıza aktaralım.

Hepimize afiyet olsun :)

Cumartesi, Aralık 03, 2005

EBRU VE AİLESİ İLE BEŞ ÇAYI..































Bugün Ebru,Ebrunun Annesi Zeynep Teyze, Ablası Emel Abla, Yeni doğan bebişi Begüm ve ortanca oğlu Hakan ve Annem bize beş çayına geldiler.. Elimden geldiğince güzel birşeyler hazırlamaya çalıştım çünkü Emel abla ve Zeynep teyze ilk defa evimize geliyorlardı veee daha kırk günü bile dolmayan minik Begüm :)Tabii ki dünyalar tatlısı Hakan :)
Begüm hep uyudu, Hakanda uslu uslu oturdu ,Yağmur ise önce biraz şımardı sonra oda hep uyudu..

Menümüz ;






Kübracım tarifin harika :) Teşekkür ederim..Hepsini bitiremedik, Pazar ve Pazartesi çocuklara götüreceğim..

Başak , Salataya herkes bayıldı..Çoğu gitti ,birazını kendime ayırdım :) Tarif için Babana ve sana tekrar teşekkür ederim :)

Baklava her zaman ki gibi çok gözdeydi ve çok beğenildi..Tarifin için teşekkürler Emel..ayrıca Emelin tatlı bebeği dünyaya gelmiş, buradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum :))

Ben en çok üç renkli sarma böreği ve brokolili salatayı beğendim..ayrıca pastanın tadı ve kekide çok güzeldi..Umarım misafirlerimde benim gibi düşünmüşlerdir :)

Ayrıca Annemim yaptığı kısır zaten muhteşemdi..daha önceden deneyimliydik :))



Perşembe, Aralık 01, 2005

BUGÜN BENİM DOĞUMGÜNÜM..































Bugün benim doğum günüm..Sabahtan beri Teomanın bu şarkısı dilimde dolanıp duruyor..Sanırım Babamı çok özledim..
Çocukken doğumgünlerim Cumartesi günleri bizim evimizde kutlanırdı. Kekler,börekler hazırlanır, benim sınıf arkadaşlarım, Annemin eşi dostu benim bu kutlamama katılırlardı..Şimdi ise ne Cumartesi kutlamaları ne de sınıf arkadaşlarım kaldı geriye..ama o heyecanı hala içimde yaşıyorum..
Akşam siteye "Bugün benim doğum günüm" yazımı ve ışığını ayarlayamadığım pastamın resmini koyarken sizlerden bu kadar güzel dilekler alacağımı hiç tahmin edemiyordum..Sabah bilgisayarımı açtığımda bana o Cumartesi günleri heyecanımı yaşattınız.. Hepinize o kadar çok teşekkür ediyorum ki, beni inanılmaz çok mutlu ettiniz..Duygularımı başka nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum..Tekrar çok teşekkür ederim..
Evet, kendi pastamı büyük bir zevkle kendim hazırladım..Fotoğraflarını her ne kadar berbat çeksemde yakından daha iyi gözüküyor :) Üzerini yeşil şeker hamuru ile kapladım ve bordo güller ile süsledim. İçi çikolatalı.. Daha tadına bakmadık çünkü bu gece kesmeyi planlıyoruz..
Canım Annem bana sonunda istediğim fotoğraf makinesini aldı :) Zaten eşimin yaptıklarını yazmakla bitiremem ama benim için çok önemli olan "Pastacılık Kursuna" kayıdımı yaptıracak :)Arkadaşlarım ve ailemden sevdiğim büyüklerim telefonla yaşgünümü kutladılar, Yeğenim Günal bana kendi elleriyle çok güzel ve hep istediğim bileziği yaptı,sizler inanılmaz güzel yorumlar ve mailler gönderiyorsunuz.. İnsan başka ne ister ki..

Herkese sevgiler..