5 Gündür yoğun bir davet trafiği yaşıyoruz. Nerdeyse hergün arka arkaya davetlerimiz oldu ve davetlere katıldık :) Artık en son yarın bende toplanıyoruz. Davetlerden tüm görüntüleri ve tarifleri yarın toparlayıp yayınlayacağım. Ondan sonrada bana bir hafta müsadeniz olacak :)
Bu pastayı dün gece Annemim bugünkü daveti için hazırladım. Yine pastayı kafamdan tasarladım ve sonuçta böyle bir pasta ortaya çıktı. Hem çikolatalı hem meyveli yaptım ki herkese hitap etsin..tadını herkes beğendiğini söyledi, zaten bunu biten tabaklardan anladık :)
Gerekli malzemeler ;
- Pandispanya için Paul tarzı çikolatalı kek
- 1 su bardağı sıvı krema
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krema sertleşticisi
- 300 gr dondurulmuş veya taze kırmızı meyve
(ben dondurduğum ahududuları kullandım) - üzeri için 1 su bardağı sıvı krema
- 240 gr bitter çikolata (3 kare paket)
- süslemek için damla çikolata
Pandispanyamızı burada anlatığım şekilde pişirip soğutalım.
Meyvelerimizi küçük bir tencereye alalım ve üzerini kapatacak kadar su ve biraz tozşeker serpiştirip bir kere kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım.
1 su bardağı sıvı kremamızı 4 çorba kaşığı pudra şekeri ile çırpalım. Çırptıktan sonra içerisine 1 paket krema sertleştiricisi ilave edelim. Ve çok az daha çırpalım. Buzdolabında sırası gelene kadar bekletelim.
Bir su bardağı sıvı kremamızı orta boy bir cevzede bir taşım kaynatalım. Ve hemen altını kapatalım. Çikolatalarımızı küçük küçük kırıp hemen sıcak kremanın içerisinde devamlı karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğuduktan sonra ortasından ikiye keselim. Soğuttuğumuz meyvelerin suyu ile keki her iki tarafınıda biraz ıslatalım. Kekin ortasına buzdolabından kremamızı çıkartıp yayalım. Kremanın üzerine meyvelerimizi dizelim. Ve en son kekin ikinci bölümünü meyvelerin üzerine kapatalım.
Fırın telimizi yuvarlak geniş bir borcamın üzerine yerleştirelim.Telin üzerine hazırladığımız pastamızı dikkatlice yerleştirelim. Telin ve borcamın tam ortasına yerleştirelimki üzerine dökeceğimiz ganaş tezgaha bulaşmasın. Çikolatalı ganaşımızı pastanın üzerine yavaş yavaş bekleyerek dikkatlice dökelim. 3 dakika kadar bekletelim. Başka bir borcam veya kap alıp telimizi bu sefer onun üzerine koyalım. Öbür kapta kalan ganaşı tekrar pastanın üzerine dikkatlice yavaş yavaş dökelim. Yine bekletelim. Ve aynı işlemi 5-6 kere tekrarlayalım. Ganaş bitmeyebilir,az kalan ganaşıda siz yiyebilirsiniz :)
Son işlemden sonra telin üzerinde bir müddet pastayı bekletelim. 10 dakika kadar sonra pastayı dikkatlice servis tabağına aktaralım. Yanlardan taşan yerleri spatula ile düzeltelim. En son üzerine damla çikolata serpiştirelim ve üzerini fanus ile kapatıp buzdolabına kaldıraım. En az bir gece pastamızı buzdolabında bekletelim.
Hepimize afiyet olsun :)
Sevgili Sedanın ve Neslihanın güzel pastalarını pastalarımız bölümünde paylaşıyoruz..