Pazartesi, Ocak 16, 2006

MEYVELİ & ÇİKOLATALI PASTA































5 Gündür yoğun bir davet trafiği yaşıyoruz. Nerdeyse hergün arka arkaya davetlerimiz oldu ve davetlere katıldık :) Artık en son yarın bende toplanıyoruz. Davetlerden tüm görüntüleri ve tarifleri yarın toparlayıp yayınlayacağım. Ondan sonrada bana bir hafta müsadeniz olacak :)
Bu pastayı dün gece Annemim bugünkü daveti için hazırladım. Yine pastayı kafamdan tasarladım ve sonuçta böyle bir pasta ortaya çıktı. Hem çikolatalı hem meyveli yaptım ki herkese hitap etsin..tadını herkes beğendiğini söyledi, zaten bunu biten tabaklardan anladık :)

Gerekli malzemeler ;
  • Pandispanya için Paul tarzı çikolatalı kek
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleşticisi
  • 300 gr dondurulmuş veya taze kırmızı meyve
    (ben dondurduğum ahududuları kullandım)
  • üzeri için 1 su bardağı sıvı krema
  • 240 gr bitter çikolata (3 kare paket)
  • süslemek için damla çikolata

Pandispanyamızı burada anlatığım şekilde pişirip soğutalım.

Meyvelerimizi küçük bir tencereye alalım ve üzerini kapatacak kadar su ve biraz tozşeker serpiştirip bir kere kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım.

1 su bardağı sıvı kremamızı 4 çorba kaşığı pudra şekeri ile çırpalım. Çırptıktan sonra içerisine 1 paket krema sertleştiricisi ilave edelim. Ve çok az daha çırpalım. Buzdolabında sırası gelene kadar bekletelim.

Bir su bardağı sıvı kremamızı orta boy bir cevzede bir taşım kaynatalım. Ve hemen altını kapatalım. Çikolatalarımızı küçük küçük kırıp hemen sıcak kremanın içerisinde devamlı karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.

Kekimiz soğuduktan sonra ortasından ikiye keselim. Soğuttuğumuz meyvelerin suyu ile keki her iki tarafınıda biraz ıslatalım. Kekin ortasına buzdolabından kremamızı çıkartıp yayalım. Kremanın üzerine meyvelerimizi dizelim. Ve en son kekin ikinci bölümünü meyvelerin üzerine kapatalım.

Fırın telimizi yuvarlak geniş bir borcamın üzerine yerleştirelim.Telin üzerine hazırladığımız pastamızı dikkatlice yerleştirelim. Telin ve borcamın tam ortasına yerleştirelimki üzerine dökeceğimiz ganaş tezgaha bulaşmasın. Çikolatalı ganaşımızı pastanın üzerine yavaş yavaş bekleyerek dikkatlice dökelim. 3 dakika kadar bekletelim. Başka bir borcam veya kap alıp telimizi bu sefer onun üzerine koyalım. Öbür kapta kalan ganaşı tekrar pastanın üzerine dikkatlice yavaş yavaş dökelim. Yine bekletelim. Ve aynı işlemi 5-6 kere tekrarlayalım. Ganaş bitmeyebilir,az kalan ganaşıda siz yiyebilirsiniz :)

Son işlemden sonra telin üzerinde bir müddet pastayı bekletelim. 10 dakika kadar sonra pastayı dikkatlice servis tabağına aktaralım. Yanlardan taşan yerleri spatula ile düzeltelim. En son üzerine damla çikolata serpiştirelim ve üzerini fanus ile kapatıp buzdolabına kaldıraım. En az bir gece pastamızı buzdolabında bekletelim.

Hepimize afiyet olsun :)



Sevgili Sedanın ve Neslihanın güzel pastalarını pastalarımız bölümünde paylaşıyoruz..

Cuma, Ocak 13, 2006

ÇİKOLATALI PUDİNG ( KAHVE ÇİKOLATASI AROMALI )
































Canımız en kısa sürede yapılabilecek sütlü ve çikolatalı bir tatlı istediğinde yapacağımız en güzel tarif pudinglerdir. Genellikle puding deyince aklımıza hazır satılan pudingler gelir. Bende bir ara çok hazır puding kullanmıştım. Ama puding yapmak aslında çok kolay bir işlemmiş. Hem katkı maddesi düşüncesi olmadan aynı hazır pudingler tadında (hatta daha da güzel) pudingler yapabiliyorum..

Gerekli malzemeler ;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı süt (ben light süt kullandım)
  • 1oo gr milka kahve aromalı çikolata (isterseniz 100 farklı çikolata çeşitleride kullanabilirsiniz)
  • üzerini süslemek için biskrem büskuvisi (içerisi çikolata kremalı herhangi büskuvi)

Küçük bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyalım ve soğukken karıştıralım. Orta hararetli bir ateşte pudingimizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına yaklaşırken çikolatalarımızı küçük küçük kırıp içerisine atalım ve iyice karıştırarak eritelim.




Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alalım ve çırpma telimizle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpalım. Ben kısa boylu kadehlere pudingleri çok ağızlarını doldurmadan doldurdum. Bu şekilde 4 adet pudingim oldu. Siz kendi istediğiniz oranda miktarı ayarlayabilirsiniz.

Üzerine pudingler sıcakken birer biskrem koyarak süsledim. Davet sofralarımızda kadehlerin içerisine bu şekilde pudingler hazırlayarak şık sunumlar yaratabiliriz..hemde kısa zamanda acil çikolatalı tatlı yapma istemlerimizde bu tarif can kurtarıcı olacaktır..

hepimize afiyet olsun..


Çarşamba, Ocak 11, 2006

BAYRAM ÇİKOLATASI ARAYIŞI..
































Bayram devam ediyor..biz her bayram İstanbuldan ayrılmayız çünkü iş gereği eşim ve bazen ben Bayramlarıda çalışırız..ama tatile bayramdan sonra çıkacağız :))
Dün bayram ziyaretlerimizi yaptık.Önce benim anneme daha sonra da eşimin ailesine gittik. Anneme yaptığım baklavayı ve truflardan iki paket götürdüm. Biri annem için, biri de Ergül Teyzem için..Kayınvalideme ise yine yaptığım truflardan götürdüm. Bizim evdekileri de Yağmur yedi. Böylece evimizdeki bayram çikolataları sona ermiş oldu..

























Evdeki çikolatalar sona erince bende bayram çikolatası arayışına girdim. Bizim evin en yakınındaki alışveriş merkezine gittim..Hazır çikolata almak istemiyordum, amacım birkaç farklı çikolata bulup ,o çikolatalardan kendi çikolatalarımı yapmaktı. İlk değişik bulduğum çikolata eski ünlü markalardan "Mabel" oldu..Bilirsiniz Mabel çikolataları ve çikletleri çocukluğumuzun hatıralarıdır. Bende bakınırken kocaman 300 gr'lık Mabel çikolatalarını farkedince gözlerim kocaman açıldı :)Marketlerde satılıyormu bilmiyorum ama ben alışveriş merkezindeki bir standan aldım. Aslında sadace bitterli mabel alacaktım ama yanlışlıkla antep fıstıklısını almışım. Bunu eve gelince farkettim. Gidip değiştirmeyi düşündüm ama içimden bir ses nedense "dur" dedi.































Gittiğim alışveriş merkezinde makro center var. Orada çok güzel çikolatalar var . Daha önce ki Browni tarifimde Milkanın sütlü bitter çikolatasını kullandığımdan bahsetmiştim. Bu çikolata ile gerçekten çok güzel sonuçlar alınıyor. Sütlü bitteri her türlü tatlı yapımında çekinmeden kullanabilirsiniz. Truf, browni, çikolatalı kek, krema vb. yapımında çok başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Benmari usülü eritirken hiç sorunsuz eritilebiliniyor.

Birde Milkanın kahveli çikolataları çıktı. Bu çikolataların tadıda çok farklı ve lezzetli. Bu çikolatalarıda değişik bir tarifte kullanmayı planlıyorum.. En severek aldığım çikolata ise Lindt'in %85 oranında kakao içeren tam bitter çikolatası. Asıl çikolatalı tarifler bilindiği üzere bitter çikolata ile yapılır. Bazı özel tarifler ise acı bitter çikolatadan yapılır. Lindt'in hem %70 kakao içeren hem de %85 kakao içeren çikolataları mevcut. Artık gerisi sizin damak tadınıza kalıyor..

Eve geldiğimde Yağmurla birlikte akşam yemeğimizi yedik. Benim canım tatlı istedi ve evde bu ara yaptığım tatlılardan hiçbiri kalmamıştı. Bende en son aldığım Antepfıstıklı Mabel çikolatadan tatmak istedim. Ve tattığımda iyi ki yanlışlıkla bu çikolatayı almışım dedi. Çocukluğumun lezzeti artık geri döndü..ve bayram şekerliğime antep fıstıklı çikolatalar olduğu gibi yerleşti..

Tekrar mutlu bayramlar..

Salı, Ocak 10, 2006

BAYRAM & TRUFS































Yılbaşı telaşının ardından hemen sonra şimdide Bayram telaşımız başladı :) Bugün bütün gün baklava ve çikolata yaptım..Alışverişi, hazırlığı, yapımı vs. derken bütün günümün bayram hazırlığı ile geçtiğini farkettim..
Yarın Annelerimizi ziyaret edeceğiz. Onlara ziyarete gittiğimizde kendi hazırladığım yiyecekleri götürmek herzaman tercihimdir. Geçen Bayramda benim Anneme kalburabastı tatlısı yapmıştım, eşimin Annesine ise baklava yapmıştım. Bu sefer her ikisine hindistancevizli- fındıklı truflar yaptım. Ama bu sefer kendi anneme torpil geçeceğim çünkü teyzem İzmirden Annemi ziyarete geldi ve yaptığım baklavayı onlara götüreceğim :)
Sevdiklerimize kendi ellerimizle yaptığımız çikolataları ve tatlıları hediye götürmek kadar güzel bir davranış olabilirmi..eğer bana biri gelirken kendi yaptığı çikolatalardan bir kutu getirse , herhalde havalara uçardım :))
Bu arada "ben truf yapıcağım" deyip geçmeyin. Birde yaptığınız çikolataları güzel kutulara koymamız gerekiyor..kurdele ile süslemek gerekiyor..şık torbalarda sunmak gerekiyor..ben kutularımı Eminönünden aldım. Eminönü fermonun hemen yanında kutu, kurdele satan bir dükkan var. Hep pasta ve çikolata kutularımı oradan satın alıyorum. Mesela yaptığım pastaları fanusların içerisinde taşımıyorum. Yaldızlı pasta altlığını kullanarak pastamı aldığım kutulara yerleştiriyorum..




Temel truf tarifi ;

Gerekli malzemeler ;

  • 100 gr bitter çikolata,
  • 100 gr sütlü çikolata, (isterseniz değişik alternatifler deneyebilirsiniz, mesela kahveli çikolata vb.)
  • 3 paket vanilya
  • 200 ml süt kreması (bir küçük kutu)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr oda sıcaklığında beklemiş margarin

bu ölçülerden yaklaşık 38-40 adet truf çıkıyor.

Süt kremasını, vanilyayı ve pudra şekerini beraber kaynatalım. Kaynadıktan sonra içerisine çikolatalarımızı kıyarak ilave edelim ve tahta bir kaşıkla karıştırarak eritelim. Hazırladığımız karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletelim.

İki saat sonra buzdolabından karışımımızı çıkartalım ve oda sıcaklığında beklemiş margarinimizi ilave edelim. Mikser ile çırpalım. Buraya kadar temel truf tarifini yerine getirmiş oluyoruz. Ben bu aşamada içerisine marketten aldığım toz haline getirilmiş fındıktan yarım paket ilave ettim ve mikser ile biraz daha çırptım. Elimize iki adet tatlı kaşığı alalım. Hazırladığımız karışımdan yuvarlak toplar şeklinde alıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizelim. Ve bu hazırladığımız çikolataları buzdolabında 1 saat bekletelim.

Bir saat sonra buzdolabından hazırladığımız çikolataları çıkartalım. Ben bir tabağa kakao,bir tabağa hindistan cevizi koydum. Siz türk kahvesi, parça çikolata , esmer şeker vb. aklınıza gelebilecek birçok malzemeyi dışını kaplamak içim kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız bir toptan elinize alıp dikkatlice tam düzgün bir şekil verelim.Ve bunu kakaolu tabak içerisinde iyice gezdirelim. Her tarafının kakaoya bulanması gerekiyor. elimizle çok fazla ellememeye dikkat edelim. Biten trufu küçük truf kağıdının içerisibe dikkatlice yerleştirelim. Tüm çikolatalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Ben yarısını kakaolu yarısını hindistan cevizli yaptım.

Trufları buzdolabında muhafaza edelim. Çok fazla oda ısısında kalırsa truflarımız erir..


Yarın akşam tekrar mutfağa gireceğim ve bu seferde eşim için baklava yapacağım..belki başka çeşit çikolatalar..

Herkesin Kurban Bayramını tüm kalbimle kutlarım..umarım güzel bir bayram geçirir, ailemizle ve sevdiklerimizle birlikte güzel sofralar paylaşırız..

Hepimize afiyet olsun..

Cumartesi, Ocak 07, 2006

HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇİKOLATALI PASTA & TATİL BAŞLADI...

































Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.. Bu pastayı yapma amacım kayınvalidemin daveti içindi . Ama davetteki konuklardan birini doğum günü olduğunu öğrenince , pastamız yine mutlu bir göreve hizmet etmiş oldu :) Doğum günü pastası misyonunu yine başarıyla tamamladı :)

Diğer fotoğraflar ise üzümlü muffin , havuç salatası (ben özellikle üzerindeki süslemesi için yayınladım ) ve Afyon lokumu..aslında en büyük hedefim masanın fotoğrafını çekmekti..ama öyle kalabalıktı ve bir an da herkes masaya öyle bir hışım oturdu ki, maalesef tüm çekebildiklerim bunlar oldu :)





















Cuma, Ocak 06, 2006

DENTİSTA & ZUHAL YALÇIN'IN YILBAŞI SÜPRİZLERİ..



Pastalarımız bölümünde Dentista'nın ve Zuhal Yalçın'ın yılbaşı hazırlıklarını paylaşıyoruz..

Devamı..

Çarşamba, Ocak 04, 2006

DAMLA ÇİKOLATALI BROWNİ(CHOCOLATE CHIP BROWNIES)






































Chocolate Bible kitabından denediğim ilk tarifim. Tek kelimeyle sonuç harika oldu. Bu kitap gerçekten verildiği adı hak ediyor bence...
Blogumdaki diğer browni tarifinden farkı tereyağı yerine sıvı yağ kullanılıyor olması. Ve içerisine damla çikolata eklenmesi. Aslında içerisine fındık veya cevizde ekleniyor ama benim aram kuruyemişle iyi olmadığı için ben pek kullanmıyorum..
Bu ara yediğim en güzel Browni Starbucks'ta yediğim "Starbuck's Brownie" idi. Eğer sizde bu bahsettiğim tadı lezzetli buluyorsunuz ve zevk alarak yiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm..

Gerekli malzemeler ;
  • 160 gr Milka sütlü bitter çikolata, (iki paket)
  • 1 su bardağından iki parmak eksik ay çicek yağı
  • 2 yumurta
  • yarım paket vanilya
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı damla çikolata

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
19 cm'lik dikdörtgen bir kalıbı yağlayalım.

Çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile yaklaşık 10 dakika çırpalım. (yavaştan hızlıya) İçerisine benmari usülü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve 2 dakika daha çırpalım.

Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve vanilyayı eleyelim. Ve çikolatalı karışım içerisine ilave edip önce spatula ile sonra mikser ile karıştıralım. En son damla çikolatalarımızı ekleyip son bir kez spatula ile karıştıralım.

Önceden yağladığımız kalıbımıza karışımımızı dökelim ve spatula ile üzerini düzgünleştirelim.

180 derece ısıttığımız fırınımızda üzeri kıtırlaşana kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim. Piştiğini anlamak için içerisine kibrit çöpü batırabilirsiniz. Yalnız çok kurutmadan pişirmeye dikkat edin, biraz sulu ve yumuşak kalması gerekiyor.

Servis yaparken brownilerimizi dikdörtgen dilimleyelim. Ve arzu ederseniz üzerine çikolata sosu, ahududu sosu hazırlayabilirsiniz. Veya yanına bir top vanilyalı dondurma ve nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Pazartesi, Ocak 02, 2006

YILBAŞI BEKLENTİLERİ & ANNE OLMAK ÜZERİNE..

































Belçika'dan sevgili Bedia geçen hafta Türkiye'ye geldi. Ama ben maalesef bir türlü zamanımı ayarlayıp onunla görüşemedim :( Bunun için gerçekten çok üzgünüm..
Ama o benim için aldığı kitabı otelin lobisine bırakmış. Bu gece eşim gidip lobiden kitabımı teslim aldı. Eve getirdiğinde kocaman bir kitapla karşılaştım. Chocolate Bible uzun zamandır beklediğim ve çok istediğim bir kitaptı. Teşekkür ederim Bedia..
Kitabın paketini hızla açarken içerisinden bir paket daha çıktı. Bu ise benim için tam bir süpriz oldu..ve içerisinden iki muhteşem çikolata çıktıııııı !!! uçtum desem yeridir..Bediacım çok naziksin çok teşekkür ederim..beni gerçekten çokkkk mutlu ettin..

Sevgili Derya ise benim yılbaşımı beklentilerimi merak etmiş. Açıkcası o sorana kadar ben bunu hiç düşünmemiştim..Sayesinde oturup düşünmeye fırsat bulabildim. Bu hep yapılması gereken birşey diye düşünüyorum..



  • Her yeni yıl yeni ir başlangıç yeni bir umuttur. Ben daha iyi bir eş, daha iyi bir anne, daha iyi bir pastacı, daha iyi bir öğretmen ,daha iyi bir evlat, daha iyi bir gelin,.....insan ve çevre ilişkilerinde daha iyi bir insan olmak istiyorum,
  • doğumdan sonra lohusalık döneminde aldığım kiloları artık bu sene vermeyi çok istiyorum,
  • maddi ve manevi değerlere ihtiyaç duyanların daha çok yanında olmak istiyorum,
  • tüketmekten çok üretmeyi istiyorum,
  • daha anlayışlı, daha hoş görülü olmak ve daha çok dua etmeyi istiyorum..





































İşte buda eşimin bana yeniyılda aldığı hediye :) Bu hediyeyi gerçekten çok istiyordum. En çok istedikleriminden ilkini annem yaşgünümde almıştı (fotoğraf makinesi), şimdi de eşim beni çokkkkk mutlu etti..hayatımda olduğunuz için çok şanslıyım..

Bu arada yorum bırakan Lale hanımın hediyemi bilmesine gerçekten çok şaşırdım. Gerçekten çok zeki bir insansınız..

Sevgili Burcu ise annelik ve değişen hayatımla ilgili yazmamı istemiş..

  • Yağmur doğduğunda ilk önce ne hissedeceğimi bilemedim ama en büyük heyecanı hamile olduğumu öğrendiğimde ve ultrasonda Yağmur'un fasulye kadar ki halini gördüğümde hissetmiştim.
  • Yağmurla ilk günlerimiz hep evde geçmişti, bu yüzden çok sıkılmıştım ama şimdi o sıkıntılarımın yersiz olduğunu anlıyorum,
  • Hamileliğimde 8 kilo almama rağmen lohusalık döneminde 8 kilo daha almam beni en çok üzen durum olmuştu,
  • uykunun ne kadar değerli olduğunu anlamıştım,
  • ama onu her görüşümde, her kokusunu duyduğumda, her sesini duyduğumda, her gözlerine bakışımda Allah'a binlerce şükür ediyorum..

Pastalarımız bölümünde ise çok şirin bir pasta sizleri bekliyor..

Pazar, Ocak 01, 2006

YILBAŞI GECESİ..
































Bu sene yılbaşını evimizde ailemle birlikte karşıladık..ben nerdeyse on gündür bu gece için hazırlanıyordum. Süslemesi, menünün oluşturulması, hediyelerin alınması (en keyifli kısım) vb. birçok tatlı telaşla uğraştım :) aynı zamanda işimdeki en yoğun haftaydı diyebilirim , o yüzden gerçekten çok yoruldum..ama yorgunluğumdan çok mutluluk duyuyorum..
En çok canımı sıkan şey ise bütün gece uğraştığım dolmaları becerememiş olmam..hiç güzel olmadı, iç malzemesini az kullanmışım bu yüzden sonucum çok başarısız oldu :(
Onun dışında fazla bir sorun yaşamadım, saat 24:00 olunca eşim,kızım ve annelerimizle öpüşüp sarıldık..yeniyıl pastamızı kestik, Yağmur için üzerini mumlarla süsledim oda üfledi :) pastadan sonra hediyelerimizi açtıkkk :) birbirinden güzel birçok hediye aldım ve verdim..uzun zamandır yılbaşlarında hediyeleşmiyordum, tekrar çocukluğumdaki gibi hediyeleşmek çok hoşuma gitti :) Eşim bana en çok istediğim hediyelerden birini almış..benim için tam bir süpriz oldu..en kısa zamanda fotoğrafını çekip yayınlamak istiyorum..































Yılbaşı menümüzdekiler ise ;

  • Fırında tavuk but ve tavuk incik ( özel soslu)
  • Kuzu pirzola
  • Kestaneli ve etli pilav
  • Tavuk suyu tel şehriye çorbası
  • Kaşarlı fırın mantar
  • Milföy hamurundan peynirli ve sosisli börekler
  • Zeytinyağlı taze fasulye
  • Havuçlu cevizli kereviz salatası
  • Mevsim Salatası (özel soslu)
  • Küçük kanepeler
  • Patlıcan salatası
  • Kahvaltılıklar
  • Beceremediğim ama az yediğimiz zeytinyağlı yaprak sarması
  • Kabak Tatlısı
  • Kütük Pasta
  • Cips, kuruyemişler, meyve




































İşte bu da benim yılbaşı köşemm :) Altındaki hediyeler ise en sevdiğim kısmı..en büyük kutu bana geldi :))

Herkesin tekrar yeni yılını tüm kalbimle kutlarım..

Hepimizemutlu yıllar..

Cumartesi, Aralık 31, 2005

MUTLUUUUUUU YILLARRRRRR !!!!!
































Biliyorum biraz geç kaldım ama inanının daha yeni bilgisayarımın başına oturabiliyorum ( saat gece 02:27) Yarın için hazırlık yapıyorum ve bu saatte kadar kütük pasta ve yaprak dolması yaptım ( saat 21:00 'de başlamıştım) Dolma yapmak gerçekten çokkkkk uzun zaman alıyor :)
Aslında yılbaşı ağacımı ve köşemi çekip sizlerle paylaşmak istemiştim ama bu saatte güzel görüntüler alamadım..ama yarın çekip yılbaşı soframla birlikte yayınlamayı çok istiyorum..
Bu blogu oluşturduğum için ve sizleri tanıdığım için gerçekten çok mutluyum..2005 yılımın son 7 ayı sizlerle geçti..umarım bu 7 ay 7 yıl veya daha uzun bir zaman olur..çünkü ben burada gerçekten çok mutlu ve huzurluyum..
Herkesin , beni okuyan okumayan, ama herkesin yeni yılını tüm yüreğimle kutluyorum..umarım bu yeni yıl bizler için, ülkemiz için ve dünyamız için güzel beklentilerle doludur..
İnsanları çok seviyorum, ülkemi çok seviyorum, dünyamızı çok seviyorum..umarım sevgiler çoğalır..

herkese güzel lezzetlerle ve gülücüklerle dolu bir yıl ve yılbaşı gecesi dilerim..