




Önce fırınımızı 180 derecede ısıtalım.
Yumuırtanın sarılarını inceleşene kadar ve limon rengi alana kadar çırpalım. Daha sonra içerisine badem aroması ekleyip tekrar çırpalım.
Yumurta aklarını şeker ile çırpalım. Çok sertleştirmeden beyazlaştıralım.
Yumurta sarılarını yumurta aklarının içerisine yavaşca ekleyelim.
Kalan malzemelerimizede ilave edip tahta kaşıkla şöyle bir karıştıralım.
Fırın tepsimizin üzerine yağlı pişirme kağıdı veya silpat serelim. Ve sıkma torbamızın en kalın ucu ile hamurumuzdan 13 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde parmak şeklinde şekiller sıkalım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri hafif pembeleşinceye kadar 10 dakika pişirelim. Tezgahımızın üzerinde soğumaya bırakalım .
Ben kedi dillerini fındık tozu ilave ederek yaptım. Çok lezzetli oldular fakat istediğim gibi kabarmadılar. Ama siz bu orijinal tarifle istediğiniz kıvamda kedi dilleri elde edebilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun :)
Defalarca izleyebilecegim 4 film veya dizi:
Yasadigim 4 yer:
Izledigim 4 televizyon programi:
Tatil icin gittigim 4 yer:
En sevdigim 4 yiyecek:
Hemen simdi olmak istedigim 4 yer:
Sobelediğim 4 blogcu ;
CHOCOLATE CHIP COOKIES (DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYELER)
Fırınımızı 170°C'ye ısıtalım. Fırın tepsisini yağlayalım veya yağlı kağıt (silpat ) serelim.
Oda sıcaklığında ki margarinimizi mikserin orta hızında 1 dakika çırptıktan sonra her iki şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpalım. Unu, tuzu ve karbonatı karıştırarak birlikte eleyelim ve yağlı karışıma ilave edip 2 dakika çırpalım. Vanilya ve yumurtayı da ekleyerek 1 dakika daha çırpalım. Unu, tuzu ve karbonatı karıştırarak birlikte eleyelim ve yağlı karışıma ilave edelim, 1 dakika mikserin orta hızında karıştıralım. Damla çikolatayı ve çekilmiş cevizi karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
Hazırladığınız hamur oldukça yumuşak bir hamur olacaktır. Kıvamı bu şekilde olduğu için un ilave etmemelisiniz. Bir yemek kaşığının dolusu kurabiye hamuru olarak tepsiye 3 parmak aralıkla dökün. (Hamur döktüğünüz şekilde kalsın, düzeltmeyin.)Daha önce ısıttığınız fırında, açık kahverengi renk alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirelim. Piştikten sonra ılınınca tepsiden alıp soğuk olarak servis yapalım.
Not: Kurabiyeler fırından çıktığında çok yumuşak olacaktır, pişirmeye devam etmeyin çünkü daha sonra katılaşacaktır.
Hepimize afiyet olsun..
Yumurta ve şekeri derin bir çırpma kabında mikser ile en az 10 dakika çırpalım. Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım. En son kakaoyu ekleyip karışıma yedirelim. 180 derece ısıtığımız fırınımızda pandispanyamızı 30 dakika pişirelim. Bu ölçüler ile 18-20 cm'lik çember veya kelepçeli kalıp kullanmalıyız.
Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım. Soğuduktan sonra streç film ile kaplayıp oda ısısında 1-2 gün bekletelim. Pastayı yapacağınız günden 2 gün önce pandispanyanızı hazırlamanız hem daha avantajlı hem de çalışması daha kolay olacaktır.
Krema için ; ( Pastacı Kreması )
Sütümüzü bir küçük tencereye alıp kaynatalım. Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştıralım. Üzerine kaynamış sütten çok az döküp malzemeleri iyice karıştırarak eritelim. Bu karışımı kaynamış sütün üzerine döküp devamlı karıştırarak pişirelim. Çok yoğun bir kıvamı olmayacak, telaşlanmayın..Ocaktan alıp ince ince doğradığımız çikolataları kremanın içerisine dökelim ve devamlı karıştırarak eritelim. Hazırladığımız kremayı eğer tezgahınız yanmaz bir malzemeden yapılmış ise , tezgahımıza yavaş yavaş dökelim. Spatula ile kremayı devamlı havalandırarak karıştıralım. Soğuktan sonra bir tabağa koyalım.
Diğer malzemeler ;
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Vişne kompostosunun suyunu ve meyvelerini ayıralım.
Pandispanyamızın kabaran kısmını tıraşlıyalım. ( üzerini düzgünleştirelim) Pandispanyamızı üçe bölelim. En alt kısmını servis tabağına koyup üzerini fırça ile vişne kompostosunun suyu ile ıslatalım. Daha sonra üzerine hazırladığımız pastacı kremasını sürelim. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolata serpiştirelim. Onlarında üzerine krem şantiden bir parça alıp sürelim. Daha sonra diğer iki katada aynı işlemleri yapalım. En son üzerine çok ince bir kat kremşanti sürüp buzdolabında bekletelim.
Bu arada bizde diğer 2.krem şantimizi kalan 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayalım. Buzdolabında hazırladığımız pastamızı çıkaralım. Son bir kat daha krem şanti sürelim. Kalan krem şantiyi sıkma torbasına aktarıp pastanın yanlarına şekiller verelim. (fotoğraftaki gibi) Üzerilerinide birer adet vişne ile süsleyelim.
Son olarak çikolatayı büyük bir bıçak yardımıyla üzerinden tıraşlıyarak ince ince şekiller çıkaralım. Bu çıkardığımız çikolata kırıklarını pastamızın üzerine ve yanlarına koyalım.
Pastamızı en az bir gece buzdolabında bekletelim.
Hepimize afiyet olsun..
3 Yaşındaki kızım Yağmur kurabiye yemesini çok seviyor ama onun favorisi beyaz renkli olan un kurabiyeleri. Bende çikolatalı olan her şeyi çok seviyorum :) bu yüzden ikimizin ortak kararı olarak çikolatalı kurabiye yapımına karar verdik.
Aslında tarifini Chocolate Bible kitabına bakarak yapıyordum ama yine kendimi tutamayıp kendimce tarifte değişiklikler yaptım. O yüzden asıl uygulamak istediğim tarifi yapamadım. Ama bu kurabiyeleri soğuk süte batıra batıra öyle bir güzel yedik ki...süt ile kurabiye severlere tavsiye ederim birde hafif sert ve gevrek kurabiyelerden hoşlanıyorsanız şiddetle tavsiye ederim :) Hatta ben birazcık kızarttım daha da gevrek ve lezzetli oldular :)
Bu arada hemen iyileşip ve hemen yurt dışına Gulf Food 2006 fuarına giden eşim yarın İnşallah geliyor. Onun için ise "Karaorman Pastası" nı hazırlamaya karar verdim. Bu pasta için az önce pandispanyasını hazırladım. Yarın ise vişne konservesi alıp pastayı yapacağım ve bir aksilik olmazsa Çarşamba günü bloguma ekleyeceğim. Ayrıca eşim Dubai'de ki Gulf Food 2006 fuarında olağanüstü pasta ve çikolata showlarının ve sunumlarının olduğunu söyledi, birde üstüne üstelik fotoğraflarını gönderdi. O kadar üzüldümkü orada olmadığıma :( en kısa zamanda da sizlerle bu görüntüleri paylaşmayı istiyorum..
Gerekli Malzemeler ;
Fırınımızı 190 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsimize yağlı pişirme kağıdı serip hazırlayalım.
Çikolataları bıçakla kıyıp benmari usulü eritelim. Bu arada tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Krema kıvamında olunca erittiğimiz çikolatalarımızı ekleyip tekrar çırpalım.
Un ve mısır nişastasını birlikte harmanlayarak çikolatalı karışımımıza ekleyelim ve bir spatula ile elimizle iyice karıştıralım. Daha sonra teker teker marmeladı ekleyerek mikser ile çırparak yedirelim. Karışımımız hafif dağınık ama elimize aldığımız şekil verebileceğimiz bir kıvamda olmalıdır. Yani biraz bölünmüş duruyor ama elimize aldığımızda toparlanıyorsa sorun yoktur. Eğer toparlanmıyorsa 1 kaşık daha marmelat ilave edelim.
Küçük küçük toplar yapıp yağlı kağıdımızın üzerine yerleştirelim. Üzerini ceviz veya badem ile süsleyebilirsiniz. Önceden 190 derece ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım. Ilındıktan sonra soğuk süt ile servis edilmesini öneririm..
Hepimize afiyet olsun..