
Sanırım uzun zamandır tatil yapamadığım için üzerimde bir yorgunluk, bir tembellik ve bir keyifsizlik var..kafamın içi ise o kadar dolu ki..birçok şey yapmak istiyorum ama enerjimi toparlayıp harakete geçemiyorum. Sanırım birkaç hafta sonra biraz dinlensem çok iyi olacak..
Birçok kişiden devamlı tuzlu tarifleri talepleri geldiği için son yaptığım aperatifleri sizlerle paylaşmak istiyorum.. Sabah kahvaltılarında, brunch'larda veya çay saatlerinde sofranıza renk ve lezzet katacak çok pratik tarifler..
AVAKADO EZMELİ PASTIRMALI KANAPELERGerekli Malzemeler;
• Yarım kepekli baton ekmek ve hazır tahıllı dilimlenmiş ekmekler
• 1 adet yumuşamış avakado
• 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
• ½ limon suyu
• bir miktar tuz
• 1 paket çemensiz pastırma
• 1 demet yıkanmış ve yaprakları ayrılmış roka (yıkandıktan sonra kurulanmış olmalı)
Baton ekmeklerimizi çok ince olmayacak şekilde birer parmak kalınlığında keselim. Veya tost ekmeği kullanacaksak dilimlerin kenarlarını bıçakla keselim ve dilimleri ortalarından ikiye keselim.
Yumuşamış avakadomuzun kabuklarını soyalım ve ikiye bölüp ortasından çekirdeğini çıkaralım. Yumuşamış meyveyi bir çatal yardımıyla geniş bir kasenin içerisinde ezelim. Ezdiğimiz meyvenin üzerine zeytinyağı, limon ve tuzu ilave edip hepsini iyice karıştıralım.
Hazırladığımız ezmeyi ekmeklerimizin üzerilerine sürelim.Ezmenin üzerine önce bir yaprak roka ve bir yaprak pastırma yerleştirip kürdan batırarak dekore edelim. Bu aşamada arzu ederseniz avakado ezmesini sürmeden önce ekmeğimizin üzerine krem peynir sürebiliriz.Oda farklı bir lezzet katıyor.
Servis tabağımıza hazırladığımız kanapeleri dizelim. İsterseniz taze kaşar peynirini ince dilimleyip kalpli kurabiye kalıpları ile keserek kanapelerinizi süsleyebilirsiniz.
SALATALIK DOLMASI
Gerekli malzemeler ;
· 3-4 adet kalın salatalık
· 150 gr yumuşak beyaz peynir
· 4-5 dal taze dereotu ve maydanoz
· süslemek için kırmızı pul biber
Salatalıkların içlerini sebze soyacağı ile kabak içi çıkarır gibi çıkaralım.
Bir kasede beyaz peynirimizi çatal yardımı ile ezelim. Dereotu ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyalım. Peynirin üzerine ekleyip karıştıralım.
İçlerini çıkardığımız salatalıkların içlerine hazırladığımız peynirli karışımı dolduralım. Ve dikkatlice bıçak ile dilimleyip servis tabağına yerleştirelim. Süslemek için üzerine pul biber serpiştirelim.
BAHARATLI PEYNİR TOPLARI
Gerekli malzemeler ;
10 adet için
150 gr Ezine koyun peyniri
2 adet üçgen peynir
3 çorba kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı zeytin ezmesi
üzeri için, susam, pul biber, kekik, limon otu
Bu peynir toplarını hafta sonu kahvaltı sofralarınızda farklı bir sunuş ve lezzet yaratmak için sunabilirsiniz..
Ezine peynirimizi rendenin ince tarafı ile temiz bir kabın içerisine rendeleyelim. Üzerine diğer peynirlerimizi ve zeytin ezmemizi ilave edelim. Hepsini kaşık yardımı ile karıştıralım. Düz bir tabağa baharatlarımızı ister harmanlayıp isterseniz de tek tek dökelim.
Tepeleme bir çay kaşığı peynir harcı alıp tabağın üzerinde baharatlara bulayarak top haline getirelim ve servis tabağımıza yerleştirelim.
Herkese sevgilerimle..