Perşembe, Mayıs 08, 2008
ANNELER GÜNÜ BU PAZAR :)
Mayıs'ın ikinci haftası güzel annelerimizin günü.. Güzel annelerimizi her zaman çok seviyoruz ama çoğu bizlerden ufakcık şeyler beklemiyormu .. Kendi ellerinizle güzel lezzetlerde hediye kutuları ve tabakları hazırlayabilirsiniz ;
Geçen seneki anneler günü önerileri için..
Fotoğraflı kurabiye yapımı için..
Bol çikolatalı tek kişilik mini tartlar için ..
not: bu tartarı üzerine şeker hamurundan yapacağınız minik çiçeklerle süsleyip şık bir kutuya çikolata gibi yerleştirebilirsiniz..
Ve yine dayanılmaz mini tatlı ve tuzlular için..
Veya vakitsizlikten ve uzaklıktan kendisine ellerinizle hazırlayamıyorsanız bana ulaşabilirsiniz ;
pastaci.net Anneler Günü önerileri için..
ve
burcugencoglu@pastaci.net
Tüm meleklerin anneler gününü sevgiyle kutluyorum..
Herkese keyifli haftasonları dilerim..
not: resim "Paris Breakfasts" blogundan alınmıştır..
Pazar, Mayıs 04, 2008
MİNİ SANDVİÇ EKMEKLERİ VE KREMALI ET SOTE..
Tuzlulardan başlamaya karar verdim :) Sebebi ise bu ara tatlı tüketimimi azaltmam.. Pasta vb. tatlıları çok fazla yapıyorum ama kendimize yemek için pek fazla çeşit tatlı yapmıyorum, bu sebeple çok fazla yeni denemeler veya değişik tarifler ekleyemiyorum. Daha önce yazdığım gibi bu dönem biraz kilo vermeyi hedefliyorum ve canım çok tatlı isterse bir kaşık nutella ağzıma atıyorum veya kuru incir, kuru üzüm gibi doğal şekerleri yemeye çalışıyorum. Arada kaçamak yapıyorum elbette şu bir iki ay daha az tatlı tarifi yazabilirim..Ya da bir kaç tane az kalorili, bol taze meyveli, yoğurtlu tatlı tarifler ekleyebilirim.. (keten tohumlu, ballı, pekmezli, irmikli,az mascarponlu tarifler)
Yumuşacık mini sandviç ekmeklerine hayır demek gerçekten çok zor bence.. Bu ekmekleri ister sade, ister kepek unu ile veya ister baharatlar ile yapıp zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca yapımı basit ve kullanım alanı ise çok fazla. Ben bu ekmeklerden mini sandviçler (krem peynirli, jambonlu, kaşarlı, pestolu, kurutulmuş domatesli, zeytin ezmeli vb.) ve hamburgerler hazırlıyorum.
Tarif sevgili Oktay Ustaya ait.
Gerekli malzemeler;
- 500 gr un
- 20 gr yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- aldığı kadar su
Karıştırma kabımıza sütü, mayayı ve sıvı yağı ekleyip eritelim. Üzerine unu, toz şekeri ve tuzu ilave edip alabildiği kadar su ile hamuru yoğuralım. İyi yoğurulmuş, özdeşleşmiş ve kıvamı kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Hazırladığımız hamuru 5 dakika kadar dinlendirelim. Dinlendirdikten sonra hamurumuzdan cevizden az büyük parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsimize aralık bırakarak dizelim. 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim. Bu arada fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayalım. Yumurtamızın sarısını ayırıp beklettiğimiz ekmeklerimizin üzerilerine fırça ile sürelim.
Ekmeklerimiz kabarıp üzerileri kızarana kadar 180 derecelik fırınımızda pişirelim.
Piştikten sonra tezgahımızda soğutup hemen servis edebilirsiniz. Ekmekleri aynı gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim. Bir gün sonraya yumuşaklığını ve lezzetini kaybedebilir.
KREMALI VE MANTARLI ET SOTE
Et sote ise hazırlamasını ve yemesini en çok sevdiğim pratik yemeklerden biridir. Özellikle teflon tavalarda kavurarak hazırlamasını , soğan ile karamelleştirmeyi ve mantar ile zenginleştirmeyi ayrıca tercih ediyorum. Yanına ise güzel bir taze mevsim yeşilliklerinden hazırlanmış salata ve biber salçalı bulgur pilavı (fotoğrafta şehriyeli pirinç pilavı ile hazırlamıştım) harika gider :)
Gerekli Malzemeler;
3-4 kişi için
- 300 - 400 gr jülyen kesilmiş yağsız biftek
- 200-300 gr kültür mantarı ( ince ince kesilmiş)
- 1 orta boy yemeklik soğan
- 3 çorba kaşığı mısır özü yağı
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 çay bardağı süt veya hindistan cevizi sütü
- sevdiğiniz baharatlar ( kekik, kırmızı pul biber gibi)
- az tuz
Öncelikle mısır özü yağımızı yüksekliği derin bir teflon tavamıza koyup ısıtmaya başlayalım. Soğanlarımızı küp küp yemeklik şekilde kesip ısınan yağımızın üzerine alıp kaşıkla çevirerek az karamelleştirelim. Üzerine yıkanmış ve ince ince kesilmiş mantarlarımızı alıp birlikte karamelleştirmeye devam edelim. Üzerine etlerimizi alıp biraz daha kavurarak karıştıralım.
Üzerine sıvı kremamızı, sütümüzü ve baharatlarımızı ekleyip ateşin altını biraz kısalım ve tavamızın kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım. Yavaş yavaş pişirmeye özen gösterelim. Piştikten sonra kremasını ve sütünü çekmiş olacaktır. Ateşin altını az açarak biraz etlerinizi kavurarak servis tabağına aktarabilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun..
Herkese sevgilerimle..
Önemli not: uzun zamandır Türkiye'nin ve Dünya'nın birçok yerinden gelen harika pasta ve kurabiye çalışmalarınızı derleyip "Pastalarımız" blogunda yayınlamaya yeniden başladım. Gerçekten her biri çok güzel ve mutluluk verici..
Fotoğrafını paylaşan Hazal Geyik'e çok teşekkür ediyorum. Kendisi 18 yaşında ve lise son öğrencisi. Hayallerinin peşinden azimle koşmasını ve çok başarılı olmasını diliyorum..
Lütfen paylaşmaya ve göndermeye devam edin..
Pazartesi, Nisan 21, 2008
YAKINDAKİ GÜZELLİK VE PASTA KURSUMUZ..
Pastacı bloguna bahar geldi :) Sevgili Betül (Betül Aytaç) bahar başlığımı hazırlarken , bahar düğünü konseptini kullanmış.. Bu fikir çok hoşuma gitti.. Yakınlarda düğün olmayacak ama düğün bir çok şeyi temsil edebilir bence.. Mutluluk, yenilik, bahar, neşe, saflık, sevgi gibi.. Bu güzel çalışma için Betül'e tekrar teşekkür ediyorum..
Bu güzel manzara ise hafta sonu rehabilitasyonumuza ait :) Eşimle her sene düzenli olarak Assos'a gitmeyi çok severiz. Bu sene bir türlü fırsat ve imkan bulup Assos'a gidemedik. Ama çokta denize ve doğaya gitmeyi istiyoruz, bunun üzerine eşim derin araştırmalara girip bizi kısa sürede mutlu edecek bir progam hazırladı . Belki bir çoğunuz çok iyi biliyorsunuzdur, biz ilk defa gittik, Şile'ye yol aldık..
Şile, İstanbul şehir merkezine gerçekten çok yakın. İstanbul'a bağlı olsada sanki biz Şile'ye varınca başka bir şehire gelmişiz gibi hissettik. Pazar sabahı Şiledeydik, hemen keşfe daldık. Dolaşmalarımız sonucunda Limana vardık. Fotoğrafta görülen Şile Limanından bir kesit. Burası yarım ada gibi, tam bir balıkçı cenneti. Oyun alanları, balıkçılar, deniz, sahil,kahvaltı yapabilme imkanı, yürüyüş zevki ile bence çok değerli bir ortam. Biz gerçekten çok sevdik. Aklımızda yokken gece konaklamaya karar verdik. Temiz oksijen ile aylar sonra iyi bir uyku uyuyabildim. Pazartesi öğlen ise geri döndük, yani tam bir gün Şile'de kaldık. Ama bize bir hafta gibi geldi..
Yakın zamanda Ağva'yı keşfetmeyi planlıyoruz :)
Cumartesi günü ise Akatlarda ki Eye's Pasta Malzemeleri dükkanında gerçekleştirdiğimiz neşeli pasta kursumuz vardı :) Neşeli diyorum çünkü gerçekten saatler çok çabuk geçti.. Yine bana planladığımız süre yetmedi. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi katılımcıların yakınları devamlı telefonla arayıp "daha bitmedimi daha bitmedimi " diye sormaya hatta bizzat gelip "hadii" demeye başladılar :)
Pasta kursumuzda, pandispanya ve ganaş yapımını, pandispanyanın katlandırılması ve pastamızın alt yapısını oluşturmayı, şeker hamuru yapımını, modelleme hamurundan gül yapımını, pastamızı şeker hamuru ile kaplayıp süslemesini (fırfır, kurdele) çalıştık. Katılan herkese tekrar çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Herkese sevgilerimle..
Cuma, Nisan 11, 2008
DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK..
Geçen iki hafta boyunca doğum günü kutlamaları gerçekleştirdik. Kızım 28 Mart, eşim 5 Nisan doğumlu. Bu arka arkaya iki haftayı kapsayan süreç, beni nedense dünyadan uzaklaştırıyor :) Başka şeylerle ilgilenmemi , düşünmemi engelliyor. Varsa yoksa nasıl kutlasak, nasıl pastalar yapsam, ne hediyeleri alsam, kimleri davet etsem gibi hepimizin yaşadığı ve keyif aldığı soruların cevapları ile vaktimi dolduruyorum. Neyseki en son Pazar günü eşimin doğum günün atlatık ve artık doğum günlerimiz şimdilik sona erdi.. Yağmurcuk biraz daha büyüse, babasıyla birlikte doğum gününü kutlasak diye bekler oldum..
Orta okulda , yeni nesil ilköğretim 6,7 ve 8.sınıf olarak biliyorlar, ingilizce öğretmenizin beynimize kazıdığı bir şarkı vardı. Sevgili Burçin ( www.burcinindenemeleri.com) beni mimlediği zaman hemen bu unutamadığım şarkı aklıma geldi. O dönem şarkının anlamanı tam kavrayamamış olsamda, melodisi , sözlerin akışı çok hoşuma giderdi. Zamanla klibini seyrettikçe de sıradan sözlere sahip olmadığını, farklı bir bakış açısına sahip olduğunu görmüştüm.
Çocukluğumu severdim, çocukluk dönemimi severdim, çocukluk dönemlerini severim, çocukları severim.. Hatta çocukları sevmeyen insanları anlayamam.. Ne zaman moralim bozulsa, insanlara inancımı kaybetsem, hayata güvensiz baksam bir çocukla yüzleşmeyi isterim hep. Çocuklarla iletişim şarj gibidir, insanı yeniden canlandırır, içinize neşe ve enerji doldurur.. kaybedilen saflıkları , iyilikleri hatırlatır.. minicik elleri yüreğinizi tamir etmeye başlar, bakışları bir yerlerde saklanmış çocukluk sevinçlerini geri getirir.. Bana göre dünyadaki güzelliklerin en kıymetlisi çocuklardır..
Phil Collins - Another Day In Paradise
She calls out to the man on the street
"Sir, can you help me?
It's cold and I've nowhere to sleep,
Is there somewhere you can tell me?"
He walks on, doesn't look back
He pretends he can't hear her
Starts to whistle as he crosses the street
Seems embarrassed to be there
Oh think twice, it's another day for
You and me in paradise
Oh think twice, it's just another day for you,
You and me in paradise
She calls out to the man on the street
He can see she's been crying
She's got blisters on the soles of her feet
Can't walk but she's trying
Oh think twice...
Oh lord, is there nothing more anybody can do
Oh lord, there must be something you can say
You can tell from the lines on her face
You can see that she's been there
Probably been moved on from every place
'Cos she didn't fit in there
Oh think twice...
Yukarıdaki çikolataları ise dünyaya yeni gelen bir melek olan Ela bebek için hazırladım..
Aşağıda ise Yağmurcuk sabah erkenden kalkıp babasına hazırladığımız GS pastası ile fotoğraf çekilmek istedi :) Sabah cinliği ile..
Pazartesi, Mart 31, 2008
İYİ Kİ DOĞDUN MELEĞİM..
Geçtiğimiz tüm hafta Yağmurcuğun doğum günüydü :) Ama galiba en çok okuldaki kutlamasına özendik..
Detaylarımız çok yakında ..
Pazar, Mart 16, 2008
ÇİKOLATALI&FINDIKLI KURABİYELER..
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı toz fındık
- 1 paket (250 gr) margarin (özellikle bu konularda her zaman Hüner margarini öneriyorum)
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yumurta (iri ise 1 adet yeterlidir)
- 1 çay kaşığı karbonat (silme)
- üzeri için Mauxion marka Schogetten Milk Alman çikolatasını tek tek oldukları için tercih ettim, siz sevdiğiniz başka bir çikolatayı bölerek kullanabilirsiniz..
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yoğurma kabımıza unu, pudra şekerini , tarçını ve karbanatı eleyerek ilave edelim. Üzerine toz fındığı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak harmanlayalım. Harmanlanmış toz karışım üzerine küp küp keslimiş soğuk margarini ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayalım.
Eğer hamur cıvık kalırsa üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken çok un katarak hamuru kurutmamanızdır. Azar azar eklerseniz sorun yaşamazsınız.
Hamurumuz hazır olduktan sonra merdane ile 3-4 cm kalınlığında açarak yuvarlak kurabiye kalıbımız ile keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kestiğimiz kurabiyelerimizi birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerilerine kare kare kesilmiş çikolatalardan veya benim gibi Schogetten marka çikolatalardan birer tane bastırarak yerleştirelim. Schogetten çikolataları büyük marketlerde veya ithal ürünler satan şarküterilerde bulabilirsiniz..
Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirip tezgahta soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra sütün veya kahvenin yanına servis yapabilirsiniz..
Yemeklere ve tuzlulara devam edeceğim..
Herkese sevgilerimle..
Salı, Şubat 26, 2008
SEVDİĞİM PRATİK YEMEKLERE DEVAM..
Gerekli Malzemeler ;
• 500 gr kuş başı kesilmiş piliç but’u
• 200 gr kültür mantarı
• 1 çay bardağı soya sosu
• az tuz
• ½ çay bardağı riviera zeytinyağı
• ½ çay bardağı su
• 1 su bardağı kadar kırık ceviz
• süslemek için Akdeniz yeşillikleri
Öncelikle kuş başı kestirttiğiniz veya kendiniz kestiğiniz tavuk butlarını yıkayıp tuz ile biraz ovalayalım.
Mantarlarımızı ince ince kesip limonlu suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletelim.
Ağzı kapaklı büyük bir tavamıza zeytinyağımızı döküp biraz ısınmasını bekleyelim. Daha sonra tavuğu ve mantarları ilave edip soya sosumuzu üzerine dökelim. Suyumuzu da ilave edip tavamızın ağzını kapatalım ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakalım. Mantarlar ve tavuklar renk değiştirip pişmeye başlayınca ateşimizin altını biraz açalım. İçerisine cevizlerimizi ilave edip yüksek ateşte sotelediğimiz yemeğimizi biraz kızartıp suyunu çektirelim.
Servis yaparken isterseniz tabağınızın çevresini Akdeniz yeşillikleri ile süsleyebilirsiniz veya yanına nefis bir pirinç pilavı ile menü ‘yü zenginleştirebilirsiniz..
Gerekli malzemeler;
• 3-4 adet kabak
• yarım demet dereotu
• 200 gr beyaz peynir
• 2 yumurta
• ½ su bardağı sıvı krema
• 3 çorba kaşığı un
• 1 çay kaşığı tuz
Öncelikle kabaklarımızın içlerini sebze bıçağı ile kıvırarak çıkartalım. Veya tüm kabağı rendeleyerek de kullanabilirsiniz. Ama daha hoş bir görüntü elde etmek isterseniz kıvırarak kesebilirsiniz.
Dere otlarımızı ince ince doğrayalım. Beyaz peynirimizi çatal yardımıyla ezelim.
Kabakları, dereotunu ve peyniri büyük bir kasenin içerisine koyup karıştıralım. Üzerine un, yumurta , krema ve tuzu ilave edip 2-3 dakika tekrar karıştıralım.
Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Borcam büyüklüğünde bir fırın kabına karışımımızı dökelim ve yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tezgahımızda 15-20 dakika bekletip servis yapabilirsiniz.
AVAKADO EZMELİ PASTIRMA SARMASI
Gerekli Malzemeler; ( 4-5 kişilik)
• 5-6 dilim yağsız ve arzuya göre çemensiz pastırma ( dana antrikot olması tercih)
• 1 adet olgunlaşmış avakado
• 2 diş sarımsak
• ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
• ½ limon suyu
• az tuz
• süslemek için dereotu
Keyifli bir başlangıç ve aperatif olarak tercih edilebilir.
Bir adet olgunlaşmış ve yumuşamış avakadoyu soyalım. Eğer aldığınız avakadolar sert ise , buzdolabında diğer meyvelerinizin arasında 1-2 hafta yumuşamasını bekleyebilirsiniz. Üzerine bastırdığınız zaman hissedilir derecede yumuşamış ise, kullanabilirsiniz.Aksi takdirde acı ve sert olacağı için yemesi keyifli olmaz.
Soyduğumuz avakadoyu çatal ile ezelim. İki diş sarımsağı tuz ile havanda dövelim. Sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ezdiğimiz avakadonun içerisine ilave edip tüm malzemeyi karıştıralım.
Bir dilim pastırmamızın ortasına ezmemizden 1-2 kaşık koyup yayalım. Pastırmayı rulo yapıp servis tabağına dizelim. En son üzerilerine dereotlarını kesmeden dal halinde kullanarak süsleyelim.
KABAKLI & BEYAZ PEYNİRLİ KİŞLER
Gerekli malzemeler;
-12’li muffin kalıbı
Hamuru için;
• 250 gr un
• 150 gr tereyağı (soğuk ve küp küp kesilmiş)
• 1 yumurta sarısı
• 3 gr tuz
• 60 gr su
İç harcı için;
• 2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)
• 150 gr ezine peyniri (çatal ile ezilmiş)
• 6-7 dal dereotu (ince kıyılmış)
• 1 küçük paket krema(250 gr )
• 1 yumurta sarısı
Üzeri için ;
• 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu genişce bir yoğurma kabına eleyelim. Ortasını havuz gibi açıp ufalanmış tereyağını ve tuzu ekleyelim. Yavaş yavaş yağ ile unu birbirine yedirerek hamurumuzu oluşturmaya başlayalım. Yumurtayı ilave edelim. ve yoğurmaya devam edelim. En son suyu ekleyip hamuru çok vıcık vıcık yapmadan hemen toparlayıp streç film ile saralım ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Hamurumuz buzdolabında dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım. Tüm iç harcı malzemelerini karıştıralım.
Hamurumuz buzdolabında bekledikten sonra temiz bir tezgaha un eleyelim ve hamurumuzu unun üzerine koyalım. Oklava yardımıyla hamuru , şekline önem vermeden yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamuru orta boy bir su bardağı yardımı ile yuvarlak dairelere bölelim. Böldüğümüz hamurları kalıbın bölümlerine elimizle düzelterek yerleştirelim. Ve ortalarına iç harcımızı yayalım. Üzerilerine kaşar peynirlerini serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda kişlerimizi soğutalım ve servis yapalım.
İZMİR TULUMLU VE KIVIRCIK MAYDANOZLU AKDENİZ SALATASI
Gerekli Malzemeler ;
• Yarım demet kıvırcık maydanoz
• Yarım paket hazır Akdeniz yeşillikleri
• ½ su bardağı doğranmış yarı kurutulmuş domates
• 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
• fesleğenli hazır salata sosu (toz olanlardan)
• 100 gr İzmir tulumu (küp küp doğranmış)
• ½ su bardağı sızma zeytinyağı
• isteğe göre balsamik sirke
Yeşilliklerimizi yıkayıp 10 dakika kadar sirkeli suda bekletelim.
Hazır salata sosumuzu üzerinde yazan tarife göre zeytinyağı ve su ile hazırlayalım. Boş bir kaseye yeşilliklerimizi kurulayıp aktaralım. Üzerine kurutulmuş domatesleri, parmesan peynirini ve sosu ilave edip iyice harmanlayalım.
Servis tabağımıza salatamızı aktaralım. Üzerine tulum peynirlerimizi serpiştirelim. Tulum peynirlerinin üzerine sızma zeytinyağı ve balsamik sirkeyi gezdirerek dökelim.
Servise hazırdır..
Herkese sevgilerimle..
Salı, Şubat 19, 2008
SEVDİĞİM PRATİK YEMEKLER..
KEKİKLİ PAMUK ANTRİKOT
Gerekli Malzemeler;
• 4 dilim az dövülmüş dana antrikot
• 1 çorba kaşığı kekik veya 4-5 dal taze kekik
• ½ çay bardağı riviera zeytinyağı
• 2 çay bardağı su
• tuz
Antrikotlarımızı alırken az yağlı olmalarına ve çok ince dövdürmemeye dikkat edelim. Hatta kalın bifteklerden hoşlanıyorsanız, antrikotları hiç dövdürtmeye bilirsiniz.
Etlerimizi yıkayalım. Orta boy ağzı kapaklı bir teflon tavaya önce yağımızı ilave edelim. Ve yağımızın içerisine tuz ve kekiklerimizi ilave edelim. Yıkadığımız etlerin her tarafını yağın içerisinde gezdirerek kekiğe ve tuza bulayalım. Üzerine suyu ilave edip kısık orta ateşte, yavaş yavaş yaklaşık 1 saat etlerimizi pişirelim. Burada önemli olan etleri ağzı kapalı, suyun içerisinde , yavaş pişirmektir. Eğer hızlı pişirirseniz, etler sertleşir.
Etler suyunu çekince, ateşin altını biraz açıp etlerin her iki tarafını kızartalım. Ve servis tabağına aktaralım.
TON BALIKLI & ENGİNAR KALPLİ AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ
Gerekli Malzemeler ;
• Sos için ;
• 2 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı hardal ve mayonez
• 3 çorba kaşığı balsamik sirke
• 5-6 dal dereotu
• 1 su bardağı sızma zeytinyağı
• çok az tuz
Diğer;
• 1 paket yağı süzülmüş konserve ton balığı
• 4-5 adet konserve enginar kalbi
• 7 adet kurutulmuş domates
• 300-400 gr Akdeniz yeşillikleri
Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Sarımsakları tuzla birlikte ezelim. Dereotlarını yıkayıp ince ince kıyalım. Kalan tüm malzeme ile birlikte mutfak robotundan geçirelim. Sosumuzu istersek buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 2-3 gün saklayabiliriz.
Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp elimiz ile parçalara bölelim. Kurutulmuş domateslerimizi ince ince doğrayalım ve yeşilliklerin üzerine ilave edelim. Ton balığını ve sosumuzu da ilave edip tüm salatayı harmanlayalım.
Servis yaparken salatamızın üzerine enginar kalplerimizi dizelim. İsteğe bağlı enginar kalplerinin üzerine limon gezdirebiliriz.
Gerekli Malzemeler;
• 4 adet yumurta
• 3 dal taze kekik
• 10 gr rokfor peyniri (küçük küçük kesilmiş)
• 10 gr beyaz Ezine peyniri ( küçük küçük kesilmiş)
• tuz, karabiber
• 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
Yağ hariç tüm malzemeleri seramik bir kasenin içerisinde çatal ile çırpalım. Orta boy bir teflon tavaya zeytinyağımızı dökelim ve ısıtmaya başlayalım. Yağımız ısınınca üzerine dikkatlice yumurtalı karışımımızı dökelim. Alt tarafı kızarınca bir tabak yardımıyla omletimizi ters yüz edelim. Her iki tarafı kızarınca yanında pastırma sotesi ve Panini İtalyan ekmeği ile Pazar kahvaltısında servis edelim.
Gerekli Malzemeler ;
• 1 paket karışık sebze ( 3 adet brokoli, 3 adet karnabahar, 2 adet havuç, 5-6 adet Brüksel lahanası)
• 6 dilim tost ekmeği ( tepsimizin büyüklüğüne göre arttırabiliriz)
• 1 çay bardağı süt
• 2 adet sosis
• 100 gr rendelenmiş permasan peyniri
• 1 su bardağı sıvı krema
• 4 çorba kaşığı un
• 2 adet yumurta
• toz karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
Hazırlanışı ;
Öncelikle sebzelerimizi haşlamak için orta boy bir tencereye su koyup kaynatalım. Kaynayan suya, tuz ve yıkadığımız sebzelerimizi ilave edelim. Brokoli ve karnabahar’ı üç dakika , diğer sebzeleri 5 dakika kaynatıp süzgeçle alalım. Ve hemen soğuk suya tutarak pişmesini sona erdirelim.
Fırınımızı 180 dereceye getirerek ısıtmaya başlayalım.
Yaklaşık 23-26 cm olan dikdörtgen bir fırın kabı kullanalım.
Tost ekmeklerimizi fırın kabımızın altına dizelim. Bir çay bardağı sütü, ekmeklerin üzerinde gezdirelim. Sütle ıslattığımız tost ekmeklerimizin üzerine bir miktar kırmızı pul biber ve tuz serpiştirelim. Rendelediğimiz permasan peynirimizi ekmeklerin üzerine serpiştirelim.
Bir kasede krema, yumurta, un ve baharatları çırpalım. Sosislerimizi küp küp keselim ve karışımın içerisine ilave edelim. Şöyle bir karıştıralım.
Fırın kabımıza geri dönüp, peynirlerin üzerine haşladığımız sebzelerimizi gelişigüzel dizelim. Üzerine hazırladığımız kremalı karışımı dökelim.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana ve sıvı hali yok olana kadar pişirelim.
Üzeri iyice kızarıp sıvı hali yok olduktan sonra , sıcakken servis yapalım.
DOMATESLİ & PARMESANLI PENNE
Gerekli Malzemeler ;
• 1 paket Penne makarna
• 200 gr domates püresi
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• isteğe bağlı ilave 2 çorba kaşığı sıvı krema
• servis için ; üzerine rende parmesan peyniri
Kısa sürede hazırlayabileceğimiz çok lezzetli bir makarna çeşididir.
Öncelikle Penne makarnalarımızı 10 dakika kaynayan tuzlu suda haşlayalım. On dakikayı geçirmeden ocaktan alalım ve süzgeç ile makarnamızı süzelim.
Orta ateşte ki tenceremize sıvı yağımızı ve domates püremizi ilave edip pişirelim. Beş dakika domatesleri pişirdikten sonra makarnamızı ilave edelim ve iyice karıştıralım. Bu aşamada tuz ve krema ilave edebilirsiniz.
Beş dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Servis ederken makarnanın üzerine mutlaka rendelenmiş parmesan peyniri ilave etmeniz önerilir.,
Herkese sevgilerimle..
Cuma, Şubat 15, 2008
SEVGİ DOLU KALPLER GÖNDERİYORUM..
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.. Bu ara hep talihsiz serüvenler dizisini içeren haberler verdim, babamın kurabiyeleri, ayağımın burkulması vb.
Ama hayat tüm güzelliği , olumlu , olumsuz her yönüyle devam ediyor.. Bir gün gecikmeli bile olsa herkese sevgilerimi gönderip huzur ve mutluluk diliyorum..
Herkese sevgilerimle..
,
Pazartesi, Şubat 11, 2008
HAVUÇLU KEK VE YİNE KISA KISA..
Sevgililer günü , ,siteye koymak istediğim hazırlıkları maalesef yapamadım. Dediğim gibi zehirlenme, sipariş, eğitim ve ayak burukluğu beni ister istemez engelledi. Ama Cuma günü gerçekten lezzetli ve seveceğinizi umduğum yeni bir tarif denedim. Women's Weekly dergi grubunun "Cafe Cakes" kitabında Carrot Cake- Havuçlu kek tarifini uyguladım. Her ne kadar aşk deyince aklıma çikolata gelsede, çikolatadan az hoşlanan eşlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir hediye olabilir diye düşünüyorum..
Gerekli malzemeler ;
- 6 adet orta boy havuç
- 1 cup- 250 ml sıvı yağı ( ben ayçiçek kullandım)
- 1 + 1/3 cup esmer şeker (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 + 1/2 cup un ( 375 gr , yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 1/2 çaykaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı karışık baharat ( içerisinde tarçın, zencefil ve karanfil bulunuyor, siz istediklerinizi 1 çay kaşaığı şeklinde ekleyebilirsiniz)
Üzeri için ;
- orjinal tarif ; 30 gr tereyağı veya margarin
- 80 gr yumuşamış krem peynir
- 1 çaykaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 + 1/2 cup pudra şekeri ( 1,5 su bardağı kadar)
ben; 1 paket labne peyniri ile 1 su bardağı pudra şekerini çırparak üst sos hazırladım. Her ikisi de çok lezzetli oluyor.
Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
20 veya 23 cm çapındaki kek kalıbınızın altına pişirme kağıdı yerleştirelim.
Yağ, şeker ve yumurtaları inceleşip kremalaşıncaya kadar çırpalım. İçerisine rendelenmiş havuçları ve cevizleri ilave edip şöyle bir karıştıralım. Ve en son içerisine kuru karışımı ilave edip ( un, karbanot ve baharatları mutlaka harmanlayın) mikser yardımıyla 3-4 dakika daha çırpalım.
Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda , kalıbımızın derinliğine bağlı olarak, 1-1,5 saat arası pişirelim.
Kekimiz piştikten sonra tezgahımızda iyice soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkartıp kremamızı hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz. Hatta krema ölçüsünü iki katına çıkartıp tüm keki kaplayabilirsiniz. Bu da farklı bir kutlama pastası olarak hazırlanabilinir.
Sevgililer günü önerileri ;
http://www.pastaci.net/bolum.asp?bolum=SEVGİLİLER%20İÇİN
Herkese sevgilerimle..