Salı, Aralık 28, 2010

KURABİYE İLE İLGİLİ İPUÇLARI !!






Hepimiz yılbaşı deyince , çocuklarımıza veya arkadaşlarımıza mis kokulu kurabiyeler hazırlamak isteriz.. Bu kurabiyeler ister süslü olsun ister şekilli olsun ortak özellikleri baharatlı olmalarıdır. Baharattaki amaç ,mis gibi tarçın kokusunu, yiyenlerin duyma istekleridir. Tarçın, zencefil, bal, pekmez vb. yılbaşı kurabiyelerine çok yakışan lezzetler ve kokulardır.. Koku önemlidir, çünkü bu kokuyu içine çekme insanları mutlu eder, şımartır, eğlendirir, iştah arttırır..

Bu olumlu havayı yaratabilmek için mutfaklarına sabırsızlıkla girecek çok insan vardır.. ama her ne kadar kurabiye yapmak çok kolay gözükse de aslında sonuç çoğu zaman hüsran ile buluşturabilir hevesli mutfak severleri !

Ve bildiğiniz gibi gerek yazılı basında gerekse sosyal medyada çok fazla kurabiye tarifi yer almaktadır. Bu tariflerden birini seçerken , ne kadar başarılı yorum almış olmasına ve kaç kişi tarafından denendiğine dikkat etmenizi öneririm. Özellikle margarin yerine tereyağı ile yapılmış olan tarifleri denemenizi ve tereyağını soğuk kullanmanızı tavsiye ederim.

İşte bu hüsran havasını minimuma indirgemek ve olumlu enerjiyi en üst düzeyde yukarı çıkarabilmek için sizlere öneriler vermek istiyorum ;


1-HAMURU AYIRIN

Tarifinize göre hazırladığınız hamuru ayırarak kullanın. Tüm hamuru açıp kesmeye çalışmayın. Bu işinizi güçleştirecek ve hamuru çatlatacaktır veya çok yumuşatacaktır. Böldüğünüz hamurun yarısını diğer hamuru açıp kesip tepsiye yerleştirinceye kadar buzdolabında bekletin.

2-FIRIN TEPSİSİ ÖNEMLİDİR

Kurabiyelerin, temiz, ağır alüminyum tepsilerde pişirilmesi gerekir. Özellikle mutfağa çok düşkün biri iseniz, bu tip tepsileri sanayi tipi yerlerde hesaplı bir şekilde fırın ölçülerinize uygun olarak yaptırtabilirsiniz. ve tepsinin aynı zamanda dümdüz ,girinti çıkıntısı olmayan bir yapıda olması gerekir.


3 -TEPSİNİN YAĞLANMASI

Yağlı pişirme kağıtları çok tercih edilen bir yöntem olmasına karşın, esas yapılması gereken sıvı margarin tarzı bir yağ ile püskürtülerek tepsinin yağlanmasıdır. Bu tip malzemeler bir dönem marketlerde yer alsa da daha çok sert margarinler ülkemizde daha çok bulunmaktadır. Bunun yerine sürülmesi kolay, yumuşak margarin tarzındaki yağları tercih edebilirsiniz. Ama yurt dışında iseniz; "baking sprey" veya sıvı margarin bulup kullanmanızı öneririm.

4- FIRIN SICAKLIĞI

Genel olarak bilinen yöntem , fırın önceden istenilen dereceye getirilir ve pişirilmek istenen yiyecek fırın ısındıktan sonra yerleştirilir. Kurabiyeler de ise, fırını önceden ısıtmanıza gerek yoktur. Fırını tepsileri yerleştirdikten sonra çalıştırmaya başlayın, yani soğuk fırına kurabiyelerinizi yerleştirin ve en fazla (tarifte belirtilen baz alınarak) 170 dereceyi geçmeyen bir ısıda pişirin.

Kurabiye ; kek , börek gibi yiyeceklere göre daha hızlı pişer. Bu sebeple sık sık tepsinizi kontrol ediniz. Ve belirtilen zamanı geçmeyin.

Kurabiyeleriniz yumuşakken fırından alın. Pişerken sertleşmesini beklemeyin. Piştikten sonra hemen tezgahınıza tepsinizi alın ve soğumasını bekleyin. Kurabiyeler soğurlarken sertleşeceklerdir.

5- KURABİYELERİN SAKLANMASI

Ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayabilirsiniz. Hava aldıkça bayatlama süreleri hızlanır. Eğer çok fazla kurabiyenin arttı ise yine hava almayacak bir şekilde paketleyip buzdolabında 1-2 hafta saklayabilirsiniz.


Yazının başındaki fotoğrafta yılbaşı kurabiyeleri ile çam ağacını süsledik. Bunun yapmak çok kolaydır. Hamurumuzu açıp kalıplarla kesip fırın tepsimize yerleştirdikten sonra her hangi bir yuvarlak uç ile hamuru istediğimiz yerlerinden kesebiliriz. Ve delikler açtıktan sonra kurabiyelerinizi pişirin. Pişip soğuduktan sonra arzu ederseniz şeker hamuru veya royal icing ile süsleyip , deliklerden kurdele geçirip istediğiniz her yeri süsleyebilirsiniz..

Herkese neşe dolu yepyeni bir yıl dilerim..


Sevgilerimle..





Salı, Kasım 09, 2010

KAKAOLU PUDINGLİ VE RENKLİ BONİBONLU KURABİYELER




Evde olduğum günler çok azdır.. Genelde hep bir koşturma, hep bir mücadele ve hep bir çalışma halindeyimdir. Atölyede yaşar kalkar; devamlı sipariş yetiştiririm. Bu sebeple en büyük tatil hayalim evimde uzat ayakları yan gel yat Burcu, alıp alıp biriktirdiğin DVD 'leri seyret Burcu, kitaplarını oku Burcu ve mutfakta yeni tarifler dene Burcu modundadır.. Yakınlaşan uzun bayram tatili benim için biraz erken başladı gibi gözüküyor ve bende evimin ve kendi dünyamın tadını çıkarmaya başladım diyebilirim..

Mutfağa girince malzeme dolabımı açıp ; "efendim nelerimiz varmış nelerimiz yokmuş "diye şöyle bir bakınırım. Canım her zaman ki gibi çikolata yoğun tatlılar aş erdiği için öncelikle çikolatavari nelerim var şeklinde bakınırım ; çikolata var mı = yok, o zamannn nutella var mı = yok :( , kakao var mı? = çok çok az :(( eeee ?? bir anda fonda "love me tender" çalmaya başlar , etrafında ışıklar ve yıldızlar uçuşur ve ilk görüşte aşk başlar.. çikolatalı puding karışımı :)))))

Evet bu kurabiyenin hikayesi bu şekilde başlayıp yine bu tip enteresan malzeme ilaveleri ile devam edecektir. Bakarım toz şeker az ; bal ekle Burcu, üzerine parça çikolata bulamam , o zaman Fransa'dan (oradaki tüm marketlerde bulunabilen bir ürün) getirdiğin bonibonları ekle Burcu, gözümüz gönlümüz renklensin gibi.. bir süreçten geçmişimdir..

Siz evinizde bu kurabiyelere bonibon yerine parça çikolata ekleyebilirsiniz. Ama lütfen "damla çikolata " ilave etmeyin, normal tablet şeklinde bütün çikolata alın (bitter öncelikli) ve onu bıçakla küçük parçalara bölün ve üzerine serpiştirin. Sonra da mmmmmmmmmmmmm değmeyin lezzet keyfine :)

Damla çikolata önermememin sebebi yağ oranlarının çok yüksek olmasıdır.. her zaman bitter saf çikolatayı tercih ederim..

Malzemeler ;

- 2 su bardağı buğday unu
- 1 paket toz kakaolu puding karışımı
- 1 yumurta
- 150 gr sürülebilir bitkisel yağ
- 2 damla sıvı vanilya
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
,- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 paket kabartma tozu

- üzeri için renkli bonibon şekerlemesi

Yapılışı

Derin bir yoğurma kabına tüm malzemeler ilave edip yoğurulur. Ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olması gerekmektedir. Bu sebeple +un ilavesi gerekli ise (hamur ele çok fazla yapışıyorsa) yapılmalıdır.

Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yuvarladığımız parçayı yine avucumuzun içerisinde bastırarak 1 parmak kalınlığına getirelim ve fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirelim.

Üzerlerine bonibonları serpiştirerek (veya parçaladığımız bitter çikolataları) önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi mutfak tezgahımızda 30 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.





Bu lezzetli ve az şekerli kurabiyemizi hem çocuklar için hem de büyükler için hazırlayıp farklı sunumlarda hazırlayabilirsiniz.. Hatta yaklaşan Bayram için değişik kurabiyeler hazırlayıp güzel bir sunum ile çikolata yerine de misafirlerinize ikram edebilirsiniz..

Yapabileceklerimiz hayallerimiz ile sınırlıdır..



sevgilerimle..

Perşembe, Eylül 09, 2010

BEYAZ ROCHES..



Evde çikolata hazırlamak istediğiniz zamanlarda ,en kolay , en iyi sonuç veren ama en yaratıcı ve lezzetli çikolata ; Roches'lar dır.. Kendi adıma içleri marzipanlı veya değişik likörler ile doldurulmuş kalıp çikolatalardan hoşlanmam ama bu tip şekilleri bozuk, içleri kavrulmuş badem, antep fıstık , ceviz ve kuru üzüm dolu çikolatalardan büyük keyif alırım. Birde içerisine 1-2 damla Rum veya Bourbon aroması damlatırsanız değmeyin keyfimize...

Genellikle Roches'lar bitter çikolata ile hazırlanır. Ben onlardan da hazırladım ama neden görüntüsü saflığı ve yalınlığı temsil edecek ve bir o kadar da görsel zenginlikte olacak Roches'lar yapmıyorum ki diye düşündüm .. ve hemen atölyenin deposundan Valonia markalı beyaz kuvertür çikolatalardan çıkardım.. Beyaz (Fildişi) kuvertür zor ve sorunlu bir çikolata türüdür. Bu sebeple isim verip vermeme konusunda çok düşündüm. Bitter veya Sütlü çikolata önerisinde bulunsam sağlam ve inandığım markalar var ama beyaz çikolata olunca öneride bulunmak gerçekten çok zor oluyor. Ama dün deneyip başarılı sonuç aldığım için çekinmeden Pelit'in yan ürünlerinden biri olan Valonia fildişi kuvertürü kullanabilirsiniz. Eğer kuvertür ile uğraşmak istemiyorsanız , ben markete giderim ordan bir paket beyaz çikolata alırım ,diyorsanız o zaman şunu önereceğim :)


rochesasama

Beyaz Roches için gerekli malzemeler ;

  • 500 gr beyaz (fildişi) kuvertür veya beyaz çikolata ( yukarıda marka önerilerinde bulundum)
  • 120 gr badem içi ( bütün tercih)
  • 120 gr ceviz içi ( az kırılmış)
  • 120 gr antep fıstık içi ( bütün tercih)
  • 120 gr kuru üzüm
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı içme suyu (oda ısısında)
  • 2-3 damla rum aroması veya bourbon
  • 5-6 gr tuzsuz tereyağı
  • üzeri için arzuya göre altın rengi yenilebilir pullar
Badem, ceviz ve antep fıstıklarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine serpiştirelim. Üzerilerine pudra şekeri ve suyu karıştırarak kaşık yardımıyla serpiştirelim. Üzerileri iyice ıslansın. Fırınımızı 180 dereceye getirip kuru yemişlerimizi yaklaşık 15 -18 dakika kadar kavuralım. Kavurduktan sonra tepsiyi tezgaha çıkarıp soğutalım. Soğuduktan sonra erimiş çikolatalarımızın içerisine ilave edelim.

Çikolata yapımındaki önemli bir nokta; çikolataların benmari'de eritilmesi ve eritilme ısısının çok yüksek olmamasıdır. Zira yüksek ısı çikolatanızın kimyasını bozacaktır. İçindeki yağları eriterek çikolatanın rengini ve kalitesini bozacaktır. Bu sebeple (yukarıda benmari'nin üzerini tıklarsınız teknik yapımı ile ilgili detaylı bilgileri görebileceksiniz) kaynattığımız suyu ocaktan hemen alalım. Üzerine kestiğimiz çikolatalarımızı ısıya dayanıklı bir kap içerisinde yerleştirelim. Isıya dayanıklı evde bulabileceğiniz en iyi kaplar fırına girebilen borcamlardır. Yalnız kaplarınızı çok doğru seçmeniz gerekir. Suyu kaynattığınız cezveniz ile üzerine oturtacağınız borcam veya diğer başka bir benmari kabının birebir yerleşmeleri gerekir. Özellikle yukarıda bulunan borcamın alt kısmının, alttaki cezvenin üzerine tam oturması gerekmektedir. Böylece suyun buharı ile çikolatalarımızı kolay ve hızlı bir şekilde eritebiliriz. Çok hızlı bir şekilde karıştırabilirsek, çikolata buharda daha düzgün bir şekilde eriyebilecektir. Benim üst resimde erittiğim kap; IKEA 'dan aldığım benmari kabıdır. Eski yazılarımda borcam kullanmıştım.

Erittiğimiz beyaz çikolatanın içerisine rum aromasını veya bourbon 'u ve tereyağını ekleyip tekrar karıştıralım.Burada aslında tereyağı yerine kakao yağı kullanılması gerekmektedir. Ama kısa sürede ev şartlarında kakao yağı bulmak zor olacaktır. Bu sebeple tuzsuz bir tereyağı ile yine başarılı bir sonuç alabilirsiniz.

Erimiş çikolatanın içerisine kavrulmuş ve soğutulmuş kuruyemişlerimizi ve kuru üzümümüzü ilave edip tekrar karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve üzerilerine aralıklar bırakarak bir ceviz büyüklüğünde parçalar bırakalım. Eğer arzu ederseniz çikolataları süslemek için üzerilerine bu aşamada yenilebilir pullardan dökebilirsiniz.

Tepsiyi buzdalobında bekletelim. Normalde bu tip butik çikolataları hazırlarken soğutma aşaması , yine çikolatanın kimyası gereği, oda sıcaklığında bekletilerek yapılmaktadır. Lakin kullandığımız çikolata beyaz olduğu için buzdolabında bekletmemizin bir sakıncası yoktur.




beyazrochesici

Beyaz Roches buzdolabından çıkıp ortadan ikiye bölündüğünde yukarıdaki inanılmaz görüntüyü alıyor. Sadece şu görüntüyü sergileyebilmek için her zaman Roches'ları biraz büyük yapar ve ortalarından ikiye bölerim :)

Bitter Roches tarifi için şurayı okuyabilirsiniz..

Çikolata ve sevgi büyüsünde bayramlar diliyorum.. Her sabahınız bayram sabahı enerjisinde olsun :) !!


Sevgilerimle..

Perşembe, Eylül 02, 2010

BİBERİYELİ & ZEYTİNLİ & BEYAZ PEYNİRLİ EV TİPİ POĞAÇALAR

pogaca

Uzman Tv için iki haftadır üst üste iki tarif çekimi yaptık. Zannediyorum ki en fazla 10 gün içerisinde tariflerin videoları yayınlanır. Bende haberini alır almaz ilk burada paylaşacağım daha sonra da sosyal medya platformlarında :) Twitter ve Facebook'tan beni takip etmenizi öneririm :)

Tariflerden biri ev tipi poğaça idi. Özellikle 1 Eylül 2010 Çarşamba gününün uzun süren sıcaklardan sonra serin ve yağışlı geçmesi; poğaça yapıp kahve ile içme isteğimi arttırdı ve videoları beklemeden tarifi hazırlayıp fotoğraflarını çekip paylaşmaya karar verdim. Bu paylaşma isteğimin facebook'tan gelen baskılardan da etkilenmediğini itiraz edemem elbette :)

Poğaçanın ev versiyonunu biraz kendime göre harmanladım lakin, şöyle ki ; zeytinyağını fazla kullandım ve farklı bir zeytinyağı kullandım. Rosemary ( biberiye) ile yapılmış çok özel bir zeytinyağı ile; Laleli ile.. Sevgili öğrencim ve arkadaşım Uğur'un buradan kulaklarını çınlatıyorum. 6-7 ay önce zeytinyağı festivaline çağırdılar beni Burhaniye'ye.. Ege aşığı olan Burcu , Burhaniyeyi de Uğuru da çevresindekileri de çok sevdi.. Evime dönerken bana kendi işletmelerinin dünya çapında ödüllü zeytinyağlarından bolca hediye ettiler.. Çok özel zeytinyağları olduğu gibi çeşitli baharatlardan ve meyvelerden yapılmış aromalı yağları da var. Benim Bergamut olanı favorim ama salatalarıma eklemekten bitirdim tükettim :) Diğerlerini denerken bugün gözüme Biberiyeli olana ilişti ve hemen poğaçalarımda denedim. Sonuç ; 10 numara !!


6
Bu fotoğrafı Burhaniye'de Laleli tesislerinde çektim. Özellikle minik zeytinyağı şişelerinden oluşmuş avizeye hayran kaldım. Bu avizenin bir küçük benzerini İstanbul Bebekteki Butik Laleli mağazalarından da görebilirsiniz.. ( hemen Abbas waffle ve Yargıcı 'nın yanında)


Yapımı çok kolay ama sonuç bir o kadar da anneanne-babaanne poğaçası tadı ve kokusunda ;

Gerekli malzemeler ;

  • aldığı kadar un,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ ( ben Laleli Biberiye aromalı zeytinyağı kullandım)
  • 125 gr eritilmiş soğutulmuş margarin
  • 1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısını ayırıp üzerilerine sürüyoruz)
İç için ;

  • çatal ile kolayca ezebileceğiniz beyaz peynir (özellikle bakkaldan alın - nedense bakkaldan aldıklarım her zaman çok daha lezzetli oluyor)
  • zeytinyağı -limon- pul biber- kekik - biberiye sosunda beklettiğim siyah zeytinlerim :)
  • üzeri için isteğe göre çörek otu veya susam


IMG_0362
Fırınımızı 200 dereceye getirip önceden ısıtalım.

Yoğurma işlemi için geniş ve yayvan bir kase alalım. Un hariç, hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi kasemize ilave edelim. Malzemelerde dikkat edilmesi gerekenler ; margarinin eritilip soğutulmuş olması ve yumurtalardan birinin bütün halinde diğerininde sadece beyazının kullanılması. Kalan sarıyı poğaçaların üzerilerine fırça ile sürmemiz gerekmektedir.

Unu ilave etmeden tüm malzemeyi çırpma teli ile şöyle bir karıştıralım. Yanımıza 5-6 su bardağı kadar un alıp azar azar karışıma ilave edip hamur halin getirelim. Hamurun çok yumuşak kalmaması gerekmektedir. Kulak memesi kıvamı güzel bir benzetmedir. Kulak memesi kıvamında olunca ve elinize yapışmıyorsa hamurumuz hazır demektir.

İçini hazırlamak için, 150 gr kadar beyaz peynir yeterli olacaktır. Eğer lezzetli bir lorda bulursanız onu kullanın derim. Ama yağsız tuzsuz kuru bir lor peyniri varsa elinizde kullanmanızı tavsiye etmem.. ( bu dönem marketlerde özellikle hazır paketlerde satılan lorlar kuru ve lezzetsiz çıkıyor)

Ben zeytini çok sevdiğim için buzdolabımda genellikle soslu kavanozun içerisinde siyah zeytin hazırlar saklarım. Sosunu zeytinyağı, limon suyu, bol baharat ile karıştırarak hazırlarım. Bu zeytinlerden bir avuç kadar alıp çekirdeklerini çıkardım ve beyaz peynir ile karıştırdım.

Poğaça hamurundan mandalina büyüklüğünde koparıp yuvarlayalım. Üzerine elimizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde hamur elde edelim. Ortasına 1 çorba kaşığı kadar iç malzemesinden ilave edip yanlarını güzelce kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.

Üzerilerine ayırdığımız yumurta sarılarını silikon fırça ile sürelim. Arzumuza göre çörek otu ve susam serpiştirelim. Benim mutfağımda o an çörek otu veya susam olmadığı için , poğaçalar fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerilerine kuru baharat serpiştirdim.

Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Üzerileri nar gibi kızarıncaya kadar bekletelim.

Poğaçalarınızı saklarken oda ısısında, ağzı kapalı bir kap içerisinde tutmaya özen gösterin. En fazla 2 gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ederim.

Herkese sevgilerimle..


Pazartesi, Ağustos 30, 2010

BROWNIE CUPCAKES ( ÇİKOLATALI BROWNI KAPKEK)



Uzun zamandır bloguma yeni bir tarif ekleyemiyordum . Sebebi de atölyemin yoğun işleyişi. Ama en son facebook hesabımdaki karşılıklı yazışmalar neticesinden bloguma yeni tarif eklememin beklendiğini ve istendiğini gördüm. Ve bu durum beni çokkk mutlu etti. Ve ilk istek olan brownie cupcake tarifini toparlayıp ekliyorum. Umarım tarif hoşunuza gider ve yerken benim kulaklarımı olumlu bir şekilde çınlatırsınız ;)

Tarif "125 best cupcake recipes- Julie Hasson" a ait. Bu kitabı bana sevgili pastacı arkadaşım Işıl atölye hediyesi olarak getirmişti. Hem kendisini hem de hediye kitabımı çok seviyorum. Tekrar teşekkür ederim sana Işılım Hanimişim :)


Gerekli Malzemeler;

  • 3/4 cup un - 175 ml
  • 1/2 cup iyi kalite kakao - 125 ml
  • 1 tsp kabartma tozu - 1 tatlı kaşığı
  • 1/4 tsp tuz - yarım çay kaşığı
  • 2/3 cup esmer şeker - 150 ml
  • 3/4 cup tuzsuz tereyağı- eritilmiş ve soğutulmuş - 175 gr
  • 1/2 tsp sıvı vanilya - yarım tatlı kaşığı
  • 1/2 tsp badem esansı - yarım tatlı kaşığı
  • 3 yumurta
  • 2/3 cup kuvertür ( tercihen bitter) - 150 gr

Fırını önceden 160 derecede ısıtalım.

12 adet fırına girmeye hazır cupcake pişirme kağıtlarını hazırlayalım.

Küçük bir kapta ; un, kakao, kabartma tozu ve tuzdan oluşan kuru karışımımızı hazırlayalım. Tüm kuru malzemeyi çırpma teliyle hepsi birleşip toz haline gelene kadar karıştıralım.

Geniş çelik veya cam bir kasede yağ ve şekeri çırpalım. Şekerin yağın içerisinde erimesini sağlayalım. Bu karışıma vanilya ve badem esanslarını ilave edelim ve tekrar çırpalım. Tek seferde aynı karışıma 3 yumurtayı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Aynı karışıma hazırladığımız kuru karışımı ilave edelim. Silikon bir spatula yardımıyla karışıma kuru karışımı alttan üste doğru karıştırarak yedirelim. En son benmaride veya 30 saniye mikro dalgada eritilmiş çikolatayı ilave edip yine spatula ile alttan üste karıştırarak karışımımızı tamamlayalım.

Karışımımızı 12 eşit parçaya bölüp pişirme kağıtlarına paylaştıralım. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişirelim. Piştiklerini anlayabilmemiz için ,kapkeklerin üzerilerine dokunduğumuz zaman içine çökmemesi gerekir.

Piştikten sonra 10 dakika tezgahta bekletip servis yapabilirsiniz.

Servis önerisi ; sıcakken yanında dondurma ile veya soğuduktan sonra üzerini ganaş ile sıvayarak sunabilirsiniz. Veya tamamen şeker hamuru ile kendi zevkinize göre süsleyebilirsiniz.


Atölye ile güncellemeleri bu linklerden izleyebilirsiniz ;

www.pastaci.net

www.twitter.com/pastacinet





sevgilerimle..


Çarşamba, Ağustos 18, 2010

PASTACINET ATÖLYESİ TWİTTER DA ...


Facebook grubumuzun sayısı 3500 kişiye ulaştı.. Artık yeni paylaşımımız Twitter ! PastaciNet atölyesinden pek çok canlı haberi artık twitter ile takip edebilirsiniz..



Lütfen follow us :)

Cumartesi, Ağustos 15, 2009

pastaci.net FACEBOOK GRUBU


Bazı teknik sorunlardan dolayı www.pastaci.net sayfasını açamayanları veya tüm çalışmalarımı facebook üzerinden takip etmek isteyen herkesi grubumuza davet ediyoruz..



http://www.new.facebook.com/group.php?gid=7238778185


sevgilerimle..

Burcu GENÇOĞLU