Pazar, Mayıs 21, 2006

GEÇİKMELİ TARİFLER..































Son zamanlardaki yoğunluğum bu hafta neredeyse peak (tepe) noktasına ulaştı desem yalan olmaz..beni anlayabilmeniz için şöyle izah edeyim, neredeyse hiç bir çikolatalı tarif yapamadım ve mutfaktaki bulaşıklara ,utanarak söylüyorum ,3-4 gün dokunamadım..benim gibi temizlikle bozmuş biri olarak bulaşıklara dokunamamak sanırım yoğunluğumu güzel açıklıyor..bu yüzden çok sevdiğim blogumdan ve beni takip edenlerden uzak kaldım..
Bu arada neler yaptığımı pek duymak istemezsiniz sanırım..çünkü yaptıklarım bizi pastacılıktan ve muhteşem çikolata dünyasından oldukca uzaklaştırır..hafta sonu ise bu sefer yorgunluktan ve canımın birşey yapmak istememesinden dolayı yine mutfağa giremedim..ama yayınlamak istediğim ve geçiktiğim iki tarifimi şimdi ekliyorum..
































Nutella'lı Bademli Kurabiyeler

Gerekli Malzemeler ;


  • 50 gr toz fındık
  • 100 gr toz badem
  • 1 su bardağı + 2 kahve fincanı toz şeker
  • 7 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 su bardağından fazla buğday nişastası
  • yaklaşık 100-150 gr nutella

Fırınımızı 145 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Küçük bir tencereye toz fındık ve bademi, şekeri ve yumurta aklarını koyalım ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle çırpalım. Daha sonra kısık ateşte şeker eriyinceye kadar devamlı tahta kaşıkla karıştıralım. Şeker eriyince ateşten alalım ve düz bir borcama veya tepsiye karışımımızı döküp 5 dakika soğutalım. Soğuyunca derin bir kaba alıp 5 dakika daha kaşıkla karıştıralım.

Toz kakao ve nişastayı yavaş yavaş ekleyelim. Sulu olan karışımımız yavaş yavaş setleşmeye başlayacaktır. Boza kıvamına yaklaşınca nişasta eklemeyi bırakalım.

Fırın tepsimize silpat veya yağlı kağıt serelim ve hazırlağımız karışımı tepsiye dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Piştikten sonra fırından çıkarılım. Soğumasını beklemeden yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla ve ya bir çay bardağının ağzı yardımıyla yuvarlak şekiler keselim. Sık sık ara bırakmadan yapalım ki tüm hamuru ziyan etmeden kullanabilelim. Daha sonra soğumaya bırakalım.

Soğuduktan sonra sandviç hazırlar gibi , bir kurabiye alalım arasına bir kaşık kadar nutella koyalım ve üzerini bir başka kurabiye ile kapatalım. Hepsi bitene kadar aynı işleme devam edelim..



































En Derin Sevgi Pastası ( Anneler Günü İçin )

Gerekli Malzemeler;


Bademli Pandispanya için ;

  • 1 çay fincanı tozşeker
  • 4 yumurta akı ve 1 tam yumurta
  • bir tutam tuz
  • 1 çay fincanı un
  • 95 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 50 gr toz badem (1 su bardağı kadar)

Arası için ;

  • 300 gr dondurulmuş frambuaz ve ya böğürtlen

Royal Icing için ;

  • 3 adet yumurta akı
  • 1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
  • 1/4 limon suyu
  • kürdanın ucuyla toz gıda boyası

Marzipan için ,

  • 2,5 su bardağı toz badem
  • 3 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 4 çay kaşığı vanilya özü
  • 4 su bardağı pudra şekeri

Bu pastanın yapımı yaklaşık 2-3 günde tamamlanıyor. Biraz zahmetli, yapımı uzun ama çok lezzetli bir pastadır.

20 cm'lik yuvarlak kalıpta pişirilir.

2 gün önceden bademli pandispanyamızı pişiriyoruz.

Fırınımız öncelikle 150 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini pişirme kağıdı ile kaplayıp hazır edelim.


4 adet yumurta beyazını şekerle ve bir tutam tuzla mikserde yüksek devirde sürekli karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra bir tam yumurtayıda ekleyip çırpmaya devam edelim. Tüm karışım beyazlaşınca ve şekerler iyice eriyince çırpmaya son verelim.
Ayrı bir kaba unu eleyelim. Elde ettiğimiz karışıma badem tozunuda ekleyip karışımı harmanlayalım. Ve yumurtalı karışımın içerisine ilave edip tekrar çırpalım. En son erimiş tereyağınıda ekleyip birkez daha çırpalım.
Hazırladığımız karışımı hazırladığımız kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda ilk önce 150 derecede 30 dakika daha sonra ısıyı 180 dereceye getirip 20 dakika daha pişirelim. Pişip pişmediğini kekin ortasına batıracağınız bir kibrit çöpü ile anlayabiliriz.

Yaklaşık 1-2 gün badem pandispanyamızı streç filmleyip oda ısısında saklayalım.

Browniyi burada anlatıldığı gibi 20 cm'lik yuvarlak kek kalıbımızda pişirelim.

Brownimiz soğurken çikolatalı mousse'umuzu burada alatıldığı gibi hazırlayalım.

Brownimizi kalıbımızda çıkarmadan üzerine mousse'umuzu dökelim. Ve buzdolabında ilk önce 6 saat bekletelim. Üzerine çözülmiş frambuazlarımızı veya böğürtlenlerimizi ilave edelim ve tekrar buzdolabına kaldıralım. Yaklaşık 6 saat daha bekletelim.

Bu arada bizde marzipanımızı hazırlayalım.

Yumarta beyazlarını tuz ile iki katı kabarıncaya kadar sürekli çırpalım. En son içerisine vanilyamızı ekleyip biraz daha çırpalım.

Yoğurma kabına bademleri ilave edelim ve üzerine yumurtalı karışımımızı dökelim. Yavaş yavaş şekerimizi ilave edelim. ve kaşıkla karıştırarak sonra sertleştikce elimizle yoğurarak hamuru toparlamaya çalışalım. streç filme saralım ve buzdolabında 3-4 saat bekletelim.

Bu arada 6 saat sonra kalıbımızı buzdolabında çıkaralım. Üzerine beklettiğimiz badem hamurumuzu yerleştirelim. ve dikkatlice kalıbımızdan çıkarıp pasta standımıza yerleştirelim.

Hazırladığımız marzipanı buzdolabından çıkartalım. Streç filmini çıkaralım. Tekrar hamur yoğurma kabının içerisine alıp hamur sertleşene kadar pudra şekeri ilave ederek yoğuralım. Açılır kıvama gelince tezgahımıza bolca pudra şekeri serpiştirip marzipanımızı açalım ve pastamızın üzerine dikkatlice yerleştirelim. elimizle her tarafını düzeltelim. Bazı yerlerinde delikler oluşunca artan marzipan ile oralara yama yapabilirsiniz.

Bu işlemler bittikten sonra üzerine nasıl bir krema süreceğimize sıra geliyor. ben uzun süre bu pastayı ordan oraya taşıyacağım ve şeklinin bozulmasını istemediğim için royal icing ile kapladım. Biraz sert olan bir kaplama çeşididir. Siz isterseniz şeker hamuru ile veya renkli krem şanti ilede kaplayabilirsiniz..

En son üzerini şeker hamurundan yaptığım güller ve yapraklar ile süsledim. Bu güllerin yapımı yaklaşık 1 saatini alıyor insanın ama bence sonuca değiyor.

Pastanın etrafına enine geniş bir kurdela bağladım. Eğer royal icing veya şeker hamuru kullanacaksanız kurdela bağlanabilir. Ama kremşanti sürecekseniz kurdeleyi önermem.

Herkese afiyet olsun..

Pazar, Mayıs 07, 2006

ÇİKOLATALI & VİŞNELİ CAN ÇEKTİREN KEK..






































Bu keke bu adı vermemim sebebi, canımın çok çektiği bir zamanda hayal ettiğim malzemeleri kullanarak yapmam, ne zaman görsem çok yemek istemem ve %100 çikolata içermesi..
son haftalarda bloglarda çikolatalı vişneli kekler, muffinler ve pastalar görüyorum. Hep sayfaları hızlı hızlı geçiyordum ama bugün artık dayanamadım ve aklımdan geçenlerle bu keki hazırladım. Hafif yumuşak, hafif ıslak, çok çikolatalı ve hafif ekşimtırak vişneli bu kek gerçekten içimdeki isteği birazcık olsun azalttı. Şimdide mutfakta gördükçe canım çekiyor..

Hafta sonunda ise söylediklerimi yaptım ama bir şey daha eklemek istiyorum. İstanbul Yeşilköy'de bir kafe gözümüze çarpmıştı. Hemen adına bakmıştık , "Van Gough Cafe" idi. O an işimiz olduğu için girememiştik. Ama dün uğradık. İçerisi küçük ama çok güzeldi. Benim canım uzun zamandır sıcak çikolata içmek istiyordu. Ama her nerde içtiysem hep hüsrana uğruyordum. Burada da denemek istedim. Gelen sıcak çikolata gerçekten sıcak çikolataydı ! Çikolatayı eritip yapmışlardı, muhteşemdi..
Utanmasam bir tane daha isteyecektim ama yine iradem bu isteğimi engelledi :) Yakın zamanda bende havaların ısınmaya başlamasına rağmen sıcak çikolata tarifi yazarsam lütfen şaşırmayın..

Gelelim kekin tarifine ;
  • 160 gr bitter çikolata ( ben %70 kakao içeren kullandım )
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağına yakın tozşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1/2 su bardağı normal yoğurt
  • 1/2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı riviera zeytinyağı
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dolusu vişne kompostosunun taneleri

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Küçük boy dikdörtgen kalıbımızı yağlayalım.

Yumurta ve şekeri homojen bir karışım olana kadar çırpalım. Çikolatalarımızı bu sırada benmaride eritelim. Yumurtalı karışıma sırasıyla vanilyayı ve yağı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. İki yoğurdu birbiri ile karıştırıp karışımımıza ilave edelim ve tekrar çırpalım.

Benmaride erittiğimiz çikolatalarımızı da karışımımıza ekleyip çırpmaya devam edelim. Un ve kabartma tozumuzu ayrı bir kapta harmanlayıp diğer karışımımıza ilave edelim ve 3-4 dakika daha çırpalım. En son vişnelerimizi ilave edip şöyle bir spatulamız ile karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı önceden yağladığımız kalıbımıza dökelim. Ve fırınımızda yaklaşık 70-80 dakika pişirelim. Her fırına göre farklılık gösterebileceğinden zaman 50 dakikadan sonra ortasına bir kibrit çöpü sokarak pişip pişmediğini kontrol edelim.

Kekimiz piştikten sonra yaklaşık 1 saat tezgahımızda bekletelim ve dikkatlice servis tabağımıza aktaralım.

Hepimize afiyet olsun..


Cumartesi, Mayıs 06, 2006

HAFTASONU PLANLARI..
































Okafe'nin Kivili Muzlu Smoothies'i..































Starbucks'ın Cheesecake'i..































Paul'un Çilekli Tartı..




Ayrıca Pastalarımız'da sizleri muhteşem pastalar bekliyor..

Herkese iyi haftasonları..

Salı, Mayıs 02, 2006

ACI ÇİKOLATALI MOUSSE & ÇİKOLATALI VİŞNELİ KÜÇÜK KEKLER






































Bu aralar biraz yoğunum, daha doğrusu yaklaşık 1-2 aydır yoğunum. O yüzden blogumu çok sık güncelleyemiyor, gelen yorumlara ve maillere hemen cevap yazamıyorum. Ama mutlaka her yoruma ve soruya cevap yazmaya çalışıyorum. Bu blog benim hayatımın bir parçası haline geldi. Her gün blogumla ilgilenmesem, gelen yorumları okumasam, bloguma ekleyeceğim tarifleri düşünmesem kendimi çok huzursuz ve mutsuz hissediyorum..
Tariflerimi seçerken ise açıkçası kendi zevkime ve damak tadıma göre hareket ediyorum. Yaptığım her çalışma nerdeyse beni anlatıyor. Çoğunuz çikolataya olan düşkünlüğümü biliyorsunuz. Bu sebeple tariflerimin çoğu çikolatalı. ayrıca yaptıklarımın maliyetini çok düşünmediğimi de itiraf etmeliyim. Malzemeleri bol kullanmayı, tatları yakalamak için malzemeden kaçınmamayı seviyorum. Bazı okuyucularım tariflerimi maliyetli bulduklarını söylüyor ama ben tarifleri denerken ne gerekiyorsa onu kullanıyorum. Bazıları ekonomik bazıları maliyetli oluyor. Ama ticari bir amaç gütmediğim için malzemelerden asla azaltmıyorum. Açıkçası kar güden bir firma olsam bile asla malzemelerden azaltma yoluna gitmezdim. Onun için bazı pastanelerin ürünlerini çok yağlı veya tatsız bulmuyor muyuz ?

Sevdiğimiz pastanelerdeki ürünleri sevmemizin ve tercih etmemizin sebebi ürünlerinde maliyetlerini kısmamaları. En kaliteli malzemeleri kullanmaları. Özellikle benim İzmir' Bostanlıda çok sevdiğim bir pastane vardır, adı "Bravo", oranın sahibi  kullandığı çikolataları özel olarak yurt dışından getirtmektedir. Ürünlerindeki lezzet ise onu farklı kılmaktadır, tabi ki bu farklılık biraz fiyatlarına yansımaktadır ama karşılığını alıyorsam benim için hiçbir sorun yoktur.
Malzeme seçimindeki özenimiz ve onu uygulayışımız bizim farklılığımızı ortaya çıkaracaktır. Her şeyden önemlisi sevgimizi kullanmamız her şeyi daha da lezzetli ve özel kılacaktır..
Pastacıyı takip eden, beni destekleyen, güzel yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerden gelen destek veren güzel yorumlar sayesinde her geçen gün bloguma daha sıkı sarılıyorum ve her bilgisayarımı açışımda daha da heyecanlanıyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.

ACI ÇİKOLATALI MOUSSE

Bu mousse'n tarifini Lindt Çikolatalarının arkasında yer alan tariften uyguladım. Bahsettiğim Lindt çikolatasını Fransa'dan almıştım, özel %70 kakao içeren dessert çikolatası. Arkasında öyle güzel bir fotoğraf vardı ki, hemen yanında ise tarifi :) Hemen Fransızca tercümelerimi büyük bir başarıyla yapan Anneme yöneldim. Bana tarifi büyük bir zevkle çevirdi ve bende büyük bir zevkle yedim..Özsüt'ün Çikolatalı Fondüsünü bilenler ve sevenler bu tadı çok seveceklerini garanti ediyorum. Özellikle sevgili Zuhal'ın kulaklarını çınlatıyorum...

Gerekli malzemeler ;

  • 200 gr %70 kakao içeren çikolata ( Lindt )
  • 200 ml sıvı krema ( bir küçük paket )
  • 50 gr tereyağı ( küp küp kesilmiş)
  • 3 yumurtanın beyazı
  • 30 gr tozşeker ( 1 çorba kaşığı )
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 tutam tuz

Çikolatalarımızı benmaride eritelim. Krema ile vanilyayı küçük bir kapta birlikte kaynatalım. Kaynar kaynamaz içerisine tereyağını ve erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. Ve devamlı karıştırarak tereyağının erimesini sağlayalım. Tüm malzeme eridikten sonra iyice karıştırarak homojen hale gelmesini sağlayalım ve bir kenara bırakalım.

Yumurtanın aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlayalım. İyice köpük halini aldıktan sonra 1 çorba kaşığı şekerimizi ilave edelim çırpmaya devam edelim. Köpük sertleşip ipeksi bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edelim.

Çikolatalı karışımımızın içerisine köpükten 1 kaşık ilave edelim ve çırpma teli ile karıştırmaya başlayalım. Kalan köpüğü ise yavaş yavaş 3 seferde çikolatalı karışımımıza ekleyerek yedirelim.

Hazırladığımız karışımı küçük puding kalıplarımıza boşaltalım. 12 saat buzdolabında bekletelim.







































ÇİKOLATALI VİŞNELİ KÜÇÜK KEKLER

Bu kekler ise inanılmaz lezzetli ve şirin olmuşlardı. En kısa zamanda tekrar yapmayı düşünüyorum. Bu ölçülerden yaklaşık 24 adet çıkıyor ve 1 haftaya kadar dayanıyor..

Gerekli Malzemeler ;
  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr bitter çikolata ( kıyılmış)
  • 1 su bardağı kadar vişne kompostosu tanesi

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Muffin kalıplarımızın içerisine küçük muffin kağıtçıklarımızı koyup hazırlayalım.

Şekeri ve yumurtayı birlikte çırpalım. Şekerler eriyinceye kadar çırpmamız gerekiyor. Daha sonra içerisine önce yoğurdu sonra sıvı yağı ekleyelim ve şöyle bir çırpalım. Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu birlikte eleyelim ve yumurtalı karışımımıza ilave edelim. Hepsini birlikte çırptıktan sonra en son kıyılmış çikolatalarımızı ekleyip kaşıkla şöyle bir alt üst edelim.

Muffin kalıplarımızın içerisine karışımımızı bölüştürelim. Eğer kalıbınız 12'li ise yarısını alacaktır. Ve seferde pişirebileceksiniz.

Kalıplara boşalttığımız karışımımızın ortalarına birer vişne tanesi yerleştirelim ve üzerleri kızarana kadar önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Hepimize afiyet olsun..

Cumartesi, Nisan 29, 2006

ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ FARKLI BİR MOZAİK PASTA..
































Geçen haftasonu kız arkadaşlarımla yaptığımız buluşmanın tatlılar kısmına hiç değinmemiştim. Çikolatalı ve Vişneli küçük kekcikler ile BBC Books Good Food dergisinden aldığım Hindistan cevizli mozaik pastayı yapmıştım. Mozaik pastanın tadı çok lezzetliydi ama diğer bildiğimiz mozaik pastaların aksine bu pasta biraz daha sert oldu. Onun için buzdolabında beklettikten sonra masaya servis yapmadan en az 3-4 saat önce oda ısısına çıkarılması gerekiyor. Yumuşadıktan sonra çok lezzetli bol çikolata tadında bir pasta oluyor..

Gerekli Malzemeler ;


  • 100 gr margarin
  • 400 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 200 gr macaron veya hindistan cevizli kurabiye
  • servis için hindistan cevizi rendesi veya çilek

Margarini, çikolatayı ve pudra şekerini benmari usülü birlikte eritelim. Hepsi iyice eridikten sonra içerisine tarçını ve kurabiyelerimizi kırıp iyice karıştıralım. Dikkat etmemiz gereken kurabiyelerimiz çok kırmamak. Sadace dörde bölüp çikolatalı karışımımıza ekleyelim.

Karışımımızı streç filme dikdörtgen şeklinde saralım. Hatta daha iyi şekil verebilmek için streç filmi dikdörtgen bir kek kalıbının içerisine yerleştirelim ve bastırarak şekil verelim.

En az 2 saat buzdolabında bekletelim. Servis yapmadan 3-4 saat önce oda ısısında bekletelim ve servis yaparken üzerini süsleyelim.

Hepimize afiyet olsun..

Çarşamba, Nisan 26, 2006

HIZLI PASTA ÇÖZÜMLERİ..

































Çok kısa sürede iki adet çocuklar için yaşgünü pastası yapmam istendi..2 saat içinde yaptığım en hızlısından pasta örneklerim..hazır pandispanya, kremşanti ile hazırlayıp bol meyve ve çikolata parçacıkları ilave ettim..işte ortaya bunlar çıktı.. Sanırım biraz acele tarafından oldukları belli oldu :)


Pazartesi, Nisan 24, 2006

PATLICANLI&KURUTULMUŞ DOMATESLİ KİŞ VE HARDAL SOSLU PATATES SALATASI..


































Cumartesi gün kü güzel günümüzün ardından tuzlu tarifleriyle devam etmek istiyorum..Çok çabuk tükenen salata ve kiş gerçektende çok lezzetli ve hafif olmuştu. Ben bile dayanamayıp iki adet kiş ve iki tabak salata yedim..
Aslınında yorumda yazdığı gibi hepimiz nasıl tükettiğini gördük :)
Ben özellikle tatlı ve tuzlu tarifleri hazırlarken hem sevilen hem de farklı tatlar yaratmaya çalışıyorum..bazen çok klasik her zaman yenen tatları yapmamaya çalışıyorum. Mesela palıcan ile kurutulmuş domates ve beyaz peynir üçlemesi çok güzel ve lezzetli bir tat bıraktı..
Patates salatasını ise bilinenlerin aksine ben önce haşlıyor daha sonra tuzlayıp yağlayıp ve baharatlıyıp biraz daha fırınlıyorum. Daha sonra değişik soslar ile salataları zenginleştirmeyi çok seviyorum. Bu salataya ise hardal ve mayonez ile yaptığım sos çok yakışmıştı..
Umarım sizlerde tarifleri dener ve en az benim kadar tatlarından zevk alırsınız..

Patlıcanlı Kiş İçin Gerekli Malzemeler ;



İç Harcı İçin ;

  • 1 paket krema ( 200 ml)
  • 300 gr ezine peyniri
  • 1 orta iri boy patlıcan
  • 1 su bardağı kurutulmuş domates
  • 2 yumurta sarısı

Patlıcanlarımızı kabuklarını soymadan ince ince yuvarlak şeklinde kesiyoruz ve zeytinyağı gezdirilmiş tavamızda çok az kızartıyoruz.

Öncelikle kiş hamurumuzu daha önce bahsettiğim gibi hazırlayıp buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz. Bu arada fırınımızı 170 derecye getirip ısıtmaya başlıyoruz.

Hamurumuzu dolaptan çıkardıktan sonra hafif yağladığımız yuvarlak tart kalıbımıza hamurumuzu elimiz ile yayıyoruz. Çatal yardımıyla kenarlarını bastırıyoruz ve hamurun ortasına yer yer delikler açıyoruz. Hamurumuzu 15 dakika hafif pişirmek üzere fırınımıza atıyıruz.

Bu arada bizde iç harcımızı hazırlıyalım. Kremayı, çatalla ezilmiş peynirimiz, kurutulmuş domateslerimizi ve yumurta sarılarını bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz. Fırında pişen hamurumuzu çıkarıp üzerine iç harcımızı döküyoruz. En üstüne ise patlıcanlarımızı diziyoruz. Ve kişimizi tekrar fırına atıyoruz. Yaklaşık 30 - 35 dakika pişirdikten sonra ocağımıza alıp bekletiyoruz.

Biraz ılındıktan sonra tart kalıbımızda kişimizi çıkarıp servis tabağımıza alıyoruz.



































Hardal Soslu Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler ;


  • 6 orta iri boy patates
  • 2 sap biberiye
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • az riviera zeytinyağı

Sos için ;

  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardal
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 adet limonun suyu

Öncelikle patateslerimizi tuzlu suda haşlayıp süzelim.

180 derecede ısıttığımız fırınımızda haşladığımız patateslerimizi biberiye, zeytinyağı ve diğer baharatlarla harmanlayıp 15- 20 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra tezgahımızda 20 dakika ılıtıyoruz.

Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. İsterseniz çok az rondodan geçirebilirsiniz. Daha sonra sosumuzu pateteslerimizin üzerine döküp harmanlıyoruz.

Servis tabağımıza aktarıyoruz ve üzerini dilerseniz yeşil ve mor fesleğenleri ince ince dilimleyerek süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

Pazar, Nisan 23, 2006

BU HAFTA SONUM ÇOK YOĞUN GEÇİYOR..

























Cumartesi günü üniversiteden arkadaşlarım Aslı ve Ebru ile çok keyifli 3 saat yaşadık.. Ben sabahtan onlara güzel mamalar hazırlamak için mutfağa yöneldim. 3,5 saatlik bir maratondan sonra onları beklemeye başladım..Ebrucum Cumarteside yarım gün çalıştığı için benim evime biraz geç ulaştılar ama sonunda ulaşabilmeleri bile büyük bir mutluluk yarattı :)
Gördüğünüz gibi Aslıcığımada gelen yoğun talepler doğrultusunda yeni bir blog oluşturduk..bakalım blogu ile ilgili ne düşünceleri var zamanla hepimiz gözlemliyeceğiz :) Bu arada Aslı arkadaşımız ( bir başka adı ile Karya) çok yakında evleniyor..

Evetttt, gelelim o gün biz neler yedik bölümüne;


  • Patlıcanlı&Kurutulmuş Domatesli&Beyaz peynirli Kiş
  • Üç Renkli Börek
  • Hardal Soslu Patates Salatası
  • Hindistan Cevizi Kurabiyeli Farklı bir Mozaik Pasta
  • Çikolatalı&Vişneli Küçük Kekcikler..

Gerçekten beğendilermi bilmiyorum ama kişimiz ve salatamız bitmişti..

Ben iki dilim kiş yedim ( utanarak yazıyorum) ve salatayı bolca tükettim. Minik vişneli kekleri ise hala yiyoruz..

Tüm tatlı ve tuzlu tariflerimi yazmaya başlıyorum..

Cuma günü ise Pastacılık ve Ekmekçilik Fuarını ziyarete gittik.( aşağıda fotoğraflarını yayınladığım fuar) Gerçekten çok faydalı ve zevkli bir fuardı.bir iş kuracakmış gibi merakımdan birçok firma ile de görüştüm. Canım hiç o fuardan çıkmak istemedi. Keşke yurtdışındaki fuarlarada devamlı katılabilsem. Bu iş gerçekten çok zevkli, insan kendini nerede mutlu hissediyorsa sanırım o işi yapmalı. Bakalım bende bir gün gerçekten bir "pastacı" olabilecekmiyim..

Cumartesi, Nisan 22, 2006