Artık yeni sitem hakkında yavaş yavaş bilgi vermemim zamanı geldi :)
Bu blogtan tek farkı bir web sitesi olması ve daha profesyonel bir kullanımda olması olacak..
Blogger'da yaklaşık 2 senedir pastacı blogunu kullanmaktayım ve inşallah daha uzun zamanda kullanmaya devam edeceğim..Ama bazı sistemlerde blogspot veya benzeri uzantılı sitelerin açılmasına izin verilmiyor. Çoğu işyerlerinde veya başka yerlerde aynı sorunla yüzyüze gelebiliyorum. Bu yüzden blogspot uzantısız ve tüm sistemlerin açabileceği bir internet sitesine ihtiyaç duyuyordum. Bu blogumuda kapatmak istemiyordum ve aklıma böyle bir çözüm geldi. Pastaci.com adresi kullanılmaktaydı. Bende pastaci.net adresini almaya karar verdim. Önce sadece bir sipariş sitesimi hazırlamalıyım diye düşündüm daha sonra siparişten vazgeçtim. Blog tadında ama biraz daha profesyonel bir site oluşturma fikri bana daha uygun geldi..
Arşiv'im deki birçok tarifi pastaci.net'e aktarıyorum. Ayrıca benden bir tarif aramak istediğiniz zaman , sitede oluşturduğumuz bölümler ve arama motoru sayesinde aradıklarınıza daha kolay ulaşabileceksiniz. Aynı burada olduğu gibi oradada tariflerin altına yorum bırakabilip bana sorular yöneltebileceksiniz..Özel olduğunu düşündüğünüz ama herkesin okumasını istemediğiniz sorularınızı iletişim bölümü ile bana yöneltebileceksiniz. Etkinliklerimiz ve haberlerimiz olduğu zaman, yine sitenin anasayfasından takip edebileceksiniz. Mail grubumuz sayesinde , pastacı'da ki güncellemelerden ve daha birçok şey hakkında öncelikli olarak bilgi sahibi olabileceksiniz.
Şu an aklıma gelenler ve aktarmak istediklerim bunlar. Ama zamanla siteyi daha zenginleştirip daha aktif hale getirmeyi planlıyorum. Ve pastaci.blogspot.com ile pastaci.net aynı anda güncellenecek. Ama özel yazı ve fotoğrafları sadece blogum olan pastaci.blogspot.com 'da paylaşmayı düşünüyorum.
Sizlerinde site hakkında düşünceleriniz ve önerileriniz olursa lütfen bana yazın..çok memnun olurum :)
Yeni mail adresim ; burcugencoglu@pastaci.net
diğer e-mail adresimi de kullanmaya devam ediyorum..
ÇİKOLATALI YUMUŞAK MİNİK MUFFINLER..
Bu küçük muffinleri ise geçen hafta kurabiyelerle birlikte hediye olarak gönderdim. Aslında hediye kutularına kurabiyeler, kekler ve trufflar koyma fikri çok hoşuma gidiyor. Ama İstanbul dışına göndereceğim kutulara sadece kurabiye ve kek koymayı tercih ediyorum. Truff erimeye müsait bir çeşit olduğu için kargoda başına neler gereleceği ve paketin içerisindeki diğer hediyelere neler yapacağı hiç belli olmaz..
Ama bu hafta İstanbul için götürmeyi planladığım bir kutu daha hazırlayacağım ve onların içerisine trufflarımıda ekleyeceğim. Hediye kutusu hakkında detaylı bir post hazırlamayı bu hafta içerisinde hazırlamayı düşünüyorum :)
Gerekli Malzemeler ;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 çorba kaşığı sıvı vanilya & 1 çorba kaşığı ameretto
- 2 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş )
- 3 çorba kaşığı toz kakao
- 100 ml sıvı krema ( yarım paket)
- 150 gr çikolata ( 1 paket bitter mabel kullandım)
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, toz şeker ,vanilya ve ameretto'yu çırpma kabımıza alıp orta devirde çırpmaya başlayalım. İsterseniz ameretto eklemeyebilirsiniz.
Un ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyelim.
Yumurtalı karışımımız homojenleşince içerisine yavaş yavaş kremamızı ilave edelim. Ve çırpmaya devam edelim. Unlu karışımımızı da ilave edip yavaştan hızlı devirde karışımımızı iyice çırpalım.
Çikolatamızı küçük küçük bıçakla kesip karışımımızın içerisine ilave edelim. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.
Muffin kalıplarımıza muffin kağıtlarımızı yerleştirelim. Ve üzerilerine yaklaşık 2 tatlı kaşığı karışımımızdan koyalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırınınız küçükse daha çabuk pişecektir. Dikkatli olun..üzeri sertleşince fırından çıkaralım.
Fırından çıktıkları zaman, muffinlerin üzerileri biraz sert olacaktır. Ama yarım saat soğumalarını bekledikten sonra ağzı kapalı bir kapta bekletir ve muhafaza ederseniz, sonradan muffinleriniz yumuşacık olacaktır.
Ben hediye olarak göndermek için Fermo'dan aldığım Wilton'un kalpli poşetlerini kullandım. Ve ağızlarını sıkıca bağladım. Böylece hava almadan yumuşak olarak kendilerini koruyabileceklerdi.
Hepimize afiyet olsun..