
TUZLULARIMIZ

Öncelikle bisküvilerimizi rondodan iyice geçirelim ve un haline getirelim. Daha sonra şamfıstıkları ayıklayıp rondodan geçirelim. Biskuvilerin üzerine elmaları ve limonu rendeleyelim. Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında iyice yoğuralım. Hamur şeklini alana kadar yoğurmamız gerekiyor. Hamurumuz hazır olunca küçük boy bir kaba(ben dikdörtgen küçük bir borcam kullandım) hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük toplar yapıp dizelim. Ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
Sosumuz ılığınca elmalarımızı buzdolabından çıkartalım. Üzerine tüm sosun tamamını döküp tekra buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat soğuması için yeterlidir.
Servis yaparken de kare kare dilimleminizi ve üzerine ince bir dilim elma ile süslemenizi öneririm.
ELMA&AHUDUDU MARMELADI
Öncelikle elmalarımızı rendeleyelim.(kabuklarını soğup) Orta boy bir tencereye elmamızı,ahududularımızı ve şekeri ekleyelim. Orta hararetli ocakta pişirmeye başlayalım. Çok az göz kararı su ekleyip, bir yeşil limonun suyunu çıkarıp ekleyelim. Ve ağzı açok pişirelim. Yaklaşık 1 saate yakın pişirelim. Piştikten sonra püre ezici ile tüm meyvaları ezip birbirlerine yedirelim. Dezanfekte edilmiş orta boy bir kavanoza marmeladımızı dökelim. Oda ısısında 3-4 saat bekletelim. Daha sonra buzdolabına kaldırıp sabah kahvaltılarımız için soframıza servis yapalım.
Resimdeki ekmek dilimine labne peyniri sürüp üzerine marmeladı sürdüm. Gerçektende çok leziz oldu.
Öncelikle cheesecake'in tabanını hazırlayalım. Tereyağını küçük bir kapta eritelim.(kısık ateşte) Büskuvilerimizi rondodan geçirip unn haline getirelim. Büskuvileri ve tereyağını iyice yedirerek karıştıralım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıbın altına büskuvili karışımımızı bastırarak yayalım. Ve sırası gelene kadar buzdolabında bekletelim.
Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım. Süt kreması ile çikolatayı beraber kısık ateşte eritelim ve karıştıralım. Bunu arzu ederseniz benmari usülüde yapabilirsiniz. Bu karışımı bir köşeye soğumaya bırakalım. Labne peynirini, vanilyayı ve unu derin bir kabın içerisine alıp 10 dakika kadar çırpalım. Ayrı bir kaptada yumurtaları ve tozşekeri 10 dakika kadar çırpalım. Yumurtalı karışımı labneli karışıma ekleyip iyice birbirlerine karışana kadar çırpalım. Çikolatalı karışımımızı bu karışıma ekleyip az daha çırpalım.
Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Karışımımızı üzerine yavaşça dökelim. Bir çorba kaşığı yardımıyla reçelimizi karışımımızın üzerine daireler oluşturarak dökelim. Ben birde küçük küçük çikolatalar attım içerisine. Arada yerken ağzımıza geliyor ve çok hoş oluyor :)
Önceden ısıttığımız fırınımıza kekimizi atalım. 10 dakika 200 derecede pişirelim daha sonra 150 dereceye düşürüp 50 dakika daha pişirelim. Eğer cheesecake çok sallanmıyorsa pişmiş demektir.
Piştikten sonra tezgahın üzerinde biraz soğutup buzdolabına kaldıralım. Ben bir gün beklettim. Ertesi gün yediyimizde tadı oturmuştu. Servis ederkende üzerine biraz ahududu reçeli ve bir parça çikolata ile süsleyebiliriz.
Hepimize afiyet olsun :)
Öncelikle tereyağımızı küçük bir tencereye alıp eritmeye başlayalım. Tereyağı eridikten sonra içerisine çikolatalarımızı küçük küçük kırıp atalım. Ve çikolataları tereyağının içerisinde eritelim. Bir kenara soğumaya bırakalım.
Yumurtalarımızı ve şekerimizi derin bir kapta mikser ile çırpmaya başlayalım. İyice çırptıktan sonra içerisine tereyağlı çikolatayı ilave edip yine mikser ile çırpalım.
Un,kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyelim. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Elediğimiz unlu karışımı diğer karışımımıza katıp tekrar mikser ile çırpalım.
Küçük dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp karışımımızı dökelim. Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda kekimizi pişirelim. Yaklışık 25-30 dakika yeterli olucaktır.
Diğer gerekli malzemeler ;
Jöleyi üzerindeki tariften yarım bardak su eksik hazırlayalım. 3-4 adet yuvarlak puding kaplarını şöyle bir sudan geçirelim. İçerilerine böğürtlenlerimizi paylaştıralım. Üzerilerine jölemizi dökelim. Soğumaya buzdolabına koyalım.
Servis yaparken puding kaplarımızın ağzı genişleyinde keklerimizi keselim. Tabağa koyalım. Üzerine buzdolabından jölelerimiz çıkaralım. Bir tanesini kekin üzerine tersinden çevirelim. Ve kekin üzerinde jölenin durmasını sağlayalım. Gerekirse jölenin üzerini bıçakla kesip böğürtlenlerin güzel durmasını sağlayalım. Üzerinede çikolata sosumuzu gezdirelim.
Hepimize afiyet olsun :)
Ara krema için ;
Diğer malzemeler ;
Öncelikle pandispanyamızı hazırlamamız gerekiyor. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım. 22 cm'lik bir yuvarlak kek kalıbını yağlayalım. Yumurta ve şekeri derin bir kapta mikser ile iyice çırpalım.Karışım beyaz renk alana kadar çırpılması gerekiyor. Bu aşamadan sonra sırasıyla sütü ve yağı ekleyelim. Ayrı bir kapta unu,nişastayı ve vanilyayı eleyelim. Ve diğer karışımımızla çırpalım. Yağladığımız kek kalıbına karışımımızı dökelim. Ve önceden ısıttığım fırınımızda pandispanyamızı yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra pandispanyamızı soğumaya bırakalım.
Ara kremayı hazırlamak için kremşantimizi 1 bardak soğuk süt ile çırpalım. Büskuvileri rondodan geçirip toz haline getirelim. Toz haline getirdiğimiz büskuviler ile kremşantiyi iyice karıştırıp sırası gelene kadar buzdolabında bekletelim.
Muz jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Pandispanyamızı ortasından ikiye bölelim. Ve her iki tarafınıda jöle ile ıslatalım. Pastamızın arasına hazırladığımız ara kremayı sürelim. Şeftalimizin yarısını dilimleyelim ve ara kremanın üzerine dizelim. Pastamızın üzerini diğer kalan pandispanyamız ile kapatalım.
Pastamızın üzerine sürmek için 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpalım. Çırptıktan sonra 1 paket krema sertleştiricisi ekleyelim. Hazırladığımız kremayı pastamızın her yanına eşit miktarda spatula ile sürelim. Birazını süsleme için ayıralım. Pastamızın yanlarını çikolata parçacıkları ile süsleyelim. Bu aşamanın resimlerini yine çekemedim çünkü yine evde Yağmurlaydım..Tek başımada o işlemi görüntülemek neredeyse imkansız. İnşallah diğer sefere bu işlemi gerçekleştireceğim. Yinede kısaca özetleyeyim;
Önce fırın pişrme kağıtlarında dikdörtgen şeklinde bir parça keselim. Parça çikolatalarımızı bu kağıdın üzerine azar azar dökelim. Pastanın yan taraflarına kağıdı elimizle yapıştırıp çektiğimiz zaman çikolatalar orada kalır.
Pastanın yanlarını hallettikten sonra üzeri için muzlarımızı ve şeftalilerimizi dilimleyelim. Kalan kremşantiyi süsleme poşetine koyalım. Ve yanlarına azar azar sıkarak süsleyelim. Pastanın ortasınada meyvalarımızı dizelim. Ve üzerilerine kalan muz jölesinden fırça ile sürelim. Ben ayrıca tozşekerde serpiştirdim.
Pastamızı buzdolabında en az bir gece ya da 4-5 saat bekletelim. Ne kadar beklerse o kadar güzel olacağınıda unutmayalım..
Hepimize afiyet olsun :)