
Burcu ile modelleme hamurundan çicekler çalışıyoruz :)

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, toz şeker ,vanilya ve ameretto'yu çırpma kabımıza alıp orta devirde çırpmaya başlayalım. İsterseniz ameretto eklemeyebilirsiniz.
Un ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyelim.
Yumurtalı karışımımız homojenleşince içerisine yavaş yavaş kremamızı ilave edelim. Ve çırpmaya devam edelim. Unlu karışımımızı da ilave edip yavaştan hızlı devirde karışımımızı iyice çırpalım.
Çikolatamızı küçük küçük bıçakla kesip karışımımızın içerisine ilave edelim. Tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.
Muffin kalıplarımıza muffin kağıtlarımızı yerleştirelim. Ve üzerilerine yaklaşık 2 tatlı kaşığı karışımımızdan koyalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırınınız küçükse daha çabuk pişecektir. Dikkatli olun..üzeri sertleşince fırından çıkaralım.
Fırından çıktıkları zaman, muffinlerin üzerileri biraz sert olacaktır. Ama yarım saat soğumalarını bekledikten sonra ağzı kapalı bir kapta bekletir ve muhafaza ederseniz, sonradan muffinleriniz yumuşacık olacaktır.
Ben hediye olarak göndermek için Fermo'dan aldığım Wilton'un kalpli poşetlerini kullandım. Ve ağızlarını sıkıca bağladım. Böylece hava almadan yumuşak olarak kendilerini koruyabileceklerdi.
Hepimize afiyet olsun..
Pastacı Kreması için ;
Çikolatalı Ganaş için,
Süsleme için,
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, toz şeker ve vanilyayı mikser ile homojenleşene kadar çırpalım. Şekerin erimesi ve karışımın içerisinde fark edilmemesi gerekmektedir.
Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu ayrı kaba eleyelim. Yumurtalı karışımımızın içerisine kremamızı ilave edip 5 dakika daha çırpalım.
Elenmiş kuru karışımımızı diğer karışımımızın içerisine ilave edip 5 dakika daha orta devirde çırpalım.
En son çikolatalarımızı ilave edip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru karışımımızı 2-3 kere havalandırarak karıştıralım.
Küçük muffin fırın kalıplarımıza muffin kağıtçıklarımızı yerleştirelim ve içlerine birer çorba kaşığı karışımımızdan dökelim.
Önceden ısıtılmış fırınımızda 20 dakika pişirip tezgaha çıkaralım. Yarım saat soğuduktan sonra servise hazırdır. Tüm karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz. Yaklaşık 30-40 adet küçük browni’leriniz olacaktır.
Yumuşak kalmasını sağlamak için , saklarken ağzı iyice kapalı bir yerde muhafaza ediniz.
Pandispanyalarımız hazır olduğu için öncelikle kremamızı hazırlayalım. Küvertur çikolatalarımızı benmaride eritelim. Erimiş çikolataları kremanın içerisine döküp, iyice katılaşıncaya kadar çırpalım. Ve 10 dakika buzdolabında bekletelim.
Pastabanlarımızı ambalajlarından çıkartalım. Pasta standımızın altına bir tane pasta altlığı yerleştirelim ve ilk pandispanyamızı yerleştirelim. Ben pastayı kestikleri zaman iki renkli bir dilim ile karşılaşmalarını istedim. Bu yüzden bir katına kakaolu bir katına sade pandispanya yerleştirdim.
İlk katımızı ıslatalım. (fırça ile) Üzerine kremamızdan sürelim. Arasına krokanımızı küçük küçük parçalayıp serpiştirelim ve damla çikolatalarımızıda aralarına serpiştirelim. Tüm katlar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayalım. Kalan kremamızı pastamızın çevresine spatulamız ile düzgünce sıvayalım. Benimki bugün biraz bozuk oldu, dengem şaşmış durumdaydı :)
Çikolata ganaşımızı bıçakla üzerinden sürterek küçük küçük parçalar çıkaratalım. Bunları pastamızın en altına yapıştıralım. Pastamızın yanlarına yılbaşı kurabiyelerimizden yapıştıralım. Çikolata ganaştan bir miktar daha kesip pastanın üst çevresinide yapıştıralım. İnce bir kurdele ile kurabiyelerin çevresini bağlayalım. Hem görüntü daha sevimli oluyor hem de kurabiyelerin iyice yapışıp düşmemelerini sağlıyor.
Pastanın üzeri için şeker hamurundan çok az elimize alıp kırmızı jel boya ile renklendirelim. Tezgahımıza çok az margarin sürüp hamurumuzu açalım. Ve sayı kalıpları ile 2007 sayısını çıkartalım. Pastanın üzerine yerleştirelim. Sayı kalıplarımı bana sevgili Tulosh kargo ile gönderdi :) Kendisi Maltepe Migros'tan satın almış. Çok Çok teşekkür ediyorum tekrar..
Pasta üzerindeki diğer tüm süsleri Fermo'dan satın almıştım. Bu gibi durumlarda imdadıma yetişti :)
Yarına kadar pastayı buzdolabında bekleteceğim..Üzeri krema olduğu için buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
KESTANELİ & BEYAZ ÇİKOLATALI YILBAŞI PASTASI
Krema için ;
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Pansipanyamızı paketin üzerinde yazan talimatlara göre hazırlayalım. Büyük dikdörtgen fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim ve karışımımızı üzerine dökelim. Üzerini dümdüz yapana kadar yayalım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Kekimizi yaydığımız için diğerlerine göre daha çabuk pişecektir. Bunun için fırının kapağını açmadan bol bol camından bakarak kontrol edelim. Sünger kek gibi kabarmış güzel bir kekimiz olacaktır.
Fırından çıkardığımız zaman çok sıcak ken, az süt veya rom veya likör (ne isterseniz) keki ıslatıp dikkatlice rulo yapalım. Ama bu işlemi yaparken çok yavaş ve dikkatli olalım. Sıcak ken bu işlemi yapmamıza rağmen yine de acele edersek kırılmalar olabilecektir. Yağlı kağıt sermemizin kolaylığını bu rulo yapma işlemi sırasında çok hissedeceksiniz..
Rulo halde 5-6 dakika keki bırakabilirsiniz. Bu arada kremamızı hazırlayalım.
Beyaz küverturumuzu benmaride eritelim ve kremamız ile çırpıp buzdolabında 10 dakika kadar bekletelim.
Rulo yaptığımız pandispanyamızı açalım. Kremamızı buzdolabından çıkaralım. Kekin yanlarına çok yaklaştırmadan kremamızdan düzgünce sürelim. Aralarına kestane şekeri koyalım. Pastamızı rulo yapalım. Yanlardan kremalar biraz taşabilir telaşlanmayın.
Pastamızın rulo yaptıktan sonra biten yerini, servis tabağının altına saklayalım. Yanlardan çirkin duran yerlerini bıçakla keselim.
Kremamızın geri kalanını pastamızın üzerine sürelim. Ben bir odun kütüğü görüntüsü vermek için spatulayı en son düz düz şeritler halinde çektim.
Pastanın üzerine kalan kremamızı sıkma torbasına koyup üzerine süslemeler yapalım. Ve birer kestane şekeri yerleştirelim.
Pastanın üzerindeki yılbaşı süslerini Fero'dan satın aldım.
Buzdolabında bekletin.
Gelen yorumlara biraz dinlendikten sonra cevap yazacağım. Lütfen kusurma bakmayın..
Herkese sevgilerimle..