Evettt...İkinci yemek etkinliğimizde bugün itibari ile başladı..Bu etkinliğimizin ev sahibesi ise sevgili Zinnur (Bizim Pastane). Ben yine çok heyecanlandım ve düşlediğim yiyecekleri yine tam yapamadım. Nedense iki seferdir heyecanlanıyorum. Birde konu elma olunca ne yapacağımı şaşırdım.(sadace elmalı bir tarif biliyordum)
Önce güzel bir tart veya turta yapayım dedim ama çoğu arkadaşımın bu tip birşey yapacağını düşündüm. Sonra hane halkının taleplerini göz önüne alayım dedim ve marmelat ile elmalı çikolatalı büskuvili bir tatlı yapmaya karar verdim.. Diğer arkadaşlarımın neler yaptığını da ayrıca çoookkk merak ediyorum. Eminim herkes birbirinden güzel tarifler yazarlar..
Hepimize afiyet olsun :))
ELMALI ÇİKOLATALI BİSKUVİ TOPLARI
Bu tarif ben üniversitede öğrenciyken çok sık yaptığımız bir tarifti. Geçenlerde eti burçak biskuvisi satın aldım ve içerisinde bu tarif çıktı. Hemen öğrencilik günlerim aklıma geldi..hem elma ye hem nostalji..sonuç işte bu tatlıyı yaptım..
Ölçülerde biraz kendime göre değişiklik yaptım, ayrıca çikolata sosunuda kendi kullandığım sostan yaptım.
Gerekli malzemeler ;
- 1 paket petibör bisküvisi (200 gr)
- 1 iri boy elma
- 1 su bardağından az şam fıstık
- yarım yeşil limon rendesi
Öncelikle bisküvilerimizi rondodan iyice geçirelim ve un haline getirelim. Daha sonra şamfıstıkları ayıklayıp rondodan geçirelim. Biskuvilerin üzerine elmaları ve limonu rendeleyelim. Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında iyice yoğuralım. Hamur şeklini alana kadar yoğurmamız gerekiyor. Hamurumuz hazır olunca küçük boy bir kaba(ben dikdörtgen küçük bir borcam kullandım) hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük toplar yapıp dizelim. Ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
- 2 çay bardağı süt
- 3/4 çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı nişaşta
- 1 çorba kaşığı kakao
- 200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
Sosumuz ılığınca elmalarımızı buzdolabından çıkartalım. Üzerine tüm sosun tamamını döküp tekra buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat soğuması için yeterlidir.
Servis yaparken de kare kare dilimleminizi ve üzerine ince bir dilim elma ile süslemenizi öneririm.
ELMA&AHUDUDU MARMELADI
- 2 iri yeşil elma
- 300 gr ahududu(dondurulmuşta olabilir)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yeşil limon suyu
Öncelikle elmalarımızı rendeleyelim.(kabuklarını soğup) Orta boy bir tencereye elmamızı,ahududularımızı ve şekeri ekleyelim. Orta hararetli ocakta pişirmeye başlayalım. Çok az göz kararı su ekleyip, bir yeşil limonun suyunu çıkarıp ekleyelim. Ve ağzı açok pişirelim. Yaklaşık 1 saate yakın pişirelim. Piştikten sonra püre ezici ile tüm meyvaları ezip birbirlerine yedirelim. Dezanfekte edilmiş orta boy bir kavanoza marmeladımızı dökelim. Oda ısısında 3-4 saat bekletelim. Daha sonra buzdolabına kaldırıp sabah kahvaltılarımız için soframıza servis yapalım.
Resimdeki ekmek dilimine labne peyniri sürüp üzerine marmeladı sürdüm. Gerçektende çok leziz oldu.