Cuma, Eylül 16, 2005

ISLAK KEK


Geçen haftasonu annem için yaptığım ıslak keki yayınlamak için elma gününün geçmesini bekledim. Bu kek gerçektende çok ıslak ve güzel oldu. Tarifini yemek ve biz blogundan aldım.Sevgili Figenin tarifi.
Ben farklı olarak içerisine şamfıstığı ekledim. Yarım su bardağı şamfıstığı ayıklayıp çok az rondodan geçirdim. Bunun dışındaki tüm tarife harfiyen uydum. Gerçekten çok ıslakkkk bir kek oldu ve çokta lezzetli...
Tarif için teşekürler Figen..
Tarif için burayı tıklayın..
Hepimize afiyet olsun :)

Çarşamba, Eylül 14, 2005

ELMA YE



Evettt...İkinci yemek etkinliğimizde bugün itibari ile başladı..Bu etkinliğimizin ev sahibesi ise sevgili Zinnur (Bizim Pastane). Ben yine çok heyecanlandım ve düşlediğim yiyecekleri yine tam yapamadım. Nedense iki seferdir heyecanlanıyorum. Birde konu elma olunca ne yapacağımı şaşırdım.(sadace elmalı bir tarif biliyordum)
Önce güzel bir tart veya turta yapayım dedim ama çoğu arkadaşımın bu tip birşey yapacağını düşündüm. Sonra hane halkının taleplerini göz önüne alayım dedim ve marmelat ile elmalı çikolatalı büskuvili bir tatlı yapmaya karar verdim.. Diğer arkadaşlarımın neler yaptığını da ayrıca çoookkk merak ediyorum. Eminim herkes birbirinden güzel tarifler yazarlar..
Hepimize afiyet olsun :))

ELMALI ÇİKOLATALI BİSKUVİ TOPLARI



Bu tarif ben üniversitede öğrenciyken çok sık yaptığımız bir tarifti. Geçenlerde eti burçak biskuvisi satın aldım ve içerisinde bu tarif çıktı. Hemen öğrencilik günlerim aklıma geldi..hem elma ye hem nostalji..sonuç işte bu tatlıyı yaptım..
Ölçülerde biraz kendime göre değişiklik yaptım, ayrıca çikolata sosunuda kendi kullandığım sostan yaptım.
Gerekli malzemeler ;
  • 1 paket petibör bisküvisi (200 gr)
  • 1 iri boy elma
  • 1 su bardağından az şam fıstık
  • yarım yeşil limon rendesi

Öncelikle bisküvilerimizi rondodan iyice geçirelim ve un haline getirelim. Daha sonra şamfıstıkları ayıklayıp rondodan geçirelim. Biskuvilerin üzerine elmaları ve limonu rendeleyelim. Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında iyice yoğuralım. Hamur şeklini alana kadar yoğurmamız gerekiyor. Hamurumuz hazır olunca küçük boy bir kaba(ben dikdörtgen küçük bir borcam kullandım) hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük toplar yapıp dizelim. Ve buzdolabında soğumaya bırakalım.

  • 2 çay bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı nişaşta
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 200 gr çikolata

Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.

Sosumuz ılığınca elmalarımızı buzdolabından çıkartalım. Üzerine tüm sosun tamamını döküp tekra buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat soğuması için yeterlidir.

Servis yaparken de kare kare dilimleminizi ve üzerine ince bir dilim elma ile süslemenizi öneririm.

ELMA&AHUDUDU MARMELADI



  • 2 iri yeşil elma
  • 300 gr ahududu(dondurulmuşta olabilir)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yeşil limon suyu

Öncelikle elmalarımızı rendeleyelim.(kabuklarını soğup) Orta boy bir tencereye elmamızı,ahududularımızı ve şekeri ekleyelim. Orta hararetli ocakta pişirmeye başlayalım. Çok az göz kararı su ekleyip, bir yeşil limonun suyunu çıkarıp ekleyelim. Ve ağzı açok pişirelim. Yaklaşık 1 saate yakın pişirelim. Piştikten sonra püre ezici ile tüm meyvaları ezip birbirlerine yedirelim. Dezanfekte edilmiş orta boy bir kavanoza marmeladımızı dökelim. Oda ısısında 3-4 saat bekletelim. Daha sonra buzdolabına kaldırıp sabah kahvaltılarımız için soframıza servis yapalım.

Resimdeki ekmek dilimine labne peyniri sürüp üzerine marmeladı sürdüm. Gerçektende çok leziz oldu.

Salı, Eylül 13, 2005

ÇİKOLATALI AHUDUDULU CHEESECAKE


Biliyorum bu ara iyice ahududuya ve çikolataya takmış durumdayım. Sebebi de ahududunun mevsimi olması sanırım. Gerçi ben bu tarifte gerçek ahududu kullanmadım ama psikolojik olarak başka meyvayı canım istemedi sanırım :)
Dediğim gibi canım New York Cheesecake tarzı bir cheesecake yapıp yemek istiyordu. Tam anlamıyla tabii ki New York tarzı olmadı ama fenada olmadı hani :) Şöyle tarif edeyim, dışarıda yesem severdim..
Bu tarifi bir kaç tarifi karıştırarak elde ettim.çünkü bugüne kadar gerçekten çok cheesecake tarifi denedim.Aralarından en çok Double Chocolate Cheesecake'i ve bu cheesecake'i çok severek yedim.
Gerekli Malzemeleri ;
  • 1,5 paket eti burçak büskuvi veya yulaflı kepekli büskuvi
  • 120 gr tuzsuz tereyağı (yarım paketten 1 parmak fazla)
  • 3 paket labne peyniri
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı sıvı krema
  • 200 gr sütlü çikolata
  • 4-5 çorba kaşığı ahududu reçeli

Öncelikle cheesecake'in tabanını hazırlayalım. Tereyağını küçük bir kapta eritelim.(kısık ateşte) Büskuvilerimizi rondodan geçirip unn haline getirelim. Büskuvileri ve tereyağını iyice yedirerek karıştıralım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıbın altına büskuvili karışımımızı bastırarak yayalım. Ve sırası gelene kadar buzdolabında bekletelim.

Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım. Süt kreması ile çikolatayı beraber kısık ateşte eritelim ve karıştıralım. Bunu arzu ederseniz benmari usülüde yapabilirsiniz. Bu karışımı bir köşeye soğumaya bırakalım. Labne peynirini, vanilyayı ve unu derin bir kabın içerisine alıp 10 dakika kadar çırpalım. Ayrı bir kaptada yumurtaları ve tozşekeri 10 dakika kadar çırpalım. Yumurtalı karışımı labneli karışıma ekleyip iyice birbirlerine karışana kadar çırpalım. Çikolatalı karışımımızı bu karışıma ekleyip az daha çırpalım.

Buzdolabında kalıbımızı çıkartalım. Karışımımızı üzerine yavaşça dökelim. Bir çorba kaşığı yardımıyla reçelimizi karışımımızın üzerine daireler oluşturarak dökelim. Ben birde küçük küçük çikolatalar attım içerisine. Arada yerken ağzımıza geliyor ve çok hoş oluyor :)

Önceden ısıttığımız fırınımıza kekimizi atalım. 10 dakika 200 derecede pişirelim daha sonra 150 dereceye düşürüp 50 dakika daha pişirelim. Eğer cheesecake çok sallanmıyorsa pişmiş demektir.

Piştikten sonra tezgahın üzerinde biraz soğutup buzdolabına kaldıralım. Ben bir gün beklettim. Ertesi gün yediyimizde tadı oturmuştu. Servis ederkende üzerine biraz ahududu reçeli ve bir parça çikolata ile süsleyebiliriz.

Hepimize afiyet olsun :)

Pazar, Eylül 11, 2005

HAFTASONU TATLARI...


Geçen iki haftasonumun bir özetini vermek istedim. Geçen haftasonu daha önce bahsettiğim gibi iki tane düğüne davetleydik. İlk gittiğimiz düğünün masa düzeni ve sundukları lezzetler harikaydı. Ben tabi yine kendimle ilgili bölümlerini görüntüledim :) Düğün pastasını ve sofraya getirdikleri tatlı ikram tabağını. Belki farketmişinizdir genellikle düğün pastalarını artık maketten yapıyorlar. Ne yazık ki benim düğünümde de öyleydi. Ortaya bir tane maket düğün pastası getiriliyor, gelin ve damatta o pastayı kesiyorlarmış gibi yapıyorlar. Sonrada daha önceden kesilmiş pastaları sofralara servis yapıyorlar. Bu iş beni çok üzüyor ama bu aralar hep aynı manzarayı görüyorum. Özelliklede sofraya getirilen düğün pastası genellikle çok kötü oluyor. Aşırı yağlı,lezzetsiz...Ama bu katıldığımız düğünün pastası her ne kadar maket olsada, masalara getirilen pasta çok lezzetliydi. Ve sunumuda çok hoştu.Onun için paylaşmak istedim. Tamam pasta harikaydı tam afiyetle yerken masaya bu güzel tabağı getirmesinlermi?!! Gözlerim yuvalarından hafiften fırladı. Hem çok şık hem de çok lezzetliydi. Bu fikir çok hoşuma gittiği için o görüntüyüde sizlerle paylaşmak istedim..
Düğün maceramdan sonra dün iki tatlı girişimim oldu. Birini dün sabah yaptım. Uzun zamandır güzel bir cheesecake yapmak istiyordum(newyork cheesecake tarzı) Onun girişimlerinde bulundum. Birde dün anneme gittim. Onunda canı pasta istiyormuş. Ve elimin boş olduğunu görünce pek bir bozuldu :) Bende hemen ona mikrodalgada pişirilen ıslak kek yaptım. Bu tarifinin temelini yemek ve biz blogundan aldım.Ama gerçektende çok güzel oldu. Kısa sürede yapılan çok lezzetli bir kek elde ettik.
Bu sabahta dün yapıp dolaba kaldırdığım cheesecake'in tadına baktım. Enfestiii...
tam hayal ettiğim gibi olmuştu. Hemen resmini çekip paylaşmak istedim..
Umarım hoşuna gitmiştir..

Cuma, Eylül 09, 2005

BROWNI


Aslında daha önce Brownili Pasta tarifimde browni yapımını anlatmıştım. Ama bazı arkadaşlarım browni tarifimi ayrıca vermemi istediler. Benimde gerçekten bu tarifi 2 haftada bir canım çekiyor. Çıtır çıtır ve çok lezzetli olur. Aynen kendimi güzel bir çikolata yiyiyor gibi hissediyorum. Böyle hafif yumuşak hafif çıtır bol çikolata tadı aklımı başımdan alıyor.Şu an bile olsada yesem diyorum..Neyse çok övdüm galiba tarfimi :)
Dikdörtgen geniş bir kek kalıbı veya en az 26 cm'lik bir kelepçeli kalıpta pişirilmeli.
180 derece fırında en az 30 dakika pişirilmeli.

Browni malzemeleri ;

1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
80 gr. bitter çikolata
3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
200 gr tereyağı

Öncelikle tereyağını eritelim. Ve soğumasını beklemeden çikolatamızı tereyağının içine kırıp karıştıralım. Bu karışım bir köşede beklerken çırpma kabına şeker ve yumurtamızı koyalım. Ve iyice çırpalım. Yumurtalı karışıma tereyağlı karışımı ekleyip tekrar iyice çırpalım. Ayrı bir kaba unu,kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim. ve çırptığımız karışıma ekleyip iyice mikser ile çırpalım. 26 cm'lik kalıbımıza hazırladığımız karışımı dökelim. Bu arada kalıbımızı yağlamayı unutmayalım. ve önceden ısıttığımız fırına brownimizi atalım. En az 30 dakika pişirmeliyiz. Hatta pişmediyse pişene kafar fırında tutmalıyız. Piştikten sonra fırın telinde brownimizi soğumaya bırakalım.

Hepimize afiyet olsun :)

Çarşamba, Eylül 07, 2005

EBRUNUN YAŞGÜNÜ PASTASI (BAHAR PASTASI)



Aslında Ebrunun yaşgünü 10 gün önceydi.Ama vefasız olan arkadaşı ben, ancak 10 gün sonra Ebruya pasta yapabildim ve hediye alabildim. Arkadaşıma ödül aldığım "Bahar Pastasını" yapmaya karar verdim.
Ebru benim üniversiteden çok yakın bir arkadaşımdır. Aynı zamanda 2 yıl beraber aynı evi paylatık. İyi kötü birçok güzel günlerimiz oldu. Babam öldüğünde bile benim hiç yanlız bırakmadı.
Ben ise onun doğum gününü unutup taaa 10 gün sonra birşeyler yapabiliyorum. Neyse ki Ebru o kadar iyi kalpli ve anlayışlı bir insan ki,beni böyle kabul edebildi..
EBRUCUM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN- İYİ Kİ VARSIN HAYATIMDA CANIMMMM



Yukarıda Ebrunun pastasını yiyişini görüyoruz. Bence dün yaptığım pasta o gün yarışmada yaptığımdan daha güzel oldu. Çilek yerine muz kullandım. Birde taze hindistancevizi yerine hazır konserve hindistancevizi sularından kullandım. (kekini ıslatmak için) Kremasınada arifoğlunun hindistancevizi rendesinden kullandım(bir paket)Pastayı dışarıda yediğimiz için resimlerden iyi sonuç alamadım. Işık yetersizdi, bir de Yağmur bize pek izin vermedi :)
Ama bana güvenin pastaları özel günlerde güllerle süslemek her zaman işe yarıyor. O güne ayrı bir değer katıyor.
Hepimize afiyet olsun :))

Salı, Eylül 06, 2005

ACI ÇİKOLATALI KEK & BÖĞÜRTLENLİ MİNİ KEK


Haftasonum çok yoğun geçti. İki tane düğün arka arkaya geldi. Ama inanın çok güzeldi ikiside. Zaten iki insanın birbirlerini sevmesi,ölene kadar beraber olmak istemelerinden daha güzel ne olabilirki ? Bol bol alkışladık ,benim yine biraz sulu gözlülüğüm tuttu. Çünkü dev ekranda damat ile gelinin çocukluluklarını ve gelişen evreleri göstermeye başladıklarında ben kendimi nedense tutamıyorum. Tabi bütün makyaj bozuluyor. Kendimi tutmasını öğrenmem lazım..
Dün ise yine pastalar yaptım. Birini arkadaşım için yaptım. Bugün götüreceğim ona. Geeçmiş yaşgünü pastası..Biraz geç oldu ama oldu :) Onunda tarifini yarın yayınlamayı planlıyorum. Ama bugün yaptığım çikolata kekin tarifini vermek istedim. Biraz acı çikolatalı bir kek ama böğürtlen ile birleştirilince "değmeyin tadına" tarzı bir kek oluyor. Umarım beğenirsiniz..

Öncelikle kekimizin tarifi ;
Gerekli malzemeler ;
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 200 gr tereyağı
  • 160 gr bitter çikolata(iki kare paket)

Öncelikle tereyağımızı küçük bir tencereye alıp eritmeye başlayalım. Tereyağı eridikten sonra içerisine çikolatalarımızı küçük küçük kırıp atalım. Ve çikolataları tereyağının içerisinde eritelim. Bir kenara soğumaya bırakalım.

Yumurtalarımızı ve şekerimizi derin bir kapta mikser ile çırpmaya başlayalım. İyice çırptıktan sonra içerisine tereyağlı çikolatayı ilave edip yine mikser ile çırpalım.

Un,kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyelim. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Elediğimiz unlu karışımı diğer karışımımıza katıp tekrar mikser ile çırpalım.

Küçük dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp karışımımızı dökelim. Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda kekimizi pişirelim. Yaklışık 25-30 dakika yeterli olucaktır.

Diğer gerekli malzemeler ;

  • Bir paket vişne jölesi
  • 300 gr böğürtlen

Jöleyi üzerindeki tariften yarım bardak su eksik hazırlayalım. 3-4 adet yuvarlak puding kaplarını şöyle bir sudan geçirelim. İçerilerine böğürtlenlerimizi paylaştıralım. Üzerilerine jölemizi dökelim. Soğumaya buzdolabına koyalım.

Servis yaparken puding kaplarımızın ağzı genişleyinde keklerimizi keselim. Tabağa koyalım. Üzerine buzdolabından jölelerimiz çıkaralım. Bir tanesini kekin üzerine tersinden çevirelim. Ve kekin üzerinde jölenin durmasını sağlayalım. Gerekirse jölenin üzerini bıçakla kesip böğürtlenlerin güzel durmasını sağlayalım. Üzerinede çikolata sosumuzu gezdirelim.

Hepimize afiyet olsun :)

Cumartesi, Eylül 03, 2005

HAFTASONU PASTASI



Haftasonları ailemizle vakit geçirme zamanıdır. Ya da dostlarımızla akrabalarımızla beraber olma zamanlarıdır. Demek istediğim haftasonları değerlidir. Güzel sofralar kurulur güzel sözler söylenir gülünür sevinilir bazende ağlanır. Ama tüm duygular çoşkuyla yaşanır. Bu değerli vakitlerde ev yapımı güzel bir pasta tüm aileyi veya arkadaşları aynı sofraya toplamazmı hiç..bence toplar :)Bende haftasonu sofralarına yakışacağını düşündüğüm bol meyvalı ve çikolatalı bir pasta tarifi vermeyi istedim. Umarım hoşunuza gider..

Gerekli malzemeler ;

Pandispanya için ;
  • 5 adet yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket vanilin

Ara krema için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket meyvalı rondo büskuvi
  • 1 paket eti tutku büskuvi

Diğer malzemeler ;

  • 1 paket muz jölesi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 iri şeftali
  • 1 küçük muz
  • damla çikolata veya çikolata parçacıkları(pasta süsleme için)

Öncelikle pandispanyamızı hazırlamamız gerekiyor. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım. 22 cm'lik bir yuvarlak kek kalıbını yağlayalım. Yumurta ve şekeri derin bir kapta mikser ile iyice çırpalım.Karışım beyaz renk alana kadar çırpılması gerekiyor. Bu aşamadan sonra sırasıyla sütü ve yağı ekleyelim. Ayrı bir kapta unu,nişastayı ve vanilyayı eleyelim. Ve diğer karışımımızla çırpalım. Yağladığımız kek kalıbına karışımımızı dökelim. Ve önceden ısıttığım fırınımızda pandispanyamızı yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra pandispanyamızı soğumaya bırakalım.

Ara kremayı hazırlamak için kremşantimizi 1 bardak soğuk süt ile çırpalım. Büskuvileri rondodan geçirip toz haline getirelim. Toz haline getirdiğimiz büskuviler ile kremşantiyi iyice karıştırıp sırası gelene kadar buzdolabında bekletelim.

Muz jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Pandispanyamızı ortasından ikiye bölelim. Ve her iki tarafınıda jöle ile ıslatalım. Pastamızın arasına hazırladığımız ara kremayı sürelim. Şeftalimizin yarısını dilimleyelim ve ara kremanın üzerine dizelim. Pastamızın üzerini diğer kalan pandispanyamız ile kapatalım.

Pastamızın üzerine sürmek için 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpalım. Çırptıktan sonra 1 paket krema sertleştiricisi ekleyelim. Hazırladığımız kremayı pastamızın her yanına eşit miktarda spatula ile sürelim. Birazını süsleme için ayıralım. Pastamızın yanlarını çikolata parçacıkları ile süsleyelim. Bu aşamanın resimlerini yine çekemedim çünkü yine evde Yağmurlaydım..Tek başımada o işlemi görüntülemek neredeyse imkansız. İnşallah diğer sefere bu işlemi gerçekleştireceğim. Yinede kısaca özetleyeyim;

Önce fırın pişrme kağıtlarında dikdörtgen şeklinde bir parça keselim. Parça çikolatalarımızı bu kağıdın üzerine azar azar dökelim. Pastanın yan taraflarına kağıdı elimizle yapıştırıp çektiğimiz zaman çikolatalar orada kalır.

Pastanın yanlarını hallettikten sonra üzeri için muzlarımızı ve şeftalilerimizi dilimleyelim. Kalan kremşantiyi süsleme poşetine koyalım. Ve yanlarına azar azar sıkarak süsleyelim. Pastanın ortasınada meyvalarımızı dizelim. Ve üzerilerine kalan muz jölesinden fırça ile sürelim. Ben ayrıca tozşekerde serpiştirdim.

Pastamızı buzdolabında en az bir gece ya da 4-5 saat bekletelim. Ne kadar beklerse o kadar güzel olacağınıda unutmayalım..

Hepimize afiyet olsun :)

Perşembe, Eylül 01, 2005

KAHVALTI ÖNERİLERİ -2 & MUSKA BÖREĞİ



Muska böreği hem yapımı çok kolay hem de tadı ve sunumu çok hoş olan bir börek çeşididir. Yapımı kolay diyorum ama ben uzun bir müddet yufkayı kesim aşamasında çok zorlanmışımdır. Şöylemi keseyim böylemi sarayım diye hep uğraşmışımdır. Artık kayınvalidemden bu işin en kolay halini öğrendim ve benim gibi zorlanan arkadaşlar varsa onlarada yardımcı olmak istedim :)
Bence bu börek hem kahvaltıda, hem 5 çaylarında hem de akşam davetlerinde sofrayı zenginleştirecek bir börek çeşidi. Ayrıca küçük ve büyük çocuklarında bayılarak yediği bir börek :))


Böreğin yapılışını yine daha önce Arnavut Böreğinde yaptığım gibi aşama aşama göstermeye gayret edeceğim.
Gerekli malzemeler ;
  • 3 adet yufka
  • 250 gr beyaz
  • yeteri kadar maydanoz
  • tuz,karabiber
  • kızartma için yağ
  1. Öncelikle yufkalarımızı ilk başta ortadan ikiye, daha sonrada bir daha ortadan ikiye katlıyoruz. Şekilde görülen hali yufkanın iki defa ortadan ikiye katlanmış hali.
  2. 3 yufkayıda tarif ettiğim şekilde katlayıp üstüste koyuyoruz.
  3. üst üste koyduğumuz 3 yufkamızı bıçak ile üçgen şeklini alıcak gibi ortalarından ikiye bölüyoruz.(4.resim aynı işlemi gösteriyor)


5. Ortalarından ikiye böldüğümüz yufkaları yaprak yaprak ayırıyoruz. Böylece elimizde 24 adet yaprak yufkamız oluyor.
6. Bu 24 adet yaprak yufkayı muntazam bir şeklide üstüste yerleştiriyoruz.
7. şekilde görüldüğü gibi dikine kesiyoruz. 8. şekilde de aynı işlemin devamı görüyoruz. Bu şekilde 4-5 tane dikine kesilmiş yufkalarımız olacak. Son kalan kısmı muska böreği sarmaya uygun olmuyor. Kalanlarla da sigara böreği sarılabiliniyor.



Şekil 9 ve 10 da elde etmemiz gereken yufka şeklilerini görüyoruz.
Böreğimizin içini hazırlamak için , peynirlerimiz bölelim ama ezmeyelim. Çünkü ezersek böreğin içinde kızardığı zaman peynirler eriyomuş. İri iri kıyarak böreğimizi yaparsak ağıza peynirler daha çok geliyormuş. Onun için peynirlerimizi fazla ezmeden içimizi hazırlayalım. Maydonozlarımızı yıkayıp ince ince doğrayalım. Peyniri,maydanozu, tuz ve karabiberi karıştırıp içimizi hazır edelim.(şekil 11)
12. Kestiğimiz yufkanın bir bölümünü alalım. İçimizi şekilde görüldüğü gibi yufkanın en altına koyup böreğimizi sarmaya başlayalım.


13. En alta koyduğumuz için üzerini üçgen şekli vererek sarmaya başlayalım. Şekil 14 ve 15 te nasıl muska şeklini verdiğimizi göstermeue çalıştım. Devamlı üçgen yaparak sarıyoruz.
16. En son kalan kısmınıda suya batırarak yapıştırıyoruz.


17. Üçgen şekli vererek sardığımız yufkamız en sonunda görüldüğü gibi yufka şeklini alıcaktır.
Bu işlemi tüm yufkalarımızı muska şeklinde sarılana kadar devam edelim.
19. sardığımız muska böreklerini görüyoruz. Bence bu görünüşleri bile çok güzel. Hazırladığımız börekleri istersek hemen kızartıp yiyebiliriz istersekte buzdolabında saklayarak istediğimiz zaman çıkarıp kızartıp yiyebiliriz.
20. en son böreklerimiz kızarırken görüyoruz. Bu börekler çabuk kızarıyor. İşiniz çabuk bitecektir. Tavsiyem hemen kızardıktan sonra servis etmenizdir ,sıcak sıcak çok güzel oluyorlar..

Hepimize afiyet olsun :)